Sunnuntai 16.6.2019

Jussi Halla-aho: Vistbackalle tulee lähtö – Perussuomalaisten tukisäätiö nyt ”loikkareilla”

Luotu: 
13.12.2017 10:15
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että Raimo Vistbackan ura puolueessa päättyy nyt, kun hän hakeutuu sinisiin.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että puolueen perustajajäseniin lukeutuva Raimo Vistbacka antaa eroilmoituksensa. Muussa tapauksessa puolue lähettää Vistbackan jälleen uuden selvityspyynnön ja käsittelee myöhemmin hänen erottamistaan.

Vistbacka kertoo sanomalehti Pohjalaiselle hakevansa Sinisen tulevaisuuden jäsenyyttä. Hän aikoo osallistua sinisten ensimmäiseen puoluekokoukseen tulevana viikonloppuna Tampereella. Halla-aho sanoo, ettei hän ole keskustellut Vistbackan kanssa tämän ilmoituksen jälkeen.

–Kyllähän Vistbackan lähtö on ollut kaikille selvää jo kesäkuusta lähtien. Mutta olemme halunneet antaa hänelle mahdollisuuden tehdä ratkaisut itse.

Vistbacka toimii myös Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtajana. Säätiö omistaa perussuomalaisten puoluetoimistona toimivan huoneiston Helsingin Kaartinkaupungissa. Puolue on huoneistossa vuokralla.

Halla-aho katsoo, ettei säätiön hallituksessa ole yhtäkään perussuomalaista. Vistbackan lisäksi Perussuomalaisten tukisäätiössä toimii muun muassa puolueen entinen puheenjohtaja, sinisiin siirtynyt Timo Soini.

–Kun viimeksi katsoin, niin kaikki olivat loikkareita. Meillä ei ole säätiön sääntöjen puitteissa mitään mahdollisuutta vaikuttaa säätiön kokoonpanoon. Siitä säätiö päättää itse, kertoo Halla-aho.

–Kyllä meillä erilaisia lähestymistapoja on kartoitettu tähän tilanteeseen, mutta toisaalta meillä ei ole tällä hetkellä mitään muuta suhdetta kuin vuokrasuhde. Tämä ei ole sillä tavalla polttavan kiireellinen asia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ei halua ennakoida, olisiko perussuomalaisten tukisäätiö muuttumassa nyt sinisten tukisäätiöksi. Vistbacka kertoi jo kesällä julkisuuteen, että hänen johtamansa säätiö voisi tukea Sinistä tulevaisuutta.

–Ymmärtääkseni säätiön käyttötarkoituksen oleellinen muuttaminen ei ole mikään läpihuutojuttu.

–Täytyy muistaa, että säätiö ei nykyisellään pysty tukemaan ketään eikä se tälläkään hetkellä tai koskaan aikaisemminkaan ole tukenut perussuomalaisia, Halla-aho painottaa.

Vistbacka ei vastannut Uuden Suomen kommenttipyyntöön.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Kovala

Jokaisella puolueella on omat säätiönsä, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Puolueiden ei tarvitse kiertää veroja, sillä ne ovat muutenkin verottomia. Mutta korruptioon puolueiden säätiöt ovat erinomainen työkalu.

Jukka Wallin

Oikeastaan säätiön säännöt voi muuttaa helposti. Joten tästäkin huomaa kuinka huonosti tai hyvin on asiaa mietitty etukäteen, riippuen mistäpäin tätä katsoo . Soini on osannut pelata paremmin asiansa, mitä Halla-aho.

Tapani Tuominen

Niin, sääntöjä on helppo muuttaa, mutta säätiön tarkoitusta ei ole. Tässä tapauksessa säätiö on perustettu nimenomaan tukemaan Perussuomalaiset rp ja sen alajärjestöjen toimintaa. Aika fakiiri saa olla, että saa PRHn hyväksymään muutoksen näiltä osin.

Leena Meri

Täällä todettiin että Soini on pelannut paremmin kuin Halla-aho koska säätiössä ei ole kuin sinisiä. Niin, se on ihan mitä politiikasta hakee. Hakeeko hilloa oman elämänsä turvaamiseen vai haluaa vaikuttaa politiikassa, joka on poliittikkojen ensi sijainen tehtävä, itse en edes kehtaisi väittää olevani kansan asialla ja ajavani esim, keski ja pienituloisten asiaa, kun samaan aikaan säätiöni nauttisi kymmenien tuhansien verottamista pääomatuloista, Perussuomalaiset ovat ehdottaneet tällaisten suursäätiöiden verolle laittamista. Ei tapahdu mitään. Taitaa olla liian maukasta hilloa säätiössä tarjolla, https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_69+2017.aspx

Risto Jääskeläinen

"Täytyy muistaa, että säätiö ei nykyisellään pysty tukemaan ketään eikä se tälläkään hetkellä tai koskaan aikaisemminkaan ole tukenut perussuomalaisia,..."
Eikö tuosta löytyisi jotain syytä ajaa säätiö alas? Ei pysty hoitamaan tarkoitustaan, jota varten se on perustettu?

Mika Peltokorpi

Halla-aho voi lopettaa pulinansa tähän paikkaan, jos hänellä ei kerran ole sananvaltaa tässä asiassa: "Meillä ei ole säätiön sääntöjen puitteissa mitään mahdollisuutta vaikuttaa säätiön kokoonpanoon. Siitä säätiö päättää itse, kertoo Halla-aho."