Torstai 27.6.2019

Paperittomien lisäpalvelut eduskunnassa torpannut Kari Rajamäki: Helsingin päätös johtaa vakaviin seurauksiin

Luotu: 
1.12.2017 18:49
Päivitetty: 
1.12.2017 19:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n entinen kansanedustaja Kari Rajamäki eduskunnassa vuonna 2015, jolloin hän torppasi oman puolueensa ministerin esityksen paperittomien ihmisten lisäpalveluista terveydenhuollossa.
|

Helsingin kaupunginvaltuusto ei voi esiintyä eduskunnan ylähuoneena, arvostelee SDP:n ex-kansanedustaja, entinen sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) Puheenvuoron blogissaan.

Hänen mielestään Helsingin valtuusto pyrkii ”tietoisesti hankaloittamaan EU:n yhteisesti sovittua laittomien maahantulijoiden aktiivista palauttamista” linjauksellaan paperittomien ihmisten laajennetuista terveyspalveluista. Helsingin päätös on kuohuttanut, sillä arvostelijoiden mukaan se tulee aiheuttamaan arvaamattomia kustannuksia ja lisää Helsingin vetovoimaa terveysturismin, maahanmuuton ja turvapaikanhaun kohteena. Kaupungin virkamiehistössä tästä on oltu eri mieltä, mutta asiaan liittyvä selvitys ei ehtinyt valmistua valtuuston kokoukseen.

Nykyisin Varkauden kaupunginvaltuustoa johtavan Rajamäen nimi on ollut keskustelussa esillä. Hänet muistetaan istuntokauden lopulta vuodelta 2015, jolloin Rajamäki torppasi vastaavan paperittomien terveydenhuoltoa koskeneen aloitteen eduskunnassa. Hän esitti asiaa pöydälle, ja koska istuntokautta ei pidennetty, se raukesi. Muun muassa Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) nosti torstaina Rajamäen vanhan tempun esiin ”hirvittävänä tilanteena”.

– Raivo aiemman esityksen kaatumisesta on ollut suurta, koska Suomessa tuskin tulee toista hallitusta tai eduskuntaa, joka hyväksyisi kyseistä esitystä, Rajamäki arvioi nyt blogikirjoituksessaan.

Hän oli vuonna 2015 järkyttynyt ministeri Susanna Huovisen (sd.) esityksestä, jota hän piti sinisilmäisenä, kestämättömän kalliina sekä ”vinouttavana, vetovoimaa kasvattavana”. Erityisesti hän kritisoi paperittomien palveluiden laajentamista ei-kiireelliseen hoitoon aikana, jona maan sosiaali- ja terveydenhuoltomenoja leikataan rajusti. Samankaltainen on Rajamäen viesti Helsingin päättäjille.

– Helsingin apulaispormestareiden valmistelu tulee johtamaan vakaviin taloudellisiin ja myös sisäiseen turvallisuuteen ulottuviin vaikutuksiin, Rajamäki arvioi blogissaan.

Hän varoittaa, että päätös tulee myös ”toimimaan terveysturismin vetovoimana olemattomalla sosiaaliturvalla elävien Bulgarian ja Romanian romaanien mm. hiv-. ja diabetes-hoitojen osalta”. Väitteiden arviointi on hankalaa, sillä kaupungin selvitys on kesken ja lisäksi niin sanottuun ”välttämättömään” hoitoon lukeutuvat toimenpiteet ja sairaudet määritellään tarkemmin myöhemmin.

– Etelä-Euroopan köyhyyden valuminen Helsinkiin on todennäköinen seuraus. Toivottavasti Helsingissä on tolkkua myös puuttua nopeasti seurausten korjauksiin. Näinhän tehtiin jo pari vuotta sitten eräissä Etelä-Euroopan maissa, Rajamäki varoittelee.

Lue myös:

Nasima Razmyar suomii SDP:tä: ”Kytee epäilys, onko demarit heikoimman puolella maahanmuutossa”

Paperittomat: Ozan Yanar vaatii Helsingin-mallia koko Suomeen

Turhaa draamaa paperittomien palveluista? – Professori: Helsinki vain noudatti perustuslain pykäliä

Tämän takia SDP:n rivit repesivät – Eveliina Heinäluoma: Selvitys paperittomista puuttui

Vastaus perussuomalaisten huoleen Helsingin paperittomista: Uusi linjaus ei lisää Suomen vetovoimaa

Linjaus paperittomista varmistuu – Helsingin apulaispormestari MTV:lle vetovoimasta: ”Olemme keskikastia”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Miksi Helsingissä suvaitaan epärehellinen lähtökohta, että ns. paperittomat Suomeen saavuttuaan kehotettuina hävittivät matkustusasiakirjansa kuten passin salatakseen oman identitettinsä ja taustansa jotta välttää mahdollinen käännytys?

Ari Kärkkäinen

Ei riitäkkään. Siellä on sotilaskarkureita ja monenlaista matkalla rikokseen syyllistynyttä. No niin tekisin minäkin jos esimerkiksi olisin tappanut jonkun italiassa.. no.
Vittu kun olisi vaikka vuosi 1941 niin saisi ampua paskat pois iltalomaa vastaan.

Hannu Mononen

Onko mielettömän päätöksen ajaneita Helsingin kaupunginvaltuutettuja mahdollista saada teostaan rikosoikeudellisen vastuun ja vahingonkorvausvelvollisuuden piiriin?

Jos laittoman maahantulon järjestäminen on rikoslaissa rangaistava teko, mikä tekee laittoman oleskelun edistämisestä vähemmän rangaistavan?

Jos oleskeluluvan myöntäminen kuuluu lain mukaan sisäministeriön alaiselle keskusvirastolle, eikö sen päätösten tosiasiallinen kumoaminen Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksellä ole rikoslain tarkoittamaa virkavallan anastamista?

Mitä laki sanoo kunnan toimivallasta suhteessa sellaisiin henkilöihin, jotka ovat laittomasti maassa? Onko verovarojen siirtäminen heille (tai verorahoitteisten palveluiden tarjoaminen heille vastikkeetta) jotenkin laillisempaa kuin vaikkapa kunnan keräämien varojen siirtäminen rikollisjengille?

Hannu Mononen

Eli vaalien välillä poliitikoilla on täysi oikeus toimia kuin siat vatukossa, ja äänestäjän/veronmaksajan ainoa mahdollisuus on elää raivonsa kanssa seuraaviin vaaleihin saakka. Kiitos, Nordström, näinhän ne lainsäätäjät ovat sen varmaan tarkoittaneetkin – hehän ovat poliitikkoja itsekin.

No, väärin äänestäminen on toki virheistä pahin, mutta en vain olisi voinut uskoa, että helsinkiläiset olisivat näin ala-arvoista päätöksentekoa ansainneet.

Mikko Toivonen

On siinä Vapaavuorellakin epäkiitollinen tehtävä yrittää olla rationaali tuon apupormestaristonsa kanssa.
Rajamäkikin voisi vielä koota voimansa ja palata eläkkeeltä joksikin aikaa ryhdistämään vähän sosiaaalidemokraattien naispuoluetta.

Pekka Hovatov

Saksasta joulutorilta on löytynyt räjähteitä. Tori on evakuoitu
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712010171416_ul.shtml
Rauhan uskonto jakaa taas lahjojaan avokätisesti meille kristityille länsimaissa näin Joulun alla. Olkaamme me kristityt erityisen kiitollisia näille kulttuurimme rikastajille, saamistamme betoniporsaista ja muista ajoesteistä, joita olemme aikaisemminkin saanut ihailla ja jotka lisääntyvät katukuvassa, näin Joulun, tuon ilon ja valon juhlan lähestyessä.
Hyvää Joulua kaikille, vietä sinäkin joulusi sisällä, suljetussa tilassa, niin vältät räjähtämästä kappaleiksi,
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, God Jul och gott nytt år, Merry Xmas and happy new year!!!!
PS:Kyllä monikulttuurisuus on rikkaus, kuten Stubb aikoinaan sanoi, ei mulla muuta...
PSPS: Muistithan tehdä testamenttisi, jos kuitenkin liikut ulkona ja satut räjähtämään kappaleiksi.
PSPSPS: Hymyä huuleen, vaikka virtsaatkin vastatuuleen....

Jouni Borgman

No, eiköhän muu Suomi saa kohta varautua "taakanjakoon". Palvelujen laajentaminen tuntuu saaneen tietyn maailmanparantajaporukan aivan villiksi. Helsinki on tietenkin tässä suhteessa omaa luokkaansa, mutta enpä ihmettelisi, jos ilmiö alkaa leviämään muualle Suomeen ja ehkä nopeammin kuin arvataankaan.

Marja-Liisa Kalkela

Eiköhän se "taaka" ole jakautunut jo joka kunnille-16.
Stvm/THL lähtenyt ohjeet tuolloin (kepu,kok,Ps).
Ihme poraamistan.
-n.3000 paperittoman terveyspalveluista? Kun EU isojen pankkien ja sijoittajien takia on kansan taskuilta kupatta miljardien I-II-III tukipaketteja edm. +
IMF:n 1.6 mrd/-10 velalla.
Pankit on kai "tärkeempiä" kuin ihminen?
(näkyihän se jo KOP ja SYP pankkituissa ja köyhien leipäjonoissa -90 luvulla)

Petri Hämäläinen

Elämme historiattomassa ajassa. Asiantuntijat, tutkittu tieto, ammatillinen osaaminen sivuutetaan. Vain moraalilla ja ideologialla on merkitystä.

Mitä se kertoo että media ottaa esille asiantuntijoiden kuten asiaa johtaneen entisen sisäministerin näkemykset vasta pæätöksenteon jälkeen?

Eero Pekonen

Ennustan, että jos demarit maahanmuuttopolitiikassa kääntyisivät Rajamäen realistiselle ja kantasuomalaisia arvostavalle linjalle, niin puolueen kannatus olisi 30 %:n paikkeilla. Perussuomalaiset ja siniset kuihtuisivat pois. No, eihän demarit linjaansa tietenkään ymmärrä reivata. Ei menty Sauli Niinistön taksekaan presidentinvaaleissa. Sinä vaan kärvistellään alle 20 %:ssa ja ja haaveillaan, että jos ne maahanmuuttajat meitä äänestäisivät. Turha luulo. Vihreiltä ja vasemmistoliitolta saa vielä parempia tarjouksia!

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Ennustan
Ennustamisella ei EU ja eduskunnan sopimuksia muuteta. Eikä tarvitse ennustaa tai lukea teenlehdistäkään .Kun kaikki sopimukset löytyy eduskunnan/THL/kuntien sivuilta.
Vaalien alla käytävä opposito propakanda (kannatuksen nostamiseksi) ei sekään poista perustuslain mukaan terveyspalveluiden ja sosiaaliturvan maksamista paperittomille.
Luvaton maassaolo astuu voimaan vasta siinä vaiheessa kun lupa anomus on hylätty . Ei kesken valituksen hylkäämispäätöksestä tehneen uudelleen käsittelyn aikana.

Pekka Hovatov

Hyvä kysymys Niilo, kannattaa kokeilla. Jos sinä tai joku muu tarvitsette hoitoa, etkä saa sitä ilmaiseksi, niin tässä tulee Suomen lainkohdat joiden perusteella sinä tai joku voi tehdä kantelun syrjinnästä ja vaatia hyvitystä.

Laki yhdenvertaisuudesta 3luku 8§ Syrjinnän kielto:
"Välittömän ja välillisen syrjinnän lisäksi tässä laissa tarkoitettua syrjintää on häirintä, kohtuullisten mukautusten epääminen sekä ohje tai käsky syrjiä"
Laki yhdenvertaisuudesta 3luku 10§ Välitön syrjintä:
"Syrjintä on välitöntä, jos jotakuta kohdellaan henkilöön liittyvän syyn perusteella epäsuotuisammin kuin jotakuta muuta on kohdeltu, kohdellaan tai kohdeltaisiin vertailukelpoisessa tilanteessa"

Laki yhdenvertaisuudesta 3luku 23§ Hyvitys:
"Syrjinnän tai vastatoimien kohteeksi joutuneella on oikeus saada hyvitys siltä viranomaiselta, työnantajalta tai koulutuksen järjestäjältä taikka tavaroiden tai palveluiden tarjoajalta, joka on tämän lain vastaisesti syrjinyt häntä tai kohdistanut häneen vastatoimia.
Hyvityksen saaminen ei estä saamasta korvausta vahingonkorvauslain (412/1974) tai muun lain mukaan"

Rikoslaki 11luku 11§ Syrjintä:
"3) asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan
rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden tai terveydentilan taikka uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava työsyrjintänä tai kiskonnantapaisena työsyrjintänä, syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

Laki potilaan asemasta ja oikeudesta 2luku 3§ Oikeus hyvään terveyden-ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun:
"Jokaisella Suomessa pysyvästi asuvalla henkilöllä on oikeus ilman syrjintää hänen terveydentilansa edellyttämään terveyden- ja sairaanhoitoon niiden voimavarojen rajoissa, jotka kulloinkin ovat terveydenhuollon käytettävissä. Suomessa tilapäisesti oleskelevien henkilöiden oikeudesta hoitoon on voimassa, mitä siitä erikseen säädetään tai valtioiden välillä vastavuoroisesti sovitaan. Kunnan ja valtion velvollisuudesta järjestää terveydenhuollon palveluja on lisäksi voimassa, mitä kansanterveyslaissa, erikoissairaanhoitolaissa, Helsingin yliopistollisesta keskussairaalasta annetussa laissa, tartuntatautilaissa (583/86), mielenterveyslaissa (1116/90), vankeinhoitolaitoksesta annetussa asetuksessa sekä terveydenhuollon järjestämisestä puolustusvoimissa annetussa laissa säädetään."

Laki potilaan asemasta ja oikeudesta 2luku 4§ Pääsy hoitoon:
"Jos henkilölle ei voida heti antaa terveydenhuollon ammattihenkilön tarpeelliseksi katsomaa hoitoa, hänet on terveydentilasta riippuen joko ohjattava odottamaan hoitoon pääsyä tai ohjattava taikka toimitettava hoitoon muualle, jossa hoitoa voidaan antaa. Jos hän joutuu odottamaan hoitoon pääsyä, hänelle on ilmoitettava viivytyksen syy ja sen arvioitu kesto.
Kiireellisen hoidon tarpeessa olevalle henkilölle annettavasta lääkärinavusta ja hoitoon ottamisesta on voimassa, mitä niistä kansanterveyslain 14 §:n 1 momentin 2 kohdassa, erikoissairaanhoitolain 30 §:n 2 momentissa, Helsingin yliopistollisesta keskussairaalasta annetun lain 8 §:n 3 momentissa, lääkärintoimen harjoittamisesta annetun lain (562/78) 9 §:n 4 kohdassa ja hammaslääkärintoimen harjoittamisesta annetun lain (563/78) 9 §:n 3 kohdassa säädetään."

Mielenkiintoisin lainkohta on tuo Laki yhdenvertaisuudesta 3luku 10§ Välitön syrjintä:
"Syrjintä on välitöntä, jos jotakuta kohdellaan henkilöön liittyvän syyn perusteella epäsuotuisammin kuin jotakuta muuta on kohdeltu, kohdellaan tai kohdeltaisiin vertailukelpoisessa tilanteessa"

Sen perusteella jos Helsingin kaupunki hoitaa ilmaiseksi yhdenkin laittomasti maassa oleskelevan henkilön ja laskuttaa muita se syyllistyy syrjintään.
Henkilöön liittyvä syy voi olla ihonväri(olet valkoihoinen), syntyperä(olet Suomalainen ja asut Helsingissä).

Gun-May Arffman

"Helsingin kaupunginvaltuusto ei voi esiintyä eduskunnan ylähuoneena. Helsingin valtuusto pyrkii ”tietoisesti hankaloittamaan EU:n yhteisesti sovittua laittomien maahantulijoiden aktiivista palauttamista”

Tuossa se on sanottu asian ydin. Sitäkin sopii miettiä. Miksi Juha Sipilä ja hallitus ei ole ottanut minkäänlaista kantaa asiaan julkisuudessa ja miksi toimittajatkaan eivät ole sitä heiltä vaatineet?

Pirjo Tolonen

Nasimalle täytyy antaa LÄHTÖPASSIT SUOMESTA, Hänellåä ei ole mitään oikeutta alkaa tekemään Suomesta uutta "Afganistania", samoin Vihreille täytyy antaa LASKU, tästä ensikesän Romaanien saapumisesta ym. täysihoitoon Suomeen. Oikeesti, ULOS MAASTA tuollaset ulkomaalaisert päättäjät, jotka tekevät hallaa Suomen kansalle.

Tapio Mäkeläinen

Olen ihmetellyt samaa asiaa: tänne tullaan maista, joiden ainoa luokitus on; Sh¤thole. Jahka saadaan asetuttua aloilleen, aloitetaan Suomen mollaaminen. Pisimmälle tän on vienyt se Uma-Abu mutta hän onneksi älysi lähteä pois. Nazimalla ei edes ole tehtäväänsä vaadittavaa akateemista koulutusta.
Toivotan kiintiöpakolaiset ja työperäisen, valikoivan maahanmuuton tervetulleeksi.
Muusta päättänevät viranomaiset vaikka heidän jalkojensa alta kaivetaan maata 24/7.

Hyvää Joulua ja Itsenäisyyspäivää Kari Rajamäelle.

Pekka Hovatov

"Diakonissa­laitos lakkauttaa perhe­kuntoutuksen – yh-isä Sami, 40, hätääntyi: ”Emmekö ole sen arvoisia?” Tämän päivän uutinen iltasanomissa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005473941.html

Nyt se tiputus alkoi. Tämän kuntoutuksen tulokset ovat lehtijutun mukaan hyvät "perhekuntoutuksen läpikäyneistä jopa 70–80 prosenttia on pysyvästi selviä ja pystyy huolehtimaan perheestään."
Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n liiketoimintajohtaja Tapio Tähtinen kertoo, että päätös lopettamisesta tehtiin vastikään osana laitoksen yt-neuvotteluja.

–" Perhekuntoutus PYY lakkaa, koska toiminta on ollut taloudellisesti kannattamatonta usean vuoden ajan. Näköpiirissä ei ollut, että olisimme saaneet sitä kannattavaksi seuraavinakaan vuosina, Tähtinen sanoo."

Kunnat ovat maksaneet diakonissalaitokselle tuosta kuntoutuksesta.

Eli laittomasti maassa oleskelevien rikollisten ja pakolaisten hyysääminen on diakonisalaitokselle parempaa bisnestä, kuin suomalaisten perheiden päihdekuntoutus, niin että he pystyisivät palaamaan normaaliksi yhteiskunnan jäseniksi, älkää enään ikinä kukaan antako centtiäkään diakonissalaitoksen tai kirkon keräyksiin. Kerätköön rahansa vaikka Afrikasta.

Ohessa tuore ote Helsinginkaupunginvaltuuston pöytäkirjasta 21/2/29.11.2017:

"Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on tukenut järjestöavustuksin Helsingin
diakonissalaitoksen säätiön (HDL) ja Helsingin seurakuntayhtymän
toimintaa paperittomien palvelujen järjestämisessä. Sosiaali- ja terveyslautakunta
on myöntänyt vuosittain yhdistyksille ja säätiölle avustuksia
toimintaan, joka tukee sosiaali- ja terveystoimen strategiasuunnitelman
tavoitteiden toteuttamista. Jo useiden vuosien ajan on avustuksin tuettu
HDL:n ylläpitämän liikkuvan väestön palvelukeskus Hirundon toimintaa
(noin 100 000 euroa/vuosi), jonka matalan kynnyksen avoimen toiminnan
ja neuvonnan piiriin voivat hakeutua myös paperittomat henkilöt.
Tämän toiminnan lisäksi on vuodesta 2016 lähtien avustettu HDL:n järjestämän
tilapäisen hätämajoituksen kuluja kahdessa Helsingissä sijaitsevassa
toimipisteessä (Munkkisaari ja Hermanni), joissa majoitusta on
järjestetty yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakonian kanssa.
Osa hätämajoitukseen suunnatusta avustuksesta on sisältynyt HDL:lle
myönnettyyn kokonaisavustukseen, joka vuodelle 2016 oli yhteensä
520 000 euroa ja vuodelle 2017 oli yhteensä 590 000 euroa. Tästä säätiö
on käyttänyt hätämajoitukseen itse päättämänsä osuuden. Tämän lisäksi hätämajoitukseen on ollut käytettävissä lautakunnan virastopäällikön
(nyt toimialajohtajan) päätettäväksi erikseen osoittamaa
avustusrahaa, joka on varattu ”mahdollisesti ilmenevän yllättävän ja
merkittävän sosiaali- tai terveysongelman hoitamiseen”. Vuodelle 2016
tämä varaus oli 100 000 euroa ja vuodelle 2017 tähän on kohdennettu
yhteensä 400 000 euroa. Vuodelle 2016 tästä varauksesta myönnettiin
hätämajoituksen kuluihin HDL:lle yhteensä 94 000 euroa ja Refuhome
ry:lle 6 000 euroa. Vuonna 2017 on jo myönnetty samoille toimijoille yhteensä
100 000 euroa ja Vivo ry:lle 76 000 euroa. Toimialajohtaja päättää
vielä käyttämättä olevan varauksen käytöstä tarpeen mukaan syksyn
aikana. Tarpeen vaatiessa rahoitusta voidaan lisätä hätämajoitukseen vielä kohdentamattomista varoista, jotta perustuslain suojaamat
välttämättömät edellytykset inhimilliselle elämälle toteutuvat paperittomienkin
osalta.
Tilapäisellä hätämajoituksella voidaan edesauttaa paperittomien henkilöiden
välittömän turvan ja suojan toteutumista Helsingissä. Toimintaan
ohjataan sosiaali- ja terveyslautakunnan avustusvaroja tarpeen mukaan.
Avustuspäätöksiä on mahdollista tehdä pitkin vuotta ja tämän ansiosta
muuttuviin tilanteisiin voidaan reagoida nopeasti ja joustavasti.
Hermannin diakoniatalon hätämajoitus on tarkoitettu ensisijaisesti paperittomille,
jotka oleskelevat Helsingissä. Majoitukseen voi tulla anonyymisti
ja majoitus on henkilölle ilmaista. Hätätilanteessa majoittumaan
voi tulla myös lapsiperheitä.
Erityisdiakonian käytössä on lisäksi kaksi kalustettua yksiötä kriisiasumiskäyttöön.
Kriisiasunnoissa voidaan majoittaa niin paperittomia kuin
helsinkiläisiä asunnottomia vuorokaudesta muutamiin viikkoihin. Huoneistoon
voi majoittua enintään viisi henkilöä.
Jatkossa on tärkeää varmistaa, että em. kaltaista yhteistyötä tehdään
ja palveluja on tarjolla myös muissa pääkaupunkiseudun kunnissa sekä
suuremmissa kaupungeissa, jotta paperittomat henkilöt ja heidän tukiverkostonsa
saavat apua myös muualla kuin Helsingissä.
Sosiaali- ja terveystoimi on ollut myös aktiivinen verkostoyhteistyön rakentamisessa
viranomaisten kesken ja sopinut mm. säännöllisestä tiedon
saannista maahanmuuttovirastolta vastaanottokeskuksista uloskirjoitettavien
määrän ja tilanteiden ennakoimiseksi."
Jokainen voi ihan itse laskea tuosta, minkälaista bisnestä Diakonissalöaitos tekee pakolaisilla ja laittomasti maassa oleskelevilla. Tässä ei ole kuin murto osa rahoista joita Helsinki "pumppaa" kyseiselle järjestölle. Summat on ripoteltu sinne tänne eri pytäkirjoja niin ettei kukaan vahingossakaan saa kokonaiskuva summista. Hermannin Yöpymisyksiköstähän heitettiin suomalaiset asunnottomat pihalle viime alkukeväänä, keskellä talvea. Heille tylysti ilmoitettiin jos he haluavat nukkumispaikan he voivat hakeutua alkoholistien kanssa samaan paikkaan. Hermannin yksikkö oli päihteetön. Hieno meininki, vai, mitä olette itse mieltä ????

Älkää enään ikinä kukaan antako centtiäkään diakonissalaitoksen tai kirkon keräyksiin. Kerätköön rahansa vaikka Afrikasta tai lähi-idästä.

Mikko Toivonen

"Diakonissalöaitos tekee pakolaisilla ja laittomasti maassa oleskelevilla. Tässä ei ole kuin murto osa rahoista joita Helsinki "pumppaa" kyseiselle järjestölle. Summat on ripoteltu sinne tänne eri pöytäkirjoja niin ettei kukaan vahingossakaan saa kokonaiskuva summista"

Lainaan tuon osan Pekan kirjoittamasta. On todellakin perusteltua läpivalaista m inkälaista kaupunkilaisten rahastusta Diakonissalaitos harjoittaa laittomilla maassaolijoilla ja osin tilapäislaillisilla ex. Itäeuroopan romaaneilla.

Kannattaisi ihan yleisen kansalaisedun nimissä läpivalaista täysin rahaliikenne kaikkien "pakolaislla" (Talouspakolaisilla) rahastavien yhtiöiden ja yhdistyksien toiminta noissa asioissa ja alkaa lähettelemään haasteita yhteiskunnan rikollisesta hyväksikäytöstä mukaanlukien saastaisen haitallinen hinnoittelu oikeastikin toimitetuille palveluille.

Kyllä jokainen kansalainen kohtuuden ymmärtää ja laillisen toimen hyväksyy, mutta julkeaan yhteiskunnan väärin- ja hyväksikäyttöön on kyllä nopeasti löydyttävä rajat

Tapio Mäkeläinen

Minusta olisi yleisen edun ja läpinäkyvyyden takia hyvä läpivalaista koko Kolmas sektori tarvittaessa ulkopuolisin voimin ( Eu tai vaikka swedut) . Kun RAY ja Veikkaus fuusioitiin niin eikö olisi syytä arvioida myös edunsaajien mahdolliset tehostamistoimenpiteet.
Soste Ry alta löytyy yli 200 yhdistystä ja siinä eivät ole kaikki . Se on viismiljoonaiseen kansaan nähden todella paljon. Olis Kolmannen sektorin oman edun mukaista jos näin tehdään. Omat vaatimattomat avustukseni annan tavarana Pelastusarmeijalle ja Helsinkimissiolle kympin kuukaudessa.

On sitä muuallakin tehostettu. 80-luvulla Suomessa oli kolme firmaa pykäämässä paperikoneita. Nyt yksi joka pärjää nähtävästi hyvin. Sama koskee telakoita, pankkeja, ja vaikka mitä.
Jokainen organisaatio pyrkii ensisijaisesti pitämään itsensä hengissä. Mikä on kolmannen sektorin panos/tuotos suhde on ainakin minulle täysin epäselvää.
Nämä järjestöt ovat niin poliittisesti ristiinnaituja, ettei löydy sitä viisasten miesten/naisten/ muu konklaavia tästä maasta, joka puolueettomaan tarkasteluun kykenisi. Ellei sitten kerätä eläköityneistä tilintarkastusammattilaisista JA yritysjohtajista sellaista .

Teijo Myllylä

Helsingissä on 20 vuoden kuluttua mamu enemmistö. Suomalaiset on vähän niinkuin orjan asemassa, jonkunhan ne verorahat on tehtävä. En meinaaäosallitua hommaan. Onnea vaan valitsemallenne tielle. Älkää nyt sitte anelko valtiolta apuja. Vihreät arvot varmaan kantaa kehä kolmosen sisällä. Pysykää siellä.

Jaakko Karki

Kari Rajamäki puhuu täyttä asiaa, hyvää ajattelemisen aihetta kaikille vastuullisille päätääjille.
Laittomasti maassa olevat ovat laittomasti maassa olevia ja on todella harhaanjohtavaa kutsua heitä "paperittomiksi". Nämä henkilöt saavat kyllä kaikki tarpeelliset "paperit" (paitsi ei tietenkään maassaoleskelulupaa) omasta suurlähetystöstään kun vaan menevät sinne ja pyytävät. Se seikka että nämä laittomasti maassa oleskelevat eivät halua itselleen oman maansa passia tai muuta henkilöllisyyspaperia on jo sinänsä riittävä syy heidän pidättämisekseen ja maasta poistamiseen. Näin toimitaan lähes kaikissa muissa maailman valtioissa.

Panu Saarela

Missä maassa tai kaupungissa paperittomien saama terveydenhoito on muodostunut merkittäväksi vetovoimatekijäksi? Ajoissa annettu hoito päinvastoin säästää yhteiskunnan varoja. Rasismissaan rypeviä eivät vain tosiasiat kiinnosta, on niin ihanaa olla muiden mukana itsekäs ja kuvitella olevansa fiksu ihminen.

Pekka Hovatov

Miten niin "paperittomat" He ovat maassa laittomasti. heillä ei ole viisumia, he eivät ole pakolaisia(heihin ei kohdistu henkeen tai terveyden kohdistuvaa vainoa, joten YK:n pakolaisstatus ei täyty). Heidät tulee siirtää "palautuskeskuksiin", joista heidät poistetaan viivytyksettä maasta, heti kun siihen on mahdollisuus. Tällä toiminnalla estetään muunmuassa terrori-iskuja. Turun terroristi oli laittomasti maassa oleskeleva, eli hän oli saanut käännytyspäätöksen ja käyttänyt kaikki valitusasteet loppuun. Mikäli hän olisi ollut "palautuskeskuksessa" valvonnan alla, olisi Turun terrori-iskun uhrien henki säästynyt. Milloin te vihervasemmisto edustajat rupeatte kantamaan vastuunne tekimistänne päätöksistä ja toimistanne. Te vaaditte kokoajan erityisoikeuksia, joita ei ole edes kantasuomalaisilla, pakolaisille, laittomasti maassa oleville. Aikaisempina vuosina, ennen nykyistä pakolaiskriisiä te vaaditte julkisesti vankeusrangaistusasteikkojen lieventämistä, jonka seurauksena tänä päivänä tapon yrityksestä tuomittu istuu vankilassa 1-vuoden ja on taas "siviilissä" tekemässä uusia rikoksia. Te vaaditte vapaampaa huumepolitiikkaa ynnämuuta paskaa. Kysynkin kaikilta viher/vasemmisto hörhöiltä, milloin te alatte kantamaan vastuuta????

Ps.Se on kiva jaella rahaa kaikkiin maailmanparannus juttuihin, kun ne eivät ole omia rahoja.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Se on kiva jaella rahaa kaikkiin maailmanparannus juttuihin

Kuten Saksan ja Ranskan pnkkien velkoihin "Kreikan" I-II-III tukipaketteja?
ERVV/EVM pankkien riskirahastoon?
"Pullonpalautusrahoja" n.3 000 paperittoman terveyspalvelut noihin edm.verrattuna.

Pekka Hovatov

Iltalehdessä oli uutinen "Poliisi tutkii ”Palestiinan prinssin” epäiltyjä talousrikoksia - konkurssin tehnyt mies muutti ulkomaille"
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712042200564058_u0.shtml

Taas yksi "kultamuna", jota hehkutettiin aikoinaan oikein kunnolla, osoittautui taas pelkäksi rikolliseksi. Jokainen näistä tänne tulleista ja tuoduista on tähän mennessä osoittautunut enemmän tai vähemmän hämärän menneisyyden ja vielä hämärämmän tulevaisuuden omaavaksi henkilöksi, mutta lisää näitä vain täytyy Suomeen saada Vihreiden ja vasemmiston toimesta...
Vihreät ja vasemmiston edustajat ovat todellakin kaikki "hyödyllisiä hölmöjä" joita nämä lähi-idän ihmeet pyörittää kuin hedelmäpeliä, viimeisimpänä osoituksena tästä on Helsingin kaupungin valtuuston tuore päätös luoda ohituskaista ja ilmaiset palvelut laittomasti maassa oleskeleville henkilöille ja parasta asiassa on se, ettei nämä "hölmöt" edes tajua sitä, että heitä vedätetään ja oikein kunnolla.
Have a nice day....