Perjantai 22.2.2019

Kärpät vahvisti johtoaan, voitto kovasta pelistä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.1.2018 00:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Oulun Kärpät jatkaa vakuuttavaa liitoaan päävalmentaja Mikko Mannerin alaisuudessa. Torstaina oululaiset hakivat 2-1-vierasvoiton Raumalta. Ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa.

Manner oli odotetusti varsin tyytyväinen pelaajiensa esitykseen

- Todella hyvä fiilis. Joukkueelta ihan huippupeli todella kovaa kotijoukkuetta vastaan, joten voi olla todella ylpeä joukkueesta. Keskityttiin olennaiseen hieman vastustajaa paremmin, ja sitä kautta ansaittiin voitto, ylisti Manner seuran verkkosivuilla.

- Annettiin tuomareiden viheltää, pidettiin jalka liikkeellä ja saatiin oma identiteetti hyvin näkyviin. Kakkoserästä lähtien meidän nopea, aggressiivinen peli alkoi toimia hyvin. Totta kai oltaisiin haluttu aiemmin tehdä maaleja, mutta loistava maalivahti Kähkönen ja uhrautuva Lukko-puolustus estivät sen, totesi Manner.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta kävi kamppailun aikana varsin kuumana erotuomareille.

- Todella kova peli. Vaatimustaso oli todella korkealla. Tämän peliruuhkan keskellä oltiin valmistauduttu hyvin ja oltiin ekassa erässä parempia ja ansaittiin johtomme. Toisessa erässä erottui pohjoisen miesten luistelurutiini, joka on heidän kulttuuriaan, totesi Virta Lukon verkkosivuilla.

Virta totesi tuomaritoiminnan kismittäneen.

- Toisessa erässä sitten; sanotaan näin fiksusti - ettei kukaan loukkannu - jäi kismittämään jäähyjen tasapaino.

Lukko ei kuitenkaan sortunut vain valittamaan tuomaritoiminnasta, vaan pelasi vahvan kolmannen erän.

- Kolmannessa erässä oli momentumit molemmilla voittaa se peli. Kyllä mä olen tyytyväinen joukkueeseen. Täytyy muistaa, että tässä ollaan matkalla ja ketä oli vastassa, pohti Virta.

Sarjakakkonen TPS hävisi Turussa KooKoolle yllättäen 1-2 ja sarjakolmonen Tappara taipui Tampereella Sportille jatkoajalla 1-2. Kärpät johtaa sarjaa jo kahdeksalla pisteellä.

Yllätys nähtiin myös Hämeenlinnassa. Siellä HPK voitti sarjanelosen JYPin 5-3.

JYPin valmentaja Marko Virtanen oli ottelun jälkeen kriittinen joitakin pelaajiaan kohtaan.

- Meidän kivijalkamme, johon kuuluvat tietyt perusarvot, ei pysynyt kasassa. Osalla pysyi, osalla ei. Osa ei ymmärrä, että vaikka mennään raskaita aikoja, niin tässä on se ammattilaisurheilun kova juttu, että ladataan 60 peliä illasta toiseen väsymyksestä huolimatta. Siihen eivät kaikki tänään pystyneet, Virtanen ilmoitti verkkosivujen mukaan.

HIFK on sarjassa nyt kuudentena voitettuaan Mikkelissä Lennart Petrellin jatkoaikamaalilla Jukurit 4-3. KalPa voitti Porissa Ässät 4-3 ja nousi seitsemänneksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

meinataanko me voittaa tämä sarja? kumma, kun media sanoi muuta kesällä?. ei päästäs edes karsintoihin kuulemma. jo kummaa näin oululaisena. saahaanko me jopa tapparalta mestaruus lainaan. miten hifki?. ihan outua.