Tiistai 18.6.2019

Venäjää uhkaa MM-kisakatastrofi

Luotu: 
2.4.2018 22:26
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-turnaus järjestetään ensi kesänä Venäjällä. Englannin Salisburyssa tapahtuneen venäläisen ex-vakoojan myrkytyskohun tuoma poliittinen kriisi ei ole vaikuttamassa kisoihin. Taloudellisesti kisojen boikotointi ei palvelisi ketään.

Maailman suurin urheilutapahtuma tuo Venäjälle paljon julkisuutta. On kuitenkin toinen juttu, saako Venäjä turnauksesta urheilullisesti positiivista julkisuutta.

Venäjän maajoukkueen voisi sanoa olevan kriisissä. Maaliskuun lopulla pelatuissa maaotteluissa Venäjä hävisi Brasilialle 0-3 ja Ranskalle 1-3. Viimeisestä viidestä ottelustaan Venäjä ei ole voittanut yhtäkään, mutta Brasiliaa ja Ranskaa vastaan Venäjä räpiköi kuin katiskassa kitunut kala.

Venäjän pelitavassa lienee hiottavaa, mutta suurin haaste on pelaajamateriaalissa. Venäjän pääsarjassa pelataan kyllä kovatasoista futista, mutta varsinaisia supertähtiä Venäjän joukkueella ei ole käytössään. Venäjän pääsarjan parhaista pelaajistakin valtaosa on ulkomaisia.

Venäjän päävalmentajalla Stanislav Tshertshesovilla on armonaikaa enää kymmenisen viikkoa. Ennen MM-kisojaan Venäjä pelaa harjoitusottelut Itävaltaa ja Turkkia vastaan. Viimeiset vastustajat ovat suunnilleen samantasoisia Venäjän alkulohkovastustajien Egyptin ja Uruguayn kanssa.

Venäjällä kävi arvonnassa tuuri. Väitettiin, että arvontapalloja olisi lämmitetty ja arvontaa siis manipuloitu. Tällaisille väitteille ei löytynyt todisteita.

Jos Venäjä ei pääse niin helposta lohkosta jatkoon, voi sitä pitää häpeällisenä. Suoranaisena urheilullisena katastrofina, kuten Sotshin 2014 talviolympialaisten jääkiekkotappiota Suomelle. Yrittäähän Vladimir Putinin Venäjä kohentaa julkisuuskuvaansa urheilulla kuten Neuvostoliitto aikoinaan.

Venäjän alkulohkossa Saudi-Arabia ennalta arvioituna heikoin joukkue. Uruguay ja Egypti ovat kovempaa luokkaa. Onhan Uruguaylla esimerkiksi Luis Suarez ja Egyptillä Mohamed Salah, joiden tasoista pelaajista Venäjä voi vain haaveilla.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

Samantasoinen väite kuin pallojen lämmitys pätee myös Salisburyn tapauksen kohdalla: jos Venäjä on ennen tehnyt jotain, sitä epäillään nyt kaikesta mahdollisesta.

Epäily ei kuitenkaan vielä todista yhtään mitään – ainakaan oikeusvaltioissa, jollainen Suomikin joskus oli.

Kari Kallio

En tiedä mitä sinä epäilet. 99 ihmistä 100:sta suomalaisesta taas epäilee, ettei venäläinen koskaan puhu totta. Jos haluat sen nyt sitten yhdistää Salisburyn iskuun, go ahead!
Sen siitä voit silloin lukea, että Venäjän sanomisiin ei ole kauheasti luottaminen, jollei ole ns hyödyllinen idiootti! Onhan niitä tännekin pöllähtänyt enemmän kuin liäkär miärää.

Tapani Konnel

Jalkapalloa ja jääkiekkoa on turha verrata keskenään! Jalkapallo on maailman suurin urheilulaji ja jalkapallon MM on maailmaan suurin urheilutapahtuma. Jääkiekko on maailman pienimiä urheilulajeja. Esimerkiksi vuosi sitten Suomi Venäjä ottelun aikana Eurosport näytti Saksan Pundesligan käsipallo-ottelun eikä Suomi Venäjä MM ottelua, että sillee!

Juha Koponen

..."Taloudellisesti kisojen boikotointi ei palvelisi ketään."-miten niin? Boikotti olisi erittäin tärkeää juuri urheilutapahtuman kautta. Putin virnuilee ja samaan aikaan olympialaisissa hyökätään naapurimaahan. KGB kostaapelin surkea yhteiskunnan käsitys olisi kohteena. Nämä rikolliset luulevat, että virnuilu mediassa ja todella pahat teot menevät läpi. Myrkyttämiset ja naapurimaihinn kohdistuneet murhat ja sotilaalliset operaatiot, estävät länsimaitten kanssakäymisen. Viimeinen sikalu ryssältä on ohjusten ampumminen itämerellä laivareireille ja kalastusalueille..Boikotti olisi erittän tarpeellista...

Mika Salinto

Se on ihan turhaa ja järjetöntä rankaista urheilijoita ja estää heitä edustamaan maataan jos poliitikot mokaa ja on korruptoitunut.
Tuo "Boikotti olisi erittäin tärkeää juuri urheilutapahtuman kautta" on ihan yhtä valheellinen argumentti kuin se että naisilla ei ole oikeuksia (länsimaissa) tai että feminismi on sama kun tasa-arvo (yhtä vähän kuin sovinismi).