Maanantai 17.6.2019

Outo äänestysyö: "Osa pui nyrkkiä, toiset vetivät nitroja"

Luotu: 
13.1.2009 16:59
  • Kuva: Creative Commons - KeithBurtis
    Kuva

Joensuun kaupunginvaltuuston eilisen kokouksen yhdeksäntuntiseksi venyttänyt Jouko Kärnä, kertoo Uudelle Suomelle "vaatineensa pelkästään demokratiaa".

Perussuomalaisten listalta valtuustoon valittu Kärnä esitti itseään ehdolle kaikissa henkilövaaleissa ja vaati joka kerta suljettua lippuäänestystä. Puheenjohtajavaalin hän hävisi europarlamentaarikko Riitta Myllerille äänin 58-1.

- Se oli etukäteen sovittu juttu. Minä vaadin pelkästään demokratian ja kansan tahdon toteutumista, Kärnä pamauttaa. Hänen mielestään valtuustoryhmät pakottivat valtuutetut äänestämään ennalta sovitusti.

Kesken kokouksen Kärnä erosikin Perussuomalaisista omaksi valtuustoryhmäkseen.

Uusi Suomi tavoitti erittäin väsyneen Myllerin Strasbourgista. Hän kertoo, että valtuusto hermostui jo ensimmäisessä vaalissa, sillä ääntenlasku kesti tunnin. Myllerin mielestä kyseessä oli selkeästi "yhden miehen kamppailu".

Myller ei syytä Kärnää suoranaisesti demokratian halventamisesta, sillä "hän käytti pelkästään demokraattisia oikeuksiaan". Myller myöntää kuitenkin olleensa erittäin turhautunut tilanteesta.

- Kyllä sen nyt voi kuvitella, mitä se oli, Myller huokaa.

Kärnä ei kiellä, että osa valtuutetuista otti nokkiinsa hänen toiminnastaan.

- Osa lähti kesken kokouksen ja pui nyrkkiä ja toiset vetivät nitroja, Kärnä sanoo.

Eniten Mylleriä harmittaa, että Kärnä vaati "demokraattisia oikeuksiaan" muiden kustannuksella.

- Ei hänen ehdotuksensa vieneet mitään asiaa eteenpäin. Ja kun kokous venyy, eivät muut enää malta nostaa omia ehdotuksiaan esille, eikä asioista synny kunnon keskustelua.

Kärnä uhoaa jatkavansa taistoaan demokratian puolesta jatkossakin. Hänen mielestään valtuustojen kokoukset ovat enää vain nimellisiä, joissa "valtuusto hyväksyy kumileimasimena virkamiesten esitykset".

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

pekkapoeka

Muinaisen SMP:n puoluetiktaattori Veikko Vennamo järjesti aikoinaan oikein lehdistötilaisuuden puoluekokouksessa. Toimittaja kysyi ja Vennamon mussolinimainen hahmo sanoi: "Epäasiallinen kysymys" ja jätti vastaamatta. Tämä toistui useimpien kysymysten kohdalla. Me muumiot muistamme, mitä SMP:lle sittemmin tapahtui puolueväen yleisen kiukuttelun seurauksena. Änkyröinti on sallittua politiikassa, mutta se pitäisi tehdä jonkin järjellisen asian puolesta, eikä vain hakea pelkkää julkisuutta. Mutta eihän tämä ko. joensuulainen temokratian esitaistelija taida enää ollakaan perussuomalaisen jäsen, uutisesta päätellen hän petti äänestäjänsä heti alkumetreillä? Ennätys kai sekin?

tapio_o_neva

Katsokaa suurten sivistysvaltioiden meininkiä. Taiwanillakin akatkin tappelevat valtiopäivillä ja Venäjällä ollaan duumassa häirikköä valmiita vetämään turpaan.

http://www.youtube.com/watch?v=mZGaaqH2o6I&feature=related

Monissa maissa parlamentaarinen elämä on sen verran mielenkiintoista, että ei tarvitse ostaa lippua nähdäkseen enää jääkiekkokaukaloväkivaltaa.

Suomen eduskunnasta ei ole poistettu kesken istunnon kuin Hilja Riipinen ja Veikko Vennamo.

Joidenkin iltapäivälehtien mukaan vuosia sitten taisi Topi Uosukainen olla valmis lyömään kepulaista kansanedustajaa turpaan Komin Syktyvkarissa, mutta Riitta mulkoili Topin rauhalliseksi.

Vokkolainen puolestaan oli valmis nostamaan Zyskowiczin seinälle ottamalla kauluksesta kiinni sen jälkeen, kun tämä oli heittänyt vetensä (juomalasista) Vokkolaisen päälle.

Turussa kiertää legendoja Ison Armaksen tarjoilemista mustista silmistä, joista hän maksoi 50 000 markkaa seuraavana aamuna eli enemmän kuin mitä raastuvanoikeus olisi ollut valmis vahvistamaan.

JuhaM

Jotain vikaa on tässä "demokratiassa" jos yks mies pystyy heittää koko kokouksen täysin pelleilyksi. Jos herralla ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa yhtään äänestystä, niin onhan se pelleilyä sellasia vaatia.

Ei valtuutetut kokouksiin mene sen takia, että siellä voidaan leikkiä demokratiaa. Onneksi omassa kunnassa ei ole vastaavaa tapausta, yhteisymmärryksessä saadaan paljon enemmän aikaa kun tämmösellä leikkimisellä.

Demokratia on pelkkä työväline, ei se saa olla itsetarkoitus.

En tiedä oliko Kärnän tarkoituskin vain osoittaa, että tämmönen on lain mukaan mahdollista.

Yövuoro

Hyvä! Hienoa! Toivottavasti tuulipukukansa äänestää lisää näitä oikeistopunikkeja valtuustoon, niin mikään asia ei enää suju edes järkevässä ajassa. Valtuustojen aika kuluu pelkästään näitä älyllisesti lapsen tasolle jämähtäneiden metkuja selvitellessä ja käytännön työ jää vähiin. Hämeenlinnassa meillä oli Sirkiä, Keravalla Komokallio ja Joensuulla Kärnä. Ei hyvin mene.

tapio_o_neva

Mielestäni Kärnä toimii edustuksellisemmin kuin esimerkiksi itsensä kaivinkoneisiin kahlitsevat vihreät. Ellei Kärnä olisi toiminut, olisivst suomalaiset uskossa, että Kokoomus voitti Joensuussakin.

Nythän on paljastunut koko Suomelle, että Kokoomus hävisi asemansa Joensuussa ja häpeällisesti joutunut alistumaan Kärnän ja perussuomalaisten apuun valtuustoryhmää muodostettaessa.

Kokoomuksen alennustila Joensuussa on Kärnä. Kokoomus varmaan tunsi Kärnän jo Ilomantsin kunnanvaltuuston ajoilta. Kokoomus on kuin Yhdysvallat: sillä on kaikenlaisia liittolaisia.

tapio_o_neva

Blogista tuli mielikuva siitä, että ikään kuin kaikki 58 olisivat jaksaneet kokouksen loppuun. Olisiko missään pöytäkirjaa siitä, ketkä kaupunginvaltuutetuista eivät kestäneet loppuun saakka?

On erittäin tärkeää äänestäjän tietää, ketkä kykenevät hoitaman kaupunginvaltuutetun tehtävät, ja keillä on terveydellinen työkyvyttömyys asian suhteen.

Tulokset voi kirjoittaa vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten muistiin vaikkapa http://www.wikipedia.org/Joensuun kaupunginvaltuusto .

tapio_o_neva

Täytyy sanoa, että Jouko Kärnän ja Perussuomalaisten on kiittäminen valtuustokumppaneitaan kokoomuslaisia, kun hänestä tuli valtakunnan määrätietoisten kunnallisvaltuutettujen ikoni.

On hieno saavutus tulla Suomessa kuuluisaksi riisuuntumatta. Kärnäkratia on osa Suomen länsimaistumista avoimeksi länsimaiseksi kansalaisyhteiskunnaksi.

Uskoisin, että kun valtuustokausi on kulunut ja kärnäily on vaikuttanut, Joensuun kaupungin hallinto vastaa entistä paremmin Euroopan unionin avoimmuus- ja laillisuustavoitteita.

Jouko Kärnää ennenhän joensuulainen kuuluisuus oli kaupunginjohtaja-kyläpäällikkö.

Toivottavasti Kärnä ryhtyy bloggaamaan Uudessa Suomessa niin näemme, miten nykyaikainen yhteiskunta saapuu raukalla itärajalle.

Mona Selin

Valtuusto on kuntademokratian keskipiste. Nyt on tilanne sellainen, että päätökset tehdään muualla ja valtuustot ovat vain kumileimasimia. Vanhan konkarit päättävät asioista ja lautakunnissa ja hallintokunnissa istuu jäähyllä valtuustoista pudonneita hyviä veljiä ja siskoja.

Kansanedustaja Saara Karhu (SDP) Tampereelta ei edes asettunut ehdokkaaksi ja perusteli asiaa, ettei hän ehdi taustakokouksiin, joissa asioista päätetään.

Valtuustot ovat nykyisellään kuolleita terrakotta-armeijoita, ja on aivan tervettä, että niitä ravistellaan henkiin.

tapio_o_neva

Heinolan kaupunginvaltuustossa taisi käydä niin, että kun pyydettiin äänestystä, keskeytettiin kokous ja Heinolan kokoomus taisi erottaa jäsenensä valtuustoryhmästä.

Heinolassa on kuollut sosialidemokraattinen kaupunginjohtaja, jonka kimppuun Heinolan SDP kävi. Heinolassa on vainottu useissa oikeusasteissa teknillistä johtajaa Seppää ja taidettu hänet panna teknikonkin alaiseksi sisäisin siirroin.

Kyllä näitä esimerkkejä niin valittajista kuin "kunnallisen itsehallinnon" kannattajista löytyy.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=450000000...