Keskiviikko 24.7.2019

Paavi Franciscus vetosi pakolaisten puolesta: ”Usein kyse on vain eloonjäämisestä”

Luotu: 
25.12.2017 09:22
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Paavi Franciscus vetosi jouluyön messussaan pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien puolesta.

–Näemme niiden miljoonien ihmisten jäljet, jotka eivät valinneet lähtemistä pois kotiseudultaan, mutta heidät ajettiin pois. Usein nämä lähdöt ovat täynnä toivoa, toivoa tulevaisuudesta ja toisaalta usein kyse on vain eloonjäämisestä. Eloonjäämisestä nykypäivän Herodesten käsistä, jotka valtaa ja omaa hyvinvointiaan kasvattaessaan eivät pidä ongelmana muiden veren vuodattamista, Franciscus sanoi saarnassaan.

Paavi vertasi nykysiirtolaisten tilannetta Raamatun Joosefiin ja Mariaan, joille ei löytynyt yösijaa majatalosta heidän matkustettuaan Betlehemiin. Franciscus korosti, että usko velvoittaa jokaista katolista toivottamaan maahanmuuttajat, siirtolaiset ja pakolaiset tervetulleiksi.

Maahanmuuttajien puolustaminen on ollut yksi Franciscuksen paavikauden pääteemoista. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Onko katolisella kirkolla olemassa sellainen kuin omatunto?
Kirkon vuosikymmeniset yhteydet Italian mafiaan etenkin Vatikaanin pankin kautta tiedetään.
Myös natsi-Saksan myötäily toisessa maailmansodassa ja juutalaisvainoissa muistetaan.
Entä köyhyyden ja kurjuuden lisääminen kehitysmaissa kirkon ehkäisykiellolla.

Mikko Toivonen

Paaviltakin näyttää puuttuvan massasiirtymisen todellisuudentaju.
Jonkun pitäisi piipahtaa neuvomassa, esimerkiksi Soinin, että on parempi hoitaa taloudellisesti kurjissa oloissa asuvien taloutta edistämällä sitä heidän kotimaissaan ja ottaa siirtolaisia vain täysin hallitusti ja mieluiten määräaikaisin työluvin suoraan valmiisiin työpaikkoihin. Jopa edesauttaa sitä mahdollistamalla "halpatyövoiman" palkkaamisen ammattikouluttamattomalta osalta kevennetyin palkka-ja asumis ehdoin kuten tehdään kaikkialla menestyneessä maailmassa Euroopan ulkopuolella samalla kyeten kaikkien eduksi työllistämään jopa alkuperäis kansalaisia suurempi määrä "talouskansalaisia halpamaista". Esimerkkeinä nyt vaikkapa Singapore, Dubai (75% väestöstä siirtotyöläisiä määräaikaisluvilla) joissa kummissakin valtiolla jaalkuperäiskansalaisilla pyyhkii todella luyjaa meikäläisten maahantulo ja hoivapolitiikkaan ja suhteisiin verrattuna

Jonne Peto

Ratkaisu Afrikan ongelmiin on yksinkertainen. Ehkäisy. Tällöin vältetään ihmisten määrän kasvu mantereella, joka ei voi tulevaisuudessa elättää väestöään.
On järjetöntä että kirkko saarnaa asiaa vastaan.

Jussi Keskinen

Sekä Paavi, että hänen kirkkonsa on Saatanan luoma peto. Se murhaaminen, varastaminen ja kiduttaminen on ollut vain ja pelkäksi haitaksi Raamatulle; eikä vain haitaksi vaan se on vienyt pohjan kristilliseltä uskolta eikä ihme ...

Ilman Raamatun ja sen profetioiden ymmärtämistä en ihmettele, että usko ja uskonto on siinä maineessa kuin se nyt on.

Paavin kirkko täyttää täydellisesti Ilmestyskirjan ennustukset.

" Johannes näkee näyssään pedon yhden pään olevan ikään kuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parani. Paavin kirkon, eli pedon, kuolinhaavan aiheutti Ranskan vallankumous, mutta Johannes näkee kuolinhaavan paranevan. On huomattava, että peto ei muutu lauhkeaksi lampaaksi vaan pysyy petona "

tom brunila

Maria ja Joosef eivät olleet pakolaisia. He matkustivat Betlehemiin koska se oli heidän syntymäkaupunkinsa. Ja matkan tarkoituksena oli kirjautua veroluetteloon, Uuden testamentin mukaan "verolle pantaviksi"!
Paavi ei mitä ilmeisimmin ole lukenut Raamattua koska lainaa sitä väärin tai valheellisesti!

Christine Lofranco

On Paavilla hukassa pakolaisuuden käsite ja käsite turvattomuudesta maailmalla.

Vertaamalla Mariaa ja Joosefin matkaa Keisarin käskystä kotikaupunkiinsa verolle pantavaksi.
Miljoonien muslimeiden ja afrikkalaisten elintasopakolaisuuteen Eurooppaan.

Joulupäivänä. I vsk:n evankeliumi

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa." Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!" Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti." Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä lapsesta. Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat. Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä. Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu. Luuk. 2:1-20.

Pasi Salmi

Paavilla on käsitys realismista. Mikään mahti maailmassa ei enää estä massojen kansanvaellusta Eurooppaan. Sen aika, jolloin asialle olisi jotain pitänyt ja voinut tehdä oli toisen maailman sodan. Ennenkuin 2030 on niin tänne on virrannut miljoonia ihmisiä. Nyt voi ottaa hyvällä vastaan huomenna pahalla. Läntisen maailman aurinko laskee ja nyt jo rusottaa läntisellä taivaalla.