Maanantai 10.12.2018

Petteri Orpo narautti Antti Rinteen vaalipuheista: ”Nyt keksitte taas uusia asioita”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2018 17:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmetteli hallituksen sote-mallia kyselytunnilla ja sai ikävän kuittauksen. Arkistokuva.
|

Valtiovarainministeriö, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kummastelee, miksi uusi valinnanvapausmalli ei nyt käy SDP:lle, vaikka niin kutsuttu pakkoyhtiöittäminen on nyt poistettu mallista.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne hämmästeli, miksi hallitus ajaa mallia, jossa sote-palveluita avataan markkinoille yli viiden miljardin euron edestä.

–Tässä teidän mallissa mennään markkinoille viiden tuhannen miljoonan euron edestä. Annetaan markkinoille koko perusterveydenhuolto ja sosiaalipalvelut. Te olette johtamassa tilanteeseen, jossa särkyy se joka on ehjää, se joka on rikki ei tulla korjaamaan. Miksi teette tällaista mallia? Rinne ihmetteli kyselytunnilla.

Orpo huomautti, että Rinne oli viime kuntavaalien aikaan kertonut hänelle vaalitentissä, että Sdp voisi hyväksyä mallin, jos silloin esitetty julkisten palvelujen pakkoyhtiöittäminen poistetaan.

–Sanoitte silloin, edustaja Rinne, että poistakaa tämä pakkoyhtiöittöminen, niin te voitte hyväksyä tämän mallin. Se on sittemmin poistettu. Silloin se kävi. Nyt te olette keksineet taas uusia asioita, miksi vastustaa tätä, Orpo kummastelee.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kymmenet tuhannet joutuvat työttömäksi!
Lauantai 17.2.2018
IL
Sote- ja maakunta-uudistus johtaa julkisen alan työpaikkojen verilöylyyn. Saneeraus alkaa, kun uudet maakunnat luopuvat lähivuosina kannattamattomasta perusterveydenhuollosta ja siirtävät sen suurille työterveysfirmoille.

Valinnanvapaus köyhille ? Vain julkisenpuolen hoidot?
Suun ja hampaiden hoito
Kela voi myöntää perustoimeentulotukea suun ja hampaiden hoitoihin liittyviin menoihin,
- kun hoidot tapahtuvat julkisessa terveydenhuollossa
Julkisen terveydenhuollon asiakasmaksuista voidaan hyväksyä toimeentulotuessa esimerkiksi:
poliklinikkamaksut
sairaalan potilasmaksut
hoitoon liittyvän lääkärinlausunnon maksut
julkisen terveydenhuollon fysioterapian maksut.
KELA 21.12-17

Juha Koponen

..mitä ihmettä ollaan särkemässä!? Terveyskeskus systeemi on alkujaan otettu DDR valtion järjestelmästä. DDR kaatui omaan mahdottomuuteensa, hyvä idea, mutta EI SOVI HMISILLE! Samaa voidaan sanoa tästä DDR-terveyskeskusmallistamme. Se ei toimi millään tavalla. Ei sovi ihmisille!

Maksamme älytöntä määrää rahaa siihen, että -tasapuolisesti-mikään ei toimi!

SDP haluaa periaatteellisesti inttää siitä, että ysityiset yritykset eivät saa tulla suomeen. Samaa inttämistä oli tienrakentamisessa. Yksityisiä yrityksiä ei saanut tulla vaan kaikki piti tehdä valtion työmailla. Siinäkin tuli valtavan hyvä muutos.

Ihmiset! tajutkaa vaaleissa, mikä merkitys on sillä, että halutaan kaataa vuosia kestänyt muutos viimemetreillä. On täysin vastuutonta toimia näin....

Juha Koponen

.".kymmenet tuhannet joutuvat työttömäksi." No näin se laatu paranee. Yksityisellä ei pärjää huonoa laatua tekevät. Pitää jaksaa huomida se potilas. Monet terveyskeskus työntekijt voivat hakeutua bussinkuljettajiksi ja taksi kuskeiksi-sopii ehkäparemmin...

Pentti Westerholm

Hämmästyttää tuo opposition asenne hallituksen päätöksiin.Teki hallitus sitä tai tätä ei oppositio moittimatta jätä.Tässä ei enään asiat riitele vaan poliittisen kannatuksen lisäämien on pääasia.Laitetaan jopa kansalaiset kärsimään kun Sote ja maakuntauudistus halutaan kaataa poliittisin perustein.Toivoa sopii,että oppositiostakin löytyisi järjen ääntä kun asiasta äänestetään eduskunnassa.On hyvä muistaa,mikään ei muutu jos muutosta ei tehdä.Kaikki ei tule kerralla valmiiksi ,mutta jostain täytyy aloittaa.Uskoa parempaan tarvitaan.Näin on Suomi pärjännyt vaikeinakin aikoina yhteisesti rakentamalla ei repimällä.

Erkki Martikainen

Meillä on kaiken aikojen huonoin oppositio joka ei ole kyennyt minkäänlaista vaihtoehtoa kertomaan oikeastaan yhteenkään vastustamaansa asiaan. Kaikkeen mitä hallitus on edistänyt on oppositio sanonut "EI" mutta mitään konkreettista korjausehdotusta ei ole koskaan kuulunut.

Pertti Ikonen

Lapsikin jo tajuaa millainen peli poliitikoilla on ollut meneillään. Että ensin oikeisto säätää työttömien ja vähävaraisten kyykytyslait vomaan ja tuon jälkeen remmiin nousee vasemmisto Rinteineen. Siis lopputulemana ennen uutta eduskuntaa 2019, kaikki Sipilä I hallituksen työttömien ja vähävaraisten kyykytyslait ovat voimassa.

Jarkko Lahdensuu

Tämän Kalkelan jutut ovat varsinaisten valopäiden kirjasta. Kirjoitat että Kymmenettuhannet jäävät työttömiksi kun palvelut siirtyvät julkiselta puolelta yksityiselle puolelle, jos näin olisi silloin yhteiskunnalle syntyisi valtavat säästöt. Sinun järkeilysi taso on sitä luokkaa että jätä se joillekin viisaammille.