Torstai 17.1.2019

Touko Aalto kypsyi Mikko Kärnän twiitteihin – blokkasi kansanedustajakollegan: ”Aivan käsittämätöntä toimintaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.12.2017 17:42
  • Kuva: Silja Viitala
    Kuva
    Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto (kuvassa) suututti kansanedustajakollegan bannauksella Twitterissä. Arkistokuva.
|

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto on estänyt kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) Twitterissä. Vihreitä arvostellut Kärnä ei näin ollen enää näe Aallon twiittejä. Kärnä kommentoi asiaa tuohtuneena.

Aktiivisena some-kirjoittajana tunnettu Kärnä syyttää, että ”vihreiden uusi viestintälinja näyttää olevan mennä poteroon ja kieltäytyä asiallisesta keskustelusta”.

–Helppoa möykätä omassa kuplassa, kun ei ole kukaan sanomassa vastaan, Kärnä sanoi ja jakoi kuvakaappauksen Touko Aallon estosta.

Kärnän mukaan hänen tapanansa ei ole mennä henkilökohtaisuuksiin, vaan keskustella politiikasta. Hän sanoo pitävänsä ratkaisua ”todella ihmeellisenä puolueen puheenjohtajalta toiselle kansanedustajalle”.

–Aivan käsittämätöntä toimintaa. Käymmehän me täällä tosiaan hyvin kriittistäkin keskustelua keskenämme, mutta se on silti asiallista, Kärnä twiittaa.

Aalto kommentoi bannausta Demokraatille ja huomauttaa, että Twitterissä on mahdollisuus ”pistää kaveri vähän jäähylle jäähtymään”. Hän aikoo myöhemmin päästää Kärnän jälleen seuraajakseen.

– Jos ei ole kykyä käydä asiallista keskustelua ja jatkuvana virtana vaan huutaa ja mesoaa ja möykkää, voi miettiä vähän omia toimintatapojansa, Aalto sanoo Demokraatille.

– Jos ei ole mitään muuta kuin jatkuva tämmöinen möykkääminen ja mesoaminen, siis aivan niin kuin maanisella tasolla mennään, olisiko urheilutermein jatkuva väärä pelitapa.

Kärnä puolustautuu Twitterissä todeten, että ”vähempikin twiittaaminen tietysti riittäisi, jos vihreät ja Touko Aalto joskus vastaisivat heille esitettyihin kysymyksiin”.

Viime päivinä Touko Aalto on kuohuttanut vihreiden välikysymyshankkeella, joka suututti muissa oppositiopuolueissa. Aalto ilmoitti vihreiden tekevän koulutuksen eriarvoistumisesta välikysymyksen, vaikka siitä oli puhuttu kaikkien oppositiopuolueiden kesken ja hallitus on jo vastaamassa eriarvoistumista koskevaan välikysymykseen. Aalto kiirehti kertomaan opposition kokoustavan ja päättävän asiasta hallituksen vastattua tuoreimpaan välikysymykseen. Myös pääministeripuolueen Kärnä on arvostellut vihreitä välikysymyksestä.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Lauri Kiiski

Eräs fiksu tutkija esitti pari päivää takaperin, että kieltäytymisen ja bannauksen sijaan tulisi keskustella avoimesti ja näkyvästi somessa. Kuinkahan tämä nyt Aallon mukaan meni ? Takana on nyt täysin poskelleen mennyt epäuskottava imogonnostokamppanja.

Eero Nevalainen

Ei sinänsä mitenkään yllättävää kun ottaa huomioon että keskeisimpiä Vihreiden keskustelutapoja on niskan päälle pääseminen siinä että metatasolla valvotaan toisen käytöstä ja hyväksyttävyyttä. Ei tarvitse sitten keskustella oikeasti mistään kun voi aina vedota siihen että toinen "möykkää" tai "öyhöttää" tai mitä näitä nyt on.

Seppo Simonen

Kansanedustaja Touko Aalto Vihreän liiton puheenjohtaja on asettanut Keskustapuolueen Kansanedustaja Mikko Kärnän on disponibiliteetissä. Mikko Kärnän terveen tuulahduksen maasetuinformaatio on liikaa cityvihreälle kaupunkilaiselle. Eräs Hels.kaupungin valtuutettu toi cityvihreänä erinomaisesti esille maaseudun sielun elämän syvät synnyt. Mikko Kärnän ei auta kuin odottaa emansipaatiota Touko Aallon julistamaan disponibilitettiin.

Sami Siitojoki

Kommenttisi pääpaino asettui niin sanottujen sivistyssanojen varaan. Kävi ilmeiseksi, että asenteesi on kielteinen, mutta itse asia peittyi liialliseen sivistyssanojen viljelyyn. Lisäksi käytit niitä mielestäni virheellisesti. Vihjaamalla mainitsemasi cityvihreä on myös asunut lestadiolaisvyöhykkeellä, minkä seurauksena hänellä on epäromanttinen käsitys syntysijojensa alueella harjoitettavasta sukupuolitoiminnasta. Tätä ei siis voi yleistää koskemaan koko maaseutua.

Marko Kivelä

Kärnä on keskustelijana lähinnä trolli. Ne joilla on runsaasti ylimääräistä aikaa voivat toki häntäkin seurata, mutta tuskin yhdenkään puolueen puheenjohtajan kannattaa omaa aikaansa käyttää Kärnän kanssa keskusteluun.

Pekka Hetta

Juurikin näin vihreät ja vasemmisto toimivat. Mulle on tullut noilta kanssa estot. Ja syy on ollut ihan joka kerta se, että tuon yhden ikävän faktan, joka kaataa noitten pilvilinnan. Se kommentti poistetaan facesta ja blokki välittömästi päälle. Tää on nuiden tapa toimia. Ne ei halua vastata ikinä ikäviin kysymyksiin. Ihan huuhaa ukko koko Touko, kuten Kärnäki.

Pekka J. Mäkinen

En pidä kummastakaan, en vihreistä enkä Kärnästä. Keskusta on ok puolue, muttä Kärnä on loukkaava kuuma-Kalle. Se nähtiin mm. avioliittolaki-keskustelussa.

Vihreät ovat ääriliberaali puolue, entinen luonnonsuojelupuolue, jolle mikään luonnoton ei ole nykyään vierasta, ja jolle "moraalinormit nurin" ideologia on jo itsetarkoitus.