Tiistai 18.6.2019

Keskustan tila tyrmättiin ”vakavaksi” puoluetoimistolla – puoluesihteeri Ovaskan haastajalle heti näkyvää tukea

Luotu: 
28.3.2018 12:27
Päivitetty: 
28.3.2018 12:44
  • Kuva: Alma Media arkisto / Lauri Nurmi
    Kuva
    Keskustan nykyiseen puoluesihteeriin Jouni Ovaskaan (kuvassa etualalla) ollaan tyytymättömiä puolueessa.
|

Keskustan puoluetoimistolla kuultiin keskiviikkona synkkä arvio puolueen tilasta, kun puolueen Kes­ki-Poh­janmaan pii­rin toi­min­nan­joh­ta­ja Jir­ka Ha­ka­la ilmoitti pyrkivänsä kes­kus­tan puo­lu­e­sih­tee­rik­si.

Kes­kus­tan ny­kyi­nen puo­lu­e­sih­tee­ri on Jou­ni Ovas­ka, jonka jatkohaluista ei toistaiseksi ole tietoa. Hakalan kuvaus puolueorganisaation nykyisestä toiminnasta ja etenkin viestinnän onnistumisesta oli ankara.

– Keskustan tilanne on hyvin vakava. Meillä on takana kahdet erittäin huonosti menneet vaalit ja gallupit ovat huonolla tolalla, eivät lainkaan tyydyttäviä, Hakala sanoi tilaisuudessa, jonka puoluelehti Suomenmaa lähetti Facebookissa.

Ovaskaa Hakala kuvasi mukavaksi mieheksi.

– Tämä ei ole Ovaskan vastainen kampanja vaan kampanja sen puolesta, että nyt aletaan laittaa asioita parempaan kuntoon.

Hakalan mielestä puolue tekee hyvää työtä hallituksessa ja eduskunnassa, onhan ”Suomen suunta käännetty”.

" Olen tyy­ty­mä­tön ny­kyi­sen puo­lu­e­sih­tee­rin toi­min­taan ja niin on myös kes­kus­tan kent­tä"

– Näillä tuloksilla pitäisi pystyä parempaan, vaikka napinaa politiikasta tuleekin, Hakala katsoi gallup-kannatuksen syöksyyn viitaten.

Hänen mukaansa keskusta ei tällä hetkellä tarjoa äänestäjille selkeää omaa vaihtoehtoa.

– Keskustan profiili on päässyt väljähtämään.

Hänen mukaansa järjestövallankumouksia ei tarvita, vaan nykyistä selkeämpiä projekteja ja viestintää. Hakala kuvasi itseään ”viimeisen päälle” puolueen mieheksi, eikä esimerkiksi eduskunta häntä sanomansa mukaan kiinnosta.

Eduskunnasta Paavo Väyrysen tieltä sivuun joutuva kansanedustaja Mikko Kärnä puolestaan ilmoitti keskiviikkona, että hän ei pyri puoluesihteeriksi.

– Puo­lu­e­sih­tee­ri­nä toi­mi­mi­nen vaa­ti­si täy­del­li­sen pro­fii­lin­muu­tok­sen, sil­lä puo­lu­e­sih­tee­ri ei tee min­kään­lai­sia ir­ti­ot­to­ja tai re­vit­te­le, vaan pal­ve­lee vain ja ai­no­as­taan puo­lu­een omaa vah­vis­tet­tua lin­jaa, some-aktiivina tunnettu Kärnä sanoi tiedotteessaan.

Hän antoi tukensa Jirka Hakalalle. Kärnän mukaan hänen oli helppo tehdä oma päätöksensä, koska Hakala ilmoittautui Ovaskan haastajaksi.

–  Olen tyy­ty­mä­tön ny­kyi­sen puo­lu­e­sih­tee­rin toi­min­taan ja niin on myös kes­kus­tan kent­tä. Olen erit­täin iloi­nen, et­tä nyt pää­sem­me mit­taa­maan hä­nen kan­na­tuk­sen­sa, Kärnä sanoi.

Tukensa Hakalalle antoi välittömästi myös kansanedustaja Petri Honkonen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Joni Rikkola

Enemmän ja kauankestoisempaa tuhoa & kärsimystä ja kallimmaksi tulee kuin sota.
Sodassa jäi rauniot mihin rakentaa, Sipilän jäljiltä ei edes niitä. 15vuotta porvareita ja velkaa enemmän kuin sotavelkoja.
Suomineito on virallisesti raiskattu ja pokittu kuoliaaksi keskustan persujen, sinisten ja kokoomuksen toimesta. Sääli Suomi-neidon orpoja lapsia, jotka heittteillä.

Joni Rikkola

Enemmän ja kauankestoisempaa tuhoa & kärsimystä ja kallimmaksi tulee kuin sota.
Sodassa jäi rauniot mihin rakentaa, Sipilän jäljiltä ei edes niitä. 15vuotta porvareita ja velkaa enemmän kuin sotavelkoja.
Suomineito on virallisesti raiskattu ja pokittu kuoliaaksi keskustan persujen, sinisten ja kokoomuksen toimesta. Sääli Suomi-neidon orpoja lapsia, jotka heittteillä.

Pasi Anttila

Jos haet keskustan "oikeaa" kannatusta ruotsista niin ymmärrän kommenttisi. Suomen kepu tosin on euroopassa ihan oma lukunsa, missään ei ole agraaripuoluetta jonka kannatus on parhaimmillaan yli 20% joten en lähtisi vertamaan muihin maihin.

Keskusta tippuu oppositioon 4 vuodeksi mutta nousee jälleen hallitukseen vuonna 2023.