Keskiviikko 26.6.2019

USA, Ranska ja Britannia iskivät Syyriaan – Tutkija: ”Osoitettiin päättäväisyyttä ja rajoja”

Luotu: 
14.4.2018 09:15
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Yhdysvallat, Britannia ja Ranska ovat tehneet ohjusiskun Syyriaan epäillyn kaasuiskun takia. 

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kertoo BBC:n mukaan, että isku on tällä erää ohi, mutta maat ovat valmiita tekemään uuden iskun, jos Syyria tekee uuden kaasuiskun.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi omassa lausunnossaan, että ohjusisku on isku barbarismia ja raakalaisuutta vastaan.

–Haluamme toimillamme esittää vahvan vastalauseen kemiallisen aseiden valmistamiselle, levittämiselle ja käyttämiselle, hän sanoi BBC:n mukaan.

Ulkopoliitisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kuvailee iskua rajatuksi ja eskalaatiota ehkäiseväksi ”ojennusiskuksi”.

–Lännen ojennusisku Syyriassa rajattu, eskalaatiota ennaltaehkäisevä. Osoitettiin päättäväisyyttä ja rajoja. Syyrian ja Venäjän reaktiot todennäköisesti kiivaita, mutta retoorisia, disinformatiivisia. Epävarmuustekijät kuitenkin huomattavia, hän kommentoi Twitterissä.

Lue myös: Geopolitiikan asiantuntija ohjusiskusta: ”Venäjän suoran sotilaallisen vastauksen todennäköisyys on nolla”

Venäjän Yhdysvaltain suurlähettiläs Anatoli Antonov on jo ottanut iskuun kantaa kovin sanoin.

–Pahimmat pelot ovat käyneet toteen. Varoituksiamme ei kuultu. Ennalta suunniteltua skenaariota toteutetaan. Jälleen meitä uhataan. Me varoitimme, etteivät tällaiset teot jää ilman seurauksia, hän sanoo suurlähetystön Twitter-tilillä julkaistussa viestissä.

–Koko vastuu on Washingtonissa, Lontoossa ja Pariisissa. Venäjän presidentin loukkaaminen ei ole hyväksyttävää. Maailman suurimman kemiallisten aseiden arsenaalin omistajalla USA:lla ei ole moraalista oikeutta syyttää muita, hän jatkaa.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

Trump sanoi ihan oikeinkin:

"Donald Trump sanoi omassa lausunnossaan, että ohjusisku on isku barbarismia"

Tässä kohtaa kannattaa lukaista muutamien vuosien takainen kirja: "Uusi sotilaallinen humanismi", jos on jostain syystä jäänyt välistä ja lukematta, jo kirjan esipuhe kertoo paljon meneillään olevasta...

Erkki Malinen

Voi tätä tekopyhyyden määrää mitä Länsi nyt osoittaa. En tietenkään hyväksy myrkyn käyttöä, kun katsotaan miten on reagoitu Bokoharamin tyttöjen sieppauksiin Afrikassa, pienillä uutisilla. Näitten tyttöjen kohtalo on vähintään yhtä hirveä kuin myrkky uhreilla.

Reijo Heikkilä

Älkää syökö kaikkea mitä kirjoitetaan. Tämä kolmikko on rikoksen tiellä, sivistyneet maat tuomitsee nämä barbaarimaiset raukkamaiset hyökkäykset, ei mikään sivistynyt maa hyväksy tuolaista. Mutta kun eu, on suuri kohoosi, ja täällä päättäjät suosii korruptiota ja rikollisuutta, niin minkäs kukaan tekee. Se jää ulkomailman, ja tavallisen fiksun kansalaisen kauhisteltavaksi mitä tämä kuolemankolmio saa aina aikaan. Näitä laittomia pommitusretkejä koitetaan niin kaunistella, voi kun nämä oli nättejä näyttöjä, nättejä vähän niinkuin rangaistuksiakin, että voi voi kun näin ei saa tehdä. Ette kai te ole noin aivopestävissä. Kai te näette, että vain terroristit kykene tällaiseen hävityksen, vain sivistymattömät terroristit. Pommikoneetkin oli varmaan jonku psykopaatin kuolalla kiilloitettuja. Aikuiset ihmiset, teitä saa hävetä ulkomailla käydessä. No, saapahan siellä sanoa millaisia terroristeja on maapallolla nähnyt. Sekin on yhdenlainen rikkaus.