Sunnuntai 18.11.2018

USA kuohuu: Alkoiko nyt todellinen Trump-myrsky? Näin Valkoinen talo selittää

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.12.2017 19:30
Päivitetty: 
1.12.2017 19:31
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Moni Donald Trumpin hallinnon jäsen on joutunut jättämään pestinsä lyhyen kauden aikana. Arkistokuva.
|

Yhdysvaltain vaalikampanjointiin kytkeytyvissä Venäjä-tutkimuksissa tapahtui perjantaina merkittävä käänne, kun presidentti Donald Trumpin entinen turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn myönsi antaneensa liittovaltion poliisille FBI:lle valheellisen lausunnon.

Tunnustus on nostanut yhdysvaltalaismediassa suuren kuohunnan ja sen merkitystä arvioidaan parhaillaan. Kauppalehden mukaan Wall Streetin osakekurssit lähtivät jyrkkään pudotukseen ABC Newsin uutisoitua, että Flynn todistaisi tulevassa oikeudenkäynnissä Trumpin määränneen hänet ottamaan yhteyttä venäläisiin.

CNN:n mukaan syyttäjä toteaa lausunnossaan, että Flynn soitteli vuoroin presidenttikauden aloitusta valmistelleelle Trumpin tiimille sekä Venäjän Yhdysvaltain-lähettiläälle. Väitteiden mukaan Flynn soitti useita puheluita kumpaankin suuntaan ja puhui venäläislähettilään kanssa muun muassa Venäjään kohdistetuista sanktioista.

Joidenkin raporttien mukaan Valkoisessa talossa ei kuitenkaan oltaisi huolissaan vaan päinvastoin iloisia. Erityisneuvonantaja Ty Cobb toteaa CNN:n mukaan lausunnossaan, että Flynnin tunnustama valheellinen lausunto on sama, jonka hän antoi Valkoisen talon väelle ja joka johti hänen eroonsa helmikuussa.

– Mikään tunnustuksessa tai syytteessä ei viittaa kehenkään muuhun kuin herra Flynniin.

Lähteet: Kauppalehti, CNN, Bloomberg

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Paananen

En tiedä, onko asia sovittu laajemminkin Suomen lehtimiespiireissä, mutta trendi se tuntuu olevan:
Aina, kun uutinen käsittelee Yhdysvaltain presidenttia, otsikossa käytetään hänestä ilmaisua "Trump".
Lähes aina, kun uutinen käsittelee Suomen presidenttiä, otsikossa käytetään hänestä ilmaisua "Presidentti" tai "Presidentti Niinistö".

Kannattaa seurata tätä merkillistä ilmiötä, jonka perimmäinen tarkoitus on kaiketi tunkea pääkoppaasi toimittajien määrittelemiä arvoasetelmia.

"Trumpin entistä neuvonantajaa syytetään valehtelusta FBI:lle – "Olen syyllinen""
"Lähteet CNN:lle: Trumpin poika aikoo tavata tiedustelukomitean Venäjä-tutkinnan takia"
"Trump sanoo kieltäytyneensä Time-lehden vuoden henkilön tittelistä – "todennäköisesti ei riitä""
"Lähteet CNN:lle: Trumpin poika aikoo tavata tiedustelukomitean Venäjä-tutkinnan takia"

"Presidentti toivoo eduskunnan kantaa ehdotukseen suursotaharjoituksesta"
"Partiolaisen iloinen yllätys: "Onko tämä pilapuhelu?" – Presidentti halusi nuoret Linnan juhliin"
"Presidentti Niinistö jakaa urakalla ritarimerkkejä urheilijoille "

Jouni Borgman

Noitavainoja pukkaa nyt ympäri maapalloa. Eli joku on taas puhunut jotakin jollekin tuhmalle ja ilkeälle ihmiselle. Niinpä niin. Periaatteessa Flynn teki vain työtään eli otti kontaktia yhden maapallon merkittävimmän valtion edustajiin ja alusti mahdollisia myöhempiä keskusteluja. Todennäköisesti hän pyrki kaikin tavoin edistämään USA:n etuja, mutta sehän ei demokraattipuolueen huonoille häviäjille sovi. Aina kaivetaan esiin kasa naurettavia muotoseikkoja ja kun päälle kaadetaan roima annos tarkoitushakuista russofobiaa, niin soppa on taas valmis.

Ilkka Hirvi

Voihan herranjumala että suomalainen valtavalhemedia on vieläkin niin katkera "ehdokkaansa" häviöstä, että pitää edelleen keksiä toinen toistaan epätoivoisempia klikkijuttuja Trumpin mustamaalaamiseksi, vaikka suuren maailman vaihtoehtomediat ovat jo todistaneet suurimman osan Trumpin mustamaalaamisesta valheelliseksi, samalla kun ovat jo pitkään perkanneet Clintonin porukan peiteltyjä räikeitä väärinkäytöksiä. Esim. The Duran uutisoi aiheesta kattavasti, ja jopa lukuisat amerikkalaisetkin mediat.

Seppo Raami

Meille on tuttu termi 'hyväuskoiset hölmöt' kun puhutaan Putinin valheita tukevista suomalaisista. Täällä näyttää olevan Trumpin omat pikku hyvänuskoiset hölmöt, ja täysin rähmällään kohti paratiisivaltiota ja sen messiasjohtajaa

tom brunila

TV kanava ABC:n uutisissa väitettiin, että pres. ehdokas Trump olisi antanut käskyn ottaa yhteyttä venäläisiin vaalikampanjan aikana. Mutta joutui korjaamaan uutistaan. Pres. Trumpin siirtymäryhmän korkea-arvoinen virkailija oli antanut käskyn vasta vaalien ratkettua. Toimittaja joka oli uutisen sepittänyt erotettiin neljäksi viikoksi palkatta!
http://money.cnn.com/2017/12/01/media/abc-news-flynn-correction/index.html