Keskiviikko 16.1.2019

Laura Huhtasaari: ”Perussuomalaisia vihataan, ja sille on saatu yhteiskunnan tuki taakse”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2018 12:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Laura Huhtasaari.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari arvioi, että ”uusi normaali” Suomessa on se, että kaikki pyrkivät irtisanoutumaan perussuomalaisista.

– Uusi normaali on se, että perussuomalaisia vihataan, ja sille on saatu yhteiskunnan tuki taakse. Siksi kaikki hädissään irtisanoutuvat persuista, jos siis heidän kanssaan ovat tekemisissä, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Huhtasaari avautuu myös omista kokemuksistaan ja kertoo, että hänen kanssaan samassa kuvassa ollut taiteilija Pate Mustajärvi sai kuulla olevansa natsi ja toimittaja Maria Veitola joutui selittelemään, miksi Huhtasaari oli mukana hänen ohjelmassaan.

– Päämääränäni on tehdä parempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Haluan pitää perinteisistä arvoista kiinni. Minulla on elämäni aikana jo lukiosta saakka ollut ystävinä homoja ja ulkomaalaisia, eikä ole tullut pieneen mieleenikään, että siinä olisi mitään epänormaalia, Huhtasaari toteaa. 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Laura Huhtasaari
Laura Huhtasaari
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Tuomisto

Jos puolue joutuu tilille tyhjistä lupauksistaan ja puolueen johtoporukasta suuri osa on saanut tuomion rasistisista rikoksista, niin syy ei välttämättä ole yhteiskunnan..syyllinen kannatuksen romahtamiseen ja puolueen hajoamiseen löytyy kyllä sieltä omasta peilistä.

Gun-May Arffman

Tapio Tuomisto. Kyllä medialla on suuri vaikutus asiaan, vaikka moni ei halua sitä myöntää. Koska olet kuullut myönteisiä asioita Perussuomalaisista ja heidän hyvistä lakialoitteistaan eduskunnassa? YLE ja MTV ei niistä ainakaan uutisoi. Ne on luettava aivan muualta. Sen sijaan jostain negatiivisesta asiasta riehutaan päivätolkulla. Mieti samalla paljonko nostetaan esiin vihervasemmisto puolueiden, Kokoomuksen ja Kepun yksittäisten poliitikkojen toilailuja.

Jonne Virtanen

Eli väität siis, että perussuomalaisia on median ja muiden poliitikkojen toimesta kohdeltu ihan niin kuin muiden puolueiden edustajia? "Rasismi-tuomiot" eivät nekään ole mikään syy huonoon kohteluun, sillä jos katsot ja seuraat millaisia tuomioita kilpailevat puolueet saavat, niin heitä kohdellaan silti asiallisesti. Tyhjät lupaukset eivät liity tähän asiaan mitenkään, koska kaikki puolueet tekevät niitä joka kerta ennen vaaleja. Vinouma persujen kohtelusta, johtuu politisoituneesta mediasta, joka ei ole vallanvahtikoira vaan on itse osa poliittista toimijaa. Poliitikot ja media muodostavat symbioosin, jolla ne hyödyttävät toisiaan. Persut ovat ulkona tästä ja siksi heitä kohdellaan Huhtasaaren sanoin spitaallisina.

Jonne Virtanen
Vastaus kommenttiin #9

Paitsi esimerkiksi Halla_ahon tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ole mitenkään tarkasti määritelty vaan tässä pykälässä on paljon tulkinnan varaa. Pitää osata ajatella myös mitkä voimat ovat pykälien takana ja mihin he sillä pyrkivät, niin kuin tässä "kansankiihottamis-pykälässä". Huomaa että poliitikot ovat niitä, jotka säätävät lakeja. Se mikä on tänään rikos, niin ei välttämättä ole huomenna rikos. Halla-Ahon rangaistus edellämainitusta rikoksesta ei sinälläkään ole, niin mustavalkoinen, koska tässä pykälässä puututaan sananvapauteen, joka lähtökohtaisesti pitäisi olla kaiken yläpuolella etenkin, jos puututaan poliittiseen puheeseen.

Markku Nieminen

Eilisessä Savon sanomissa, ei Perussuomalainen kommentoija, ihmetteli miten Saulin ja Jennin tulevaa lasta hehkutettiin ja hehkutetaan mediassa, mutta Lauran kerrottua vaikeuksistaan lapsen saantiin Veitola ohjelmassa, häntä pilkattaan ja rienataan! Onko tämä tasapuolista kohtelua median taholta?

Rasistituomiot ovat Suomen valtion kansainvälisissä sopimuksissa takaaman sananvapauden vastaisia mielipidevainoja ja sekin kohdistuu vain ja ainoastaan Perussuomalaisiin! Siinä on valtava ero muiden ja PS välillä. Sen näki jokainen jo presidenttitenteissä! Tuomiston kaltaiset "puolueuskovaiset" ovat täysin vietävissä ja talutettavissa kuin sokeaa, minne tahansa loukkuun.

Tapio Mäkeläinen

Mä kerron miksi.
Presidenttipari on äärettömän suosittu, syystäkin. Niinistön äänisaalis oli murskaava ja samoin ovat ollet äänet eduskuntavaaleissa. Hänen vaimonsa on viehättävä ja sivistynyt henkilö.

LH on valittava pikkupoliitikko porist.

Gun-May Arffman

Onneksi on kuitenkin paljon suomalaisia, jotka ajattelevat omilla aivoillaan eivätkä ole mukana tässä mediatalojen kuplassa ja yhden "konsensuksen" totuudessa. Ole Laura rohkea ja uskalla sanoa edelleenkin mitä mieltä olet asioista. Erimielisiä tarvitaan, muuten demokratia ei toimi. Se on vaan surullista, että nykyään on luettava ulkomaisia medioita, jotta tietää mitä euroopassa ja Suomessa tapahtuu. Valitettavasti Suomen media on suurimmaksi osaksi pelkkää narratiivia nykyään, johon ei ole uskominen.

Kari Kallio

"mediatalojen kuplassa ja yhden "konsensuksen" totuudessa" ... mahdatkohan nyt liioitella. Suinkaan kaikki mediatalot eivät ole samassa kuplassa. Sanomalehden agenda on ilman muuta monitahoisempi juttu kuin vain väistellä PS:ten varapuheenjohtajaa. Suosittelen toivioretkeä jonkin suuremman kirjaston sanomalehti-lukusaliin, josta löytyy kattava otansa Suomen lehdistöä. Sieltä ei löydy ehkä paperista PS-lehteä, koska sellaista ei ole kai olemassakaan. Suomalaiset sanomalehdet edustavat hyvin laajaa kirjoa ja kertovat kitettävän hyvin ympäröivästä todellisuudesta! Paremmin täällä on tarjonta siinäkin asiassa kuin monien ihannoimalla Venäjällä. Ihantolassa.

Gun-May Arffman

Kiitos Kari suositteluista. Olen silti sitä mieltä, että mediatalot ovat yksipuolisesta näkökulmastaan jotain aivan muuta, kuin uutisoinnillaan neutraalia ja tasapuolista. Mutta ei se mitään, mediatalot kuplassaan jakakoon palkintoja keskenään ja kansalaiset elelee tavallaan. Uutisia löytyy onneksi useammasta lähteestä nykyään, kuin vain YLEn, MTV:n ja Hesarin yksinoikeudella.

Henri Toivonen
Vastaus kommenttiin #8

Kyllä medioissa näkyi selvästi etenkin maahanmuuttokysymyksissä valtiovallan ohjailua. Eikö muut sitä ole huomanneet? Eräskin alkuperäinen Ranskalainen uutinen oli muuttunut päälaelleen. TS- lehden pääkirjoittajan haastoin julkisen sanan neuvostoon kirjoituksestaan, missä puhuttiin ”pehmeitä”. Saavat kuulemma kirjoittaa totuutena mitä tahtovat?
En ole enää tilannut maakuntalehtiä, enkä katso suomalaisia uutisia. Haluan totuutta, en valmiiksi purtua mielipidettä.

Jaan Johanson

Voisiko joku listata, mitä nämä mediatilaa vaativat esitykset ja aloitteet ovat. Edellytyksenä on, että voimaan saattamisessa ei tarvitse kumota kovin montaa 100v aikana turvaksemme rakennettua lakia, perustuslakia, ihmisoikeussääntöjä tai muita kansainvälisiä sopimuksia ?

Markus Räsänen

Olen pettynyt, että että Huhtasaari samassa lauseessa puhuu homoista ja ulkomaalaisista. Ulkomaalaisuus tai suomalaisuus ei ole syntiä, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Miesten kanssa makaavat miehet, avionrikkojat ja haureelliset ovat matkalla helvettiin, elleivät tee parannusta.

Anneli Karvinen

Nykyinen hallitus ja valtamedia omilla toimillaan ja ylimielisyydellään lisää rasismia ja kansan jakautumista kahtia. Kun aloin ottaa asioista selvää minusta tuli vihainen. Jos meno ei muutu pelkään, että minusta kasvaa rasisti. On
Suomi niin sekaisin tällä hetkellä. Olen äänestänyt demareita ja vihreitä, mutta nykyisin ainoa vaihtoehto Halla-ahon Persut.

Kinnunen Antero

Kari Kallio. Suomalaiset sanomalehdet edustavat hyvin laajaa kirjoa ja kertovat kitettävän hyvin ympäröivästä todellisuudesta!

Joo. Mistään en ole lukenut almamedian entisen työntekijän traskelinin toilailuista. Hyvin on suomen media onnistunut lakaisemaan ne maton alle.

Hannu Korpilampi

Juuri niin. Mies siirretään syrjään kaikessa hiljaisuudessa ja toivotaan ettei kukaan huomaisi.

Ymmärrän kyllä miksi MV-lehteä ja vastaavia vaihtoehtomedioita vihataan. kyseinen tapauskin olisi mielellään varmasti vaiettu pois.

Samaan aikaan meillä on #MeToo -kampanja, jossa jo leimataan naisen takapuolen katselukin seksuaaliseksi ahdisteluksi, mutta mediassa toimii johtavassa asemassa lapsipornorikoksista tuomittu keski-ikäinen alaikäisten tyttöjen jahtaaja, eikä mediaa tunnu kiinnostavan. Miksei?

Ettei vain Traskelin tuntisi muitakin alaikäisistä lapsista väärällä tavalla kiinnostuneita henkilöitä media-alalta, ja tällä tiedolla kykenisi kiristämään itselleen kultaisia kädenpuristuksia...

Marja-Liisa Kalkela

Vain muutama "pieni" ongelma persujen lupauksissa

perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, yhteensä 21 henkilöä.
ja 179 muuta kansanedustajaa ja8 muuta puoluetta+EU sovitut sopimukset.

18.2-18
HS
Perussuomalaiset 9,1 prosentissa.
Pitkämatka päästä enemmistöksi ja tekemään päätöksiä .
(Jytkylläkään kun se ei onnistunut 29.5.2015-16.6.2017.)

Marja-Liisa Kalkela

Ja jos puolueessa on henkilöitä jolle kyllä kelpaa EU tuet ja silti puolue"vastustaa" EU
Niin ei ole oikein uskottavaa touhua.
Maataloustuet ja sahatuet markkoina ja penneinä .Vain kansalliset tuet .
Kyllä se kelpaisi veronmaksajille mutta riittääkö tukien saajille?
EU eroa ja EU tukien pitäminen kun ei ole mahdollista .

Mikko Räsänen

Persuvastainen propaganda on vahvasti ohjattu YLE:n, MTV:n ja HS:n kautta. Se ulottuu kaikkeen mahdolliseen alkaen viihdeohjelmista. Kansalaiset on aivopesty allergiseksi "persu" sanalle samaan tapaan kuin neukkulassa tehtiin länsimaiden osalta ja USA:ssa neukkulasta. Hillitön rummutus yhden totuuden puolesta. Jos joku uskaltaa puolustaa persuja, on tuloksena julkinen lynkkaus. Hauskoja esimerkkejä ovat "taiteilijat", jotka eivät ymmärrä politiikasta tuon taivaallista eivätkä seuraa yhtään mitään yhteiskunnallisia asioita. Silti he esiintyvät television viihdeohjelmissa ja hokevat käsikirjoittajien laatimia persuvitsejä. Samaan kategoriaan kuuluu Kärkkäinen Oy:n kohtelu HS:ssä. HS opettaa vihaamaan kaikkia niitä, jotka ovat heidän vihervassaritoimittajien kanssa eri mieltä.

Marja-Liisa Kalkela

Kerrotko mikä puolue on eduskunassa Soinin keksimä "Vihervassari"?
Vasemmistoa on vasem,Sdp
Porvareita: Kepu,kok,Rkp,Krst,Vihr,Ps,Sinis. kaikki 7 puoluetta.
Mikäli uskomme Kepun porvarihallituksiin -91-95 ,-07-11 ja-15-19

"Työväenpuolue" Persut vaihtoi rukkaset yhtä nopeasti liituraitaan kuin "työväenpuolue"Kok-07 vaalien jälkeen.
Nythän se julistaa olevansa keskituloisten puolue. Ei köyhien,duunarien eikä työttömien.

Tapio Mäkeläinen

Jos asioiden oikean laidan kertominen on mustamaalausta niin sitten meillä on vaikea kielitieteellinen ongelma.
Taitaa olla ongelma halla-Ahollakin jos aikoo jostain löytää millään tavalla uskottavia ja kelvollsia ehdokkaita seuraaviin vaaleihin. Nykyinen nelikko on siis terävimmän kynä penaalissaa ja yks ei autoa osaa talliin ajaa.

Mikko Norilo

Syy vihaan on Timo Soinnin takinkäännöt. Meni luottamus koko puljuun. Sanoutukaa Timo Soinista selkeästi eroon. Se olisi ensi askel luottamuksen palauttamiseksi. Sen jälkeen vasta tiukka yhteuskuntakritiikki joka kestää myös hallituksessa.

Tuomo Korpela

Tilastoluvut saadaan näyttämään juuri siltä, minkä kannalta tilaaja haluaa ne nähdä. Itseltäni ei ole koskaan kysytty kannatukseni mielipidettä. Uskon vakaasti, että Lauran voimakas esilletulo pressanvaalien yhteydessä on vahva pohja myös tulevissa eduskuntavaaleissa. Uskon myös siihen, että suomalaiset ovat asian suhteen valveutuneita, eivätkä haksahda enää Kakon ja Kepun vietäviksi. Nämä haluavat maksattaa kansalla Sotesotkunsa ja bisnestavoitteensa hinnalla millä hyvänsä. Oikeus ja etenkin oikeustaju nyt hereille!

Matti Hytölä

Media kohtelee persuja kuten Trumppia joka tulee juuri täällä USAssa kuulemani uutisen mukaan Suomeen PKn ydinaseneuvotteluun. Toivottavasti ei sitten ole kaikki media täynnä Trump pilakuvia ja vasemmisto kaduilla huutamassa vihapuhetta ja polttamassa amerikan lippuja.