Maanantai 22.7.2019

Antti Rinne perkaa Sipilän esimerkin – ”Ei ymmärrä yhtään mitään työelämästä”

Luotu: 
13.4.2018 14:36
  • Kuva: Alma Media / Arttu Laitala
    Kuva

”Tuo kommentti kertoo, ettei ymmärrä yhtään mitään työelämästä, työlainsäädännöstä ja siitä, mikä tilanne nyt on.”

Näin tuhahtaa oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pääministeri Juha Sipilän (kesk.) näkemyksille irtisanomiskriteerien muuttamisesta.

Sipilä havainnollisti Talouselämän haastattelussa hallituksen aikeita omalla esimerkillään. Siinä ajokorttinsa ajokiellon vuoksi menettävä pienen yrityksen työntekijä voitaisiin irtisanoa ainakin määräajaksi, kunnes ajokielto on kärsitty.

–Sehän on nykylain peruste lomauttaa työntekijä! Rinne tyrmää Sipilän esimerkin.

–Sellaista ”väliaikaista” irtisanomista lainsäädäntö ei tunne laisinkaan. Mutta sen sijaan se tuntee kyllä lomauttamisen sen perusteella, että tulee tilapäisesti estyneeksi tekemään työtä. Minusta tuo kertoo karulla tavalla, miten vähän pääministeri ymmärtää työelämän asioita, hän jatkaa.

Rinne huomauttaa, ettei yrityksen edes tarvitse maksaa lomautetulle työntekijälle palkkaa, vaan tämä on oikeutettu korvaukseen työttömyyskassastaan.

Hallitus ilmoitti kehysriihen yhteydessä haluavansa tasapainottaa irtisanomiskriteerejä siten, että yksilöllisiä irtisanomiskriteerejä höllennettäisiin alle 20 ihmistä työllistävissä yrityksissä. Vastaavasti tiukennettaisiin tuotannollisin ja taloudellisin syin annettavien potkujen ehtoja.

Rinne vieroksuu puhetta pykälien ”tasapainosta” ja korostaa, että ne ovat täysin eri asioita, joilla ei ole mitään keskinäistä suhdetta. Täysin samaa mieltä hän on kuitenkin siitä, että tuotannollisin ja taloudellisin syin saa Suomessa potkut liian helposti.

Entinen liittojohtaja katsoo, että käänne tapahtui 1990-luvulla korkeimman oikeuden ratkaisun myötä.

–Yhtäkkiä korkein oikeus alkoi tulkita, että sinun työn ei tarvitse olla vähentynyt, vaan että työ ylipäätään on vähentynyt ja siksi voidaan irtisanoa. Että kunhan jonkun työ vain on vähentynyt, niin voidaan irtisanoa, Rinne toteaa.

Rinteen mielestä käsittämättömintä hallituksen ehdotuksessa on se, että erikokoisille yrityksille olisi jatkossa erilaiset säännöt. Tämä ei Rinteelle käy ja hän painottaa, että kaikille on oltava samanlaiset säännöt.

–Ihmisten työsuhteiden vähimmäisehdot ja työsuhdeturva eivät ole kilpailutekijöitä. Sellaiseksi maaksi SDP ei halua Suomen koskaan muuttuvan, missä kilpaillaan siitä, mikä on pienin palkka, millä tullaan töihin tai mitkä ovat huonoimmat ehdot. Se on mennyttä maailmaa. Ja Sipilän hallituksen ehdotukset juuri johtavat menneeseen maailmaan sadan vuoden taakse.

”Takiaispuolue astui taas miinaan”

Työministeri Jari Lindström (sin.) toppuutteli jo kuohuntaa toteamalla Kauppalehden mukaan, että kyse on ”tahtotilan ilmauksesta”. Samassa yhteydessä hän sanoi hallituksen seuraavan työllisyyslukuja tarkasti, ”jos lainsäädäntö saadaan läpi”.

Suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan on vaikea ymmärtää, miksi työntekijöissä halutaan synnyttää pelkoa esittämällä ”tahtotilan ilmauksia” julkisuuteen.

–Minusta tuntuu, että Lindström on tajunnut, että nyt on taas miinaan tullut astuttua, jos ajattelee hänen henkilökohtaistakin tulevaisuuttaan ja tämän takiaispuolueen kannatuslukemia. Aika vaikea on nähdä, että tällainen toilailu voisi vahvistaa heidän kannatustaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Heikkilä

Tottakai antti on oikeassa. 20 henkilön firmoista on nyt helppoa sanoa väki irti, jos se ei miellytä johtajaa. Johtaja haluaa lihavemman kukkaron, ja kilauttaa TE, toimistoihin ja tiedustelee, halloota, onko siellä ketään joka osaisi hoitaa sellaisen ja sellaisen työtehtävän, TE, toimiston tätit tähän, kyllähän meillä on sellaisia, seikka on sitten saletti. Laittakaa tulemaan, työhön menee opetukseen jonkin aikaa, palkkaa ei makseta, mutta se orjuus kiinnostaa, puolen vuoden alkusopimukset, ja jos nämä orjat ovat sitten miellytäviä, ne saa jäädä pysyvästi. Ai mikä ostovoima.? Niin, tämän ei pitänyt levitä muihin firmoihin, mutta kuulkaa, kyllä se leviää kaikkialle, eihän se nyt tähän jää, että vain 20 immeisen firmoista vaihdettais palkkaväki palkattomiin orjiin, kyllä palkattomuus koskee ihan kaikkia firmoja, ihan kaikkia, ihan kohta. . Pikkuhiljaa hivuttautumalla, välillä mediaa hehkutellen, että hyviä tuloksia on saatu palkattomasta orjatyöstä, täystyöllisyys on kohta Suomessa, ja lisää pitää saada firmoja mukaan, laitetaan loputkin orjat työpaikkoihin. . Luoja paratkoon tätä hulluutta.! Tätä se tämä ihana eu, nyt sai aikaan.

Juha-pekka Naukkarinen

Kyllä työvoimankin pitäisi olla kilpailutettavissa,kuten kaikki muukin gloobaalissa järjestelmässä,muutenhan jäämme kilpailukyvyssä jälkeen muita ja tuotteemme ei mene kaupaksi maailmalla,yritykset ovat erilaisia,joten kuinka ne voisivat olla samojen säännöksien alaisuudessa,yritysten sisällä pitää luoda pelisäännöt ammattiliiton kanssa siitä mikä on mahdollista juuri sen yrityksen toiminta ympäristön puitteissa,se on joustavuutta!

Teemu Terava

Jos työtön ei työllisty eikä työnantaja palkkaa uutta työntekijää, ei ole suurta hyötyä pitää kaikkia työehtoihin ehdotettuja muutoksia kelvottomina.
On selvä, että SAK/SDP poistaisi mieluimmin työnantajalta irtisanomisoikeuden kokonaan.
Niin pitkään kuin työnantaja tekee lopullisen päätöksen työsuhteen syntymisestä, pitää ehtojen olla sellaiset, että työnantajakin voi ne hyväksyä. Muutoin nykytila jatkuu ja työttömät pysyvät veronmaksajien elätettävinä, sen sijaan, että voisivat tehdä työtä ja ansaita elantonsa.
Miksi ay-liikkeen omistama laaja yrityskantakaan ei rekrytoi aktiivisesti uusia työntekijöitä nykyisillä, ay-liikkeen hyväksymillä työehdoilla?
Työttömäthän tässä kärvistelevät työttöminä, eivätkä pääse töihin. Ei Rinteenkään ymmärrys ja kokemus näytä auttavan heitä työllistymään.

Ari Ohvo

Lainsäätämisessä ei ole mahdollista tehdä "tahtotilan ilmaisuja". Lait eivät ole mitään suosituksia, joita voi noudattaa jos siltä tuntuu vaan viranomaiset ja kansalaiset noudattavat lakeja koska heidän on pakko niin tehdä rangaistuksen uhalla.

Seppo Simonen

Olisi maailman kirjat sekaisin jos entinen AY pamppu nykyinen Jutta Urpilaiselta röyhkeästi SDP-n puheenjohtaja valtikan kaapannut Antti Rinne olis hyväksymässä yhtäsmitään työllisyyttä edistävää hallituksen toimenpidettä.

Ei Antti Rinne eikä Touko Aalto sekä Li Andedsson tahdo työllisyyden parantuvan sillä heidän äänestäjänsä jo nyt ovat huomanneet että tämä hallitus luo edellytyksiä myös työttömän elämän laadun kohentamiseen.

Matti Säisä

Rinne Sipilästä: ”Ei ymmärrä yhtään mitään työelämästä”

Ei suuret sanat suuta halkaise, väitän että Sipilä kuitenkin jotakin työelämästä ymmärtää. Tuollaiset ilmiselvästi tahallaan ja populismi edellä lausutut virkkeet laimentavat halua lukea pidemmälle tuotakin artikkelia.

Nita Hillner

Olen pitkälle Antti Rinteen kanssa samaa mieltä. Olisin ymmärtänyt irtisanomiskriteerien helpottamista, mikäli kyseessä alle 5 työntekijän yritys.

Perheiden perustaminen ja lasten teko ei kiinnosta enää nuoria koska tulevaisuus on hyvin epävarmalla pohjalla. Keskiluokan olot ovat esim. Yhdysvalloissa heikentyneet jo vuosikymmenien ajan ja myös meillä ollaan kovaa vauhtia menossa samaan suuntaan. Suuntaus on globaali. Itse uskon että tämä johtuu siitä että rahan tekeminen ei enää ole yhteydessä reaalitalouteen. Pieni porukka on hyötynyt tästä järjestelmästä ja siksi suuri osa maailman omaisuudesta on käytännössä vain muutaman ukon käsissä.

Ensio Jauhiainen

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Suna Kymäläinen tyrmistyi Arvopaperi-lehdessä julkaistusta tiedosta, jonka mukaan pääministeri Juha Sipilän lähipiiri eli lapset ovat Fortel Investin kautta pörssiin listautuvan Ahola Transportin kolmanneksi suurin omistaja.
– Suomessa saa omistaa yhtiöitä vapaasti. Eihän siinä mitään. Mutta samaan aikaan kun julkisuudessa kyseenalaista huomiota saanut, nimenomaan suomalaisten työehtojen polkemisesta esiin tulleen yhtiön omistajista löytyy yhteys suoraan valtioneuvostoon, ollaan ainakin eettisesti heikoilla jäillä. Nyt alkaa näyttämään jo tosi pahalta, sanoo Kymäläinen tiedotteessaan.
Viime kesäkuussa ministerineuvostossa sovittiin kansallisten kabotaasirajoituksen poistamisesta ja lakimuutokset ovat parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Kymäläinen ja muut SDP:n kansanedustajat ovat kritisoineet kaavailuja.
– Pahin pelko on, että suomalainen kumipyöräliikenne ulosliputetaan halvempien työvoimakustannusten ja kaluston ylläpidon maihin. Tämänkaltaisesta toiminnasta on jo varoittavia esimerkkejä, kuten Ahola Transport, josta on jo aiemmin julkisuudessa esitetty tieto, että he ovat palkanneet 500 euron kuukausipalkalla kuskin Virosta, Kymäläinen kertaa.
Tyylikkäältä tämä ei ainakaan näytä.
Ahola Transport on siis Kymäläisen mukaan toiminut juuri sen mallin mukaisesti, jota ehkäisemään muun muassa kabotaasirajoitukset on säädetty. Kymäläinen muistuttaa, että myös EU:n työtuomioistuimen kanta on, että jokaisessa maassa maksetaan kyseisen maan työehtojen mukaista palkkaa.
– Tyylikkäältä tämä ei ainakaan näytä. Eihän Suomi nouse koskaan lamasta, jos on pienintäkään vihjausta valtioneuvoston jäsenten osalta palkkakeinottelun hyväksymisestä, Kymäläinen moittii.
– Kuljetusalan toimijoiden huolta kabotaasirajoitusten muutoksen mukanaan tuomista haitoista ja muun muassa valvonnan ontumisesta ei ole otettu huomioon. Ei ihme jos moni kysyy tämän tiedon jäljiltä, että miksiköhän, Kymäläinen lataa.
Kymäläinen pohtii, onko pörssin laillisuusvalvonnalla ollut tieto tämänlaatuisesta mahdollisesta sisäpiirikytköksestä ennen listautumisesitteen hyväksymistä.

Seppo Simonen

Mitä yrität sanoa, sitäkö että Juha Sipilän lapset omistavat kuljetusliikkeen osakkeita ja josta syntyy yhteys valtioneuvostoon. SDP kansanedustaja liikennevaliokunnan jäsen Ruokolahtelainen Suna Kymäläinen on tästä tyrmistynyt. Täytyy kyllä sanoa että voi voi tätä, en kyllä usko että Suna Kymäläisen meriitit tästä koheneen.

Reijo Heikkilä

Firmat joihin jaellaan näitä verohuojennuksia, näissä firmoissa ei saa olla yhdelläkään ministerillä, kytköksiä sillä tavalla, että valtion kirstusta valuu nämä tukirahat eri muotoina firman johtajiston ja heidän sukulaisten kukkaroihin . Tämä on korruptiota tällainen. Jos joku on syyllistynyt tällaiseen rosvoiluun, rahat on maksettava valtiolle takaisin. Heti. Tuskin sitä kukaan hyväksyisi, jos minä olisin ministeri, ja minun sukulaisilla olisi iso yritys, ja minä hoitaisin siihen yrityksen valtavia verohuojennuksia, ja muita rahallisia etuuksia, ja itse rosvoaisin omien sukulaisteni kanssa ne tulos rahat. Sikamaista se tällainen touhu on. Tarkistakaapa heti, että tällaiseen ei ole kukaan syyllistynyt. Ja jos on, rahat pitää maksaa valtiolle takaisin. Saadaan siistittyä korruptiota vähemmäksi.

Risto Mäkinen

Onhan tämä omalaatuista, jos aletaan tutkimaan mitä osakkeita ministerien ja kansanedustajien lapset, lapsenlapset, anopit, apet, vävyt ja miniät omistaa. Eduskunnan valiokunnissa on varmaan laakeja sorvaamassa kansanedustajia joilla on lähipiirillä jos jonkinlaista omistusta. Suomi on vain sen verran pieni maa, että omistusta ja erityisesti osakeomistusta ei voi niin vain hajauttaa. Ei ole tuhansia firmoja kuten USAssa. Oma mielenkiintonsa on ammattiyhdistyksen omistama Kojamo (entinen VVO) joka on vuokratasossa kohta markkinajohtaja. Osingot kiskurivuokrista menee ammattiliittojen kukkaroon.

Markku Koivisto

Voi Antti, kumpa siirtyisit jo valtakunnan politiikkaan katsomaan koko maan etua SAK:n sittenkin pienenporukan "etujen" puolesta räksytyksen sijaan. Ei SAK voi yksin olla "tasa-arvoinen". Nimenomaan kysymys on ollut siitä, etteivät pienyrittäjät voi säädellä työvoimaansa suuryritysten tapaan nykyisten säädösten vallitessa. Pienyrittäjän hairahtuessa palkkaamaan epäsopivan henkilön, sen vaikutus hänen yritykseelleen voi olla hyvinkin dramaattinen. Suuryritys voinee siirtää tällaisen tapsuksen johonkin toiseen tehtävään, jollaista pienyrittäjällä ei ole. Samoin pienyrittäjä on ammattliiton juristin edessä aivan kädetön jo kustannussyistäkin. Kun tällä muutoksella pyritään nyt poistamaan em. esteitä nuorten henkilöiden palkkamiselta pienen henkilöstön täydennykseksi, ei se millään SAK:lle käy. Kuitenkin tuo palkkauspelko on aivan todellinen este tai vähintään hidaste yritysten laajentamiselle. Paljolti on kysymys samasta kohderyhmästä, jonka ongelmaa yrititte ratkaista nuorisotakuuohjelmalla. Ei onnistunut, ei siksi että palkkaajiksi velvoitettiin lähinnä kuntia ym yhteisöjä työhön, jota eivät katsoneet tarvitsevansa. Suojatyöpaikkoihin siis. Nyt kohteena olisivat kannattavat -joskin pienet-yritykset. Kyvykkäille työntekijöille pienyrittäjät maksavat palkkoja yli työehtosopimusten, suuryrityksissä sitä ei juuri ilmene. Mistä siis muodostuvat ne kauheat kahdet työmarkkinat. SAK:n propagandassa sitä esiintyy, ei todellisessa elämässä.

Reijo Heikkilä

Antti ei taida olla palkattoman Suomen kannalla. Sipilä ja orpo ja lindström on. Arvaappa miksi. He lässyttävät hallitusohjelmasta, koska sitä on nyt pakko noudattaa, muussa tapauksessa merkell täti soittaisi sipilälle, ja sanoisi, tekö ette halua olla EU, veturin mukana. ? No, erotkaa eu,sta ja alkakaa maksaa kansalaisillenne tessin mukaiset palkat, kuten itsenäisen suomenkin aikana, me muut jäljellä olevat eu, maat hivuttaudumme pikkuhiljaa palkattomuuteen. Senhän tämä vapaa markkinatalous edellyttää, kuka halvimmalla tekee. Palkaton orja on halvin. Tällaisen suomenko haluat.?

Reijo Heikkilä

Valtio ei saa tukea verorahoilla näitä yhtiöitä joissa JOS on Sipilän sukulaisilla kytkös. Ei minkäänlaista yritystukea saa antaa, ei minkäänlaista, sillä nämä rahat valuu sitten näitten kukkaroon joilla on kytkös näihin firmoihin. Tällaista ilmiötä kutsutaan korruptioksi. Eikö tämän maan touhussa ole minkäänlaista sivistystä. Eikö kukaan uskalla puuttua tälaiseen verovarojen ryöväämisen. . Antakaa minullekkin sieltä joku isopalkkainen titteli, hoidan asiat niin, että rahaa alkaa kilisemään minunkin sukulaisten kukkaroihin. Ensin annan miljoonia euroja veroetuja, ja apurahaa,omien sukulaisteni firmoihin ja sitten tulosrahoina otan ne omiin kukkaroihin. Voi helvetti tätä touhua.

Eira Laulajainen

Tuo jatkuva räksytys hallituksen esityksestä työllisyyden parantamiseksi alkaa lyödä itseään otsaan. Eikö myös opposition tehtävä ole nähdä kokonaisuuksia ilman tarpeetonta poliittista mustamaalaamista. Myös media voisi olla objektiivinen ruokkimatta oppositiota. Kun tahtotila on ollut rohkaista pieniä yrityksiä palkkaamaan henkilökuntaa pienentämällä riskejä, niin päällimmäiseksi julkisuudessa nousi haloo eli irtisanomiset.
Uskomatonta on asiantuntemattomuus tai haluttomuus ymmärtää, mitä yrittäminen on. Jokainen pienyrittäjä ottaa alkuvaiheessa tienestinsä omasta selkänahastaan. Siitä ei ole paljoa lohkaistavissa varsinkin, jos rekrytointi epäonnistuu työntekijästä johtuvista syistä. Rinne siis haluaa, ettei uusia palkkauksia uskalleta pieniin yrityksiin tehdä. Ei siis työllistetä.

Aivan naurettava on myös malli, jossa työnantajalle luvataisiin rekrytoinnista 20.000 e tuki. Työnantajan riskejä se ei poista.
Hyvistä työntekijöistä on pulaa. Niistä kilpaillaan. Myös yrittäjän etu on pitää kiinni näistä ihmisistä. Pelottaako oppositiota, että ihmiset hakeutuvatkin yrityksiin, joihin heillä ei ole sananvaltaa.

Reijo Heikkilä

Työstä pitää maksaa palkka. Sillä on lyhyt kantama, jos kaikki työpaikat muutetaan siten, että työtehtäviä hoitaa palkaton orjaväki. Meinaakko että palveluita ja tätä koko yhteiskuntaa pystyttäis pitämään pystyssä, jos kukaan ei saa palkkaa. Miten tällainen hulluus voi toimia.? Tähän ollaan kuitenkin menossa, tuskin se lindström näin ajattelee, että laitetaan vain 20 henkilön virmat palkattomiksi. Höpön löpön. Kyllä tämä palkattomuus leviää kaikkialle, aina kun vuotuisat budjettiriihet käydään, siellä huomataan, että taas on tullut 40.000 työtöntä ja köyhää lisää,pakolaiset tämän päälle, heille pitää saada sosiaaliturvarahaa. No, taas hallitus muuttaa uusia työpaikoja palkattomiksi, ostovoiman romahtaessa pian kokonaan, että pysytään veturin mukana, palkattomuus asetetaan kaikkialle. . Voi tätä hulluutta. Aina kun tulee työttömiä lisää, eihän niitä kukaan palkkaa oikealle palkalle, kun ei tarvi, kun saa palkatontakin orjaväkeä, se on paljon halvempaa ja helpompaa, kun saa paikallisesti sopia, ja vaikka palkattoman orjan ottaa kokonaan, kun AY, liikeet on poljettu alas. Hulluutta. Silkkaa hulluutta tämä on, joka johtaa EU.n romahdukseen. EU,n romahtamiseen on miljoonia muitakin syitä, nyt mm, pakolaisaalto. Katsoitteko uutiset. EU, saa aikaan omilla uho toimillaan venäjää ja syyriaa kohtaan eurooppaan valtavat pakolaisaallot, myös tähän eu, hajoaa. Kuten pitääkin. Eu, ta ei ole luotu onnistumaan, vaan vain hetkeksi rosvoja varten.

Reijo Heikkilä

Mitä hyötyä on ensin irtisanoa väki, ja sitten kehua että nyt voidaan palkata uutta väkeä. Kun ei palkata, eikö se tullut selväksi, että nyt on mahdollistettu helppo irtisanominen, jos tyyppi ei miellytä, orjia on kortistot täynnä, siitä vaan ottamaan palkaton orja. Tähän se Sipilä ja orpo ja lindström pyrkii, mutta unohtavat tämän, että palkaton orja, se on valtava rasite koko yhteiskunnalle, se ei rattaita pyöritä, ja sosiaaliturvarahaa tarvitaan aina vaan lisää ja lisää oikeaa palkatyötä odotelessa. . . No, mutta tilittäkää ne rahat valtiolle kiertoon takaisin köyhiä varten, joita säästätte palkanmaksukuluissa, sillä tämä korruptio ei saa rikastuttaa firmojen johtajia, johon tällä kylläkin pyritään.! Törkeyden huippu.

Jarmo Heinonen

No ei kilpailla, noissa pienissä, ja vähäv suuremmissakon pilipaliyrityksissä maksetaan kehnoja, noin 10 euron palkkoja ja pidetään väki pelossa, vain työnantajan sukulaiset saavat parempa liksaa ja työehtoja poljetaan surutta.
Usein kuulee vslitusta miten firman parhaat työntekijät lähtevät, lähteväthän he kun palkka ei riitä elämiseen ja jossain saa pari euroa parempaa palkkaa.
Noissa firmoissa tiedetään oikein hyvin että työntekijä jää rahalla mutta sitä rahaa ei haluta maksaa hyvällekkään työntekijälle, jokainen työehtojen heikennys laskee palkkoja ja, mikä tärkeintä, ostovoimaa joka puolestaan kurjistaa kansantaloutta.

Allan Heino

Antti Rinne on Sosialisti. Sosialistisessa järjestelmässä ei ole yrittäjiä. On vain loputon valtion kassa, josta kikki kiva maksetaan kaikille. Helppoa, eikö vain.
En ole Lestadiolainen, keskustlainen, kokoomuslainen vaan liberaalisti ajatteleva Suomen kansalainen, joka asuu muualla, osaksi ehkä juuri siksi , että Annti Rinteellä ja hänen edustmallaan Ay liikkeellä on Suomessa liikaa valtaa, jota he käyttävät jarruttaakseen mm. Suomen kehitystä.
Ei työntekijöille kuulu valta kuin sosialismissa, eikä siinäkään oikeastaan, vaan koneistolle, jota myös Antti Rinne edustaa.
En puolusta Sipilää tai Hallitusta mutta ymmärrystä työelämästä on siellä varmasti enemmän kuin Rinteen punaisessa vappuhatussa.
Yrittämisestä Antti Rinne taas ymmärtää juuri sen verran kuin on suklaarasioita jakaessaan oppinut.
Eläköön Sosialistinen Suomen Tasavalta ja Hakaniemen pääkonttori.

Reijo Heikkilä

Sipilä ja lindström ja orpo ajaa palkatonta Suomea. En sanoisi niinkään, että heillä olisi osaamista. On helpompi myöntää, että eu, oli virhe. Pärjättiin sitä ennenkin, ei 1980 luvulla puhuttu mitään, että pitää saada työpaikat palkattomiksi, ja ammatiliitot nurin. . Tämä eu, kusetus on loppusuoralla, palkatomuuden ja valtavan köyhyyden myötä romahtaa koko höskä. Raha pitää yhteiskunnan koossa,palveluiden kera ja kun se kansalaisilta loppuu, koko saamarin EU, höskä romahtaa. Tämä on väistämätöntä, haluttiin sitä tai ei.!

Jari Kaisla

Työntekijät ovat porvareiden etiikassa vain ylimääräinen kuluerä, jotka täytyy poistaa heti kun vain suinkin on mahdollista. Mitä enemmän robotiikkaa tulevaisuudessa sitä parempi porvareille. Näin saadaan ohjattua kaikki voitot pienelle piirille.

Teemu Terava

Opittuaan, ettei yritystoiminta ole hyväntekeväisyyttä, punapääoma selvitti konkurssinsa ja nuoli haavansa.
Nykyisin punapääoma toimii, kuten muukin pääoma. Se ei pidä suurempaa ääntä itsestään eikä aatteistaan, vaan hakee tuottoa siinä kuin muukin pääoma.
Punapääoma ei maksa työväelle kummempia palkkoja kuin muutkaan ja irtisanoo väkeä siinä kuin muutkin.
Aate ei enää haittaa punapääoman bisneksen tekoa. Siksi ay-liikekin toimii omistajana, kuten muutkin kapitalistit.

Tuula Rossi-Määttä

Mie oon kans ihmetellyt tätä irtisanimista siltäkin osalta,että poistettaanko myös yrittäjiltä tämä 9 kuukauven takaisin ottovelvote joka on muutaman vuuvven ollut käytössä.Eli jos työnantaja irtisannoo työntekijän ,niin 9 kuukauven aikana ei uutta työntekijjee sua palakata irtisanotun töitä tekemmään.

Timjoh Ken

Niin on kummallisia väitteitä, että huvittaa. Nalkuttajat ymmärtävät, että on hyvin ja huonosti toimeentulevia ihmisiä, eikö? Onko aivan mahdotonta ymmärtää, että on hyvin ja huonosti menestyviä yrityksiä. Mikäli kyse on huonosti menestyvästä yrityksestä, ei sen tilannetta auta lainkaan Rinteen opit. Hänhän on kunnostautunut työssä siellä missä palkka otetaan muiden selkänahasta (ay ja eduskunta). Rinteen opeilla on yhdentekevää, mikäli kaikki 19 menettävät työpaikkansa kunhan kahta vain ei irtisanota. Konkurssia ei Rinnekään pysty kieltämää tai estämään kannanotoillaan.

Juha-pekka Naukkarinen

Globaalit markkinat määräävät suunnan yrityksissä,jos niitä ei seuraa,niin putoaa kelkasta ja yritykset muuttavat ulkomailla,kuten on jo käynyt,korkeintaan pääkonttorit ovat Suomessa,yrityksen pitää pystyä tekemään hinta/laatusuhteeltaan kilpailukykyistä tuotetta,ainoastaan silloin se menee kaupaksi,hyväntekeväisyyteen yritystoiminta ei voi perustua ja se edellyttää ammattitaitoista työvoimaa,josta yritykset kilpailee!

Kaarlo Kunnari

Antti Rinne epäilee Sipilän työelämäkokemuksia. Milloin Antti on tehnyt oikeita töitä eli muita töitä kuin ammattiyhdistys politiikkona tai kansanedustajana ja vastaavana? En ole tietoinen siitä, että hän todella olisi tehnyt joskus töitä muuten kuin opiskeluaikana tilapäistöitä, jossa aina joku kokeneempi on ohjannut työtä. Juha Sipilä on minun näkemykseni mukaan todella työskennellyt työelämässä eli Antin väite on epätosi. Juha kylläkään ei luultavasti ole vääristellyt työelämän sääntöjä niin paljon kuin Antti, joka on taas eri juttu, eli tällä linjalla Antti on oikeassa. Juha ei ole tutustunut niin tarkasti työelämän sääntöihin, että osaisi kieltäytyä työn tekemisestä aina ja kaikkialla ja kuitenkin vaatia palkkaa siitä..

Seppo Tossavainen

Sipilä on vain muodollisesti oikeassa, kun hän sanoo, että ajokortin menettänyttä työntekijää ei saa irtisanoa. Rinne on oikeassa siinä, että yrityksellä ei ole tässä tapauksessa ongelmaa. Kortin menetys käy lomauttamisperusteeksi, mutta ei riitä irtisanomiseen.

Ongelmia on. Esimerkiksi kun yrittäjä palkkaa itselleen apulaisen, niin häntä koskevat samat säännöt kuin suuryritystä. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä saa irtisanoa vain jos työ on tosiasiallisesti vähentynyt ja irtisanottu pitää ottaa takaisin, jos työtä löytyy 4 kuukauden kuluessa.

Mutta tosiasiassa moniin ongelmiin on käytettävissä lain mukainen ratkaisu.

Yrittäjien ja yritysten pitäisi uskoa, että irtisanominen on ratkaisu vain tietyissä lain mukaisissa tilanteissa. Ja sitten loppuihin ongelmiin ratkaisu on lomautus.

Juha Wiklund

Mitä nopeammin nykyisestä äärioikeistohallituksesta päästään eroon sen parempi kaikille.

Kohta on vaalit edessä. Älkää unohtako hallituksen harjpittamaa riisto toimintaa. Nyt jos koskaan sinunkin äänelläsi on merkitys. ÄÄNESTÄ.

Timo Tiitinen

Hallitus on patruuna Eero Lehden komennossa.
Tarkoitus on saada takaisin keskiaikainen sääty-yhteiskunta aikaan.
Missä patruunat hallitsee, pehtoorit potkii perseelle, entiset pienyritäjät
matelevat torppareina patruunoille.

Auli Torikka

Ei se irtisanomis suoja tuo lisää niitä työpaikkoja. Aina mihin se vaikuttaa on että alle 20 hengen yritys voi pompotella työntekijöillä. Jos pärstä ei miellytä, saa lapsen, haluaa pienempi paikkaisen työntekijän, sanoo väärän sanan, jne. Ei se niitä työpaikkoja tuo lisää vain työntekijän vaihtuvuus lisääntyy. Kuka haluaa tehdä töitä sellaisessa yrityksessä jossa on koko ajan pelko et lopputili tulee ja syytä ei tiedä. Elikkä kannattaa nuorten suosia yli 20 hengen yrityksiä ja vaatia et on palkka jolla tulee toimeen ja jotakin jää vielä sinne sukan varteen.

Reijo Heikkilä

Irtisanominen vaikuttaa näin, että firma voi pitää 2 päivää, ja ottaa uuden jos ei tyyppi miellytä. Ja palkkojakaan kun ei ole enään pakko maksaa, voi ottaa työkokeiluun puoleksi vuodeksi tai vuodeksi, ja taas kun edelliseltä loppuu sopimus,voi kilauttaa kortistoon ja ottaa uusia orjia. Aktiivimallista voi ottaa kelan työttömyysturvaa saavia kansalaisia, onhan näistä varaa valita, jo sadat tuhannet suomalaiset saa kelan työttömyyskorvausta, vastineeksi pitää tehdä työtä, että saadaan yritysjohtajille pulleat kukkarot. On halpaa pitää työmiehiä nykyään. Se on näin helppoa, kyllä se sipilä tietää yritysjohtajana, että kun palkatonta orjavoimaa on, yritysjohtajan kukkaro pullistelee. Nauttikaa nyt tästä rakkaasta suomea tuhoavasta eu,sta.

Hannu Karjalainen

Kaikki kommentit Rinne mukaan lukien on naurettavaa pilkun viilaamista. Olin mukana, kun 1990-luvulla pankkien henkilökuntaa potkittiin eläkeputkeen. Olin työnantajan asemassa ja monet pöytäkirjat tuli laadittua siitä, kun työntekijä ottaa lopputilin saaden "paketin" irtisanomisen sijaan. Esimieheni sanoikin, että eihän me irtisanota ketään, vaan työntekijät irtisanoutuvat. Tosin muita vaihtoehtoja ei ollut; ottaa vähäinen paketti (lämmin kädenojennus) tai irtisanominen.

Reijo Heikkilä

Nauttikaa nyt tästä eu,n tuomasta kurjuudesta. Julkinen terveydenhuolto kaatuu, ja tilalle tulee yksityinen, ja se tarkoittaa sitä että kaikki maksaa. Jo nyt maksaa esim, korvien putsaus, sairaanhoitaja putsaa korvat, sekään ei ole enään ilmaista. Näin se kokoomus ja kepu nokittaa omaa kansaansa. Jan Vapaavuori/kokomus/ Helsingin kaupungin pormestari, hän sanoi, pakolaisia pitää ottaa lisää. Joo, tottakai, onhan ne työt jonku tehtävä, mutta mietitäämpäs vähän tarkemmin sitä, että mitäs suomen kansa tekee, kun pakolaiset halutaan työpaikkoihin, palkkaväen tilalle, tähän ei tietysti ole länsi ja eu, mielisillä kansalaisilla mitään vastaan, eihän..? jos pakolaiset tekee ne teidän työpaikkojen työt, halvemmalla kuin te. ! Tässä sitä ihanaa eu,ta.. No, pakolaisia yritetään palkattomiksi orjiksi, ja mikä taho on tämän palkattoman orjuuden ajaja. No, EU, eu,han se siellä, VAPAA MARKINATALOUS / KIKY näitä vääristymiä on eu, täynnä, näitä ei kansalaisille kerrota, vaan se, joka nämä asiat tietää, se ei eu,ta halua. Suomi pärjäsi Kekkosen aikakaudela hyvin, nyt eletään rosvoiluyhteiskunnassa, johtajiston oma napa on etusijalla..Nytkin oikein päivästä toisen puhutan txt, tv,ssä voi voi tulekohan siitä jutta urpilaisesta komissaari. Tätä se on, sehän on ainoa huoli, kuka ottaa minkäkin viran, koneisto paisuu ja paisuu, ja kansahan se maksajana tälle eu, hulluudelle on. Tätä se eu, on. 20 henkilön firmoista voi nyt huoletta potkaista työmiehet pihalle, kortistot on orjia täynnä, sieltä vaan palkaton orja palkkaväen tilalle. Ai mikä ostovoima.? No, ei sitä ole kun kukaan ei kohta saa enään työstään palkkaa, kapitalismi kukoistaa ja rosvot pomppii tunkiolla, ja EU, kiittää. Tarkastellampa tätä rikollisjärjestöä vähän lähemmin. Pakolaisia halutaan lisää, mutta missäs on maksumiehet kun kohta kaikki palkattomassa työssä, ja AY, liikkeet nurin. Joo, ja nythän kuolataan paikallisen sopimisen päälle, tule meile töihin, me ei voida maksaa kuin 5 euroa tunnille, AY, liikkeet ei ole enään sun turvana. Ota tai jätä, mutta TE, toimisto antaa karenssin jos et orjaksi tule. Mitähän minä vielä tästä ihanasta eu,sta kertoisin teille. No, pakolaisten tulo on 100% varmaa, kesä on taas tulossa ja välimeren takana valtavat lähtökomppaniat kohti sosiaaliturvan eurooppaa. TE, hyvät kansalaiset maksatte, jos on rahaa. Asuntoja tarvitaan, ja palkatonta orjatyötä, ei pakolaisia voi jouten pitää, ne tulee sotamaista joita tämä kuolemankolmio pommittaa syyria jne. Made in EU.!

Reijo Heikkilä

Suomiparka ei voi muuta kuin kuunnella kuolemankolmiota. Pelkona on, että eu, romahtaa, voi voi miten meille sitten käy.? Suojaakohan se kuolemankolmio enään sitten meitä.? Niimpä niin, sitä olisi kannatanut miettiä jo silloin, kun kiikutitte suomiparan eu, orjaksi. Mistään ei päätetä itse, eu, päättää. Kellojen viisareiden siirtelykään ei onnistunut, eu, ei antanut siihen lupaa. Miksi suomi on tällaisessa talutuksessa ?, eikö olisi mukavaa olla itsenäinen maa, ja päättää ihan itse kaikesta, ihan kuten kiina, pohjoiskorea, venäjä, unkari, jne. nyt eu, on se joka päättää, ja määrää.. Suomiparka ei päätä mistään itse. Suomi on täysin tämän kuolemankolmion talutuksessa. Syyrian pommi-iskujakaan ei voitu tuomita, ei tietenkään, eihän se nyt sovi, että kuolemankolmiota uhmataan, pian jättävät tämän pienen hiirulaisen ihan yksin. Joten parempi pissat pöksyissä kiitellä sotarikoksista kuolemankolmiota. HUOH.

Harry Rönnberg

Mistä Suomeen on tullut niin paskoja raha- ja mahtimiehiä että naisia? Eduskunnassa ei enää osata säästää lakeja jotka koskevat koko kansaa vaan siellä istu Kepulistejä ja Kopulistejä ja Sinileviä säätämässä lakeja jotka poistavat "kannustinloukkuja" oman veljeskunnan porukalta, räpläävät alkoholilain kanssa ja säätävät "aktiivimallistaan" lain vaikka tämä laki on pelkkä nimi ja tukileikkuri työttömille, sekä lisää byrokratiaa ja tavallista kansaa kohtaavia "kannustinloukkuja" . Onhan se aivan mielipuolista ettei varsinaisen palkkatyön etsintä ole "aktiivisuutta" vaan työttömiä ajetaan kaikenmaailman hömppätyö-, -kurssitus ja -yrittämiseen. Ja Iso pieni mies Pekkarinen ei löydä oikeastaan mitään leikattavaa neljän miljardin vuotuisista yritystuista mutta hallituksen toimesta vähävaraisille heilutetaan 4,65% leikkuria ja karenssijaksoja erittäin herkästi. Nyt halutaan vielä räplätä työsuhdeturvaa. Ja sitten sen päälle ihmetellään miksi ei Suomessa synny tarpeeksi lapsia?