Sunnuntai 21.7.2019

Tuula Haatainen suivaantui Laura Huhtasaaren terroristiväitteestä: ”Tällaista puhetta en voi hyväksyä”

Luotu: 
25.1.2018 22:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaari (ps.) herätti porua rinnastamalla maahanmuton ja terrorismin toisiinsa.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Tuula Haatainen (sd.) suivaantui Huhtasaarelle.
|

Laura Huhtasaari (ps.) sanoi Ylen vaalitentissä, että rajat auki -politiikka lisää terrorismia ja sai etenkin Tuula Haataisen (sd.) takajaloilleen.

Myös Pekka Haavisto (vihr.) tyrmäsi Huhtasaaren puheet. Haavisto pohti syitä nuorten miesten äärijärjestöihin liittymiselle ja puhui epätoivosta, marginalisoitumisesta ja tulevaisuuden toivon menettämisestä. Hän sanoi olevansa Merja Kyllösen (vas.) linjoilla ja pitävänsä erittäin tärkeänä ihmisten hyvää kotouttamista ja hyväksymistä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Haavisto myönsi, että Isisin taistelijoiden Eurooppaan tuleminen voi olla todellinen uhka ja siinä mielessä EU:ssa tarvitaan tarkkaa rajakontrollia ja yhteistyötä. Haavisto kuitenkin arvosteli Laura Huhtasaarta.

–Minusta teet Laura virheen, kun luot yleistä epäluuloa maahanmuuttajia kohtaan, koska se on marginalisoivaa.

Huhtasaari vastasi, että perussuomalaisten linjasta on tulossa ”uusi normaali”. Hän viittasi Euroopassa koveneviin maahanmuuttokantoihin. Huhtasaaren mielestä politiikan suunnan pitää muuttua.

Haavisto sanoi, että Suomeen tulleiden ihmisten tarpeisiin pitää vastata.

–Ei tämä rajat kiinni -politiikka vaikuta yhtään siihen, mitä täällä maan sisällä näille ihmisille tapahtuu, Haavisto sanoi.

Huhtasaari kysyi heti, että ”rajat auki -politiikkako vaikuttaa”.

–Tänne tulee lisää ihmisiä, jotka kenties ovat terroristeja tai muuta rikollista, hän jatkoi.

Haavisto sanoi, että on ”aivan väärin leimata maahanmuuttajia terroristeiksi”.

–Tämä on syrjivää puhetta, Haavisto sanoi.

Tässä vaiheessa Tuula Haatainen alkoi käydä kierroksilla ja huusi väliin, että ”tähän pitää puuttua”.

–Tällaista puhetta en voi hyväksyä.

Haataisen mukaan maahanmuuton ja terrorismin yhdistäminen on suuri virhe. Huhtasaari pisti väliin kovalla äänellä, että ”rajat auki -politiikka lisää terrorismia”. Haataisen mukaan todellinen terroriuhka on olemassa, mutta se kumpuaa sodista, eikä maahanmuuttajien olemassaolosta.

Hän ihmetteli, että maahanmuuton vastustajat ovat myös kaikkea kotouttamispolitiikkaa vastaan. Haataisen mielestä on tärkeää huolehtia siitä, että ”kaikki pysyvät mukana” yhteiskunnassa.

Muun muassa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on korostanut aiemmin, että terrorismia ja turvapaikanhakijoita ei saa missään tapauksessa sotkea keskenään. 

Haatainen antoi puheenvuorossaan ymmärtää, että hänen kotikaupunginosassaan asuu paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Alman faktatoimitus tarkisti väitteen: Haatainen asuu rivitalossa Helsingin Tammisalossa. Vieraskielisten osuus ei Tammisalossa ole Helsingin kaupungin tilastojen mukaan kovin korkea.

Lue myös:

Toinen kierros taas todennäköisempi: Sauli Niinistön kannatus romahti HS-gallupissa

Ylen gallup julki: Niinistön kannatus laski selvästi – Huhtasaari ja Väyrynen kaukana Haavistosta

Väyrys-uhkaa keskustalle liioiteltu? – ”Hän suututtaa jäsenistöä”

Tapasimme presidenttiehdokkaat – tässä arviot: ”Katsoi syvälle silmiin”, ”lähti sivuraiteille”, ”rempseä”

Taktikoidaanko Laura Huhtasaari paitsioon? – Tutkija radiossa: Vaalipeli suosii nyt Väyrystä

Ylen gallupin tausta: Kaikista vastaajista ”vain” 50 % äänestäisi Sauli Niinistöä

Hämmennystä herättäneen vaaliennusteen tekijä: Sauli Niinistö kärsii nyt suomalaisesta vaali-ilmiöstä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Ukkola

Ei taida Haataisella olla leikki-ikäisiä lapsiakaan, saati sitteen maahanmuuttajiakaan asuinalueellaan. Oli vain rouvalle liian vaikea puheenaihe, joten parempi katkaista keskustelu Ylen toimittajien myötävaikutuksella. Kummallista väkeä kertakaikkiaan!

Kimmo Tallqvist

Eliitti kaupunginosassa asuvana on rouvan helppo leikkiä ylevää ja tekopyhää kultaisessa häkissään,eikä tarvitse paljon nähdä esim.itäkeskuksen arki totuutta.
Ei taida naapurustossa vastoin rouvan huuhaa puheita paljon näkyä syrjäytyneitä tai luku- ja kirjoitustaidottomia mamuja lapsikatraineen ja häiriökäyttäytymisineen minkä toimituksenkin loppukommentti antoi ymmärtää.
Tyypillinen arkitodellisuudesta ja valtaväestöstä erkaantuneen hyvinvoivan politikon kommentti.
Täytyy muka auttaa mutta NIMBY.
Ei jatkoon !

Hannu Korpilampi

Yleensäkin koen ongelmalliseksi että maan tulevaisuudesta päättäviin asemiin pääsee ihmisiä joilla ei ole omia lapsia, eikä aikomusta tai mahdollisuutta niitä edes hankkia.

Tällaiset ihmiset eivät ajattele pitkällä aikavälillä, eivätkä he pohdi mitä yhteiskunnassa tapahtuu heidän kuolemansa jälkeen. Heidän elämänsä saa valitettavan usein täyttymyksen pelkästä vastuuttomasta hyvesignaloinnista, jossa heidän elämänsä tarkoitus on haistella millä parhaiten saa "hyvän ihmisen" leiman, ja ajaa sitä linjaa tuhoon asti.

Joni Vasarainen

Haatainen luulee tulevansa toimeen radikaalin islamin kanssa. Radikaali islam ei arvosta haataista naisena eikä hänen uskontoaan. Mikäli haatainen ymmärtäisi tämän niin hän ei olisi nolannut itseään ja häntä ei kutsuttaisi pelleksi tällä hetkellä.

Tapio Mäkeläinen

Missä sitä ratikaalia on? Täällä Tapiolassa en o mamuja nähnyt eikä he ole minua ikinä vaivanneet.
Muuta tänne.
Koko maahanmuuttoaihe lysähtää kasaan kun tulijoita ei enää juuri ole.
Kyllä niillä varmaan oikea hätä on kuin näin vittumaisessa henkisessä ilmapiirissa ovat täällä yhä ja sää on kuin ryssän helvetistä.
Onneksi on maahanmuuttoa kun nuppiluku laskisi muuten.
Koulutettuja nuoria lähtee täältä junttilasta 5000 vuodessa. Kertokaa se 200000€ lla niin sen verta palaa hukkaan vuosittain. Sit vollataan muutamasta pakolaisesta. Vmp.

Hannu Korpilampi
Vastaus kommenttiin #77

Valitettavasti syntyvyys ei nouse jos tämä maa täytetään arabimiehillä. Yksikään arabimies kun ei synnytä.

Itse asiassa se laskee, koska pääasiallisista turvapaikanhakijoiden lähtömaista tulevien keskuudessa raiskaaminen on huomattavasti kantaväestöä yleisempää. Poliisin tilastot puhuvat 12-kertaisesta yliedustuksesta jopa kun sosiaalinen asema, ikä, yms. otetaan huomioon. Tuhat Lähi-Idästä tai Pohjois-Afrikasta tullutta raiskaa yhtä paljon kuin 12 000 samassa sosiaalisessa asemassa ollutta kantasuomalaista nuorta miestä.

Itse asiassa ulkomaalaisten yliedustus raiskaustilastoissa on niin suuri, että olisi ihme jos tänä vuonna vähemmistö raiskauksista ei olisi kantasuomalaisten tekemiä. Feministien pitkäaikainen unelma on siis toteutumassa!

Jokainen raiskatuksi tullut suomalaisnainen lykkää synnytystä vuosilla, osa traumatisoituneena jättää lapset kokonaan tekemättä. Ne 300 ulkomaalaisten vuosittain tekemää (poliisille ilmoitettua) raiskausta tarkoittavat seuraavien vuosikymmenten aikana satoja suomalaisia, jotka jäävät kokonaan syntymättä.

Mitä enemmän meillä on näitä "seksuaalisesti yliaktiivisia" herrasmiehiä joukossamme, sitä pienemmäksi seuraava suomalaisten sukupolvi jää – ja sitä enemmän ilmeisesti sinun mielestäsi meidän tulee näitä herrasmiehiä tänne kuskata.

Ja kun näillä samoilla herrasmiehillä on myös taipumusta syyllistyä erilaisiin muihinkin rikoksiin ja luoda ympäristöön levottomuutta, heidän ilmaantumisensa katukuvaan toimii työntävänä tekijänä. Itsekin olen harkinnut muuttoa ulkomaille, ja jäämisen puolesta ei ainakaan puhu kotikaupunkini pääostoskeskukseen ilmaantunut alaikäisiä viinalla ja huumeilla seksiin houkuttelevien 20-30 -vuotiaiden arabimiesten lauma.

Ruotsissa nämä arabiherrasmiehet ovat täydessä sodassa poliisia vastaan, ja poliisit pelkäävät henkensä edestä. Sama on tulossa Suomeen, mutta ihmettelen miksi jotkut suorastaan edistävät sitä.

Jussi Keskinen

Erittäin noloa Haataiselta mennä katkaisemaan toisen puheenvuoro ja pitämään sen jäljeen viiden minuutin "itsestään selvyyspuhe" paitsi, että Tammisalossa ei asu juurikaan maahanmuuttajia... että vielä vale perään ... kaikki, kuten varmaan Laurakin tuntee maahanmuutajia jotka rakentavat tätä yhteiskuntaa ...

Matti Karnaattu

Kyllähän suomessa on terrorismia harrastettu iät ja ajat ilman maahanmuuttoa. Viime vuosikymmenellä oli suomessa pommi-iskua ja kouluammuskeluja moneen otteeseen. Tämä vuosikymmen on ollut rauhallisempi.

Kyllähän tänne voi Isis-terroristeja tulla toki myös mutta terrorismin syyt ovat vähän mutkikkaammat ja siihen ei voi vetää yhtäläisyysmerkkiä rajojen kanssa.

Hannu Korpilampi

Terrorismi on väkivaltaa, jonka tarkoituksena on poliittinen muutos.

Suomessa tapahtuneet kouluampumiset johtuivat SSRI-mielialalääkkeiden karkinomaisesta syöttämisestä jokaiselle jolla oli jotain ongelmia. Pienellä vähemmistöllä nämä lääkkeet eivät aiheuta odotettua passivoitumista ja tunteiden tylsymistä, vaan ne aiheuttavat väkivaltaisen itsetuhoisen raivon ja kyvyttömyyden tuntea empatiaa. Viimeisen kouluampumisen jälkeen lääkäreitä ohjeistettiin tarkkailemaan paremmin kenelle noita määräävät, ja kouluampumiset loppuivat Suomesta.

Ongelma analysoitiin oikein, sen estämiseksi tehtiin oikeat ratkaisut, ja ongelma poistui.

Islamilaisessa terrorismissa taas kyse on islamin aseman vahvistamisesta ja yrityksestä saattaa voimaan Sharia-laki. Terrorismi on hyvin tehokas keino siihen. Ensinnäkin se pelottelee potentiaaliset vastustajat hiljaiseksi, mutta lisäksi jokaisen terrori-iskun jälkeen muslimit kyetään esittämään rasismin uhreina käyttäen (usein täysin keksittyjä) viharikoksia osoittamaan muslimien kohtaaman sorron lisääntymisen jokaisen terrori-iskun jälkeen.

Ja tätä sortoa pitää tietysti kompensoida lisäämällä muslimien oikeuksia ja kaventamalla ei-muslimien oikeuksia. Joten paradoksaalisesti mitä enemmän ja näkyvämmin muslimit tekevät terrori-iskuja, sitä paremmaksi heidän yhteiskunnallinen asemansa muuttuu.

Tekijöille tietenkin uskotellaan vääräuskoisten tappamisen olevan pääsylippu paratiisiin, mille väitteelle koraanista onkin löydettävissä kiusallisen yksiselitteiset ja kiistattomat perusteet.

Lopulta, tietyn pisteen jälkeen, vastustus halvaantuu täysin islamin edessä. Yksilöiden murhatuksi tulemisen pelko estää yhteiskuntaa puolustamasta itseään. Kukaan ei halua nostaa päätään ja tehdä itsestään seuraavan marttyyrin pääsylippua paratiisiin. On syytä epäillä Ruotsin jo ylittäneen tämän pisteen. Toivottavasti Suomi ei seuraa perässä.

Helena Vitikainen

Kyllä Suomessa on terrorismia harrastettu
on mutta se luulisi riittävän ettemme sitä tietentahtoen lisää .
Yrittivät väittää ettei terroristit ole maahanmuuttajia, vaan toisenpolven työttömiä .
Turun terroristikin oli rötöstellyt Saksassa ja tuli Suomeen toisilla papereilla .
Kun Haatainen kielsi Lauraa puhumasta asiasta joka nyt on varmasti jokaiselle selvää ettei terroristien tuloa valvota rajalla
Ja juuri nämä laittomat tulijat sisältää terrorismiuhan , kuten supo kertoi että suunnittelevat tekonsa toisessa maassa ja tulevat tekemään toiseen maahan .
Todella uskomatonta.
Mikä hitto tätä yhteiskuntaa vaivaa .
Supo on nostanut viime kesänä terroriuhkaa Suomessa ja uusi uhka Euroopalle on Afrikasta tuleva maahanmuuttovirrat .
Ja sitten asioista ei saa puhua .
Maahanmuuton ongelmat perustuu tulleeseen väestöön ja kulttuuriin ei syrjäytymiseen .
Väittävät ettei maahanmuutosta ole haittaa
minkätakia Supon budjettia on kasvatettu ja eduskunnan turvatoimia lisättiin

Niko Nurmi

Eikös niitä ole Supon tarkkailussa useita satoja? Turun iskun yhteydessä pidätettiin tekijän lisäksi neljä muuta. Se on järjestäytynyttä terrorismia. Euroopassa on teurastettu jo yli 2000 ihmistä islamilaisen terrorin nimeen viimeisen viiden vuoden aikana.

Jari Rahkonen

Ja vaikka terrorismin osalta on juuri nyt hiljaista, uhkan torjumiseen palaa koko ajan valtava summa rahaa ja tämä lasku kasvaa koko ajan. Ei vain taloudellinen lasku, vaan myös henkinen. Kaduille raahatut betoniporsaat ovat vain jäävuoren huippu. Kiitos EU:n idioottimaisen maahanmuuttopolitiikan ja sitä toteuttavien aivottomien suomalaisten päättäjien. Tällaisen puolustajat eivät ole järjen asialla.

Jonne Peto

Haatainen ei liene koskaan tehnht "oikeaa työtä". Tällöin kuulostaa kornilta alkaa latelemaan valheita etteikö maahanmuutolla ja terrorismillä ole yhteys. Köyhyydestä: mamu-muslimeihin upposi yli miljardi €, tämä kaikki on pois oman maan vähäosaisten tilanteen helpottamisesta. Tänne ei haluta ruotsin katastrofia ja muslimisaatiota. Ääni Lauralle.

Jarmo Kalliola

Massiivinen väestönsiirto lähi-idästä eutrooppaan alkoi 2015. Tarvittiinko sitä ennen tapahtumissa suojia mahdollisten terrori-iskujen varalta? Suojattiinko kirkkojen ovia betoniporsailla? EI tarvittu. Maahanmuutolla ja terrorismilla on siis selkeä yhteys.

Timo Hietanen

Islam on kuin luonnonsuojelulailla rauhoitettu kedon kukkanen, jota saa
vain ihailla. Turun iskun tekijä oli marokkolainen. Viimeisin Saksassa polii-
sien viime vuoden lopulla 2017 estämä isku oli 6 syyrialaisen turvapaikan-
hakijan suunnittelema. Saksan toissajouluinen tori-isku oli tunisialaisen
turvapaikanhakijan tekemä. Pariisin suuressa iskussa oli 2 väärillä passeilla
Eurooppaan päästettyä turvapaikanhakijaa. Lista on loputon.

Katsokaa Ruotsia - Reinfeldin hallitus loi hyvän pohjan, josta jatkoi 2014 loppu-
vuodesta nykyinen Löfvenin Demareiden ja Vihreiden muodostama hallitus;
onko Haataisen ja Haaviston unelma Ruotsin lähiöiden kulttuurin rikkaudessa ?

Kauko Aalto

Meistä on tehty torppareita, joiden ainoa elämäntehtävä on maahanmuuttaja-aateliston mukavan elämän, kulttuurin ja lisääntymisen turvaaminen. Meidän on myös taattava ja rahoitettava islamin levittäminen. Kysymys on miehityksestä ja etnis- uskonnollisesta kolonialismista. On päivän selvää ettei tilanne voi jatkua maailman tappiin, odotellaan vain kun hitaimmatkin heräävät.

Jari Karjalainen

Tuula Huuhainen on niin turha osallistuja näissä kemuissa, etten olisi ottanut tätä tädin kiukkukohtausta uutiseksi. Enemmänkin noloa päästää selittämään kuinka pihalla voi nykymenosta olla. Voi voi. :(

Huhtasaari sen sijaan puhui 100% asiaa. Sunnuntaina 5 äänestyslippuun. :)

Jairi Palonen

Mitä tekopyhyyttä Haataiselta, ei hyväksy mielipidettä joka on realisoitunut Ruotsiin jo vuosia-esim typeryydestä mitä Haatainenkin osoitti-Haavisto säesti. Piikki auki politiikka vie voimavaroja ja kustannuksia aivan tarpeeksi. Meillä on omasta takaa nuoria syrjäytyneitä, heidät pitäisi saada työelämään.

"Tälläistä puhetta en voi hyväksyä" Mitä Haatainen sanoi.

Jii Hoo

Iskeekö Haataisella totuus vasten kasvoja, vai mikä Lauran kommentissa oli väärin? Tottakai se lisää terrorismia, jos tulijoita ei tarkasteta, vaan annetaan kaikkien vaan tulla. Todella ääliömäistä keskeyttää tuollalailla toisen puhe, ja vääristellä sitä. Laura ei todellakaan tarkoittanut, että kaikki olisivat terroristeja tai rikollisia, vaan että niitä tulee lisää. Ja sehän on totuus, ihan sama missä vaaleanpunaisessa kuplassa Haatainen elää, jokainen tietää jo järjellään sen. Ei voi käsittää, miten miten tuollainen Haatajan tapainen voisi olla joku päättäjä, kun ongelmista laitetaan silmät kiinni, ja niiden puhumisesta väännetään väkisin syrjivää tai rasistista.

Jouko Helenius

Tänään Tuula esittelee Demokraati-lehdessä ns. feminististä ulkopolitiikka, mallia Ruotsi. Käytännössä se on hyvien neuvojen antamista maailman suurille johtajille ja suomalaisten rahan jakamista Afrikkaan. Tarja Halosen jälkiä halutaan taivaltaa.

Pertti Vaulasvirta

Huhtasaari pyrkii pelkoja luomalla saada ihmiset äänestämään häntä. Vanha tapa jota varsinkin demarit ovat Suomessa käyttäneet.
Tällaisella pelottelulla pyrki valtaan myös A. Hitler. Silloin juutalaiset olivat kaiken pahan juuri, nyt maahanmuuttajat.
Ei kaikkea tarvitse pelätä koko ajan. Silloin annat huhtasaareille väärin perustein äänesi.

Harri Tapani

Millos se oli, tai siis minä vuosina se oli, kun rajojen yli tuloa alettiin jostain kumman syystä pitää normaalina, aikanaanhan sellainen oli vallan kiellettyä ilman lupia ja pragarafeja...vapaasti sai pörrätä vain pohjoismaissa pohjoismalaiset keskenään. Silloinkin oli tylyt määeräykset ja ihmisiä palauteltiin kun olivat pikkuisen hölmöilleet vaikkapa Ruotsissa, niin perään saattoi vielä tulla elinikinen maahantulokieltokin.

Eli mikä taho ja milloin alkoi puhumaan että rajat pitää olla auki kaiken kansan vaeltaa.

Milli Maja

Ihmetystä herätti taas se että Laura oli tentissä toiseksi vähiten puheaikaa saanut ehdokas Kyllösen jälkeen. Haatainen sai höpistä lähes eniten Niinistön jälkeen. Jotenkin tämä on niin läpinäkyvää. Onneksi edes Andersson toimi kohteliaasti kaikkien kanssa toisin kuin tämä edellinen Heikel

Harri Tapani

"Haataisen mukaan maahanmuuton ja terrorismin yhdistäminen on suuri virhe. "

Kumma homma, kun kotimaisen Veikkausenkin sivuilla ja säännöissä on alettu juuri viime vuoden lopulla huomioimaan ja toteuttamaan terrorismilakiakin ja lottoajia ja kolikkopelaajiakin on alettu syynätä terroristilakien takia. Mistähän se johtuu...

https://www.uusisuomi.fi/comment/775432#comment-775432

Suuri virhe lienee siinä että asioita yritetään peitellä...Haataisen tavoin.

Pekka J. Mäkinen

Huhtasaaren ikkunat rikottu, vaalimainoksia revitty ja nyt viimeksi on tullut tappouhkauksia. Nämä ovat mitä suuremmalla todennäköisyydellä maahan muuttaneiden nuorien tekosia. Rikos- ja raiskaustilastot eivät myöskään kerro hyvää maahanmuuttajista. Ja kuten täällä viitattiin, Ruotsi on jo menettämässä maansa hallinan näiltä no go alueilta. Huhtaaren huoli hallitsemattomasta maahanmuutosta on enemmän kuin aiheellista. Suomalaiset ovat aivan liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia.

Vivian Laukka

Kyllä huomaa keskustelua lukiessa että suurin osa suomalaisista ei näytä ymmärtävän maahanmuuttajan ja pakolaisen eroa, kun ilmiselvästi suurin osa puhuu juurikin pakolaisista maahanmuuttajina.
Silti käsittääkseni Huhtasaarikaan ei ymmärrä että kun puhuu terrorismista ja maahanmuutosta, hän tarkoittaa juurikin pakolaisia. Ja ei ymmärrä sitäkään, miksi muut ehdokkaat närkästyivät hänen kommenteistaan.
Toivottavasti Laura kuitenkin ymmärtää, että mikäli hän eläkepäivinään lähtee vaikka Espanjan aurinkorannoille, niin silloin hänestä tulee MAAHANMUUTTAJA - eli oman näkemyksensä mukaan terroristi ilmeisesti myös.
Kuten kaikki suomalaiset ovat MAAHANMUUTTAJIA jotka muuttavat pois Suomesta eli Lauran näkemyksen mukaan kaikki suomalaiset ovat potenttiaalisia terroristeja ulkomailla.

Harri Tapani

Uutinen kertoo Espanjasta

"Pommi-iskut raatelivat Madridia"

https://yle.fi/uutiset/3-5744650

Tuloksena oli hallituksen vaihtuminen. hallitu oli siellä valehdellut ja
syyttänyt itsenäisyyttä tavoittelevaa ETA-baskijärjestöä tekijöiden ollessa ihan muualta joskin syy lineen myös ollut Espanjan osallistuminen sotaan...

"erityisesti itse Aznar ja ministerit Ángel Acebes, Eduardo Zaplana ja Ana Palacio yrittivät kiinnittää suuren yleisön huomion pois islamistiterrorismin mahdollisuudesta, sillä Aznar tuki Irakin sotaa lähettämällä espanjalaisia joukkoja Irakiin, vaikka mielipidetutkimusten mukaan yli 90 % espanjalaisista vastusti Espanjan osallistumista sotaan, ja näin ollen islamistinen terrori-isku voisi merkitä myös valtaisaa vaalitappiota...."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Madridin_junapommit_11._maaliskuuta_2004

Harri Tapani

Haataisenkin on hyvä muistaa, että Suomikin on liittynyt noihin sotiin ja koalitioihin ja Suomella on sotilaita ulkomailla kuten Espanjalla oli aikoinaan kunnes tuo pommiräjäåhdys sitten muutti hieman asioita siellä.

"Suomi Afganistanissa: ”Turha puhua rauhanturvaamisesta”

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/74796-suomi-afganistanissa-%E2%80%9Dtu...

"Tutkija: Suomi käy sotaa – totuus Afganistanista pimitetty ”tietoisesti”..."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totu...

Tapio Lehtimäki

Taitaapa, Vivian, olla sinullakin hakusessa käsitteet. Kenties Huhtasaari ei puhu pakolaisista, koska:

"Kaikki kotimaastaan paenneet eivät ole pakolaisia. Jotta henkilö määriteltäisiin pakolaiseksi, hänelle tulee olla myönnetty turvapaikka jostakin valtiosta."

Tornion kautta maahan tunkeneet klopit eivät siis todellakaan olleet pakolaisia, lähinnä he olivat toiveikkaita turvapaikkaturisteja, joilla mitä ilmeisimmin oli maahanmuutto mielessä.

Laura käyttää heistä niin oikeaa termiä kuin mahdollista. Paremmin kuvaavista nimityksistähän saa tässä maassa tuomion vihapuheesta.

Gun-May Arffman

Tapio Lehtimäki, puhut asiaa. Eilisessä vaalitentissä jäi sekin seikka täysin huomiotta, että 2015 jälkeen tehdyistä terrori iskuista on ollut lähes kaikki turvapaikanhakijoiden tekemiä. Haatainen, Haavisto ja Vanhanen on ilmeisesti elänyt tynnyrissä, kun ei ole näistä puheidensa mukaan kuulutkaan.

Pekka J. Mäkinen

Pakolaisilla tarkoitetaan mamuja eli näitä tummaihoisia maahanmuuttajia aivan yleisessä kielenkäytössä. Toki Suomeen on tullut maahanmuuttajia muualtakin, mutta heistä ei ole mitään ongelmaa. Kyllä Huhtasaari ymmärtää mistä puhuu ja kansalaiset ymmärtävät myös Huhtasaarta.

Osmo Vartiainen

En ajatellut tätä Lauraa äänestää, mutta on se kyllä sanottava että hän on oikeassa sananvapauden rajoittamisen ongelmasta, ja hänen kohtelunsa YLEn haistatteluissa on ollut ala-arvoista. YLE on menettänyt uskottavuutensa ja osoittanut ettei se ole sivistyksen ja kulttuurin ylläpitäjä Suomessa. En maksaisi jos eivät ottaisi suoraan palkasta.

Milli Maja

Kyllä Suomi on helekutin rikas maa. Nytkään vaalitentissä ei puhuttu mitään maahanmuuton kuluista. Miljardi joka vuosi aiemmin tulleista. Joka vuosi tulee uusia noin 5000, lisää laskuun 100 miljoonaa vuodessa. Juu kyllä heitä palautetaan pari tuhatta vuodessa, siis aiemmin tulleita. Mutta tappiota tulee silti kumulatiivisesti joka vuosi. Ja työllistyvätkö he? Aika harva osa on täysin luku-ja kirjotustaidottomia. Jopa suomen kielen oppimisessa on vaikeuksia. Mites työllistyt?

Jaakko Arra

En voi hyväksyä tämmöistä puhetta, että tämmöistä puhetta ei voida hyväksyä. Tähän on puututtava.

Vitsit sikseen, millä tavalla on maahanmuuton ja terrorismin rinnastamista (kuten artikkelissa lukee) todeta, että maahanmuutto voi lisätä terrorismia? Se kun on yksinkertainen tosiasia jonka nykyisin jo jokainen yli kymmenenvuotias varmaan tajuaa, ilmeisesti totuus onkin Haataiselle täysin toissijainen arvo. Ja sen toteaminen ei ole maahanmuuton ja terrorismin rinnastamista vaan ihan oikeiden tosien syy-seuraus suhteiden tunnustamista.

Harri Tapani

Ei semmottia saa kertoa, sehän voi olla vaika jotain vihapuhetta ja sanavapaus ei paina sen rinnalla mitään.

"Nykyään vallalla voi olla monia totuuksia, mikä johtaa presidentin mukaan totuuden hämärtymiseen. Niinistö pitää tätä vaarallisena kehityksenä. Ne, jotka eivät pidä oikeasta totuudesta, voivat Niinistön mukaan hyödyntää tilannetta. "

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235859-presidentti-niinisto-avasi-kesku...

Tapio Mäkeläinen

Rasistista kampanjaa käyneeltä kreationistilta tyypillinen väite. Jos tämä kolme vuotta kansanedustajana puuhastellut kansakoulunopettaja valittaisiin niin varmaan ainoa mitä hän osaisi tehdä olisi armahtaa Rautatientorin potkurotuhygienisti Jesse Torniainen. Joka sai kuokkatuomioistuimelta lisää kaakkua tänään.
Sitten jo pitäisikin soittaa Hallahollellelle.
Kommenttini taso oli matala mutta yritin laskeutua populistien tasolle.

Jorma Sulander

Jos kuitenkin yrittäisi nousta sieltä matalalta tasolta, alkaisit ajatella vai onko jo myöhäistä parantua harhoista? Sinä näköjään halveksit populisteja, ehkä sinulla on parempaa tietoa? Huhtasaari sanoi vain totuuden josta eliitidemari sai raivarit, mamutus lisää rajusti raiskauksia, ryöstöjä ja väkivaltaa. Terroristista islamia emme tänne halua. Kiitos Tapio kun autoit minua valitsemaan pressaehdokkaan, päädyin numero vitoseen ( 5 ).

Juha Hämäläinen

Muslimiterrori kulkee muuttajien mukana. Ihan turhaa Hastaisen ryhtyä puhumaan syistä. Ne eivät kuulu tähän keskusteluun eivätkä Suomelle.

Massamuutto nyt vain on riski eikä meillä ole mitään velvollisuutta tai tarvetta sellaista riskiä ottaa.

Mikko Kangasoja

Juttuun lainatuissa vasemmiston kommenteissa ei tainnut olla yhtään todenmukaista. On monia terroristeja, joilla on mennyt hyvin ja on oltu yrittäjinä ym. Kotoutuminen ei ole heitä auttanut. Ehkä se auttaisi, jos oppisi elämään "maassa maan tavalla". Sekö on vasemmiston salainen ase? ;)

Jos poliitikko on etääntynyt kansasta, hän pitää kansaa tyhmänä. Niinpä, jos väitetään osan maahanmuuttajista olevan terroristeja ja poliitikko tuomitsee väitteet leimaavina, hän kuvittelee tyhmän kansan kuvittelevan, että kaikki ovat terroristeja?

Pirjo Tolonen

Miten nuo Haavisto ja Haatainen voivat olla noin totaaliaen sinisilmäisiä islamin ideologiaa kohtaan, lapsikin jo tietää mikä uhka tulee heidän mukana maahamme. eikä kyse ole palkästään syrjaytyneistä, vaan Islamin ideologiasta. Jopa toisen polven maahanmuuttaja Yliopistossa opiskellut, on noudattaessaan Koraania, tehnyt terrori-iskun Ranskassa. Sivistäkää itseänne ennekuin havittelette maan ensimmäistä virkaa itsellenne.

Jonne Peto

Uskoisin että Haavisto&Haatainen saavat elantonsa puhumalla pehmeitä ja kannattamalla "monikulttuurisuutta". Totuudella ei ole mitään tekemistä kummankaan retoriikassa, muuta kuin se kiistetään, vaikka molemmat 100% varmasti ovat perillä totuudesta syvällä sisimmässään.

Viljo Tuononen

Haavisto ja Haatainen eivät ymmärrä mitään ISLAMIN ideologiasta sillä he ovat täysin sinisilmäisiä ja pihalla siitä jos väittävät muuta mitä tässä kerron. Ei tarvitse kovin vaivautua kun selaa netin sivuja oikeasta kohtaa, niin saa kaiken tietoonsa mitä Islamin ideologia on. Oikeat Islamistit eivät hyväksy mitään muuta ideologiaa ja uskontoa kuin heidän omaansa. Heidän täysi pyrkimyksensä on hävittää kaikki muut ideologiat ja uskonnot täysi maapalloltamme ja jotka heitä vastustaa, niin heidät kylmästi tapetaan.

Viljo Tuononen

Kyllä Laura Huuhtasaari on aivan oikeassa, että tänne tulee varmasti Terroristeja ja muitakin rikollisia lisää, koska niitä on jo tullutkin. Jos saisin köyhästi ajattelevaa ja asiaa tuntematonta Tuula Haataista valistaa, että mitä on tullut nautittua lounaalla kun aivokapasiteetti noin pahasti pätkii. Täällä on jo tapahtunut , niin , että naisia on raiskattu ja joitakin henkilöitä myös puukotettu. Nämä puukottajat ja raiskaajat ovat tulleet tänne väärin perustein ja ehkä siksi ilman papereitakin, niin että saavat tehtyä mahdollisemman paljon väkivaltaa syyttömille suomalaisille.
Jos rajoja ei sujeta ja vartioida paremmin, niin näitä tapahtuu lisää ja toivon , että nämä turhaan lässyttävät politikot jotka eivät ota tätä todesta ja toimi, että he saisivat kokea saman kohtelun mitä syyttömät henkilöt ovat saaneet heidän takiaan jo kokea.
Nyt on aika jos koskaan toimia, niin kuin järkevimmät teitä neuvoo eikä lässyttää vastaan, koska ette ymmärrä asioiden vakaavutta mikä tällä hetkellä vallitsee.

Juha Koponen

..muslimi-terrorismi on totta. Ja loppua ei ole näkyvissä. Turkin sota kurdeja kohtaan on totta. Sunnien ja Siia muslimien sota on todellinen mahdollisuus ,jossa käytetään Iranin ydinasetta. Libyassa on afrikkalaisia orjia muslimien anarkiassa. Muslimi johtajat halusivat, että mitään "kristillistä rauhan aikaa ei tule" -Berlliinin muurin kaatumisen ja kylmän sodan jälkeiseen aikaan ei tule."Isis-taisteliiat" palaavat euroopan maihin murhaamaan ihmisiä...