Sunnuntai 16.6.2019

Paavo Lipponen nimettiin Putinin liittolaiseksi USA:ssa – ”Eurooppalaisen ja venäläisen rahan liitto”

Luotu: 
19.3.2018 09:49
Päivitetty: 
19.3.2018 10:08
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Silloinen eduskunnan puhemies Paavo Lipponen tapaamassa Venäjän presidentti Vladimir Putinia Kremlissä kesällä 2004.
|

Suomen entisen pääministerin Paavo Lipposen (sd.) nimi oli esillä, kun Yhdysvalloissa järjestetyssä seminaarissa esiteltiin Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheisiä eurooppalaisia liittolaisia heitä jopa ”rikostovereiksi” kutsuen. Seminaarista uutisoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

New Yorkin Putincon-seminaarissa oli paikalla Putin-kriitikoita kuten shakkilegenda Garri Kasparov, jonka perustama kansalaisjärjestö Human Rights Foundation oli myös konferenssin järjestäjä. Venäjän presidentinvaalien alla käytiin läpi Putinin vallankäyttöä niin Venäjällä kuin maan rajojen ulkopuolellakin.

Lipposen nosti esiin Venäjään ja Putiniin erikoistunut saksalainen toimittaja ja tietokirjailija Boris Reitschuster, joka IS:n mukaan esitteli omassa puheenvuorossaan Putinin läheisimpiä liittolaisia tai ”rikostovereita” (accomplice). Lipponen oli toimittajan keräämällä nimilistalla ikään kuin Suomen edustaja.

Saksalaistoimittaja huomioi Lipposen roolin Venäjän ja Saksan välisen kaasuputkihankkeen Nord Streamin konsulttina, neuvonantajana. Lipposella on ”merkittäviä kytköksiä Moskovaan”, IS siteeraa toimittajaa.

Aiemmin europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) ja ex-diplomaatti Alpo Rusi nostivat konferenssimaininnan esiin Twitterissä. Europarlamentin varapuheenjohtaja Hautalan mielestä Lipponen sai ”ansaittua huomiota”.

– Eurooppalaisen ja venäläisen rahan liitolla on tehty tyhjäksi monet puheet eurooppalaisista arvoista. Salisburyn tapahtumat voivat saada aikaan muutoksen, Hautala kirjoittaa viitaten Britannian myrkkyiskuun.

Rusi miettii, onko Lipponen vaikuttanut Suomen naapurimaita suopeampaan linjaan Nord Stream 2- kaasuputkihankkeen suhteen.

 

 

Ilta-Sanomien mukaan lehti tavoitti Lipposen sunnuntaina, mutta tämä ei ollut halukas kommentoimaan seminaarihuomiota.

Lue myös: Kokoomuksen mepeiltä vahva kanta: ”Nord Stream 2:sta ei pitäisi rakentaa”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Matti Vanhanen: Lipponen ei lobannut
Entinen pääministeri Matti Vanhanen on asettunut puolustamaan SDP:n presidenttiehdokasta Paavo Lipposta. Vanhasen mielestä on täysin väärä käsitys, että Lipponen olisi palkattu lobbaamaan Suomen hallitus jättimäisen putkihankkeen taakse.

4.1.2012
YLE
Lipposen puolustajaksi asettui entinen pääministeri Matti Vanhanen.
Vanhanen sanoo YLE Uutisten haastattelussa, että Lipposen tehtävänä oli toimia kaasuputkiyrityksen sisäisenä neuvonantajana.

Vanhasen mielestä Lipposen ansioksi on laskettava se, että putkea viritellyt yritys ymmärsi, miten asiat Suomen lupaviranomaisten kanssa pitää hoitaa.

Kaasuputkipäätös ei ollut poliittinen päätös, vaan ympäristöviranomaisen ratkaisu, joka edellytti ympäristökriteerien täyttämistä. Tämä oli yhtiölle vaikea ymmärtää, Vanhanen kertoo.

Vanhanen uskoo tietävänsä, jos Lipponen olisi yrittänyt vaikuttaa hallituksen päätöksentekoon.

Erityisen kohtuuttomana Vanhanen pitää sitä, että Lipposen sanotaan lobanneen ulkomaalaisen yhtiön puolesta.
- Hän ei tehnyt niin, Vanhanen painottaa.

Jari Koponen

...Lipposen nosti esiin Venäjään ja Putiniin erikoistunut saksalainen toimittaja ja tietokirjailija Boris Reitschuster...

Olen osin samaa mieltä Lipposesta sen jälkeen kun myi sielunsa paholaiselle ryhtymään 30 hopearahalla eurooppaa jakavan kaasuputken kummiksi. Saksalaisen toimittajan on syytä muistaa korostaa, että ilman kohdemaata kyseistä putkea ei olisi koskaan syntynyt. Maita myöten vedetty kaasuputki on rauhanputki. Jos kaasuntoimittaja kärhämöi reitinvarteen sattuneiden kanssa, ei kaasu kenties kulje eikä kotiin tule euroja ja dollareita.

Marja-Liisa Kalkela

Lipponenko se tämänkin sai aikaan?

24.11.2017 - Suuri valiokunta sai kokouksessaan myös asiantuntijaselvitykset komission kaasudirektiiviehdotuksesta
-ja Nord Stream 2 -hankkeesta.
-Asia tulee valiokunnan käsiteltäväksi myöhemmin valtioneuvoston E-kirjelmänä.
EU:n kilpailukykyneuvoston tavoite on parantaa kilpailukykyä ja lisätä kasvua EU:ssa.

Eikös me olla EU-maa joka noudattaa EU tulevia aloitteita?

Hannu Koho

Lipposen moraaalista kertoo jo paljon hänen pokkaamansa RKP:n korkein kunniamerkki rahapalkintoineen. Lipposen tapaiset poliitikot juuri mahdollistavat sen rakenteellisen korruption, joka mahdollistaa vaikkapa niinkin huonosti kaikkien kannalta toimivan pakkoruotsin.

Marja-Liisa Kalkela

Yksi Lipponen ei Suomessa päätä mistään täällä ei ole Pohjois-Korean mallia perustuslaissa.

Venäjältä virtaa Suomeen entistä vähemmän maakaasua
Länsi-Siperiasta on virrannut maakaasua Suomeen 40 vuotta. Maakaasun käytön huippuvuodet osuivat 2000-luvun alkuun.
29.4.2014
YLE

Suomen ydinvoima nojaa jo nyt Venäjään !
YLE
10.9.2014
Suunnitteilla olevan Fennovoiman ydinvoimalan Venäjä-riippuvuudesta on puhuttu paljon, mutta myös Fortumin ydinvoimalat Loviisassa saavat polttoaineensa venäläiseltä Rosatomilta.

Harri Tapani

Nykyisessä globaalimaailmassa vähän huonompi vertaus, jota toki olen itsekin käyttänyt, sehän tarkottaisi aika mielenkiintoisia asioita ajatellen jopa viimer vuosien ja vuosikymmentenkin hallituksia ja EU-n taustavoimiakin :P

Ehkä meillä pitäsi olla Suomessa olla sama laki kuin Yhdysvalloissa ja Venäjällä, laki ulkomaisista agenteista...kuinkahan paljon löytyisi jäävejä.

Marja-Liisa Kalkela

Totta. Aina sama virsi kun Kepun galluppiluvut on alhaalla Lipponen.

Mitä sana tarkasti Ahon -hallitus sopi helmikuussa -92?
EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta, joka allekirjoitettiin
- helmikuussa 1992 ja
tuli voimaan 1.11.1993. Sopimuksen mukaan talous- ja rahaliittoon edetään
- kolmen vaiheen kautta.

Rahaliiton kolmas vaihe
Rahaliiton 3. vaihe (yhteisvaluutta)
-alkoi 1. tammikuuta 1999, kun eurosta tuli oikea valuutta,
- vaikka käteisvaluuttana se otettiin käyttöön vasta 1.1.2002.
lähde:
Eurooppa-tiedote

Eikä puhettakaan että sen voisi vielä perua-98.

Reijo Kallinen

"Salisburyn tapahtumat voivat saada aikaan muutoksen." Onko Hautala iloinen kun noin tapahtunut? Toinen hermonsa menettänyt olettaa jo, että Lipponen on oikeastaan syyllinen vaikka mihin. "Onkohan valtiojohdon piirissä pohdittu ex PM #Lipposen asemaa." Minusta Rusi on menettänyt, jälleen kerran mielensä hallinnan. Jos esim. Rusi määriteltäisiin vaikka Ambomaan agentiksi mitä me sitten vaatisimme?

Eero Pekonen

Turha rutisa, olemme tiukassa Moskovan otteessa. Mihin ihmeeseen se ulkomaalaisten kiinteistökauppoja koskeva lakiesitys on hävinnyt? Entäs kaksoiskansalaisuutta koskeva asia? Taitaa olla parempi kun lopetetaan kaikki itäisen naapurin arvostelu, muuten voi tulla myrkkyä.

Marja-Liisa Kalkela

Eikö olekkin metkaa että Lipponen eläkkeellä puuhasteli "yksin" tuon kanssa eikä hallitus tiennyt mitään? Etenkin kun"Lipponen" sopi yksin EU tuosta ? Miten se on mahdollista?

Onko nyt niin että jatkoa kaasuputkeen -II ja atomivoimalaan sopi Kepun O.Rehnkin ihan yksin?
Kyllä eduskunnan/EU-asiakirjat kertoo ihan muuta.Valtio Suomi sopi siitä ei eläkeläinen Lipponen.

Reijo Kallinen

Usarin palstoilla esiintyy jatkuvasti henkilöitä joiden nimissä ei julkaista koskaan kirjoittajan kuvaa. Säännöt kuitenkin edellyttävät tuota käytäntöä. Tässä ketjussa Jari Kaislan ja Eero Pekosen kuvia ei löydy. En halua liittyä heidän fanikerhoonsa. Pidän kuitenkin tärkeänä, että US noudattaisi omia sääntöjään. Epäillä sopii, että on olemassa eräänlainen trollisirkus joka noita tekstejä tänne tuppaavat. Herätkää siellä toimituksessa!
Kun klikkaa ko. nimimerkkien "kuvaa" päätyy saamaan ilmoitukseen "404. Tapahtui virhe.
Pyydettyä URL-osoitetta ei löytynyt tältä palvelimelta. Ei muita tietoja."