Torstai 27.6.2019

Tanskan demaripuolue: Rajat kiinni turvapaikanhakijoilta – vastaanottokeskukset Afrikkaan

Luotu: 
6.2.2018 14:02
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Sosialidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksen katsoo, että Eurooppaan on tullut enemmän pakolaisia kuin maanosa pystyy hoitamaan. Arkistokuva.
|

Tanskan sosialidemokraattinen puolue ehdottaa turvapaikkajärjestelmän radikaalia muuttamista niin, että turvapaikkaa ei enää voisi hakea saapumalla Tanskan rajalle.

Sosialidemokraattinen puolue on Tanskan suurin, mutta tällä hetkellä oppositiossa. Jos puolue pääsee valtaan, se haluaa estää jäämisen Tanskaan turvapaikkahakemuksen perusteella. Puolueen suunnitelman mukaan Tanska siirtäisi jatkossa niin sanotut ”spontaanit” turvapaikanhakijat tanskalaisten pyörittämään vastaanottokeskukseen, joka sijaitsisi jossakin kolmannessa maassa – todennäköisimmin pohjoisessa Afrikassa.

Turvapaikkaa hakevien henkilöiden täytyisi pysyä tässä vastaanottokeskuksessa hakemuksensa käsittelyn ajan, kertoo avauksesta raportoiva Tanskan yleisradioyhtiö DR.

Demaripuolueen mukaan uusi järjestelmä olisi nykyistä parempi myös turvapaikanhakijoille.

– On välttämätöntä perustaa järjestelmä, joka on inhimillisempi kuin nykyinen mallimme, sanoo sosialidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksen.

Frederiksenin mukaan Eurooppaan on tullut enemmän pakolaisia kuin maanosa pystyy hoitamaan. Mutta toisaalta valtaosaa maailman pakolaisista Eurooppa ei auta lainkaan, hän huomauttaa.

Rajojen sulkemisen vastapainoksi Tanska ottaisi sosialidemokraattien mallissa jälleen vastaan YK:n kiintiöpakolaisia. Tanskan hallitus on kieltäytynyt kiintiöpakolaisista viime ajat, mutta demarit olisivat valmiita kasvattamaan aiempaa 500 henkilön kiintiötä hieman. Frederiksenin mukaan näin voitaisiin tehdä, sillä Tanska kykenisi hallitsemaan maahanmuuttovirtoja paremmin, kun ”spontaaneja” turvapaikanhakijoita ei enää otettaisi rajoilta sisään.

Tanskan demarit yhdistäisivät uuteen turvapaikkajärjestelmäänsä lisäksi katon ei-länsimaalaisten maahanmuuttajien määrälle.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Tanskalaisten "demarien" ajatusmalli onkin täysin oikea turvapaikanhakijoiden osalta.
Rajat kokonaan kiinni "turvapaikan" hakijoilta eli ns spontaaneilta turvallisten maiden ohi tulleilta "pakolaisilta". Läpi päässeet automaattisesti palautettuna YK leirille ja se mitä ilmeisimmin juuri Saharan Afrikassa sellaisen YK avulla ylläpitämiseen suosiollisen hallituksen avulla. Esimerkiksi Nigerin. Sitten aidon pakolaisuuden selvitys siellä leireillä ja mahdollinen pääsy EU maahan kiintiöpakolaisena. Kiintiöt maan kantokyvyn mukaan. Meidän 750 on kutakuinkin se missä sen voisi pitää.

Sitten työperäinen maahanmuutto pitäisi uusia kokonaan toimimaan määräaikaisilla mutta helpommin hankittavilla työluvilla ja viisumeilla joista sitten myös työnantaja on vastuussa

Jaakko Karki

Erinomaista, järkevää. "Tanskan sosialidemokraattinen puolue ehdottaa turvapaikkajärjestelmän radikaalia muuttamista niin, että turvapaikkaa ei enää voisi hakea saapumalla Tanskan rajalle." Milloinka Suomen (ja Ruotsin) sosiaalidemokraatit päätyvät samanlaiseen tulokseen. Oprpot ja Sipilät taitavat olla niin syvällä itse aiheuttamassaan suossa että heistä ei ole toivoa järjelliseen touhuun.

Jarkko Kniivilä

Tanskassa demareiden on nähtävästi vähän pakko reagoida mainitulla tavalla, koska äänestäjäkunta on yleensäkin varsin maahanmuuttajakriittistä. Jo toista maailmansotaa edeltävässä Saksassa kansallissosialistit totesivat, että sosialidemokraatit ovat heidän suurin kilpailijansa ja jopa vihollisensa, kun puhutaan heidän yhteisestä äänestäjäkunnastaan eli alemmasta keskiluokasta ja työväenluokasta. Koska keskiluokka kaikkialla länsimaissa supistuu eli mobiliteetti työväenluokasta alempaan keskiluokkaan on heikentynyt, ovat demaripuolueet helisemässä, kun äänestäjäkunta ei enää haluakaan täysin tukea demareiden perinteisesti anteliasta sekä myötätuntoista politiikkaa, vaan ihmiset alkavatkin äänestää kansallismielisiä puolueita. Ilmeisesti Tanskanmaalla demarit ovat vihdoin tajunneet, että heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jonkinasteisena kompromissina koventaa linjaansa, mikäli mielivät yhä pysyä relevantteina valtakunnan politiikassa.

Ylläolevan olisi syytä tapahtua Suomessakin niin kauan kuin yhtä perusongelmaa eli pankkiirien/yläluokan suhteetonta valtaa taloudessamme (haitalliset investoinnit ulkoistamis- ja digitalisaatioprosesseineen) ei pystytä hillitsemään. Itse en olisi valmis siihen, että ulkoistaisimme täysin maahanmuutto-ongelmamme Pohjois-Afrikkaan (millä tavalla muka afganistanilaista pakolaista auttaisi siirto Afrikkaan?), mutta kyllä meillä pitäisi olla mahdollisuus edes jonkin verran profiloida maahantulijoita niin, että potentiaaliset vihaiset nuoret miehet eivät olisi enemmistönä oleskeluluvan saajissa. Ja kyllä Suomen pitäisi sen verran pystyä suojelemaan omiaan, ettei uskonnonvapauden nojalla sallittaisi taantumuksellisia tulkintoja esim. naisen ja miehen välisistä suhteista, puhumattakaan mahdollisista kehotuksista uskonnolla perusteltuun väkivaltaan ja/tai terrorismiin. Liika suvaitsevaisuus voi todella olla ongelma, jos se tekee meidät hyväuskoisiksi ja hyväksikäytetyiksi ja siten nakertaa meidän myötäelämisen kykyämme. Ja myötätuntoa tarvitsemme tulevaisuudessa edelleen sekä omillemme että muille.

Harri Tapani

EU pistää Tanskan demarit kuriin samaan tapaan kuin pompotti EU:hun kuulumatonta Sveitsiäkin joka ei hyväksynyt kansanäänestyksensä tulosta koska äänestyksen tulos oli erilainen kuin mitä EU halusi. Siellä kansanäänestyksessä haluttiin rajoituksia maahanmuuttoon, EU ei sellaisestä tykännyt vaan alkoi painostaa Sveitsiä joka antoi periksi lähes kaikessa.

Anssi Laakso

Miten käytännössä estetään turvapaikanhakijoiden tulo maahan? Ammutaanko rajalle vai annetaanko hukkua Välimereen? Jos Venäjältä jostain syystä alkaisi tulla väkeä rajan yli meille vaikka kävellen, niin miten se estetään? Väkeä siellä riittää ja raja on pitkä! Ihan vain kysyn.

Ismo Alatalo

Tuollahan lukee, että maahan saapuvat turvapaikanhakijat siirrettäisiin muualla sijaitsevalle leirille. Se käytännössä lopettaisi maahantulon lähes kokonaan.
Suomikin voisi halutessaan valvoa rajojaan ja käännyttää luvattomat kulkijat samantien. Harvemmin tänne on kukaan väkisin ollu pyrkimässä ja silloin kun on ollut, niin on otettu aseet käyttöön.

Jarkko Palmgren

Hyvä kysymys! - No, kyllä meillä on uusavuttomuutta Suomessa ihan raja -ja poliitikkopuolella.
1. Jos ja kun Venäjän raja alkaa " sattumalta "vuotamaan Suomeen päin jälleen Itämeren kiristyvän tilanteen ja Suomessa uudelleen viriävän Nato-kuumeen vuoksi , niin voisi miettiä oman poliitikan järkevyyttä.

2.Ensiksi voisi miettiä palautussopimusta jonkun kolmannen -gisia- tai -stan- päätteisen maan kanssa . Mongolian kanssa myös voisi jo ennalta ostaa palautuslento oikeuden ,johonkin sen maan syrjäseudun lentokentälle, jonne Suomi voi perustaa leirin . Vaikkei juuri Mongoliasta tulekaan Venäjän kautta porukkaa, niin sieltä on mahdollisuus sitten siirtyä sinne Irakiin tai afganistaniin edelleen jne.

Mongolian ja Euron valuuttakurssierolla sekä meidän maahaan tulonsiirroilla tapahtuvan sosiaalirahatuputuksen hinnalla majoittaa noihin maihin halvalla paljon " sinne haluavia"

-Olennaista on , että systeemi on ennalta tiedossa, Suomen pitää tiedottaa, että kaikki rajan yli tullleet lennätetään Mongoliaan tmv jne Gobin autiomaan reunalle.

Lennot täytyisi tehdä sotilaskuljetuskoneella. Natolta saa vuokrata, olemmehan jo nyt vuokrausringissä.

Jo ennakko tieto auttaa satavarmasti , että rajan yli ei tulla! Helevetin yksinkertaista! Ja halpaa!

3. Rajajoukkojen määrää on lisättävä, koulutusta voisi saada vaikka Israelisssa. Ne pojat osaavat nämä rajahommat. Ruotsin ja Tanskankin välillä nykyjään paremmin kuin
" maailman parhaassa" Suomessa.

4. Kunnon 10-20 km x 3m aidat ylitysasemien sivuille! Voihan sinne laittaa sähköäkin? tai ainakin kyltin , että välillä on sähkö päällä sattumoisin?

No, Ennalta ostettu palautus entopaikka ja sopimussysteemi sekä ennakkotiedotus sopii perustaksi kaikelle ihan alkuun. Mongoliasta voidaan järjestää muutaman viikon leirilläololon jälkeen lento sinne ihan hyvään ja rakkaaseen kotimaahan jos " Arvon Herra älypuhelin ,merkkifarkku, pakolainen" sittenkin haluaa..

-Käsittämätöntä, että tuota ei ole mietitty ja alettu kehtittämään kehitysyhteistyön muodossa suhteita mahdollisiiin palautus -sopimusmaihin ,kuten Mongoliaan? Tuskin YK.n pakolaissopimusta aletaan neuvottelemaan kuitenkaan uusiksi, se on kierrettävä tuolla ehdottamallani järjestelyllä.

Esittäämääni " helevetin yksinkertaista" kolmannen osapuolen sopimusta YK:n Pakolaissopimuksen hoitamiseksi saa kehittää ja esittää edelleen kukin omissa nimissään. Ongelmiin on olemassa aina jonkinlaiset ja joskus vieläkin paremmat ratkaisut.

Jari Kaisla

Meillä Suomessa on malli, jossa kaikki otetaan sisään. Sen jälkeen tarjotaan vuosiksi vastikkeetonta käyttörahaa, asunto, harrastukset, vaatetus ja ruoka. Tämän jälkeen jos käy huono onni eikä saakaan turvapaikkaa niin henkilölle annetaan kiinteä summa käteistä ja hänet lennätetään takaisin kotimaahansa. Kustannukset ovat satojatuhansia per elintasopakolainen. Tämä raha saadaan tietysti kiristämällä vähäosaisten vyötä lisää. Parempiosaisille puolestaan annetaan mahdollisuus majoittaa turvapaikanhakijoita hotellihintaan heidän omistamiinsa kiinteistöihin.

Anssi Laakso

Niin, jos Mongolian kanssa päästäisiin sopimukseen, että he ottavat kaikki Venäjältä Suomeen pyrkivät turvapaikanhakijat, niin Suomi sitten maksaisi lennot ja heidän oleskelun Mongoliassa kunnes kunkin asia on käsitelty. Jospa niitä rajan yli tulijoita olisikin vaikka 5 miljoonaa jonkun tapahtuman takia Venäjällä. Mitä sitten tehtäisiin? Ruotsi olisi jo sulkenut rajansa.

Anne Mikkola

Tanskan demareihin varmaan sitten johdonmukaisuuden nimissä media tulee sovittamaan kaikki ne arvosanat ja kunniamaininnat, joita Halla-aho sai osakseen silloin joskus 10-15 vuotta sitten (?) täsmälleen samasta ehdotuksesta.

Ari Ohvo

Apua pelottavat ulkomaalaiset ovat tulossa viemään työpaikkasi siivoojana tai kokkina etnisessä ravintolassa ja viettelemään vaimosi ja liittymään kirkkoon, jossa et ikinä käy. Se on pois sinulta! Nämä ulkomaalaiset tulevat vaan tekemään rikoksia tai töitä ja ovat terveempiä kuin kantasuomalaiset. Kyllä meillä on paljon pelättävää näiltä erilaisilta. Erilaisuus on todella pelottavaa.