Keskiviikko 17.7.2019

Li Anderssonilta jäätävä kuitti Timo Soinille: ”Kuinka pihalla voi olla?”

Luotu: 
18.2.2018 19:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Li Andersson.
|

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson lataa suorat sanat ulkoministeri Timo Soinille (sin.), joka syytti blogissaan Anderssonia ja Helsingin pormestaria Jan Vapaavuorta (kok.) kotiäitivihasta.

– Olen kritisoinut kokoomuksen kaatunutta perhevapaamallia paljon, koska uudistuksesta ei tule mitään ilman rahaa. Nyt Timo Soini kirjoittaa perhevapaista: "mikä siis yhdistää Li Anderssonia ja Jan Vapaavuorta? Kotiäitiv…öhöm siis perhevapaauudistus". Kuinka pihalla voi olla, Andersson kysyy Twitterissä.

– Ei kannata lähteä linjaamaan, jos ei ole perehtynyt lainkaan asiaan, hän jatkaa.

Soinin kommentti liittyy keskusteluun perhevapaista. Ulkoministerin mukaan sama yhteiskunnallinen ajatustapa yhdistää ”punavihervasemmistoa ja liberaaleja kokoomuslaisia”.

–Homoliitot piti saada, translaki pitäisi saada, kirkon pitäisi vihkiä homopareja, vaikka kirkossa ei käydä tai siihen ei edes kuuluta, naispappeuden vastustajat pitää erottaa pappisvirasta, prostituutio ja eutanasia pitää laillistaa sekä lestadiolaisia pilkata ikivanhoilla pesukonevitseillä. Mikä siis yhdistää Li Anderssonia ja Jan Vapaavuorta?  Kotiäitiv…öhöm siis perhevapaauudistus. Janan ääripäät muodostavat ympyrän. Ideologisia esteitä tuskin on, sillä jytkyn jälkeisessä hallituksessa Suomen asioita sotkemassa olivat sekä vasenmistoliitto että kokoomus, Soini kirjoitti.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

Kirkkohäiden suosio on nousussa niidenkin keskuudessa, jotka eivät kuulu kirkkoon. Puitteet kun ovat niin juhlavat ja usein jopa komeat! En puhu nyt vain homoista, joille kai prameus on osa luontoa usein.
Eihän naispappeja nyt hyvännen aika pidä erottaa vaan palkata lisää. Kirkosta tullee paljon mielenkiintoisempi paikka, kun jumalan sanaa ryhtyykin tulkitsemaan suuri joukko topakoita naisia. Äijä-pappien ajatuksen (lue:järjen) juoksu on opittu jo näkemään ja kuulemaan viimeisten satojen vuosien kuluessa, eikä siitä ole oikein mitään hippuja irronnut. Odotuksemme on korkealla naisten suhteen; se uusi henkinen voimavara koko maailmalle. Naiset vain voivat muuttaa tätä maailmaa! :) Naisen rooli on häivytetty tehokkaasti uskonpuhdistuksessa. Vanhoillisessa katolisuudessakin sentään "jumaläidillä" Marialla on keskeinen rooli koko dogmia! Toivosin, että nainen korotettaisiin uudella tavalla kirkossa miehen rinnalle myös opetetun opin eli julistuksen puolellakin. Tämä ei ole vähäpätöinen asia; älkääpäs hymistelkää siellä! Tämä on koko kirkon opetuksen keskeisiä tulevaisuuden päämääriä jollei keskeisin. Edes homous ei yllä tässä lähellekään samalle merkittävyystasolle.

Juhani Tuomi

Kyllähän Soini on ihan kuralla, tämänkin kertaisesta lausunnosta sen huomaa. Hänellä ei näytä olevan mitään muuta tarjolla kuin konservatiivisuutta ja katkeruutta. Kaikella kunnioituksella, se tie ei vie kovin pitkälle. Tuuli ei ole enää hänen puolellaan.

Irma Asikainen

Mitä pahaa konservatiivisuudessa on? Sieltä voisi hyvikin säilyttää asioita, jotka eivät suinkaan heikentäisi nykyistä vasemmisto-lireralistista suuntasta, vaan toisivat vähän ryhtiä tähän hulvattomaan menoon. Esimerkiksi tapakasvatus on asia, jonka soisi jälleen nousevan trendikkääksi, sillä ihmiset käyttäyvyvä nykyään kuin kaarjalauma, eikä hyvistä tavoista ole tietoakaan. Toisten ihmisten kunnioittamine ei koskaan ole väärin, mutta nykyään sitä ei näytetä arvostavan yhtään.

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #6

Tämä nykyinen tapakasvatuksen alennustilahan juontaakin juurensa niiltä ajoilta, kun vasemmisto murskasi kaikki , mikä oli heille vierasta tai haiskahti porvarilta - eli hyvät tavat, ja sivistyksen yleensäkin. Kaikkien piti alentua heidän tasolleen. Sinulla tuntuu vaan olevan tapana unohtaa ne juuret, joille tämä nykyelämän rappiotila perustuu.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #7

lainaus:
tapakasvatuksen alennustilahan juontaakin juurensa niiltä ajoilta, kun vasemmisto murskasi kaikki
Eli ennen -70 lukua kun vasemmisto oli enemmistö ja
porvaripuolueita oli vain Kokoomus ja RKP?
Voihan se olla noinkin . Kekkosen johdolla "vasureita" oli tuolloin Multa/Alkiopuolue -kepu,Vennamon-puolue,sdp,komm. Jotka vuorotellen noudatti "PM",presidentti Kekkosen sanelemia ehtoja.

Nythän on vasem.yht. 46-154 porvaripuolueen edustajia eduskunnassa.
Siis 5 porvaripuoluetta kok ja rkp lisäksi.
Niin se maailma on muuttunut -70 luvulta lähtien.
Jotkut ne elää yhä -70 lukua ja vasemmiston enemmistöaikaa ,tai Lipposen aikaa joka loppui jo-03.Edusk.Puhemies ei osallistu päätöksen tekoon ja vielä vähemmän -07 jälkeen kun on jo eläkkeellä.

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #10

Kyllä sinun Kalkela on nyt syytä mennä optikolle, että näkisit vihdoin asiat, niin kuin ne oikeasti ovat, sillä tuo sinun vänkäämisesi alkaa olla jo naurettavuuden huippu. Tulee väkisinkin mieleen, että saatko tietosi jostain Stalinin aikaisista Venäjän historian oppikirjoista. Jolkianen itseään kunnioittava ihminen tietää, kuka toi meille tämän nykysenlaisen elämäntava, joten...... Mutta vaikeahan sitä on nyt myöntää ja vaikea enää tehdä sille mitään, kun "maito on jo maassa", mutta toivottavasti tämä nykyinen hapatus saa ihmiset häpeämään sen verran, että he jatkossa opettelevat käyttäytymään paremmin. Myös siellä vasemmassa laidassa.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #12

Otappa vasuri fobiastasi niskalenkki .Katsos kun porvarienemmistö eduskunta on ollut jo-87 lähtien.Kepu,kok,rkp.
-03-19 Enemmiston ollut kepu,kok,rkp,vihr,krst,Ps.
Pääministereinä kepu 3 kautta,kok yhden kauden -03-19 jo 15 vuotta putkeen .

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #13

No ensinnäkin, keskustaa en laske porvareihin ja olivat peesaamassa vasemmistoa silloin aikoinaan täysillä. Tekivät lehmänkauppoja kaupunkilaisten perinnöstä. Toisekseen, minulla ei ole mitään fobiaa, vaan tervetä järkeä, joka näkee asiat ilman minkään värisiä laseja ja kolmanneksi, tämä kehitys on alkanut jo sieltä työväenliikkeen noususta, jolloin kaikki arvot poljettiin maan rakoon ja oli suorastaan höpeä olla fiksu ja hyvinkäyttäytyvä. Piti käyttäytyä ronskisti kuin mökin muija tai tukkijätkä konsanaan. Ei sillä, että heitä mitenkään mollaisin, sillä varmaan he olivat hyviä ihmisiä, mutta omaksumalla se tapakulttuuri ja halveksimalla edistyksellistä kulttuuria tasa-arvon (huom. oikea tasa-arvo kumpuaa ihmisten, ei sukupuolten tasa-arvoksitteestä)nimissä, ajettiin alas monia asoita, joita nykyään sitten päivitellään. Päivitellään, koska maailma globalisoituu ja nämä taistolaisten jälkeläisetkin tajuavat ajaneensa alas jotain, mikä teki meistä lähes metsäläisiä eurooppalaisella mittakaavalla. Heille vertailukohtana oli toiminut kommunismi, joka edistyksellisyyden me kaikki (ainakin melkein kaikki) tiedämme. Ihan ilman vuosilukuja ja erittelyjä, tässä sinulle asian ydin.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #14

lainaus:
No ensinnäkin, keskustaa en laske porvareihin

En "minäkään"!
Perheyritykset Kone,Fazzer,Pauling,Vallilla ym. Ex-johtajat A. Berner ja M.Vanhanen.
Pj Miljonääri,bisnesenkeli ,sijoittaja,EK Ex-yritysjohtaja.
Edm.Köyhien asialla, pienviljelijöiden ja eläkeläisten. .
Kepun omissakaan riveissä ei olla tuohon politiikkaan tyytyväisiä.
Väyrynen kun vielä heittelee Alkio -aate kapuloita rattaisiin.

Sitran asiamies,Minä olen Nokian "johtaja" ,Esko Ahostahan se lähti jo.

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #15

Kyllä sieltä löytyy vassuistakin näitä "porvareita", jos kaikki johtajan pallilla istuvat porvareiksi lasketaan, mutta sinulta taitaa nyt unohtua se tärkein pointti, joten totean vaan, kuten iso-äitini aikoinaan, että "iha o, ko pukile puhus", joten olkoon. "Jokkaine tulkoo uskossaa autuaaks", samaa lähdettä lainaten.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #16

lainaus:
näitä "porvareita", jos kaikki johtajan pallilla istuvat porvareiksi lasketaan

Niin se on helppoa ainakin eduskunta puolueiden kohdalla.
Porvarihallitukseen kun ei oteta vasemmisto puolueita koskaan.
Vain porvaripuolueita.
Kuten nytkin Sipilän ja Aho,Vanhasen porvarihallituksessa.

Arvo Ruotsalainen
Vastaus kommenttiin #14

Itse ikäni nukkuvien puolueeseen kuuluvana ihmettelen tätä oikeiston paniikkia kun joka foorumilla haukutaan ja halveerataan väestönosaa joka kuitenkin tekee kaikki käytännön työt ja pitää omistajien vakavaraisuuden ja omaisuuden karttumisen mahdolliseksi. Vedetään yksipuolisesti jopa 100:n vuoden takaiset tapahtumat esille, ikäänkuin siinä sodassa olisi ollut vain yksi osapuoli. Tää paniikki ei taida olla kyllä aiheeton

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #19

Ihmiset nyt ovat näköjään alkaneet vihdoin viimein tajuta, mitä tämä "demokraattinen maailmanjärjestys" ja liiallinen, näköalaton solidaarisuus ovat saaneet aikaan ja alkaneet palata aikoinaan hyväksi havittuun "eriarvoisuuden (ainakin jollassain määrin) hyväksyvään" järjestelmään. Ainakin, mitä viimevuosisen äänestykäyttäytymisestä on pääteltävissä. Ja, kun tarkemmin miettii, niin "suottaapaha siin olla vissi perä". Meitä ihmisiä kun ei ole tehty määrämittaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #19

lainaus:
joka foorumilla haukutaan ja halveerataan väestönosaa joka kuitenkin tekee kaikki käytännön työt

Samoin minä ihmettelen. Vain 20% on kansasta rikkaita.
Suurin osa on palkansaajia .Osa yrittäjänä.
Joten tuo porukka tekee työt,pitää yhteiskuntaa pystyssä työllä ja veroillaan.
PK-yrittäjä on duunari siinä missä palkansaajakin.Oman leipänsä eteen on tehtävä työtä ja hallitus sanelee verot ja maksut kummallekkin.
Kummallakaan ei ole tarvittavia loppareita eikä kumpikaan pysty järjestämään palkkio -tai eläkevirkaa päättäjille .

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #26

"PK-yrittäjä on duunari siinä missä palkansaajakin." Ihan vaan kuriositeettina, että PK-yrittäjän ja duunarin erottaa ainakin siitä, että tämä yrittäjä tosiaan yrittää pärjätä työllään, eikä laske työtuntejaan, koska hän ottaa riskin, joka saattaa viedä häneltä kaiken, mutta duunari taas tekee kaikkensa hankaloittaaksenn tämän yrittäjän onnistumista, kun hänellä ei ole latinlatia kiinni missään. Hänen työaikansa on määritelty, työtahtinsa verkkainen ja asenne työ tekemiseen on mahdollisimman kielteinen.

Irma Asikainen

No, tämä minun ja Marja-Liisan "vääntö" menee joskus vähän ylimalkaiseksi, enkä välttämättä asettele sanojani viisaasti, saati loppuun asti harkiten. Oikeassa elämässä pyrin menemään aina ihminen edellä. Tämä asetelma kun tuntuu niin kutkuttavasti saavan vastapelurin syttymään. Vähän tyyliin, "sitä saa, mitä tilaa".

Irma Asikainen

"vasemmistolaiset professoritkaan eivät kuulu siihen ylempään kastiin." Arvo hyvä, minun oli vielä ihan pakko tähän puuttua, kun tuli tuossa mieleen, että en mittaa välttämättä sivistystä sillä, miten paljon joku on opiskellut kirjaviisautta, vaan sistä, miten hyvin hän pystyy soveltamaan sitä oppimaansa käytännön elämässään. Tunnen muutamankin professorin, joka ei mielestäni ansaitse määritelmää sivistynyt ja muutamankin duunarin, jolle ilomielin suon tämän kunnian, tosin hän ei välttämättä olekaan vasemmistolainen duunari. Moni proffa on niin "yksisilmäinen", että hän ei näe niiden puukstaaviensa ohi misään muuta ja tankkaa vain sitä muilta oppimaansa, mutta jos hänen pitäisi elää nk. normaalia elämää, niin menisipä monessa kohtaa paasmat sekaisin. Kyllä maalaijärki aina heikon proffan hakkaa.