Keskiviikko 19.12.2018

Kansanedustajalta kova arvio: "Sotilaallista voimankäyttöä Suomea vastaan ei voida sulkea pois"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.12.2017 11:22
  • Kuva: Jenni Gästgivar / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Jaana Pelkosen mukaan Suomessa syrjäytyminen on yksi suurimmaista turvallisuusuhista.
|

Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) arvioi, että turvallisuustilanne ympärillämme on jatkuvasti kiristynyt. 

–Voimapolitiikka on tehnyt paluun eikä sotilaallista voimankäyttöä Suomea vastaan tai sillä uhkaamista voida sulkea pois, hän kommentoi Puheenvuoron blogissaan.

Pelkonen nostaa esiin Venäjän toimet Ukrainassa, Donald Trumpin valinnan Yhdysvaltain presidentiksi, Pohjois-Korean ja terrorismin. Lisäksi hän huomauttaa, että Suomessa syrjäytyminen on yksi suurimmaista turvallisuusuhista. 

–Jokainen järjestelmän ulkopuolelle jäänyt yksilö onkin kallis menetys, paitsi taloudellisesti myös inhimillisesti. Tuoreimmassa Pisa-tutkimuksessa nuoremme pärjäsivät hyvin, mutta Suomessa sukupuolten välinen ero oli kaikkein suurin. Panostukset varhaiskasvatukseen, laadukkaaseen koulutukseen ja mielekkäiden harrastusten tarjoamiseen ovat viime kädessä vaikuttavinta turvallisuuspolitiikkaa, hän sanoo.

–Arjen turvallisuuden ylläpitämisessä viranomaisten lisäksi myös jokaisella yksilöllä on roolinsa. Keskinäinen kunnioitus ja toisten huomioiminen ovat pieniä tekoja, mutta kertovat paljon yhteiskunnan todellisesta tilasta. Turvallinen yhteiskunta tarvitsee valveutuneita kansalaisia, jotka ovat valmiita tarvittaessa tulemaan apuun. Turvallisuus syntyy joka ikinen päivä meidän jokaisen toimesta, Pelkonen jatkaa.

Lue myös: Sotatieteiden tohtorilta haaste suomalaisille: "Olisi syytä muistaa marsalkka Mannerheimin sanat"

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Jaana Pelkonen
Jaana Pelkonen
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Pelkosen arvio uhkatilanteesta on täysin oikea. Uhka on koko historiamme ja naapurimme toistuvien naapureihinsa kohdistuneen joko uhan tai sotilaallisten toimien vuoksi meitäkin vastaan olemassa.

Ainoa uhkamme tulee nimenomaan siltä suunnalta. "Pakolaisuhka" taas ei ole uhka kun se on täysin itsemme eli eräiden poliittisten ideologioittemme järjestämä ja ylläpitämä ja oikealla maahan tulopolitiikalla saataisiin heti hallintaan.

Idän uhkan torjunnassa tai viivytyksessä meillä on vain kaksi mahdollisuutta:

Pitää riittävän vahvoja puolustusvoimia ja puolustusvalmiutta yllä tehdäksemme sotilaallisen hyökkäyksen tänne niin kalliiksi hyökkääjälle, että tämä harkitsee tarkkaan siihen ryhtymistä.

Olla koko ajan jonkin verran henkisesti alistettuja ja ylläpitää uhka pois ostamalla vaikkapa ydinvoimalaitoksia naapurista. Tällä erää siellä nimittäin vallitsee sen verran bisnesajattelu, että he eivät suuria taloudellisia etujaan keskeytä hyökkäämällä ostaja maahan. Etenkin kun ostaja maalla ei ole mitään heille uhkaavia suunnitelmia edes olemassa.

Tuo henkinen alisteisuus on meillä valitettavasti edelleenkin olemassa geeneissä kun olemme edelleen jopa Ruotsillekin alisteinen marginaalisen vähemmistökielen pakkona koko kansalle. Kieli pakkohan on aina ollut ensimmäinen alistamisen työkalu. Tämä useimmilta kieli keskustelussa ja itsenäisyydessä unohtuu. Olemme tuon asenteen johdosta edelleenkin vajaa itsenäisiä, vaikka itse kyllä sekä osaan erinomaista ruotsia vapaaehtoisesti opittuna sekä kerron totuudenmukaisesti mikä tilanne on idän suhteen.

Tälläkin itsenäisyyden määrällä asiamme ovat kuitenkin varsin hyvin. Tosin nyt hallitus on kokonais hyvin oloa vahvasti heikentämässä sote ja maakuntahallinto "uudistuksillaan" joissa lopulta on kysymys vain verovarojen jakamisesta pörssiyhtiöille ja tarpeettomien hallinto paikkojen jakamisesta kaikkea kehitystä jarruttavina isännille ja taantuma alueelle

Maamme on todella hyvä ja voisi erittäin helposti vähälläkin lisätyllä tasapuolisella halulla olla merkittävästi "hyvempi"

Markku Nieminen

Muuten ole samaa mieltä, mutta tuo alistuva asenne ei suinkaan ole hyve, eikä edes toivottava, koska veli venäläinen ei kunnioita tippaakaan nuoleskelijoita, vaikka hyödyn siitä toki ottaa vastaan.
Vahva ja omanarvon tunteva asiallinen naapuri saa kunnioituksen ja arvon heiltä! Ei luopiot eikä nuoleskelijat! Kokemusta asiasta on.

Tuomas Sikander

Kokoomuksen etanolimissillä onkin asiasta mittava kokemus ja asiantuntijan työura takanaan, oli muistaakseni peräti nuortenohjelma Tiltissä ja Jyrkissä juontajana.
Se oli sitä aikaa kun maan iskelmätaivaalle yllättäen ilmaantuivat kokoomuslaiset oikeistopunkkarit ja muut ulkomusiikilliset junkkarit, "Heinolan Pottu & Lanttu" ja niiden huulihalkiosoundi yhtenä karmaisevana esimerkkinä.
._.

Mikko Toivonen

Minä pidän Jaana Pelkosen ajatuksista, eikä hän henkilönäkään pakokauhua nostata. Hän on analyysini mukaan kokoomuksen paremmasta päästä, Vastuullinen kokoomuslainen, Vastuullinen kansalainen. Juuri sellainen jollaisia kokoomuslaiset pitkälti olivat ennen Kataisen aikaa. Nyt vain tällaisina valioyksilöinä. Itse johdolta on vastuu ja visio pahasti kateissa. Ei onneksi niin pahoin kuin oppositiolla ja päähallituspartnerilla.

Veijo Murtomäki

Suurin uhka on se, että Suomi omalla typeryydellään menee liittymään Natoon: silloin maassamme on ylikansallisia joukkoja, aseistus lisääntyy ja USA/Nato voi pakottaa Suomea ottamaan maaperälleen ydinaseita. Venäjän on silloin jossain vaiheessa pakko reagoida, minkä se on tehnyt suorasanaisesti selväksi.

Ukraina ja Georgia eivät kuulu mitenkään Suomen uhkiin, vaan niissä on kyse Naton yrityksestä, EU:n avustuksella ikävä kyllä, hivuttaa vaikutusvaltaansa Venäjän rajoille, mikä Venäjän oli pakko torjua. Vrt. Florida ja Miami, jos Venäjä yrittäisi tehdä vastaavanlaisen offensiivin.

Kokoomuksen Jaana Pelkonen on hyvä esimerkki näistä tiukasti länsiorientoituneista persoonista, jotka eivät ymmärrä kenties lukemaansa ja TV:stä katsomaansa, miten USA/Nato on 2000-luvulla raunioittanut lukuisia maita ja tappanut muutamia miljoonia siviilejä. Jemen on tällä hetkellä sen aggression kohde, vaikka Saudi-Arabia onkin päätoimija, kuten Bin-Ladenin tutkijanakin.

Meillä on Euroopan parhaat puolustuvoimat ja toistaiseksi toimivat suhteet Venäjään, vaikka USAn itsekäs kauppapolitiikka on ostettu laajalti välttämättömänä vastatoimena Venäjän rikkeille kansainvälistä oikeutta vastaan. USA on rikkonut sitä kymmeniä kertoja, eikä ole kertaakaan suostunut edes ottamaan vastaan moitteita, vaan pyyhkinyt niillä leveän peränsä.

Joten nuku vaan Pelkonen rauhassa! Paitsi jos lisäämme suuresti osallisuuttamme Naton "rauhankumppanuus"-operaatioissa, silloin islam-maiden nuoret jihadistit tulevat muistamaan meitäkin tulevissa iskuissansa.