Torstai 24.1.2019

Kansanedustaja hämmentyi Sipilän kommentista: Ei, Juha – vastuu on teillä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.12.2017 12:14
  • Kuva: Kimmo Penttinen
    Kuva
|

Oppositiopuolue Rkp:n kansanedustaja Anders Adlercreutz kummastelee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lausuntoja kuntien vastuusta sosiaali- ja terveyspalvelujen myllerryksessä.

Julkisuudessa on herättänyt runsaasti muun muassa keskustelua Meri-Lapin kuntien päätös ulkoistaa Kemin keskussairaala sekä Siikalatvan ja Mehiläisen kaavailu perustaa toiseen kuntaan, Ouluun, oma terveyskeskus. Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö totesivat jälkimmäisen hankkeen laittomaksi viime viikonloppuna.

Sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla Sipilä vetosi päättäjiin ympäri Suomea – viitaten erityisesti kuntien päättäjiin – ja heidän vastuuseen ulkoistuksissa. Adlercreutz hämmästelee Sipilän ajatuksen kulkua.

–Ei, Juha. Haluan, että hallitus ottaa itse vastuuta tässä kysymyksessä. Aloittakaa pysymällä hallitusohjelmassanne, joka viitoittaa järkevän vaiheittaisen etenemismallin uudistukselle, Adlercreutz kirjoittaa Facebookissa.

–Jos te [hallituksessa] pelkäätte, että kunnat tekevät juuri sitä, mitä nyt yritätte estää, niin älkää korjatko asiaa pakkolaeilla, vaan pankaa stoppi päivystysuudistukselle, jonka me moneen kertaan olemme pyytäneet tekemään.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Kurki

Kempeleen propellipäällä alkaa olla paskat housussa ja venkoilu senkun jatkuu. Puheet jostain 3 miljardin säästöistä on sellaista fuulaa, ettei moista ole kukaan voinut kirjoittaa etukäteen, sanoi joku taannoin Muppettien lähdöstä. Kepun maakuntahimmeli maksaa saman verran kuin kuvitellaan saavan säästöä. Kuntien itsemääräämisoikeutta pitäisi kunnioittaa eikä puuttua niiden tekemisiin millään ylhäältä tulevilla mahtikäskyillä. Sitten vielä tämä seksuaalinen häirintä, josta tämä kansainvälinen veijarimme lausui myos mielipiteensä: hoida nyt ensin lestadiolaisten pedofiilijutut kuntoon ja tule sitten antamaan neuvoja meille kirkosta eronneille. Kiitos tästä.

Risto Nikander

Ihan totta. Mutta vain Li Andersson ja vihervassurit saattavat olla vähemmän oikeutettuja antamaan tällaisia lausuntoja Sipilasta. Tämäkin aatelismiehen?
jälkeläinen on itse ensimmäisenä lisäämässä Suomen taakkaa "pakolaisista" suomalaisten kansanedustajana.
Ilmeisesti ei pystynyt ammattiinsa niin meni sitten kansanedustajaksi. Siinä kun ei tarvitse edes osata hoitaa businesta eikä suunnitella arkkitehtuuria.

Mikael Nygård

No onpas kommentteja! Asioita saa paljon paremmin edistettyä jos pysytään asialinjalla eikä keksitä kaiken maailman törkyä toisista ihmisistä, joita ei itse tunne.

Somessa oleminen ei oikeuta ketään kirjoittamaan mitätahansa sontaa. Luulisi kaiken sen tietävän ja hyväksyvän, mutta ilmeisesti näin ei ole asian laita.

Seppo Simonen

Entinen nettipoliisi Marko Forss kirjoitti puheenvuoroon 22.6.2015 Blogin että Euroopanihmisoikeustuomioistuin on tehnyt päätöksen että Verkkojulkaisija on vastuussa kommentoijan kommentista. US-n toimitus voisi selventää miten se toimii Suomessa.
Minkälaiset kriteerit modernoinnissa on tai eikö se koske Päämisteri Juha Sipilään kohdistuvaa herjausta.

Nita Hillner

Tästä olen samaa mieltä kanssasi. Yritystukia menee jopa vanhoille vakaavaraisille yrityksille ja tuulituet ovat omaa luokkaansa ja myös monet miljonäärit saavat tukia. Köyhien, sairaiden ja vanhusten puolta ei pidä kukaan. Kotihoidossa vanhukset usein jopa heitteillä. On kerta kaikkiaan vaikea ymmärtää?

Mikko Toivonen

Ihan selvyyden vuoksi, jos se joiltain lukijoilta välillä unohtuisi, niin Adlercreutz ja Henrikksson strategisesti ajavat vain RKP ruotsinkielisen väestön kieli- ja muiden privilegioiden säilyttämistä. Tässäkin artikkelissa viitataan kaikkeen päivystyssairaalatoimintaan, mutta tarkoitetaan ainoastaan ruotsinkielisen Vaasan päivystyssairaalan säilyttämistä. Muusta viis.

Nita Hillner

Olen vähän eri mieltä kanssasi. Tulen kaksikielisestä perheestä (ruotsi/suomi), en ole millään lailla ollut etuoikeutettu. Yksinhuoltajaäidin (se ruotsinkielinen) 5 lasta syntyneet 6,5 vuodessa. Budjettimme oli merlko tiukka - laihaa soppaa tai puuroa päivälliseksi arkipäivinä, leivän päälle vain voita tai margariinia. Viikonloppuna parempaa ruokaa ja leivän päälle makkaraa tai juustoa. Emme saaneet ostovaatteita, äiti teki housut ja kamppeet, tuli halvemmaksi. Yritimme kaikesta huolimatta myös säästää ja me vanhemmat lapset annoimmekin tienaamamme rahat äiteelle ja saimme kun saimmekin ostettua vanhan omakotitalon. Veljeni remontoi talon ja minä ostin rakennustarvikkeita. Myöhemmin äiti myi talonsa ja osti kerrostalo-osakkeen. Nyt on äidin huusholli jo peritty ja perintöverot maksettu. Ihmisillä on aivan väärä käsitys ruotsinkielisistä ihmisistä. Aika harva on rikas ja etuoikeutettu.

Aina myös puhutaan terveestä ruotsinkielisestä väestöstä, äitini oli ainakin poikkeus tästä säännöstä. Aortta tukossa kahdesta paikkaa jo alle 40 v. 60v keuhkot toimivat vain noin 25%. Pari sydäriä, jalkoihin johtavat valtimot tukossa, jouduttiin avaamaan. Kaikesta huolimatta kuolema tuli yllättäen, vaikea uskoa että hän oli poissa - hän toivoi saavansa elää 80 v. Elämä loppui kuit. vähän yli 70, äiti oli sitkeä sissi ja siksi varmaan eli näinkin pitkään.

Mikko Toivonen

Minun kanssani voi ja saa olla ihan huoletta eri mieltä sillä minulle yksi pyhimmistä arvoista on sanan- ja ilmaisun vapaus.
Olen kyllä täysin selvillä ruotsinkielisen väestön kokonaistilasta. Tarkoitankin ilmiselviä privilegioita kuten yliopistokiintiöt ja kohtuuttomia vaatimuksia olla ymmärtämättä maan pääkieltä edes sen vertaa että pärjäisi nukutettuna leikkauksessa, mihin Vaasan sairaalakiistallakin pyritään. Siis vastuuttomaan ja kohtuuttomaan kielivaltaan ja syrjintään- Pääkielen syrjintään.
Loppuun sitten, että luonnollisesti olen täysin sujuva ruotsin kielessä ja puhun sitä aina kun huomaan että toinen ei maan pääkieltä osaa eli ei ole halunnut oppia.
En yksinkertaisesti kykene korkeasti arvostamaan sellaista maan kansalaista tai kansanosaa joka ei edes lääkärireissusta halua maan pääkielellä tai englannilla selvitä

Risto Nikander

Kansa kirjoitta kansan kieltä. Suomalainen sanoo asian suoraan niin kuin ajattelee. "Paremmat ihmiset (RKP:n jäsenet ) ja entiset siirtomaa isännät ovat sen verran sivistyneempiä että käyttävät kierompia keinoja tuottaakseen saman tilanteen Suomeen kuin Ruotsissa on. Raiskauksien johtava länsimaa ja no go alueita.

Mauri Gardin

Ala-arvoista peliä RKP:lla. Kyllä suomalaista demokratiaa pitää kunnioittaa myös "ruotsalaisten". Itsenäisellä kunnalla on valta ja vastuu sille kuuluvissa asioissa. Demokraattisesti valitut valtuutetut tekevät päätökset ja niitä noudatetaan.
RKP:n käytös on ollut hämmästyttävää koko Sipilän hallituksen toiminnan ajan.
Onhan se irvokasta, että noin 3%:n kannatuksella ollaan kaikessa viisaampia kuin muut. Ja media peesaa, kunhan vaan muistetaan Sipilää haukkua.