Keskiviikko 26.6.2019

Juha Sipilä: Isompi pakolaiskiintiö parantaisi tilanteen hallintaa

Luotu: 
22.11.2017 20:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi ilmoituksen ajankohtaisista EU-asioista tänään eduskunnassa. Arkistokuva.
|

Suomi haluaa kehittää pakolaisten vastaanottoa Euroopan unionin alueelle kiintiöpakolaisjärjestelmän suuntaan. Lisäksi Suomi ajaa EU-maiden yhteistä listaa turvallisiksi katsotuista maista.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kiintiöpakolaisjärjestelmään pohjautuva vastaanotto olisi nykyistä järjestelmää hallitumpi. Se voisi kasvattaa pakolaiskiintiötä, hän vihjaa.

–Nyt tämä meidän lähestymistapa on se, että yhteistyössä YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kanssa, kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta auttaisimme ihmisiä lähempänä kriisialueita ja mahdollistamme paremmista leiriolosuhteita paluun kotimaahan. Ja sitten kasvatetun pakolaiskiintiön kautta pystyttäisiin ottamaan vastaan pakolaisia paljon hallitummassa prosessissa kuin tällä hetkellä, Sipilä sanoo.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta linjasi kuusi keinoa, joilla muuttoliikettä unioniin voitaisiin hallita. Pakolaisten uudelleensijoittamisen lisäksi hallitus katsoo, että muuttoliikkeen hallitsemiseksi keskeistä on sen perimmäisiin syihin puuttuminen, tehokas ulkorajavalvonta, yhteinen vastuunkanto poikkeustilanteissa, palautusten tehostaminen ja Schengen-järjestelmän kehittäminen.

Lue tarkemmin: Turvapaikanhakijat: Suomelta uusi vaatimus – lista maista, joihin voi pikakäännyttää tutkimatta

Pakolaisuuden taakanjakoon tai yhteiseen vastuunkantoon ei pidä luoda pakottavia mekanismeja, Sipilä linjaa.

–Kyllä tämä nyt näyttää tosiasialta, että tällaista pakottavaa mekanismia ei tule. Todennäköinen järjestelmä on jotakin senkaltaista, mitä Malta esitti, että tulisi olemaan liipaisupisteitä, joissa komissio toteaisi, että nyt tämä piste on ylittynyt ja tilanteeseen pitää löytää ratkaisu. Mutta se on vapaaehtoinen ratkaisu. Tällaiseen pakottavaan mekanismiin ei näytä olevan valmiutta, sanoo Sipilä.

Lue lisää:

EU:n turvapaikkasopimus mullistuu – Risikko: Jos emme varaudu, meidät yllätetään ”housut kintuista”

”Ainoastaan 36% palautetaan” – Juncker haluaa tehostaa laittomien maahanmuuttajien palautuksia

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Nämä kiintiöpakolaiset ovat aivan samaa sakkia ja imaamien "pyhäkoulujen" kas-
vatteja, kuin kumiveneillä Eurooppaan tunkeutuneet moniosaajat. Miksi pitää
valehdella ja jotenkin tehdä "kiintiöpakolaisista" jotenkin lutusempia ?

Risto Nikander

Niin totta kuin totta olla voi.
Sipilalta on häipynyt kuori miljooniensa kanssa suhteellisuudentaju. Kymmenien miljoonien pakolaisten joukosta tuhansienkin ottaminen Suomeen ei toisi todellista parannusta asiaan. Eikä Eurooppaan ole syytä ottaa miljoonia.
Tänne tulleet eivät ole todellisia hädänalaisia vaan suureksi osaksi omien maittensa hyväosaisia seikkailijoita, rikollisuudellekin alttiita, kuten tilastot osoittavat. Vankila vuosi maksaa € 100000. Ja maksavat veronmaksajille 200 kertaa enemmän kuin lapsi tai nainen pakolaisleireillä.

J I

Kyllä on herrat irtaantuneita normaalin kansalaisen arjesta ja näkemyksistä.
Samoin suurin osa edustajistamme on aivan ulalla mitä kaduilla ja lähiöissä tapahtuu.
Ulkomaalaiset harjoittavat mm. avointa huumekauppaa Helsingissä useissa paikoissa. Eipä ollut tämmöistä ennen avoimia rajoja.

Jukka Mattsson

Mielestäni pääministerimme ja maamme hallitus on joko mieleltään sairas tai lahjottu.
Samaan sairauteen tai lahjontaan on langennut myös maamme oikeuslaitos jonka toiminnasta saimme taas loistavan esimerkin.

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246410-oikeuslaitos-kuin-iranissa

Kysynkin Sipilältä onko tämäkin kyseinen oikeustapaus kansanedustuslaitoksen ja edustamanne hallituksen mukaan hyväksyttävää ja normaalia? Ilmeisesti kaikki mitä
aikaansaamanne pakolaistulva tuo mukanaan on teidän mielestänne hienoa ja ihan normaalia? Jopa Islamilaiset lapsiavioliitot? Tai kirkkojemme muuttamiset moskejoiksi? Tai sharia laki maamme toiseksi viralliseksi laiksi? Kaikki näyttä olevan teille ihan OK... kunhan se tehdään EU:n ohjeistuksia noudattaen, hallitusti?

Miten uskotte että puheillanne hallitusta maahanmuutosta EU:ssa tai maahamme on enää mitään uskottavuutta? Varsinkin sen jälkeen kun Helsinki hyväksyi paperittomien hyysäämisen ja toiminnallaan ajoi sen vähäisen maahanmuuttopolitiikan karille jonka olitte kansalaisille Sinisten avulla uskotelleet? Teidän täytyy olla todella ulkona tavallisen kansalaisen elämästä!

Kukaan täysjärkinen tai tavallinen kansalainen ei usko teidän eliitiin kuuluvien marionettien pakolaishehkutuksia tai vakuutteluita. Yritätte pysyä vallassa takiaisen lailla kiinni Merkelin ja Mukaben tavoin, kavereidenne hajoittamassanne hallituksessa joka ei edusta kansaa.

Me Suomen kansalaiset olemme nähneet mihinkä ongelmiin te EU:n edustajat, ja äärisuvaitsevaiset olette jo nyt meidän maamme kansan ajaneet. Läntisestä naapurimaastamme puhumattakaan.

Toivottavasti saadaan Perussuomalaisten voitto seuraavissa vaaleissa. Muuten tämä maa on menetetty äärisuvaitsevuuden sairaiden tai EU:sta ohjeistettujen/lahjottujen toimin.

Seuraavaksi voitte mielikuvitus maailmassanne varmana aukaista hallitusti vaikka itärajamme... kokonaan. Maamme "ovet" näyttävät jo muutenkin olevan auki kuin ruotsalaisessa hollituvassa. Sehän teille suvaitsevaisille varmana sopii ihan hyvin kun kerran kaikki muukin sopii teille?

Minun mittani alkaa olla monen muun kansalaisen ohella täysi. Yritän juhlia maamme 100 vuotista juhlaa mutta te, herra pääministeri yritätte ystävienne kanssa pilata juhlatunnelmani täysin.

Uskon todella etten ole varmana ainoa joka ajattelee kanssani samoin.
Jos te ette edusta koko kansaa niin ei minunkaan tarvitse totella teitä.

Mikko Toivonen

Itseasiassa pakolaiskiintiön lisääminen ei alkuunkaan paranna maahantulon hallintaa tai tulosta.
Kuten on aikaisemminkin kirjoitettu niin se paranee vain reformoimalla koko EU maahantulopolitiikka vastaamaan maailman yleisiä malleja maista joissa suuria maahanmuuttajamääriä käsitellään ja menestyksellisesti kaikille osapuolille hallitaan.
Tällaisia esimerkkialueita ovat Oceania, Singapore, Persianlahden öljy-ja kaasumaat eli GCC maat, ja Kanada.
On lähdettävä siitä että millä tahansa tavalla maahan tai unioniin päästetyt "talouspakolais tai edunhakija kansalaiset" otetaankin niin he tulevat määräaikaisilla työsopimuksilla ja oleskeluluvilla jotka maasta riippuen jossain vaiheessa saatetaan hyväksyä pysyviksi luviksi. Myös niin, että tulijoihin ei välttämättä sovelleta oman liiton kansalaisten palkkasopimuksia vaan yksilötasolla sovittuja ehtoja niin että on valtion määräämät minimiehdot jotka takaavat aina selvästi halpamaasta lähteneille paremman tulon ja tason kuin omassa maassaan.

Ei ole erityisen rationaalia vaatia tai tarjota esimerkiksi sellaisille 3000 euron "AKT" palkkaa jotka tulevat bambu tai savimajoista joissa asuu kymmenen hengen perhe yhdessä huoneessa ja tulot ehkä sen 2 euroa päivässä, jos sitäkään.

Esimerkiksi GCC maissa tällaisille tulijoille yleinen kouluttamattoman työntekijän minimipalkka on nyt tasossa noin 200 euroa per kk ja asuttaminen monen hengen huoneissa.
Koulutetut ja teollisuusmaista tulevat neuvottelevat taas aina omat palkkansa ja ehtonsa kaikilta yksityiskohdilta. Erikoisosaajat saavat huikeitakin korvauksia ja etuja,

Jos vakio lukijoita ihmetyttää kuvani niin se on uusi kuva siksi, että Gmailin kautta tapahtuva kommentointimahdollisuus katosi eikä se ole palautunut/palautettu. Tuo kuvan asettelu ei tahdo aina heti onnistua, mutta oikea kuva kuitenkin on

Jouni Borgman

Lause, jonka mukaan kiintiöpakolaisjärjestelmä olisi nykyistä järjestelmää hallitumpi, on taas tyypillinen nollainformaatio-lause poliitikon suusta. Tietenkin mikä tahansa järjestelmä on kaaosta hallitumpi.
Olennaisia ovat jälleen kerran määrät ja Suomen suvereeni mahdollisuus sovittaa pakolaisten määrä omaan tilanteeseensa. Pakolaismäärät on aina suhteutettava kantaväestön vuosittaiseen lisääntymiseen, joka oli viime vuonna vain runsaat 50.000. Normaali logiikka menee niin, että mitä vähemmän kantaväestö lisääntyy, sitä vähemmän voi tulla vieraita. Elinkeinoelämän uusliberalistit sekä vihervasemmisto ovat tietenkin täsmälleen vastakkaista mieltä.

Jaakko Karki

Sipilä on edelleenkin aivan ulalla näissä mukamas turvapaikanhakija asioissa, jo siitä asti kun tarjosi asuntoaan maahan tunkeutuville jopa kymmenen turvallisen maan kautta Tornioon asti juosseille terveille nuorille miehille. YKn mukaan vain 3% Libyan kautta purjehtivista on aitoja turvapaikan hakijoita, muut ovat aivan muita elintasopyrkyreitä.
On se merkillistä kun 80% kansasta sanoo että ei enää lisää näitä, niin elitistipoliitikoista lähes kaikki ovat irtaantuneet kansasta siinä määrin että ovat haalimassa lisää näitä "murheenkryynejä" veronmaksajien kustannuksella maahan.
Jos Sipilä haluaa tehdä jotakin "hyväntekeväisyyttä2, hän voisi tehdä sitä lahjoittamalla omia varojaan esimerkiksi aitojen Rohinga pakolaisten ruokkimiseen Bangladeshin leireillä.

Irina Gagarin

Sipilä on täysin väärässä. Vastuunkanto oman maan kansalaisista on vahvasti ristiriidassa maahantulokiintiöiden kasvattamisen kanssa. Suomalaisilla ei ole mitään vastuuta kannettavana Afrikan liikakansoituksesta tai Arabian niemimaan sisäisistä riidoista.
Sipilä elää siinä harhassa, että maahantulijoiden määrä olisi jotenkin rajallinen - tulijoita on lähes rajattomasti. Tähtääkö Sipilä kansan vaihtoon?

Hannu Rautomäki

Tähän lausumaan sisältyy järjettömyys, kun tilannehan olisi täysin päinvastainen.
"Juha Sipilä: Isompi pakolaiskiintiö parantaisi tilanteen hallintaa"
Suomesta ei edelleenkään ole maailman sosiaalitoimistoksi, kun omienkin kansalaisien toimeentulo, koulutus, terveydenhuolto, ja vanhustenhuolto ovat vaakalaudalla ja leikkauksien kohteena.
Toinen näkökulma:
https://aikapommi.wordpress.com/

Markku Nieminen

Ei tätä järjen juoksua voi millään logiikalla ymmärtää! Ymmärtääköhän Keskustan kenttäväki? Eikö sieltä todellakaan löydy yhtään omilla aivoillaan ajattelevaa? Tunnen monia järkeviäkin, mutta miksi tämä saa jatkua?
Sitä ei voi kun ihmetellä!

Timo Hietanen

Thaimaasta ja Vietnamista tänne hyviä työntekijöitä ! Islamilaisista maista pyrkiville
samat rajoitteet, kuin mitä talousjätti Japanikin toteuttaa tai korkeintaan määräaikai-
sia oleskelulupia - ei kansalisuutta lainkaan.

Pete Sepponen

Minäkin voisin listata kuusi asiaa millä saataisiin parannettua tilannetta.
1. Ulkorajoille semmoiset aidat joista ei tulla läpi.
2. Tiukka valvonta rajoille, ei kulkua ilman papereita.
3. Poistetaan kaikki vetovoimatekijät, niin ettei tänne kannata niiden perässä tulla.
4. Turvapaikanhakijoille perustettava suljettuja keskuksia jossa saa majoituksen, ruokaa ja terveydenhuollon. Ulkopuoliset eivät pääse sinne sisälle ja negatiivisen päätöksen saaneille ainoa suunta on takaisin kotimaahan, ei mitään vapaana juoksentelua, discoläpsyttelyä ja/tai raiskailuja.
5. Tarpeeksi kova sanktio niille jotka palkkaavat tai piilottelevat luvatta maassa olevia.
6. Toimintakielto politikoille jotka eivät oikeasti toimi oman kansan / maan parhaaksi.

Markku Nieminen

Kannatettava ja hyvä lista. Jos tämä toteutettaisi, takaan että, tulisi rauha maahan.
Velkaantuminen loppuisi, samoin vihapuhe ja terrori-iskut, raiskaukset vähenisivät 90 prosenttia, naisten silpominen loppuisi, naisten ja lasten ahdistelu ja raiskaukset loppuisi, kunnia- ja muut murhat vähenisi, jne.
Sosiaali-, ja terveydenhoitomenot pienenisivät, asuntojonot lyhenisivät, työttömyysmenot pienenisivät, jne. jne.