Maanantai 15.7.2019

Juhana Vartiainen hakee nyt Suomen Pankin pääjohtajaksi

Luotu: 
11.4.2018 14:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Suomen Pankin pääjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä kymmenen hakijaa, kertoo eduskunnan pankkivaltuusto.

 

Muun muassa Pentti Hakkarainen, Timo Löyttyniemi, Olli Rehn ja Juhana Vartiainen hakevat Suomen Pankin pääjohtajan virkaa.

Hakijoiden joukossa on odotetusti Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn, joka on aiemmin toiminut elinkeinoministerinä ja EU:n talouskomissaarina.

Paikkaa hakee myös Suomen Pankin johtokunnan entinen jäsen Pentti Hakkarainen, joka nykyisin toimii Euroopan keskuspankin pankkivalvontaelimen johtokunnassa.

Yllättäen Suomen Pankin pääjohtajan virkaa hakee myös ensimmäisen kauden kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.), joka ennen poliitikon uraansa työskenteli Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtajana ja Ruotsin Konjunkturinstitutetin tutkimusjohtajana.

Myös EU:n kriisinratkaisuneuvoston varapuheenjohtajana nykyisin työskentelevä Timo Löyttyniemi hakee Suomen Pankin pääjohtajan virkaan. Löyttöniemi on aiemmin toiminut Valtion eläkerahaston toimitusjohtajana.

Muita hakijoita ovat Markku Akkanen, Timo Laukola ja Mikko Tuomi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarina Leinonen

Heh, tällä Juhanalla on kyltymätön rahan-ja kunnianhimo. Hän hyppelehtii aina siihen puolueeseen jossa on parasta tarjolla. Suomen kansa nauraa tälle ihmiselle. Ja tällaista "asiantuntijaa" pidettiin kauan kuin kukkaa kämmenellä. Varsinainen huijari!

Hannu Rautomäki

Suomen Pankki on surkuhupaisa muinaismuisto ajoilta, jolloin Suomella oli oma valuutta ja kaikki raha- ja finanssipoliittiset työkalut käytettävissään.
Nykyään eurossa Suomen Pankilla ei ole vaikutusvaltaa mihinkään. Sen nykyiset pelkät tilastointitehtävät voisi suorittaa valtiovarainministeriön yksi osasto.
Hupaisia ovat pääjohtajaehdokkaatkin.