Maanantai 20.5.2019

”Lelusalakuljettaja” Adhamille uusia syytteitä – Lehdet: Nosti 300000 euroa keräystililtä, osti puutarhamökin ja vei loput Turkkiin

Luotu: 
12.2.2018 17:37
  • Arkistokuvassa lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham.

Helsingin käräjäoikeudessa on nostettu uusia syytteitä ”lelusalakuljettajana” tunnettua Rami Adhamia vastaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Uudet syytteet liittyvät Suomi–Syyria-yhteisön rahankeräyksiin ja väitettyyn avustustoimintaan. Adhamia syytetään muun muassa rahankeräysrikoksista, kirjanpitorikoksista, rekisterimerkintärikoksista ja väärennöksistä. HS:n ja STT:n mukaan samassa jutussa syytteet nostettiin myös kolmea muuta henkilöä vastaan. Yhteensä syytenimikkeitä on 18.

Suomi–Syyria-yhteisölle oli myönnetty rahankeräyslupa Helsingin alueelle, mutta yhdistys oli kerännyt lahjoitusvaroja valtakunnallisesti vuosina 2014–2016 yhteensä 420 000 euroa. Adhamin epäillään nostaneen tililtä 300 000 euroa ja keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Adham käytti osan rahoista puutarhamökin hankintaan. Osa vietiin käteisenä Turkkiin ja pantiin Adhamin omalle tilille.

Adham sai viime kesänä Helsingin käräjäoikeudessa 5 kuukauden ehdollisen vankeustuomion veropetoksesta, kirjanpitorikoksesta, dopingrikoksesta, huumausainerikoksesta, kiristyksen yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilari Änkövaara

Adhamin ainoa virhe oli toimia osaamattomasti, sillä moinen vähä älyisten niistäminen on muodostunut maan tavaksi. Missä esimerkiksi on 1.6 miljardia Euroa kärkihankerahaa? Keskustapuolueiden taskussa, ja keskustaa lähellä olevien säätiöiden.
Mihin meni 50 miljoonan edestä Nesteen osakkeita?
Säätiölle, jonka tehtävä on listata mitkä lastenkasvatusmenetelmät toimivat käytännössä. Ketkä istuvat sen johdossa? No kepulaiset tietenkin.
Kuka on rikastunut yritustukiaisilla? Juha Sipilä.
Kenen käsissä on valtion yritysomaisuus? Kappas, Juha Sipilän, meidän ykkösbisnestykin, maan isän ja biotalousgurun.
Missä biojalostamot Intiaan? Ööö, suunnitelmissa.

Adhamilla olisi opittavaa pääministeriltä.

Vesa Kovanen

Ihmetytti
ja ihmetyttää vieläkin tuo hänen aiempi tuomio viime kesältä Helsingin käräjäoikeudessa. Ehdollista 5kk noin puolestakymmenestä eri rikoksesta (veropetos, kirjanpitorikos, doping- ja huumausainerikos, kiristyksen yritys ja pari pahoinpitelyä). Mielestäni kovin lieviä tuomioita. Ottamatta kantaa hänen etniseen taustaansa jää kuitenkin mielikuva että on oltu liian hyväuskoisia ja vieraanvaraisia. Vetänyt suomalaisia ja suomalaista yhteiskuntaa nenästä kunnolla. Toivottavasti viisastumme.