Torstai 27.6.2019

Kansanedustaja ihmettelee: Äärioikeisto vastassa joka perjantai – toinen todellisuus vain 3 km päässä

Luotu: 
7.12.2017 13:59
Päivitetty: 
7.12.2017 14:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Juhana Vartiainen havahtui siihen, kuinka erilaisissa todellisuuksissa suomalaiset elävät.
|

Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) ihmettelee, kuinka erilaisissa maailmoissa ihmiset elävät Suomessa ja Helsingissä vuonna 2017.

Vartiainen kertoo itsenäisyyspäivänä julkaisemassaan blogissaan, kuinka hän oli viime perjantaina matkalla startup-tapahtuma Slushiin. Odotellessaan taksia eduskunnan Pikkuparlamentilla hän näki yrityspöhinästä kovasti poikkeavaa huumaa.

– Odottelua ryyditti kaiuttimista rätisevällä äänellä ryskyvä äärioikeistolainen ja uusnatsistinen propaganda. Muuan tällainen ryhmittymä on viime viikkoina nimenomaan perjantai-iltapäivisin pitänyt huolen siitä, että kansanedustajien pursuillessa ulos Pikkuparlamentista heitä odottaa käheä-ääninen äärinationalistinen ja suorastaan kansallissosialistinen kiihotus, Vartiainen kertoo.

– Kaiuttimet ja puhujat ovat sijoittuneet joko Pikkuparlamentin puistoon tai Paasikiven aukiolle. Juutalaisten salaliitto mainitaan, mutta myös islamin uhka, joka on 2000-luvun muukalaisvihassa tullut vanhan antisemitismin tilalle ja rinnalle. Vääränlaisista ihmisistä ”puhdistettu” kansakunta väikkyy päämääränä, vihollisena juutalaisten ja Suomen eduskunnan ajama globalismi.

Slushissa näyttäytyi toisenlainen Suomi, Vartiainen jatkaa.

– Valtava tila täynnä nuoria yrittäjiä ja maailmanparantajia. Kaikkialta maapallolta, täynnä keksimisen ja yrittämisen iloa, kansanedustaja kuvaa.

– Näin siis kaksi ihmisten todellisuutta 3 kilometrin päässä toisistaan viime perjantaina.

Toinen, uusnatsien todellisuus, huutaa kansanedustajan mukaan pelkoa ja vihaa kaikkia niitä kohtaan, jotka eivät kuulu omaan kansakuntaan. Sen sijaan Slush-nuorille ”ainoa luonteva lähtökohta on katsella koko yhteistä globaalia maailmaa omana toimintakenttänään”, Vartiainen kummastelee.

Lue myös:

Kaikkiaan 10 kiinniottoa Helsingissä: "On harmillista, että ihmisiä kiusaavia marsseja nähdään myös Suomen 100-vuotisjuhlapäivänä"

Sinnemäki hämmästyi: Poliisi valitsi äärioikeiston eikä lapset – Lastenjuhlat tarttui Aki Riihilahden tarjoukseen

Jihadismitutkijan haaste suomalaisille: "Olisi syytä muistaa marsalkka Mannerheimin sanat"

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Kokko

vartiainen "havahtui" mutta ymmärtääkö se? Tämä kykypuolue kokoomuksen mannekiini on eturintamassa heti ensimmäisten joukossa asenteellaan ja ihmisiä syyllistävillä puheillaan luomassa ja pahentamassa eriarvoisuuden lisääntymistä. Miten helvetissä tuollainen urpo on päässytkin kansanedustajaksi joka ei kansan etuja valvo eikä edusta millään lailla.

Kyuu Eturautti

Vaikkei uusnatsien vihan maailmaa pidäkään hyväksyä millään varauksinkaan, Vartiainen voisi ottaa sen pään pois tiukasta paikkaa ja koittaa kysyä itseltään miksi näin on.

On helppo herjata rankasti syrjäytyneitä ihmisiä, paljon vaikeampi koittaa keksiä miten asia korjattaisiin. Vielä vaikeampaa on myöntää että katalyyttinä ovat voineet olla omat virheet.

Irma Asikainen

Kovin on kapea-alainen näkemys Suomen tilasta armon vuonna 2017. Kannattaisi välillä vilkaista sieltä taksin ikkunasta ulos myös matkalla todellisuudesta toiseen - ääripäiden väliin jäävään todelliseen maailmaan, joka ei näy myöskään sinne pikkuparlamentin seinien sisälle. Se olisi nimittäin valaisevaa (myös muille päättäjille), sillä heidän tekemänsä päätökset, niin hyvät kuin etenkin ne huonot, vaikuttavat kaikkien, myös näiden ääripäiden väliin jäävien kansalaisten elämään ja hyvinvointiin (tai, niin kuin nykyaikana voi sanoa - pahoinvointiin). Olisi mukava tietää, mihin Vartiainen itsensä nykyään sijoittaa, sillä hänen poliittinen ailahtelevaisuutensa antaa ymmärtää, että hänellä on hukassa todellisuus myös sillä sektorilla.

Milli Maja

En katso olevani äärioikeistolainen. Tavallinen suomalainen vaan joka kyllästynyt Suomen maahanmuuttopolitiikkaan ja Vartiaisen kaltaisiin pölvästipäättäjiin. On hyvä pitää asia esillä oli sitten kuka tahansa.

Markku Nieminen

Juuri näin! Jos joku on Suomessa muissa maailmoissa ja jalat tukevasti ilmassa, eli elää omassa utopiassaan, niin Vartiainen ja kumppanit päättäjät! Säälittävää sönkäämistä asiasta, josta ei mitään tiedä eikä ymmärrä.

Mikko Toivonen

Tavallinen suomalainen on vihervassareiden, joihin lasken Vartiaisenkin todellisuudessa kuuluvan, mielestä uusnatsi tai fasisti tai äärioikeistolainen siksi että tavallisella suomalaisella on yleistä tasapuolisuutta noudattava milipideilmasto

Timo Loikkanen

Milli hyvä.
Näistä maahanmuuttoasioista on liikkeellä hirveä määrä väärää tietoa. Tässä tilastokeskuksen artikkeli maahanmuuttajien työllistymisestä. Näet että tilanne ei ole todellakaan niin paha kuin monet täälläkin väittävät. Tämä työllisyminen on varmasti hyvä mittari
http://www.tilastokeskus.fi/tup/maahanmuutto/art_2015-12-17_001.html

Tutki muitakin Tilastokeskuksen tms puolueettoman tahon tukimuksia.

Erkki Joona

Kiva, että Juhana on herännyt todellisuuteen ja huomannut poliitikkojen tekemien virheiden realisoitumisen yhteiskunnassamme. Hyvä, että vihdoin poliitikot tunnustavat virheensä ja silmät avautuvat ennen kuin on myöhäistä!

Kari Keto

540 000 eläkeläistä noin 1200€ eläkkeellä.Pitää myöskin muistaa mikä on kansaedustajan
tehtävä ja keskittyä sen hoitamiseen.
Kun et enää siedä vallitsevia olosuhteita ryhdy tekemään niille jotakin.

Irma Asikainen

Voi, kunpa saisikin 1200 €, mutta kun se eläke jää alle tonnin ja sillä pitää elää vuokralla, niin ei siinä paljon hurrata, mutta eiväthän nämä Vartiaisen älynystyröillä varustetut tyhjäntoimittajata ymmärrä sitä. Jauhetaa ihan tyhjänpäiväisista asioita ja ollaanolevinaan sitten tämän maan aivot. "Sus siunakkoo", sanos mummo-vainaa. Ei sillä, suuri osa kansastakin on saatu huijattua uskomaan, ettämeillä on kaikki hyvin ja kun joskus syrittää korjata tätä valheellista kuvaa nyky-Suomesta, niin monet nauravat pihalle, kun luulevat, että huijataa, mutta valitettavasti se vaan on totisinta totta. Köyhän ei oleisi kannattanut syntyä valkoiseksi tässä maassa.

Josa Jäntti

Käypäs vaihteeksi ruoka - ja leipäjonoissa - siellä on 40 % eläkeläisiä, joista valtaosa on aikoinaan maksanut vuosikymmeniä työeläkemaksuja. 60 % eläkeläisistä saa alle 1.500 €/kk - miinus verot ja 30 % alle 2.500 €/kk - miinus verot - vain 10 % saa enemmän kuin viime mainittu summa. Sen takia eläkeindeksiä ei valiokunnan päätöksellä voitu muuttaa, koska tuo 10 % hyötyy enemmän - näin ei kukaan saanut mitään. Kansanedustajat eivät näköjään tiedä, että nykyisessä taitetussa indeksissäkin on prosenttikorotukset eli 10 % hyötyy enemmän ! Samalla heidän aikoinaan työnantajiensa kanssa keräämät työeläkerahastot ovat nyt 200 MILJARDIA - tuotot 1997 - 2016 5,96 % eli v. 1996 48 miljardia ja nyt 200 miljardia ! Talouspoliittinen arviontineuvosto totesi v. 2016 - " Työeläkesektorilla ei ole kestävyysvajetta. Varojen tuotot luovat kestävyysylijäämän"!

Marja-Liisa Kalkela

Osuit asian ytimeen. Kun tehtaillaan köyhiä urakalla eduskunnan päätöksillä ei olisi varaa puhua mitään.
Toimeentulotukea 487e/kk vastaan ilmaistyötä työttömille. Ex-palkansaajille jotka maksoivat veroa päättäjienkin Kela-etuuksiin ja sopeutumisrahoihin,työssä ollessaan. Joka kk veroa palkasta 30%+Alv 24%.
(Nythän nekin verovarat on pois ilmaistyöllä Kelan-kirstusta.)
Löytyisikö eduskunnasta tilasto moniko on nyt -17 ulosotossa velkojen takia? Käteen saa jäädä vain toimeentulotuen verran kk elantoon.
(Summa pysynyt samana jo 23 vuotta vaikka hinnat ja Alv on noussut)
Moniko eläkeläinen on 400 000 joukossa jotka on terveyspalvelumaksuista ulosotossa?
HS
Verovaroin tuotetut palvelut perustuslaillinen oikeus terveydenhoitoon?
Jos ei ole varaa maksaa sairaala,hammaslääkäri ym.laskuja ,miten ulosotto perintätoimiston kautta sitä maksamista helpottaa? Korot vielä päälle.

Pakollinen ½v harjoittelujakso kansanedustajille joka hallituskautena .Tutustumaan kansan arkeen :
Hurstin leipäjonossa,vanhuspalvelussa,työttömien työpajoilla ja kouluissa.

Asiantuntijat vuosia varoittaneet köyhyydestä,syrjäytymisestä .
Jk. Kepu,Kok hallituksen -07-11 Hallitusohjelmassa lukee Köyhyyden poistaminen (EU sovittu)
Miten mielestänne olette onnistunut siinä nyt?
Etenkin kun tuon jälkeen on EU tullut jo 3 huomautusta liian pienestä sosiaaliturvasta ,työttömille,eläkeläisille ja lapsiperheille.
1.1-18 Hallitushan leikkaa lisää työttömiltä ja kiristää työttömyysturvan ehtoja.
Kun joka tilistä pidätetään työttömyysvakuutusmaksu ,ansiosidonnaiseenkin palkansaaja maksaa työssä ollessaan osan siihen tilistään ,niin mihin ne rahat menee nyt kun hän on työtön?
Eikö ne turvaakkaan hänen elantoaan kun on irtisanottu ja työtön ,tuloja vailla?

Timjoh Ken

Sitä saa, mitä tilaa kertoi entinenkin puoluejohtaja. Itse kunkin 200 kellokkaan tulisi ymmärtää, että kansa on kiltisti tilannut mutta saanut ainoastaan tiedon annetusta valtakirjasta. Itse he toimivat kuin tuo valtakirja olisi avoinvaltakirja ja äänestäjät olisivat vajaavaltaisia. Muuten eivät nämä taksin takapenkillä istuvat edustajat tiedä laisinkaan mitä Helsinginkadulla ja Castreninkadulla jonotetaan. Siitäkin on kokemuksia. Raaka totuus on, miten oman maan syntyperäiset kansalaiset jätetään heitteille ja miten pakolaisasioita hoidetaan kalleimmalla mahdollisella tavalla. Käytettävissä olevien määrärahojen määrä on budjetissa ja kun yhdelle jakaa, ottaa toiselta pois. Ei ole ihme, mikäli ääriliikkeillä on tilaa ja tilausta. Toivottavasti Vartiainen paneutuu siihen, miksi rakennuskustannuksista niin suuri osa (n. 40 %) on veroja ja maksuja. Kun tuo paise puhkaistaan, saadaan myös kohtuuhintaisia asuntoja ei ennen. Samalla myös kuntien ja valtion tulot pienenevät joten sillekään ei tehdä mitään.

Marja-Liisa Kalkela

– Meillä on lähes 70 000 sellaista nuorta tai nuorta aikuista, jotka eivät ole koulutuksessa, eivät ole työssä ja ovat huonosti kiinni yhteiskunnassa, Ihalainen totesi.
7.12-17
Miten syrjäytyneitä nuoria tehdään jo lapsesta lähtien?
"Resepti" löytyy vuodelta-94 ja on yhä voimassa. Koskee n.50 000 lapsiperhettä kertoi Savonsanomat-11. Toimeentulotuesta leikattiin lapsiperheen tuet pois. Lapsilisistä lähtien. Köyhän lapsi ei tarvitse lisää lapsen elantoon.Ainoastaan tuloja saavat "tarvitsevat". Universaalinen joka lapsen oikeus lapsilisään ,paitsi köyhän.
Jo kehdosta lähtien olet eriarvoisessa asemassa kansan sosiaaliturvassa joka pitäisi perustuslain mukaan kuulua kaikille.
Tuon jälkeen on syntynyt jo kolmas sukupolvi -90 luvun "lamanlapsia".
Työttömän lapsiperheen arki ei ilmaistyöllä kohene eikä Hurstin leipäjonossa itsetunto kohene.
Vuonna -17
"Ope! Mulla on nälkä"!
IL
Oliko Hurstin ruoka-apu loppunut ? Oliko Toimeentulotukea leikattu?
Ei ihme että koulupäivänä pienen koululaisen vatsa kurisee .
( ilmankos Pisan mittauksissa on pudottu)
Olisiko päättäjillä aika katsoa peiliin?

Jouko Helenius

Kivahan se on täällä Suomessa naureskella. Nyt joissakin Ruotsin kaupungeissa naisten pitää pyytää poliisivartio, jos haluaa lähteä iltalenkille. Käsikranaatti on jo tavallinen lähitaisteluase lähiöissä. Vartiainen tietää tämän yhtä hyvin, mutta ei uskalla kertoa. Eikä Hesarikaan.

Timo Loikkanen

Jouko
Katsoitko kun telkkarista tuli hiljattain dokumentti Rinkebystä? Senhän pitäisi olla näit "no go" -alueita.
Siinä haastateltiin paikallisia asukkeja ja mm koulun rehtoria. Kävi ilmi että Rinkeby on ihan tavallinen lähiö jonka kaltaisia on suomessakin.
Joku porukka on käynyt polttamassa autoja lähiöissä, mm siellä. Tästä varmaan on lähtenyt liikkeelle huhut "no go" -alueesta.
Näiden asioiden ympärillä on hirveä määrä paskapuhetta. Lähdekriittisyys. Hyvää viikonloppua.

Erkki Joona

Juhananassa on potentiaalia kehittyä, sillä hän on siirtynyt netin reaaliaikaan yliopistoja korkeampaan koulutukseen. Kaikkein eniten tietoa ja taitoa yhteiskunnassamme löytyy ruohonjuuritasolta. Ehkä yliopistot löytävät tämän viisauden jonain päivänä. Tilastot ja asiantuntijat ovat vuosikymmeniä jäljessä todellista tilaa yhteiskunnassamme, ja siksi poliittiset päätökset ovat vääriä.

Risto Nikander

Vartiainen tarvitsi tällaisen herätyksen, Slush vs. Natsimieliset.
Luulisi piempienkin indikaattorien väräyttävän jos on hiukankaan järjen hiventä tallella.
Luulisi tilasoistakin näkevän jotakin. JA valtion budjetista, jossa a kokonaisumma "pakolaisista" on € 2 milardia.
JA esim rikostilasoista, raiskauksista, turvallisuuskuluista, oikeuskuluista, vankilakuluista.
Kun vielä huomioi, miten annetaan etuoikeuksia ja erivapauksia, jaetaan rahaa näille "pakolasille" kysymättä onko heillä itse varaa maksaa jjoakin, niin minusta on aivan ymmärrettävää, että aktiivisimmat vähäosaiset suomalaiset nuoret käyttäytyvät kuten käyttäytyvät.
VAltaosa heistä on vain syrjäytyneita. EIvät aiheuta harmeja. Mutta surullista, surullista, että selilaisia on paljon.
Suomalainen politiikka hankki ihan toisenlaista ainesta maahan varsinkin Lähi-idasta. Pahempaa kuin "äärioikeistolaiset", rasistit ja jopa natsit. On nähty ja tullaan näkemään.

Kaarlo Erjala

Syrjäytyneitä on ja he ansaitsevat meidän kaikkien avun. Räyhääjien melskaaminen tuskin kuitenkaan auttaa kenenkään syrjäytymistä. Ongelmiin pystyy meillä puuttumaan edustuksellisen demokratian keinoin, kuten muiden muassa kansanedustaja Juhana Vartiainen tekee. Meillä kaikilla taas on mahdollisuus auttaa tuntemiamme syrjäytyneitä. Tuntemattomia voimme auttaa monien järjestöjen kautta.

Juha Koponen

..Vartiainen julistaa, että sunnuntailisät pitäää lopettaa palkansaajille, mm siksi, että "turistit saavat syödäkseen". Ja että matalapalkka ihmisiä pitää luoda suomeen, jotta meillä muilla talouskasvu paranee!
Ihan mieletöntä, kuinka ihmisiä elää omissa maailmoisaan vailla todellisuuden tajua. Presidentinlinnassa politiikot juhlivat ja kansa ihailee heidän verovaroilla ostettuja pukujaan. Samaan aikaan parin kilometrin pääässä ihmisiä jonottaa ruokaa...

Reijo Kallinen

Uusi Suomi voisi siivota sivustojaan. Tänne on pesiytynyt merkillinen porukka keksittyjen nimien taakse. Otetaan muutama esimerkki. Milli Maja, Teijo Myllylä, Timjoh Kem, Jouko Helenius, Juha Koponen + Heikki Koskelainen.
Näiden "nimien" takaa ei löydy yhtään mitään. On syytä olettaa, että nämä ilman valokuvaa julkaistut kirjoitukset ovat kotoisin persujen ja muiden äärimäisyysaineisten omasta trollitehtaasta. Miksi Uusi Suomi ei noudata omia julkistamiaan ehtoja kirjoitusten osalta?

Näin käyttöehtojen kaksi viimeistä kappaletta.

"Kommentoinnin yhteydessä käytetään aina omaa nimeä. Luotettavuuden lisäämiseksi nimeä ei pysty itse vaihtamaan.
Huomaathan, että keskusteluun osallistuminen Uuden Suomen palveluissa edellyttää oman nimen ja tunnistettavan kuvan käyttöä profiilissa."

Jari Kaisla

Vartiaisella ei vaikuta olevan minkäänlaista tuntumaa maanpintaan (tavalliseen kansaan). Ehkä syy löytyy siitä kun liikuskelee pelkästään pienissä elitistisissä piireissä ja muun ajan miettii miten saataisiin tuotettua lisää syrjäytyneitä Suomeen kiristämällä entisestään vähempiosaisten mahdollisuuksia elämään.

Rauno Kujala

Vartiainen näköjään heräsi todellisuuteen, mikä on ollut jo hyvänaikaa. Kaikkein kornein asia yhtälössä on, että poliitikot ovat itse aiheuttaneet polarisaation jyrkkenemisen. Kun Suomeen alkoi 2015 tulla näitä elintasosurffareita (ja loppua tälle eo näy) vastoin Eu:n omia sopimuksia ja perustuslakia, oliko ja onko se ihme, että suomalaiset reagoi tällätavoin...no ei tietenkään. Näyttää siltä, että ainoat jotka asiassa ovat yllättyneet, ovat tämän konkurssin aiheuttajat...sisältäen Vartiaisen.

Juha Koponen

..vartiainen teki Eirassa vaalityötään ja "kierteli kodeissa"...mainio juttu "pelimies"- asia ohjelmassa, kun vartiainen puhui siitä, että nuoret pitkäaikaistyöttömät voidaan laittaa syrjäseuduille liikennemerkeiksi tai viemäripaikoiksi..