Keskiviikko 19.6.2019

Antti Kaikkonen vastaa syytökseen: ”Emme kaataneet perhevapaauudistusta”

Luotu: 
9.2.2018 15:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vastaa opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) syytökseen siitä, että keskustan eduskuntaryhmä olisi kaatanut perhevapaauudistuksen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ilmoitti aiemmin tänään laittaneensa perhevapaauudistuksen jäihin. Saarikko kertoi, että uudistusta ei pystytä toteuttamaan ja annetut reunaehdot olivat liian tiukat. Viime syksyn budjettiriihessä keskusta, kokoomus ja siniset sopivat, että uudistuksen pitää olla kustannusneutraali, eli se ei saisi lisätä valtion menoja.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vaati tämän jälkeen, että trio eli hallituspuolueiden puheenjohtajat käsittelevät vielä perhevapaauudistuksen. STT:lle antamassaan lausunnossa hän syytti keskustan eduskuntaryhmää uudistuksen kaatamisesta.

Kaikkonen ei niele syytöstä.

–Keskustan eduskuntaryhmä ei perhevapaauudistusta kaatanut. Aiheesta on käyty kyllä kriittistäkin keskustelua. Keskusta halusi perheille nykyistä parempaa perhevapaajärjestelmää. Kun se ei nyt ollut mahdollista, parempi olla tekemättä huonoa uudistusta. Kunnon uudistus myöhemmin, Kaikkonen twiittasi.

Hallitus näyttää ajautuneen pahaan kiistaan asiasta. Myös Petteri Orpo ärähti Twitterissä, ettei ”näin tärkeää asiaa noin vain voi kaataa”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kepun poliittisia "arvovalintoja"!

Sirkka-Liisa Anttila (kesk) kirjoitti Twitterissä, että keskustaa on turha syyttää perhevapaauudistuksen kaatumisesta.

- Keskusta ei voi pienituloisilta lapsiperheiltä leikata.
IL 9.2

Mutta kepuhallitus :
12.8.2015
Uusi Suomi
- Linjaus on täysin käsittämätön, etenkin kun lapsilisä on ainoa täysin universaali ja veroton etuus.
LAPSILISÄT
Vuodesta 1994 saakka
- lapsilisät on katsottu tuloksi toimeentulon saajille, jolloin lapsilisät leikkaavat lapsiperheellisten toimeentulotukia. Asia nousi esille viikonloppuna, kun Savon Sanomissa vuonna 2011 julkaistu kirjoitus aiheesta levisi sosiaalisessa mediassa.
-Käytäntö koskettaa monia, sillä lähes joka kymmenes lapsi eli noin 50 000 lasta jää vaille lapsilisäänsä. Suurin osa menettäjistä on yksinhuoltajaperheitä.
(-94 Kepu,kok,rkp,krst.)

Pasi Anttila

Vois luulla että kepulla olisi jo kannatus niin alhaalla eetei sitä väenvängällä enää alemmaksi pitäsi tiputta, ja vielä tahallisesti.

Jaa-a mitenkäköhän tää viimenen vuosi enne vaaleja menee kun keskusta ei pysty ilmeisesti, osin väyrysen takia, osin muista syistä keskittymään varsinaiseen hallitusyhteistyöhön.

Marja-Liisa Kalkela

Saarikko ja Kaikkonen kuten Soini sinis.Ei halunneet koskea kotihoidontukiin. 3v voi olla kotona tuilla .

-SAK:n mallissa ansiosidonnaista kautta pidennetään ja
- vastaavasti kotihoidon tukea lyhennetään.
- Näin lisättäisiin työelämän tasa-arvoa, vahvistettaisiin lasten oikeutta varhaiskasvatukseen ja voitaisiin lisätä joustoja.
-Kotihoidon tukeen ei eri arvioiden mukaan voi puuttua yksittäisenä toimenpiteenä vaan nimenomaan osana kokonaisuudistusta.
Stvm-valiokunta-16

JK.Vartiainenhan on toitottanut miten Ruotsissakin palataan työelämään lyhyemmässä ajassa kuin täällä kotihoidontuilta.

lainaus:
-Kotihoidon tukeen ei eri arvioiden mukaan voi puuttua

-Mutta palkansaajien ja työttömien sosiaaliturvaan voidaan puuttua vaikka kerran vuodessa,heikentävästi työttömyysturvaa?????
Eikö nuo kumpikin makseta verovaroista?

Pasi Anttila

Kyllä kaikesta näkee että se johtajuus on suomalaisesta politiikasta hukassa. 2 viimeistä hallituskautta varsinkin ollut sellaista sekoilua ettei paremmasta väliä (tai oikeestaan alko jo Kiviniemenkaudella).

Tiedä enää ketä tässä äänestäisi kun ei meinaa tulla valmista mistään. Ja missä on Sipilä? Tappelemassa Väyrysen kanssa:(