Sunnuntai 21.7.2019

Timo Soinin kuittailu aktiivimallista suututtaa: ”On tainnut itse nukkua käsittelyssä”

Luotu: 
4.2.2018 09:32
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Timo Soini ihmettelee, miksei oppositio tehnyt välikysymystä aktiivimallista syksyllä.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ihmettelee, miksi oppositio ei tehnyt aktiivimallista välikysymystä eduskunnassa syksyllä.

–SDP:llä, vasemmistoliitolla ja perussuomalaisilla olisi ollut koko syksy aikaa tehdä aktiivimallista välikysymys eduskunnassa. Ei joko kiinnostanut tai ei osattu. Todennäköisesti ei hotsittanut. Kun kansalaisaloite alkoi vetämään, hypättiin siivelle. Loisimaan, hän kirjoittaa blogissaan.

Kommentti on herättänyt närää. SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen erityisavustaja ja viestintävastaava Dimitri Qvintus huomauttaa Soinille, että oppositio vastusti mallia valiokunnissa, eduskuntakäsittelyssä ja äänestyksissä.

–Timo Soini on tainnut itse nukkua aktiivimallin käsittelyssä. Tämän mallin mahdollisti Sininen uni. Oppositio vastusti mallia valiokunnissa, eduskuntakäsittelyssä ja äänestyksissä. Myös työmarkkinajärjestöt ovat olleet kriittisiä pitkin matkaa, hän kuittaa Twitterissä.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder puolestaa toteaa Qvintusille, että Akava ja STTK osallistuivat aktiivimallin kolmikantatyöryhmän valmisteluun.

–En tiedä kuka on nukkunut ja missä, mutta tosiasia on että Akava ja Sttk osallitui kolmikantatyöryhmän valmisteluun. SAK ei osallistunut, Fjäder sanoo.

Akava ei osallistunut perjantain mielenilmaukseen. Sture Fjäder arvioi lauantaina Ylelle, että SAK ja Akava kulkevat nyt eri suuntiin. Hän totesi myös, ettei usko puoluepoliittisten lakkojen saavan ymmärrystä suomalaisilta.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta vastaaa tähän Twitterissä toteamalla, että myös tekemättä jättäminen voidaan tulkita puoluepoliittiseksi teoksi.

Lisää aiheesta:

”Tämäkö on Suomen demokratia 2018?” - Kovia sanoja aktiivimallista ja ay-liikkeestä, Li Anderssonilta tiukka vastaus

”Aktiivimallin ydinongelmat johtuvat hallituksen kahdesta sokeasta pisteestä”

Aktiivimallilakon lasku 120 vai 18 milj. €? ”Ehkä mielenilmaus oli kuitenkin sen arvoinen?”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Tuli muuten sama mieleen.
-Tulikohan tehtyä lehmäkauppa hallitus -Akava?
Niin ettei Akavalaisten palkansaajien siis työläisten jotka saa toisen kädestä palkkansa .(Kuten duunaritkin saa.) Tarvitse osallistua Aktiivimalliin eikä 9e/pv töihin?
Porvareillahan on SAK omat AY-liittonsa (vaikka usein luullaankin että kaikki SAK AY-liittojen miljoona jäsentä on demareita)
Sehän sopii hyvin propakandana.

Luulisi kirpaisevan Akavalaisia "duunareitakin" kun ansiosidonnaista työttömyysturvan kestoa leikattiin 100pv.
Ja nyt siitä tehtiin aktiivimallilla vastiikkeellinen. Päälle indeksikorotuksen jäädyttäminen. Jotain hyvitystä siitä on varmasti saatu jos nuo eurot on annettu ilman vastustamista.

Johan taannoin joku väläytteli että tarvittaisiin kahdet eri työnvälitystoimistot. Karvalakkiporukalle oma ja pukupäällä kulkeville "duunareille" oma. Liekö kahdet eri säännötkin tukien ehtoihin ja tietysti huomattavasti paremmat työttömyyskorvaukset kuin haalariporukalle .

Täytyykin seurata tilannetta tuliko Aktiivimalli yhdenvertaisuuslainkin takia kaikille palkansaajille samoilla ehdoilla ja tuet samoilla velvoitteilla.

Tuomas Sikander

Kannattaa ottaa vaatimuksissa huomioon että saatujen näyttöjen mukaan Soiniitilla on todennäköisesti vain kolme aivosolua, yksi edustaa yliminää, toinen alitajuntaa ja kolmas jonkinlaisena ohjauskeskuksena toimiva on vain "se".
._.

Marja-Liisa Kalkela

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK

Kun nuo sopii neuvotteluissa esim. työttömyysturvasta yhdessä niin mitenkä
ne vain "demarien" sopimana on päässyt käymään niin että vain liittojen jäsenet saa ansiosidonnaista?

Kas kun työttömyysvakuutusmaksu kerätään kaikilta joka tilistä?
Ja liittoihin kuulumattomat ei saa ansiosidonnaista?

Ja koska "liitot" maksaa nuo edm.korvaukset niin mitenkä se hallitus on päässyt tekemään niihin omia ehtoja ?Kuten nyt Aktiivimallin ja leikkaamaan ansiosidonnaisen kestoa.

Kun siitä putoaa saa työmarkkinatukea joka on niin pieni että on haettava toimeentulotukea =Työvelvoite tuen saamisen ehto. Jos kieltäytyy tukea leikataan 40%.
Kun palkansaaja maksaa verot,Alv,työttömyysvakuutusmaksuja joka tilistä,niin miksi noiden maksujen jälkeen hänet velvoitetaan 9e/pv töihin ja 18t/3kk omaa työttömyys ja sosiaaliturvaansa vastaan?
Vielä kun edm. työttömyyskorvauksista maksetaan toiseen kertaan veroja työttömänä?

Marja-Liisa Kalkela

Ei kannata ei.Siitä on niin pitkä aika kun Vennamonpuolue meni konkkaan ja puoluesihteeri T.Soini joutui työttömäksi täyttelemään työtön,työtön lappuja.
Persujen puoluetuilla ,verovaroista on tulot ollut tasaista eikä työttömyysuhka ollut seläntakana .
Audin takapenkilläkin tulot on varmat 4 vuotta.
Taisi olla niin että virkamiehet ja juuri ne päätti taas irtisanottujen palkansaajien asioista jotka ei edes itse ole ollut työelämässä saati tukiluukuilla hakemassa tulottomana ainoaa tukeaan elantoa varten. Kun säännölliset tulot loppui irtisanomiseen.

Hyvin on "lypsykone" toiminut palkansaajien kohdalla,herutetaan viimeisetkin pisarat työttömyyden aikana "yhteiseen" verokirstuun.

Hannu Rautomäki

Soini sinnikkäästi kopauttelee nauloja omaan poliittiseen arkkuunsa.
Häntä perussuomalaisissa äänestäneet eivät voineet aavistaa, mitä tuleman pitää ja ääni kellossa muuttuu.
Ministerin pesti on kuin äänenvaimentaja, ja kääntää takinkin.

Marja-Liisa Kalkela

Kun tyrkytät Aktiivimallisia niin mihin ajattelit lahjoittaa kansalta kerätyt verot sosiaaliturvaa varten?
Attendolle,Mehiläiselle,Pihjalinnalle ja niiden osakkeenomistajillekko?
Miksi pitäisi tehdä työtä omien verovarojensa eteen ?
Vai laskisitko veroja ja Alv rajusti palkansaajilta ja keräisit ne rikkailta ja yrityksiltä?

Mauri Gardin

Kylläpäs Qvintus (sdp) käyttää sivistymätöntä kieltä. Odottaisi Rinteen (sdp) avustajalta aivistynyttä käytöstä. Totuus tässä asiassa taisi tulla Filatovilta (sdp),
kun hän A-studiossa kertoi, että kansanedustajat olivat hyvin hiljaisia esuskuntakäsittelyn aikana. Syy Filatovin mukaan oli, että hänen edustajatoverinsa .."eivät tunteneet lain sisältöä.. Niin se vain oli.."
Siitäköhän johtui, että sdp:n ja vas:n kansanedustajiakin oli kansalaisaloitteen allekirjoittajina sen jälkeen kun eduskunta oli jo lain hyväksynyt!

Marja-Liisa Kalkela

On.Työttömien kirjoa on joka alalta. Jokainen ammattitaitoinen .Sillä tuskin kukaan on palkannut epäpätevää töihin .
Joillakin pitkäaikaistyöttömällä on ehkä taidot ruostunut ja niitä on päivitettävä mutta ei se ammattitaito mihinkään ole hävinnyt.

Jos jokainen joka tarvitsee sosiaalista tukea lykätään ensin työttömyyskortistoon ennen kuin saa esim.toimeentulotukea elantoonsa .Niin ei se ihme ole että työttömiä on paljon.
Siksihän aina keväällä on paljon "työttömiä" kun koulut loppuu .

Ja jos on ollut jo vuosia niin että n.100 000 opinnoista valmistuneelle ei löydy työpaikkaa ammattiin valmistuneelle ja jatko opintopaikkaa haluaville . Niin kyllä se työttömyys pysyy korkeana .Eikä se helpotu Aktiivitoimilla
ainakaan nuorten osalta.