Lauantai 20.7.2019

Suurmoskeijalle kerätään nyt 700 000€ tilille Bahrainissa – Perussuomalainen aiheutti hässäkän tiedotustilaisuudessa

Luotu: 
8.12.2017 15:20
 • Kuva: Karoliina Vuorenmäki
  Kuva
  Pia Jardi (vasemmalla) ja Riikka Purra (kuvassa oikealla) kävivät tiukkaa sanavaihtoa moskeijahankkeesta.
 • Kuva: Karoliina Vuorenmäki
  Kuva
  Abdullatif al-Mahmood johtaa Bahrainin islamilaista yhteisöä, joka hallinnoi myös tiliä, jolle Helsingin suurmoskeijan suunnittelurahoja aletaan kerätä.
 • Kuva: Karoliina Vuorenmäki
  Kuva
  Perussuomalaisten Nuutti Hyttinen ei vakuuttunut perjantain tilaisuudesta.
|

Helsinkiin kaavaillun niin kutsutun suurmoskeijan suunnittelua ja arkkitehtikilpailua varten aiotaan kerätä yhteensä 700 000 euroa Bahrainiin perustettavalle tilille. Koko hankkeen budjettia tai toimintamenoja ei vielä avata ja arkkitehtikilpailukin perutaan, jos Helsinki ei myönnä moskeijalle tonttia.

Moskeijahankkeesta järjestettiin perjantaina Helsingissä tiedotustilaisuus, jossa oli myös poikkeuksellista poliittista värinää, kun perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra alkoi haastaa hankkeen vetäjiä.

Hankkeen lahjoitustiliä hallinnoivan Bahrainin islamilaisen yhteisön johtaja Abdullatif al-Mahmood kertoi tilaisuudessa, että toistaiseksi lahjoituksia on jo luvattu 200 000 euron edestä.

–Jotkut saattavat kysyä, keitä te olette ja miksi te haluatte luoda tällaisen suhteen. Tavoitteena on, että Helsinkiin perustettaisiin islamilainen keskus, joka parantaisi suhteita Suomen ja Bahrainin välillä, al-Mahmood sanoo tulkin välityksellä.

Al-Mahmood ja moskeijahankkeen suomalaisvetäjät Pia Jardi, Ilari Rantakari ja Anas Hajjar ilmoittivat torstaina illalla avaavansa hankkeen rahoitustaustaa julkisuuteen. Hankkeen ulkomainen rahoitus on herättänyt keskustelua ja epäilyksiä.

Moskeijaa on julkisuudessa kutsuttu kaikkien muslimien moskeijaksi, mutta Jardi myöntää, että kyse on ensisijaisesti sunnimoskeijasta.

Moskeijan käsittely Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa alkaa ensi viikolla ja rahoitukseen liittyviä ehtoja on myös kaupungin virkamiehillä. Helsingin kaupungin Siirtolaisinstituutilta tilaaman ja keväällä julkaistun selvityksen mukaan hankkeelta puuttuu uskottava kotimainen rahoitus.

–Hankkeen keskeisenä heikkoutena on (alustava) korkea hinta ja puuttuva paikallinen rahoitus, joka luo vahvaa taloudellista riippuvuutta ulkomaisiin toimijoihin. On epätodennäköistä, että paikallinen muslimiyhteisö pystyisi pitkään aikaan huolehtimaan tilan taloudesta yksin, selvityksen tehneet tutkijat Tuomas Martikainen ja Teemu Pauha kirjoittivat.

Bahrainissa kerättyjä varoja on tarkoitus siirtää Oasis-säätiön suomalaiselle tilille. Jardi myöntää, että rahoittajilla tulee olemaan yksi paikka säätiön valtuuskunnassa, joka myöhemmin myös nimittää säätiön hallituksen jäseniä. Hän kuitenkin korostaa, että Helsingin kaupunki on edellyttänyt, että myös kaupungille taataan paikka moskeijasäätiössä.

Myös Saudi-Arabian mahdollinen osallistuminen rahoitukseen on herättänyt huolta, sillä sen tukemissa moskeijoissa on levitetty myös islamin ääritulkintoja.

Moskeijahankkeen vetäjät korostavat, että kuka tahansa voi lahjoittaa Bahrainissa olevalle tilille, mutta rahoituksen läpinäkyvyys aiotaan turvata. Jardi ja Suomi-Bahrain ystävyysseuran puheenjohtaja Ilari Rantakari kertoo, että rahaa on onnistuneesti siirretty Suomeen 400 000 euron edestä ystävyysseuran tilille moskeijahankkeen valmistelua varten. Tämä summa ei kuitenkaan sisälly 700 000 euron suunnittelubudjettiin.

–Rahaliikenne Bahrainissa on tarkasti valvottua ja tehdään seurantaa, miten raha kerätään, miten se liikkuu ja miten sitä käytetään. Lain mukaan valvotaan myös rahanpesua. Kaikki nämä asiat ovat hyvin tarkasti valvottuja sekä Bahrainin että kansainvälisten sääntöjen mukaan, al-Mahmood sanoo.

Kaupunkipoliitikko tilaisuudesta: ”Ei vakuuttanut”

Moskeijahankkeen tiedotustilaisuutta oli saapunut seuraamaan myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija, Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Nuutti Hyttinen.

Hyttinen kertoo uskovansa, että moskeijan alustavasta tonttivarauksesta ei vielä päätetä ensi viikolla, vaan asia pannaan pöydälle lisäselvityksiä varten. Häntä perjantain tilaisuus moskeijahankkeen rahoituksesta ei vakuuttanut.

–Uskoisin, että lautakunta tarvitsee paremmat selvitykset siitä, mistä rahoitus tulee ja onko se riittävää ennen kuin tähän voidaan ottaa kantaa millään tavalla, Hyttinen kertoo tilaisuuden jälkeen Uudelle Suomelle.

–Bahrainilla on ongelmia, miten heidän rahanpesulainsäädäntönsä toimii ja tietojen avoimuudesta. Minusta täällä ei vastattu hirveän hyvin, osallistuuko Saudi-Arabia rahoitukseen. Jos raha tulee Saudi-Arabiasta tai muusta epämääräisestä lähteestä, on todennäköistä, että rahanantajalla on omat intressinsä.

Erityisesti hän odottaa tietoja siitä, onko rahoitus jatkuvaa ja minkälaisia sitoumuksia rahoitukseen liittyy. Suomen tai Helsingin ei hänestä hanketta tai moskeijan ylläpitoa tule rahoittaa.

Perussuomalainen höykytti Pia Jardia

Tiedotustilaisuudessa syntyi poikkeuksellinen välikohtaus, kun perussuomalaisten poliittinen sihteeri Riikka Purra alkoi haastaa Jardia moskeijahankkeen tavoitteista ja sukupuolten tasa-arvosta. Hän epäilee, ettei moskeija todellisuudessa ole kaikille muslimeille avoin.

–Olemme valmiita tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa, mutta täytyy tehdä selväksi, että tämä on edelleen sunnimoskeija. Aivan kuin meillä on ortodoksinen kirkko, katolinen kirkko ja luterilainen kirkko. Kaikilla niillä on omat kirkkonsa, jossa ne saavat harjoittaa uskontoansa, Jardi sanoi.

–Lisääkö tämä yhteiskuntarauhaa [jonka lisäämisellä Jardi oli perustellut hanketta]? Purra tivasi.

–Suomihan on demokratia ja meillä on uskonnonvapaus toivon mukaan, jossa niin sunneilla kuin shiioilla kuin kaikilla muillakin yhteisöillä on oikeus harjoittaa uskontoaan, eikö. Yhteistyö on tosi tärkeää ja sitä sunnit ja shiiat tekevät tälläkin hetkellä, eikä siinä ole mitään ongelmaa, Jardi sanoi.

–Ajatuksena tässä on, että meillä on palveluita, mitkä soveltuvat muslimeille – esimerkiksi miesten ja naisten vuoroja kuntosalille. Kaikki muut ovat sinne tervetulleita. Ketään ei suljeta pois, Jardi jatkoi.

–Siis sukupuolet pyritään segregoimaan toisistaan. Nähdäkseni se ei ole suomalaisen yhteiskunnan periaatteiden mukaista, Purra höykytti.

–Sukupuolten välinen tasa-arvo on tärkeä asia, mutta sun ei ole pakko toimia sen mukaisesti aina joka paikassa. Ei ole pakko olla alasti saunassa miesten ja muiden ihmisten edessä. Tämä ei ole mikään pakkoasia. Kyse on siitä, että uskonnossa on tiettyjä asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon, Jardi vastasi.

LUE MYÖS:

Suurmoskeijahanke: Tällaiset ovat Helsingin virkamiesten ehdot – pormestari Vapaavuori sanoi heti ”ei”

Pormestari Jan Vapaavuori: ”En kannata suurmoskeijaa vieläkään”

Suurmoskeijahanke etenee, Bahrainin edustajat nyt Suomessa – Tämä kuva havainnollistaa hankkeen koon Hanasaaressa

Suurmoskeijahanke hyytymässä – TE: Kannattajat vähissä kaupunginhallituksessa

Kaatuuko suurmoskeija Vapaavuoren äänivyöryyn? – ”Ei hänestä diktaattoria tule”

Jan Vapaavuori tiukkana: Vastustan suurmoskeijaa riippumatta rahoittajasta – alustoja ”epäterveille ilmiöille”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

Mikä on se Perussuomalasten aiheuttama hässäkkä, jos saan kysyä arvon toimittajalta? Ihan asiallisiahan hän kysyi? Ai niin, kaikki suvakkien esittämä pitää ottaa hurraa huudoin vastaan eikä kysellä eikä epäillä mitään!

Mutta, toimittaja mikä oli se hässäkkä? Kiitos vastauksesta jo näin etukäteen! Jota ei varmaankaan kuulu eikä näy koskaan!

Toinen kysymys; Eikö tiedotustilaisuuden tarkoitus olekin, paitsi tiedottaa, antaa myös kysymyksiin vastauksia? Ainakin niissä sadoissa, joissa itse olen ollut, niissä on aina ollut se mahdollisuus!

Erkki Saarinen

Sitä saa mitä tilaa. Helsinkiläiset äänestivät Vihreitä ja saavat Malmin lentokentän lopetuksen, Keskuspuiston rakentamisen, paperittomien lisäpalvelut ja suurmoskeijan. Noin aluksi. Ai niin, ja valtaväylien bulevardisoininnin ruuhkien varmistamiseksi.

anita frisk

Unohditko kenties Hämeentien ja Mechelininkadun muuttamisen pyöräilylle? Helsinkiin maaltamuuttaneet opiskelijat äänestävät näitä ollakseen trendikkääästi samanmielisiä. Toisinajattelija ei ole piireissä tervetullut. Stadilaiset eivät vihreitä tai vas.liittoa juurikaan äänestä, ei heillä ole halua pilata omaa kotikaupunkiaan.

Raimo Ilaskivi

Kun kaiken lukee niin ihan muistuu mieleen surullinen Guggenheim-hanke. Bahrainista saatu 400 000, Bahrainissa avattavalle tilille kerätään 700 000, Säätiötä ei ole rekisteröity, ministeriö tukenut sadoilla tuhansilla ja nyt vaatii takaisin väärinkäytösten takia, vain sunneille - missä shiat jne jne jne. Järki käteen nyt!

Esko Kotilainen

Sehän kuuluu kulttuuriin,eikös tällä Jardilla ja kumppaneilla ole jo ennestään ulosotossa saatavia,väärinkäytöksistä.
Vai vielä rahaa lisää,näille huijareille.Olisi aika näyttää kaapin paikka näillekin.
Norja lopetti kaiken avustamisen islami rådille,koska mitään kirjanpitoa ei löytynyt,ja kaikki raha oli mennyt yksityiseen kulutukseen.Ei auttanut valitukset,eikä imaamien rukoukset.
Suomessa tämä vain jyllää,liki jokaisella somaliperheellä on oma uskontoryhmä,kerho,minkä veronmaksajat rahoittavat.Nyt vielä pitää sunneille saada palatsi Helsinkiin.Olette te hulluja,vaikka ainahan suomalaista on sanottu,helposti höynäytettäväksi.

Mauno Strandén

Vihervasemmisto/kok haluaa haluaa kaikki maailman elintasopakolaiset tänne ja äänestämään heitä, kun saavat totaalisen vallan on hyvä ottaa loputtomasti lisää lainaa? Nyt halutaan autot muuttaa sähkökäyttöisiksi, sähköä ei saa tehdä vesivoimalla, turpeella, hiilellä, eikä atomisähköä sallita, koska sitä ei tarvita, sähköä saa pistorasioista vihreiden ideologian mukaan!

Thomas Pälikkö

Keitä ovat nämä Helsingin kaupungin virkamiehet/naiset, jotka ovat tätä asiaa käsitelleet? Onko olemassa pöytäkirjaa aiheesta jossakin verkko-osoitteessa, josta käy ilmi kokouksen ajankohta, paikka, osallistujat ja päätökset? Onko Helsingin kaupungin virkamiesten/naisten työ salaista ja vain päätökset tuodaan julki nimettömänä?

Jonne Peto

Vihervasemmistolaisuus tuhoaa suomen. Helsingissä jo riittävästi moskeijoita ympäri kaupunkia. Hanke kärjistää kantasuomalaisten ja täällä tyhjän panttina norkoilevien muslimien suhdetta entisestään. Järjetönntä .. oppikaa jotain Tanskan sharia moskeijoista.

Timjoh Ken

Yksi totuus on, että musulimiryhmät riitelevät lähi-idässä varsin verisesti keskenään. Kuka uskoo heidän pystyvän rauhanomaiseen rinnakaineloon Suomessa? Siten suurmoskeija ei ole perusteltu Helsinkiin tai muuallekaan Suomessa. Mikäli kuitenkin kolossimoskeija on pakko saada Helsinkiin voitaisiin hyvinkin uusiokäyttää Hanasaaren lähivuosina käytöstä poistettavaa hiilivoimalaa. Etuna olisi lähes valmis koilotustorni ja myös tietty osa laitteistosta.

Pekka Kario

Saudi Arabia haluaa mukaan projektiin. Maassa on yli 1,5 miljoonaa kristittyä. Kuitenkin kristinuskon julkinen harjoittaminen on kielletty. Eri uskontojen hyväksymisen pitäisi edellyttää vastavuoroisuutta. Siis kirkko Saudi Arabiaan. Sitten voidaan keskustella moskeijasta Helsinkiin.

Irma Asikainen

Minä suosittelisin näille hössöttäjille muutaman viikon oleskelua siellä islamin syntysijoilla, sekä perehtymistä islamilaisuuteen yleensä ja kysyisin sitten, että vieläkö he ovat sitä mieltä, että meidän pitää tukea tätä älytöntä hanketta. Eikö meillä ole jo kokemusta siitä, mitä tämä niiden hyysääminen on maailmalla saanut aikaan. Eikö kukaan muista , mitä Ranskassa, Brysselissä, Lontoossa ja muuallakin maailmassa on näiden hihhulien toimesta tapahtunut. Ihanko tieten tahtoen haluatte ne tänne kotiovellemme.

Eero Pekonen

Thomas, katso kaupunkiympäristölautakunnan viimeinen esityslista. Liitteiden osalta minua hieman ihmetytti, että sisäministeriön lausunnoista oli virkamiesten nimet sutattu tussilla piiloon. Keitä ne pelkää, muslimeja vai natseja?

Thomas Pälikkö

Kiitos, yritän löytää. Nimien tussaaminen kertoo jo aika paljon, jos kerran sellaisen löysit. Sangen mielenkiintoista ja outoa, eikö? Avointa ja vastuullista virkamies/naistoimintaa vuonna 2017 Suomessa? Menee jo huumorin puolelle, DDR is back.

Eiköhän näitä päätöksentekijöitä arveluta ennenkaikkea omat lähinaapurit ja Helsingin kaupungin asukkaiden reaktiot. On todennäköisesti paljon rankempaa kuin jonkun "pipovinossa" -ryhmän aatokset.

Juha Koponen

..olisi voitu ajatella muslimi maailman kuohuntaa , terrorismia, vanhoillisuutta. Moskeijan ja islamin hyväksyntä voisi aivan hyvin olla nyt harkinnassa, seuraavat 50 vuotta.
Toisekseen, miksi emme tehneet Sörnäiseen sitä Guggenheima, onko nyt kivaa, kun siihen tulee valtaisa islamin toimintakeskus-tarkoittaa se sitten mitä tahansa.
Olisi asiaa lykätä hannketta...

Monica Almenoksa

Totuus paljastuu palasissa. Nyt on siis jo viimein myönnetty, että kyseessä EI ole kaikkien muslimien, vaan sunnien moskeija. Miten paljon pahaa pitää muualla tapahtua, että Suomen suvaitsevaisto ottaa opikseen? Muslimit ovat itsekin huolissaan, ulkomailla on monta varoittavaa esimerkkiä suurmoskeijoista, ja silti hanketta pitää ajaa kuin käärmettä pulloon. Saisiko esim ortodoksikirkko, skientologikirkko tai pastafariyhteisö rakentaa keskelle Helsinkiä valtavan rakennuksen itselleen? Ei, koska heidän suvaitsemisestaan ei olla tehty kilpailua. Kaikkeen ei kuitenkaan tarvitse suostua, ja varsinkaan jos seuraukset ovat todennäköisesti katastrofaaliset.

Hannu Mononen

Tällaisia tarpeettomia älyttömyyksiä valmisteltaessa toivon jokaikiseen tiedotustilaisuuteen mahdollisimman paljon hässäkkää, jos asiallisia ja perusteltuja kysymyksiä on pakko nimittää niin halventavasti kuin Uuden Suomen otsikoinnista vastaava toimittaja.

Vähänkään viisaammat ottaisivat opiksi, mitä kokemuksia ulkomailla on saatu tällaisista toimintakeskuksista, joista tulee peruuttamattomasti valtioita valtiossa. Suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisen sijasta muslimiyhteisö kääntyy sisäänpäinlämpiävään juonitteluun, pahimmillaan saamme Helsinkiin jihadismin värväyskeskuksen ja yhä yltyvien vaatimusten sylttytehtaan.

Uskonnonvapaus toteutuu vallan mainiosti nykyisen tyyppisissä pienimuotoisissa moskeijoissa. Nyt on tekeillä aivan jotain muuta – suurimman luokan peruuttamaton virhearvio Suomen vahingoksi.

Marko Ekqvist

Helsingin kaupunginvaltuusto on jo osoittanut kykynsä tehdä päätöksiä puuttellisin lähtötiedoin (vrt. laittomasti maassaolijoiden laajennetut sosiaali- ja terveyspalvelut). Päätöksentekoon liittyvät perusperiaatteet tuntuvat unohtuvan ja millään ei tunnu olevan mitään väliä. Päätöksissä tulisi aina tarkastella myös vaikutuksia maan sisäiseen turvallisuuteen. Seuraavat vaalit ovat vajaan neljän vuoden päästä ja pahoin pelkää, että vielä ehtii tapahtua outoja asioita täällä meidän rakkaassa pääkaupungissamme, ennen kuin voimasuhteet saadaan vaihdettua siten, että järkeä vailla olevia päätöksiä ei enää synny. Ei nimittäin ole aivan sama, mitä päätöksiä Helsinki tekee, sillä tehdyt päätökset vaikuttavat myös eittämättä koko Suomen sisäiseen turvallisuuteen.

Pekka J. Mäkinen

Kyllä näin suuresta asiasta päättäminen vaatii muidenkin suomalaisten mielipiteen kuulemista, eikä vain hesalaisen naistenpuolueen eli vihreiden. Naisilla kun tunnetusti tunteet ohittavat järjen.

Jos moskeija kuitenkin tulee, Helsinki tulee eristää muusta Suomesta omaksi valtiokseen. Asukoon halukkaat siellä sitten muslimien keskellä kun ruotsalaiset Malmössä ja muuallakin . Ts. jatkuvan pelon ja väkivallan uhkaamana niin että poliisikin on jo myöntänyt ettei hallitse enää tilannetta.

Tiedän ihmisiä jotka jo harkitsevat poismuuttoa Helsingistä jos suurmoskeija sinne rakennetaan.

Tanskassa muslimit valehtelivat että noudattavat maan lakeja ja koittavat sulautua yhteiskuntaan. Hiljattain tulleessa tv-dokumentissa piilokamera kävi useammassakin moskeijassa, mikä osoitti että muslimit eivät noudata eivätkä edes halua noudattaa väitteistä huolimatta maan lakeja ja he alistavat edelleen naisia. Naisen on muslimijohtajien mukaan pakko suostua seksiin avioliitossa, ja jos ei suostu, naista saa lyödä kunnes suostuu. Samoin lapsia saa lyödä jos eivät rukoile tarpeeksi. Avionrikkojavaimot taas saa kivittää edelleenkin. Mies saa ottaa kaksi vaimoa jos yksi ei suostu seksiin. Tämä on totuus Islamista ja muslimeista. He kielsivät esim. taputtamisen yleisötilaisuuksissa ja kielsivät muslimia menemästä "vääräuskoisen" syntymäpäiville. Tämä siksi että muslimit eivät yhdistyisi paikalliseen kulttuuriin. Nämä eivät ole mitään ääriesimerkkejä vaan normaalia muslimien käytäntöä joka yritettä salata. Siksi minusta on käsittämätöntä että meille ollaan rakentamassa moskejaa, jota kansanedustajien enemmistä vielä kannattaa. Ovätko nämä todella Suomen kansanedustajia

Ruotsin poliisiylijohtaja Dan Eliasson sanoi kesäkuussa 2016 pitämässä lehdistötilaisuudessa, jossa käsiteltiin uusinta poliisin tiedusteluosaston raporttia erittäin vaikeista lähiöistä, seuraavaa: "Auttakaa meitä, auttakaa meitä!". Ruotsin poliisin raportissa todettiin , että Ruotsissa on 23 “erittäin vaikeaa” lähiötä ja “vaikeita” lähiöitä 61. Tilanne näissä 23:ssa lähiössä on “hyvin vakava”.

Poliisin pitäisi olla kansalaisten turvana. Nyt polisiin turvana onkin kansa.

Tätäkö me suomalaiset haluamme? Emme varmasti halua, vaan tämä on väärän politiikan tulosta, jossa liberaali-pienryhmät saavat päättää koko kansaa koskevista asioita.

https://www.kansalainen.fi/ruotsin-poliisiylijohtaja-auttakaa-meita-autt...

Timo Hietanen

On monia maita, joihin islamia ei päästetä. Järkiperäisistä syistä, jotka niitä samoja,
joista Eurooppa on nauttinut esim. vuoden 2015 itämaisen massainvaasion jäljiltä.
Suomen poliittinen eliitti on aina ollut into-pinkeenä allekirjoittamassa kaikkia mah-
dollisia papereita ja "sopimuksia" - niin YK:ssa ja EU:ssa. Yksi näistä on uskonnon-
vapaus ja samalla sallimme miinan virityksen, johon olemme nyt astumassa. Kiltti
ja sinisilmäinen koko maailman halaaminen tuottaa tuskaisia hetkiä jatkossa. Kyllä
vihervassutkin omat murusensa tulevat saamaan.

Mikko Toivonen

Helsingin virkamiehet(naiset) ja johto osoittavat erittäin selkeästi mihin maa joutuisi, jos hallituksen, siis huonon hallituksen, korvaisi opposition punavihreät.
Joutuisimme hyväksikäytetystä todella kaulaa myöten liemeen ja saisimme maksaa kaiken

Irina Gagarin

Suurmoskeija on myös poliittinen hanke, jonka tarkoituksena on edesauttaa Islamilaisen rinnakkaisyhteiskunnan syntyä. Tällainen hanke pitää estää - ihmettelen että hankkeen hyväksymistä edes harkitaan.
Nyt olisi Helsingin kunnanvaltuustolla tilaisuus näyttää olevansa helsinkiläisten asialla ja hylätä hanke.

Hannu Mononen

Nimen omaan – ja puhuttaessa kustannuksista, ne syntyvät valtaosin tästä: sen vaikutuksista, että keskellä Helsinkiä on sitten uusi valtio valtiossa, omine agendoineen, eikä sitä voida häätää enää pois millään keinoilla, jos sille on annettu jalansija.

Jonne Peto

Helsingin talous uppoaa kuin Titanic. Täällä olevat muslimit eivät työllisty kuin n. 20% jopa 10 v. oleilun jälkeen. Lisäksi kasvavat terveydenhoito kulut, kiitos Helsingin viher-vasemmiston päätöksen. Jokainen voi laskea mitä maksaa asuminen, ruoka, discoraha mamuille ja lisäksi laittomien kulut päälle..

ville vee

Hei. Ehdotan seuraavaa reunaehtoa suurmoskeijahankkeelle: mikäli hanke toteutuu, perustettaisiin samalle tontille seksuaalitasavertaisuus kulttuurikeskus jonka suurmoskeijahankkeen rahoittajat myös rahoittaisivat osoittaakseen että Islam on suvaitsevaisuuden ja rauhan uskonto.

Timo Nygren

Isis:n jäsenet ovat ns. sunnimuslimeja. Kuka estää terroristien kouluttamisen tulevassa moskeijassa ?. Vihreä Tytteli Annikki Sinnemäkikö..? USA:ssa on FBI:n mukaan yli 1000 moskeijaa joissa saarnataan jihadia. Palkitaanko Turun terroriteko ns. hyvänä tekona, jonka helsingin viher-puna päättäjät hyväksyvät ?
Suomi on sairas yhteiskunta...nii.kuin ruotsikin..
Katsokaa youtubesta : Brother Rachid. Isis are true muslims...Jeesus armahda suomen kansaa..

Teijo Myllylä

Senhän vois tehdä sen suurmoskeijan sinne minne se kuulluu. Epygtin autiomaahan. Ei Suomaisen veronmaksajan intressi ooooooooo sitä rahoittaa. Emmekä sitä tänne edes halua. Mamut vetäköön johtopäätöksen. Hyvä hanke sinne hiekan keskelle. Kannatan!

Pirjo Tolonen

" UUDEN MOSKEIJAN AVAJAISPUHE!

9:5. Kun rauhoitetut kuukaudet (islamilaisen kalenterin 1., 7., 11. ja 12. kuukausi) ovat kuluneet, tappakaa uskottomat missä heitä tapaattekin, vangitkaa ja saartakaa heidät ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he katuvat, pitävät rukouksensa ja antavat almuja, antakaa heidän mennä rauhassa. Allah on Anteeksiantava.

8:39. Taistelkaa heitä vastaan, kunnes epäjumalia ei enää palvota, vaan yksin Allahia {koko maailmassa}, mutta jos he herkeävät (palvomasta muita Allahin lisäksi), tietää Allah, mitä he tekevät.

8:67. Profeetan ei sovi ottaa sotavankeja lunnaiden toivossa ennen kuin hän on suorittanut (vihollisten) suuren teurastuksen. Te tavoittelette tämän maailman omaisuutta, mutta Allah haluaa teidän tavoittelevan tuonpuoleista. Allah on Mahtava, Viisas.

9:29. Taistelkaa niitä Kirjan ihmisiä (juutalaisia ja kristittyjä) vastaan, jotka eivät usko Allahiin ja viimeiseen päivään, eivät pidä kiellettynä sitä, mitä Allah ja Hänen profeettansa ovat kieltäneet, eivätkä ota uskonnokseen totuuden uskontoa (ts. islamia). Taistelkaa heitä vastaan, kunnes he maksavat nöyrinä veronsa.

9:33. Hän {Allah} on lähettänyt lähettiläänsä {Muhammadin} tuomaan johdatuksen ja totuuden uskonnon (islamin) saattaakseen sen voittamaan kaikki muut uskonnot, vaikka se on vastoin vääräuskoisten (monijumalaisten, pakanoiden, epäjumalanpalvojien ja ateistien) tahtoa."

Sampsa Kupari

Islamisaatio Suomessa tuntuu olevan voimissaan. Sadat miljoonat vain puuttuvat ja maksajaksi valittaneen lopulta Suomen valtio eli me veronmaksajat. Muutakin käyttöä noille sunnilahkon tukemiseen meneville rahoille ehkä olisi.

Juha Koponen

..Ensimmäisenä kauhistuttaa paikan valinta; sörnäisten ranta. Tähän paikkaan olisi pitänyt rakentaa se Guggenheim. Aivan liian merkittävä paikka. Moskeija voisi aivan hyvin olla Mellunmäessä tai kontulassa.
Samaan aikaan pitäisi siis rakentaa Siioille oma moskeija, tästähän tulisi Suni-muslimeitten paikka.
Tanskassa ovat muslimeitten keskukset ja moskeijat olleet ikävästi yhteiskunnan vastaisia manipulointi keskuksia.
Viisainta olisi nyt laittaa jäihin koko islam uskonto länsimaissa. Terrorismia ja hurmosmurhaamista, maailman rikkaimmat valtiot sekaisin, koska uskonnolliset kiistat ovat ne hajoittaneet.
Ei muslimeille suomessa mitään, ennenkuin terrorismi ja muu islamin tuoma ongelma rauhoittunut maailmalla....