Sunnuntai 17.2.2019

Nyt se on varmaa: IV-olut tulee ruokakauppaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.12.2017 12:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ratkaiseva äänestystulos prosenttirajojen nostosta. Hallituksen esityksen mukaan Ei-vaihtoehto voitti, joten prosenttirajaa nostetaan.
|

Suuri valiokunta on pättänyt tukea eduskunnan päätöstä alkoholin sallitun prosenttirajan nostamisesta 4,7:stä 5,5:een ruokakapoissa. Suuren valiokunnan päätöksen myötä alkoholilain kokonaisuudistuksen sisältöön ei enää voi tehdä muutoksia.

Lakiehdotus tuli suuren valiokunnan käsiteltäväksi, koska täysistunto teki sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnöstä poikkeavan päätöksen aiemmin tänään. Valiokunta olisi halunnut säilyttää prosenttirajan nykyisessä 4,7:ssä.

Eduskunta kokoontuu uudelleen täysistuntoon suuren valiokunnan tuloksen pohjalta.

Tänään alkoholilaki on eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä, jossa päätetään lakiesityksen sisällöstä. Asia sinetöidään lakiesityksen toisessa käsittelyssä, jossa päätetään vain ehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Siinä vaiheessa ei siis enää voi tehdä muutoksia lakiesityksen sisältöön. Hallituspuolueita sitoo ryhmäkuri lopullisessa äänestyksessä.

Eduskunta päättää alkoholilain kokonaisuudistuksen lopullisesta hyväksymisestä tiistaina 19.12.

Lue lisää:

Juuri nyt: Alkoholilaki sai vihreän valon eduskunnalta – Nelosolut tulossa ruokakauppaan

Alkoholiratkaisu keräsi kansanedustajat ”ennätyksellisesti” eduskuntaan – ”En muista tällaista”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomas Sikander

Panimot pitäisi vielä saada vihreän huumekauppiaan neuvojen mukaisesti DDR-teollisuustuen piiriin, pikku hiljaa simaa lipittämällä siis työllisyyskin ja hyvinvointi kasvaa.
Joidenkin laskelmien mukaan etanoli leikkaa 15% venäläisten kansantulosta sairauksien ja krapulapäivien muodossa. Itäisen sivistyksen veljespuolue pyrkii siis luonnollisesti täälläkin samaan kehitykseen, tietäähän tämä taas lisää liiketaloudellisesti niin tuottoisia maksansiirtojakin.
._.

Pertti Aaltonen

Tämä on pieni askel siihen, että saavutetaan tasa-arvo kansalaisten välillä. Tästä eriarvoisuudesta oppositio on ollut huolissaan. Näin mutun perusteella uskoisin, että oppositiota kannattavat kuluttavat enemmän alkoholia, kuin hallitusta kannattavat.

Marja-Liisa Kalkela

Se kai että panimot ja kuljetusala ehkä työllistää nyt enemmän ?
Kauppoihin otetaan lisää henkilökuntaa koska on lait jota on valvottava IV-olutta myytäessä.
Kioskit ja kyläkauppojen PK-yritykset saa tuottoja ja ehkä jopa palkkaavat henkilökuntaakin lisää.
Kohta loppuu työttömistä 9e/pv ilmaistyötä tekevät.

Jari Mikkola

Leipää ja sirkushuveja! Tämän veivauksen aiheuttaman sumuverhon alla myytiin sähköverkko yhtiö elenia. Eihän se ollut kuin Suomen toiseksi suurin.

Onneksi on ollut perseenpuristelu kohua ja iv oluita joista jauhaa.

Tapio Mäkeläinen

Kumman paljon nytkin ihmisiä , jotka näköjään eivät ole käyneet ” yöjuoksua” eli 26 km kaumpana kotikoivulta.

Maissa kuten USA, Saksa, UK, Ranska saa vaikka bensikseltä ostaa mitä lystää. Kyseisillä mailla on noin 600 nobelinpalkintoa. Kyseisillä mailla on myös brändituotemerkeistä n 80%. Kauheeta se vapaan viina aiheuttama aivotuho.
Holhousmekka Suomella nobeleita 3 , joista tiedepalkintoja 1.

Ollaa nyt hiljaa jo.