Torstai 27.6.2019

”Hallitus pelastaa Suomen terveysjäteiltä” – Petteri Orpo kohahdutti eduskunnassa ”melkoisella puheella”

Luotu: 
8.3.2018 16:59
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo nostatti eduskuntasalissa ison kohahduksen väittämällä, että hallitus pelastaa Suomen terveysjäteiltä. Arkistokuva.
|

Hallitus haluaa pelastaa Suomen terveysjättien valtaukselta, katsoo valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Eduskunnan kyselytunnilla oppositiopuolueet tivasivat vastauksia hallitukselta, joka tänään hyväksyi lakiesityksen valinnanvapaudesta. Sen käsittely eduskunnassa alkaa ensi viikolla.

Oppositiopuolueet hämmästelivät muun muassa, miksi hallitus haluaa siirtää julkista terveydenhuoltoa yksityisille yrityksille. Muun muassa kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah hämmästeli, miten mallilla voidaan saavuttaa tavoitellut kolmen miljardin euron säästöt tulevien vuosien aikana.

Orpo korostaa, että sote-menot ovat 2000-luvulla tuplaantuneet, eikä se ole hänestä näkynyt palveluiden laadussa.

–Terveyskeskukseen ei pääse. Se oli se perimmäinen syy, miksi tähän uudistamiseen on lähdetty. Valinnanvapaus tulee tarjoamaan välineen sille, että lääkäriin pääsee.

–Nyt on havahduttu siihen, että jos tätä uudistusta ei tehdä, niin nämä isot terveysyhtiöt valtaavat Suomen, mitä nyt on nähty nykyisen lain puitteissa. Hallitus pelastaa Suomen näiltä suurilta yhtiöiltä, Orpo sanoo.

Puhe nostatti valtaisan kohun suuressa salissa.

–Melkoinen puhe, eräs kansanedustaja huusi perään.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tero Lehtonen

Liikaa! Eihän nämä hallitukset viimeiseen 20v ole muuta saaneetkaan aikaan kuin tuhoa omalle kansalle ! Rikkaista ja niiden eduista kyllä on huolehdittu! Linnaan joutaisivat koko porukka eivät ole muuta kuin maanpettureita presidenttiä myöten!

Harri Kota-aho

Meillähän on yhteiskunnan varoilla koulutettu lääkärikunta. Nythän osa on tehnyt siitä bisnestä. Joskus pitäisi maksaa takaisin mitä veronmaksajat ovat siitä maksaneet. Ihmettelen kyllä miksi nämä henkilöt ovat hiljaa. Toden näkysesti oma etu ensin.

Markku Punkka

SOTE ei tuo mitään säästöä,, matkat hoitoon pitenee jolloin kelata jne,, tarvitaan lisää rahaa matkakuluihin ,, terveyskeskuksiin pääsee hyvin ja julkinenkin hoitaa yhtä hyvin,, vaikkakin nyt viimeeksi kansanedustaja purnasikin Töölön sairaalan hoitoa,, miesten kalsarit ,, nio ei niis oo edes sepalus aukkoo jne,, ja hoito onj kiireellisyys järjestyksessä ja nilkan hoito nyt ei vaadi heti leikkaus pöydälle vaik on kansanedustaja,, samanlailla jonotetaan yksityiselä puolella , vaik olis päivystysw kyseessä ja varsinkin jos on juuri syönny niin se 6 tuntia on aika jonka ainaskin joutuu odotteleen et voidaan aloitella korjaan nilkaa,, ja kuvahan eEI ollut edes töölön sairaalan edest taisi ollakyses mehiläinen ja oikein pyörätuolis,, tuollasel kipsit kipittelee 70+ potillatki sauvojen kaa,, kummaa purnausta,, no keskusta ja tulevat sote jutut jotka ei toimi kehä 3 tuol puolee jos edes täl puolee.. sote nurin vaan

Esa Auramäki

Kyllä näillä maalikylillä, joilla olen viimeiset 25 vuotta asunut (Pello, Muurame, ESH Jyväskylässä), on päässyt hyvin hoitoon. Siis, kun satsataan siihen, että julkisella puolella on riittävästi osaavaa henkilökuntaa. Toki sitten on korkeat kunnallisveroäyrit. Rikkaiden etelän kaupunkien ongelmat ovat itse aiheutettuja. Ja nytkin Helsinki Vapaavuoren johdolla harrastaa mieluummin veropopulismia (laskee kunnallisveroäyriä) kuin palkkaa lisää väkeä Soteensa. Ja sitten Helsinki naukuu, miten elättää koko muun maan. Mikä sekin on täyttä skeidaa. Verontasaukset ja valtionosuudet ovat kuin kärpäsen p...a Itämeressä, kun oikeasti katsotaan, mitä kaikkea pääkaupunkiseudulle annetaan.

Minna Koskinen

Kunnat ovat kyllä ulkoistaneet terveyspalveluita pörriäisille viime aikoina kiihtyvällä tahdilla osittain siinä pelossa, etyä maakunta ei tule järjestämään palveluita pienemmillä paikkakunnilla. Mikäli olisi luottamus yhdenvertaiseen palveluiden järjestämiseen, ei tällaista turvaustoimenpidettä olisi tarvittu joitakin lääkäripulasta kärsineitä paikkakuntia lukuunottamatta.

Taisto Orre

Itse olen 8 kk sitten vaihtanut terkkarista lääkärikeskus Aavaan. Palvelu on hyvää, lääkäriaikoja saa helposti, labra,röntgen ja lähetteet erikoissairaanhoitoon eli Husiin saa nopeasti. Ja ennen kaikkea palvelu pelaa ja tällainen perseaukinenkin kokee olevansa ihminen.

Harri Jäntti

Onnea Suomi! Kusetus jatkuu.Orpo kääntää kaiken toisinpäin.Uskookohan itsekään tuohon sanomaansa?Minulla itselläni on 2 vakuutusta ( itse maksan) ja sitten se pakollinen , mikä otetaan palkasta.Silti on aika hutera olo tämän kokoomuksen koplauksen kanssa.Jos jotain käy niin luulempa joutuvani ämmässuolle.

Harri Tapani

Isokallio kirjoitteli kymmen vuotta sitten aika hauskasti:

" Chicagon koulukunnan oppi palveluiden yksityistämisen autuudesta luotiin kaksikymmentä vuotta sitten, jotta amerikkalaisille rahoitusyhtiöille syntyisi uusia tuottoisia sijoituskohteita. Monen pienen maan kansallisvarallisuus siirrettiinkin alihintaan sijoittajille. Nyt kun alihinnoitteluun ei suostu enää kuin Suomi, yksityistäminen on menossa pois muodista.

Tavaramarkkinoiden täydellinen vapautus taas luotiin siksi, että amerikkalaisille tuotteille avautuisi markkinat kehittyviin maihin..."

http://www.iltalehti.fi/kalleisokallio/200804217546403_k1.shtml

Mauri Gardin

Sdp ja vihreät ovat jo nyt siirtäneet eri puolilla Suomea terveyspalveluja julkiselta puolelta yksityiselle. Mm.Kemin keskussairaalan siirto "markkinavoimille" tehtiin
SDP-vetoisesti. Puheet ja teot eivät täsmää Rinteellä ja Sdp:llä.

Timo Harju

Höpö höpö Gardin. Länsipohjan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueella kepulla on ylivertainen enemmistö valtuutettuja. Siellä eivät demarit ja vihreät tee yksin ainoataan päätöstä. Ota vähän selvää asioista äläkä kirjoittele mitä sylki suuhun tuyo.

Tommi Vilkka

Terveyskeskuksiin ei pääse, päivystykset ovat tukossa sekä sairaankuljetus ylityöllistetty. Kaikkeen edellä mainittuun on syynä kuntien ja valtion ylläpitämien hoitolaitosten alasajo, joka yksinkertaisesti vaarantaa kansalaisten terveydenhuollon. Valinnanvapaus ei poista vieläkään sitä ongelmaa jonka hallitus loi ajamalla alas hoitolaitokset.

Jaakko Karki

Orpo puhuu vastoin parempaa tietoaan ja ymmärrystään, niinkuin usein ennenkin. Samanlainen vitosen tai kutosen matematiikan "ihmelapsi" kuin Katainen ja Stubb, eikä se logiikka näytä olevan yhtään parempi. Eikö sieltä Kokkomksesta löydy osaavampia ihmisiä, esimerkiksi osaavia ja näppäriä naisihmisiä.

Jaakko Niskasaari

Onhan nämä sekoomuslaisten kommentit melkoista "jäätävää poltetta", näyttää todellisuudentaju olevan pahasti hukassa Orpolla ja kumppaneilla kun tällaisia väitteitä pokkana mennään eduskunnassa väittämään. Selväähän on ettei tällä uudistuksella ole tekemistä säästöjen tai kansalaisten terveydenhuollon parantamisen kanssa vaan perinteistä kokoomuslaista yksityistämispolitiikkaa joilla saadaan kaverien (veroparatiisi-) -yhtiöille lisää valtion rahaa pumpattua. Johan sieltä on iso läjä kokkareita siirtynyt suoraan isojen terveystalojen johtoon, eikä tietenkään mitään eturistiriitaa ole kun itse on oltu säätämässä lakeja joilla saa samoille firmoille jättitulot... hohhoijjaa tätä ahneuden ja typeryyden aikaa kun kansaa johdetaan harhaan tämänkaltaisilla kommenteilla, surullisinta tässä on se kuinka suomen kansa tässä on häviäjänä. Valitettavasti epäilen että kokoomusta ei saada äänestettyä ulos hallituksesta ensi vaaleissakaan vaan jollain "ihmeellä" tai perus vaalivilpillä pysyvät siellä hallituksessa väkisin.

Irina Gagarin

Lääkärit vaativat vähintään saman palkan Soten jälkeen, kuin ennen Sotea. Lisäksi yksityisellä puolella maksetaan yritykselle tuottoa, joka pörriäisten tapauksessa menee ulkomaille veroparatiiseihin. Väliportaan hallintoon tarvitaan lisäksi virkamiesten legioona.
Miten tämä voi tuottaa 3 miljardin säästöt?
Orpolla on erikoinen käsitys; terveysjäteiltä pelastaudutaan luomalla monopoliasema yksityisille terveyspalveluyrityksille.

Katri Siivonen

Herra Jumala! Eikö lääkärillä tarvitse enää olla ammattitaitoa, että potilas joutuu etsimään lääkäriä joka osaa häntä hoitaa. Onneksi valinnanvapaus mahdollistaa ammattitaitoisen lääkärin etsintä. Lääkäriin menen selvittämään sairauttaa ja tässä tilanteessa on tärkeää lääkärin ammattitaito (kielitaito) yms. ei lääkärin ulkomuoto, vaatetus, en välitä lääkärin hymystä minulle vaan haluan saada pikaisesti hoitoa. Valinnanvapaus on hämäystä, jotakin kauheata on tapahtumassa (tulossa)