Keskiviikko 24.7.2019

Pilkkahintaan suomalaisille sähköä myynyt yritys lopettaa pikana – tuhansien asiakkaiden kannattaa olla tarkkana

Luotu: 
13.3.2018 07:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Werel Oy aikoo toimittaa viimeiset sähkönsä 22.3. Kuvituskuva.
|

Sähkönmyyntinsä Suomessa lopettava Werel Oy yritti katkaista edullisen, määräaikaisen sähkösopimuksen, mutta ei onnistunut, kertoo Talouselämä.

Talouselämä kertoi perjantaina, että suomalainen sähkökauppias Werel oli ilmoittanut torstaina iltapäivällä asiakkailleen lopettavansa sähkön myynnin pikavauhdilla. Werel kehotti asiakkaitaan etsimään kahdessa viikossa uuden sähkönmyyjän. Yritys perusteli ratkaisua ”taloudellisilla syillä”, myynti oli siis kannattamatonta.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi katkaista nopeastikin, mutta Werel oli kaikesta päätellen yrittänyt päästä eroon myös liian halvalla asiakkailleen myymistä määräaikaisista sähkösopimuksista. Se taas ei käy.

Itsekin sähkökauppiaana toiminut Eero Kilpiö kertoo, että Werel oli ilmoittanut lopettavansa sähkönmyynnin myös Kilpiön ja useamman muun osakkaan hallitsemalle paritalolle Pohjois-Suomessa.

–Meidän toimitusjohtajamme soitti ja laittoi sähköpostin perään, että ei käy, kertoo Kilpiö.

Määräaikainen sähkösopimus sitoo niin ostajaa kuin myyjää. Werel ole kertonut esimerkiksi konkurssista. Niinpä se ei voi vain lopettaa sähköntoimitusta määräaikaisella sopimuksella, vaikka huomaisikin tehneensä kaupat itselleen pahasti tappiolliseen hintaan.

Kilpiön ja hänen tuttaviensa yritys saikin sitten viestin, että kiinteistön sähkösopimus oli siirretty Fi-Nergy Voimalle. Sopimusta oli vielä lähes vuosi jäljellä. Asiakkaan siis kannattaa pitää oikeuksistaan kiinni.

–Ainahan sitä voi kepillä kokeilla. Meidän tapauksessahan tämä ei olisi ollut edes kuluttaja-asia, koska ostajanakin oli yritys, sanoo Kilpiö.

Enimmillään Werelillä on ollut noin 30 000 asiakasta Suomessa. Tiettävästi jäljellä on noin 1500 asiakasta. 

Lue lisää Talouselämästä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Viljakainen

Minun on vaikea ymmärtää sähköjobbareiden ansaintalogiikkaa ; kaikki ostavat sähkön samalla hinnalla pörssistä , laittavat sentin murto-osan katetta päälle ja yrittävät tehdä `bisnestä` . Tässä muutama esimerkki

https://www.finder.fi//Lumo…/Helsinki/yhteystiedot/3088896

https://www.finder.fi//Karhu…/Kotka/yhteystiedot/3132564

https://www.finder.fi/Energiapalveluja+energian+tuotantoa/Werel+Oy/Espoo...

Käsittääkseni koko sähköjobbari-bisnes kuolee, kun ´valistus´ saavuttaa vihdoin Suomenkin : olin kuulevinani radiosta seuraavaa : Norjassa sähkösopimuksista 60% on pörssisähkösidonnaisia, Ruotsissa 40 %, Suomessa vain 10%.
Itselläni on ollut pörssisähkösopimus jo kymmenisen vuotta ja tyytyväinen olen ollut ; ei tarvitse ´tarjousten´ perässä juosta...

Kari Kallio

Kun oma sähkösopimus tuli katkolle, tarkistin mitä sähkö maksaa muilla. Kilpailu toimii ja hinnat ovat hyvin kapeassa haarukassa, joten vaihtaminen ei tuota suuria säästöjä semminkin kun sähkölaskusta yli puolet on veroa ja sähkönsiirtomaksua ei taas voi kilpailuttaa; jää toteamukseksi, että tyhjän saisi pyytämättäkin. Joutavaa loiskiehuntaa.