Sunnuntai 16.6.2019

Tässä Vladimir Putinin vastaus: ”USA pahentaa humanitaarista katastrofia”

Luotu: 
14.4.2018 11:37
Päivitetty: 
14.4.2018 05:44
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Vladimir Putin kutsuu YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokoukseen ohjusiskun vuoksi.
|

Venäjän presidentti Vladimir Putin tuomitsee Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan Syyriaan tekemän ohjusiskun.

–Toimillaan Yhdysvallat pahentaa entisestään humanitaarista katastrofia Syyriassa ja aiheuttaa siviileille kärsimyksiä, Putin sanoo lausunnossaan uutistoimisto TASSin mukaan.

Putinin mukaan Syyriassa vierailleet venäläiset sotilasasiantuntijat eivät ole löytäneet todisteita kemiallisten aseiden käyttämisestä.

–Jälleen kerran, aivan kuten vuosi sitten, kun Yhdysvallat hyökkäsi ​​Syyriassa, tekosyynä käytetään kemiallista hyökkäystä siviilejä vastaan, tällä kertaa Douman kaupungissa. Venäjän sotilasasiantuntijat, jotka vierailivat väitetyllä tapahtumapaikalla eivät löytäneet mitään jälkiä kloorin tai muiden kemiallisten aineiden käytöstä, eikä yksikään paikallisista asukkaista vahvistanut, että kemiallinen hyökkäys olisi tapahtunut.

Uutistoimisto AP:n mukaan Putin kutsuu YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokoukseen ohjusiskun vuoksi.

Yhdysvaltain entinen YK-lähettiläs Samantha Power kommentoi aikaisemmin lauantaina, ettei ohjusiskua olisi ollut mahdollista tehdä, jos se olisi käsitelty YK:n turvallisuusneuvostossa ja Venäjä olisi käyttänyt veto-oikeuttaan.

 

 

 

Lue myös:

Sauli Niinistö: ”Uskon, että Venäjä pitää mahdolliset vastatoimensa harkittuina”

Yle: Timo Soini varoittaa kostonkierteestä Syyriassa – ”Jos tämä purkautuu hallitsemattomalla tavalla, se olisi todella iso kriisi”

Geopolitiikan asiantuntija ohjusiskusta: ”Venäjän suoran sotilaallisen vastauksen todennäköisyys on nolla”

USA, Ranska ja Britannia iskivät Syyriaan – Tutkija: ”Osoitettiin päättäväisyyttä ja rajoja”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Heikkilä

Kohta on eu,lla maksamista, kohta on kymmeniä miljoonia rynnimässä hallitsemattomina massoina kohti eurooppaa, se on eu,lle niin oikein, raha loppuu ja palkkatyöt muuttuvat palkattomiksi, siinä sitten tarjottimella sitä ihanaa eu,ta. . Se on oikein eu,lle sitten katsotaan kuka on katastrofissa kun eu, romahtaa..!

Reijo Heikkilä

Barbaarimainen ja raukkamainen teko kolmikolta. Sotarikos. Kun ei mene omien mieltymysten mukaan, niin pommittamalla menee, tapetaan ja aiheutetaan kaaosta,ja suunnatonta kärsimystä viattomalle syyrian kansalle, kyllä ne taipuu siihen mihin me halutaan. Minä tuomitsen jyrkästi tällaiset raukkamaiset tappamiset, se on vailla minkäänlaista ihmisyyttä, täysin raukamainen ja barbaarimainen teko siviilejä kohtaan, vaikka muuta koittavat valehdella. Siinä myös toinen omituisuus, joittenkin maiden johtajat oikein kiittelee radio haastateluissa, mutta eivät näe näille raukkamaisille teoile tuomistevia lausuntoja. Outoa, hyvin outoa, mutta itse sanon nyt sen, että älkää itkekö kaduilla kun ilmenee kostoiskuja, sillä nämä barbaarimaiset teot joku taho kostaa 100% varmuudella, näin se on ollut aina, että iskuista seuraa vastaiskuja. Minä en olisi tämän kolmikon johtajana antanut tappamiskäskyjä, senverran on vielä tervettä järkeä päässä.

Reijo Heikkilä

Nyt ei kolmikon kannata odotella neuvotteluihin syyriaa ja venäjää, saattaa olla, että nämä sivistyneimmät maat, ne ei barbaarien pöytiin istu. Eikä tarvi istua, rauhan omaisia päätöksiä ei kannata odotella, niitä ei näköpirissä ole, ikävä kyllä. Näin minä nyt näen pitkälle tulevaisuuteen. EU, ei ole rauhan asialla,vaikka tätä valehdellaan kansoille, kuten viime yö sen todisti. Ahtisaari voi nyt ottaa peilin käteensä ja kysyä siitä näkyvältä henkilöltä, että onko eu, rauhan asialla. ? Ei todellakan ole, britannia on vielä eu, maa. Miksi ei siis tuomita tätä sotarikosta. Raukkamaista barbaarimaista tekoa. Suomihan voisi tuomita, ei kittäminen ole oikea teko. No, näkyyhän nämä täällä tapahtuneet murhatkin sille, että ei piitata omasta kansasta ja sen turvallisuudesta mitään, sehän on jo todistettu. On siis tulossa näitä kahakoita lisää ja lisää, saamme kiittää tästä kapinamielistä eu,ta.

Reijo Heikkilä

Maailmassa on useita vaarallisia johtajia, joitten teot sattaa koitua ongelmiksi. Poiminta erään päättäjän suusta. No, nyt tämä kolmikko kuuluu heihin. Katselen uteliaana, miten tämä henkilö reagoi nyt näihin pahantekijöihin, tähän saaka hän on kiitellyt näistä laittomuuksista.

Veijo Murtomäki

EU:n johtavat maat ovat USA/Naton halullisia panttivankeja. Suomikin pyrkii mukaan, voi meitä. Putin ja Lavrov ovat kommenteissaan sivistyneitä ihmisiä verrattuna kolmen koplaan Bush–May–Macron, joka toimii summamutikassa, kuka mistäkin syystä.

Reijo Heikkilä

Jari. Nythän olisi hyvä ottaa nimet ylös kaikilta, jotka haluaa maksaa isompaa veroa, kun saadaan kohta lisää maksettavaa. Onneksi köyhillä ei ole mistä antaa, se on otettava varakkailta, ja näiltä eu, mielisiltä. Laittakaa kyselyä talouksiin, haluavatko isompaa veroa maksaa. Venäjä päättää itse ottaako maksuja vastaan vai ei, eu, ottaa vastaan kaikki maksoi mitä maksoi.

Juhani Tuomi

Ei länsi tappanut tuolla ketään. Jopa Venäjä myöntää, että iskussa ei kuollut ensimmäistäkään siviiliä tai sotilasta. Ps.Tää Uusisuomi tuntuu olevan aika isosti näiden Pietarin trollien vaikutuspiirissä. Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Juha Koponen

.."joku taho" siis rikolliset ryssät? On surkeaa , että Putin puhuu Syyrian kansan kärsimyksistä. Venäläiset ovat antaneet kemiallisia aseita, pommittaneet sairaaloita ja siivilikohteita kymmenittäin. Syyrian ja KGB Venäjän vanha yhteistyö on nyt julkista. Aiemmin KGB tuki terorismia länsimaihin ja Israeliin Asadin isäukon kanssa, salaa.Ryssä jopa pyrki rakentamaan ydivoimalan Syyriaan. Israel pyyhkäisi ryssän tuotoksen maantasalle. NYT Asad maksaa rahaa Putinille siitä, että siellä on venäläisiä aseita sotilaista tappamassa siviileitä....

Jukka Lehti

Ja suurin osa aikeisemmin syyrissa kuolleista on läntisen "Demokratian" tunnolla, läntinen "demokratia" mobilisoi ja aseisti arabikevään ja sen jälkeen USAlta ja EUlta mopokarkasi käsistä ja uhreja todella paljon näiden maiden vastuilla. Venäjä tuli leikkiin vasta myöhemmin kun ISIS oli lännen avustuksella päässyt vallankahvaan. Tämä vain unohtuu meidänkin päättäjiltä ja ovat omalta osaltaan vastuussa kun ovat tämän aikoinaan hyväksyneet. Näiden läntisen "demokratin" levityksen jäljiltä kodittumien ja pakolaisten määrä käsittämätön.

Reijo Heikkilä

Eu, on erimielinen jo hyvin monesta asiasta. Unkari, ei sekään halunnut eu,ta. Se on omituista, että tämä kuolemankolmio, siinä on kaksi maata jotka kuuluvat vissiin eu, maihin. Vähän outoa on touhu. Ahtisaari luulee, että eu, on rauhan asialla. Onko varmasti.? Nord stream 2 rakennetaan, se saattaa vituttaa joitakin kolmioon kuuluvia maita. Katkeruus on vienyt järjen.

Reijo Heikkilä

Puhut nyt varmaan siitä, kun eu,sa on värivallankumous. Tarkoitit varmaan sitä. Kai sulla on rahaa, tulokkaita on välimeren takana miljoonia. Kaiva siis kuvettasi. Venäjä pärjää aina, se määrää itse omasta maasta, mutta suomi ottaa käskytykset eu,lta. Kai tiesit

Riitta Anttila

Jokainen ajatteleva ihminen tajuaa, että kaasuhyökkäys oli provokaatio. Valkoiset kypärät, jonka johtohahmo on englantilainen sotilas järjesti koko casyn.
Miksi ihmeessa Syyria olisi juuri nyt, kun on saamassa Damaskoksen lähiöt hallintaan ja kapinnallisryhmät kuljetettua kauemmas. Eivätkö nämä kapinallisryhmät juuri tänään arvostelleet kolmen pienen muskettisotilaan pommitusreissua liian vähäiseksi. Olisi pitänyt pommittaa enemmän. Tämä on farssi. Länsimaa tovat todellinen uhka maailman rauhalle. Siis mitään, ei mitään ole opittu Irakista ja Libyasta.
EU:n valtiot saavat hävetä että lähtivät mukaan tähän hyökkäykseen ja ressukat valtioiden päämiehet hymistelevät vain hyväksyvästi. Kun ei muuhun riitä rahkeet.

Reijo Heikkilä

Se on hyvä, että seuraatte minua, hyvä että joku lukee juttujani, kirjoitan niitä useaan eri lehteen. . Uutisista saa kuulla joka päivä tämän kuolemankolmion sotarikosretkistä, minä koitan täällä oikoa asioita, että mahdollisimman vähän kansasta sekoaa, ja olettaa, että kuolemankolmio olisi sivistyksen tiellä. Nämä kuolemankolmion teot on uutisoitu laajalti ulkomailla. Minun uutisoiminen täällä on pientä, joku hikinen uusi suomi palsta, mutta näköjään, on länsimielisillä pinna tiukalla, jo näin pienestä. Tapojen mukaan.....

Reijo Heikkilä

Kiitos. Samallahan tuota itsekkin luit kun ylistin putinia, se ei ole barbaari, toisin kuin eräät. Kiitos kun huomioit viestejäni. Meillä kaikilla on omat mielipiteet, ei saa vetää hernettä nokkaan, joku tykkää rikoksentekijöistä, joku taas rakastaa rauhaa.

Reijo Heikkilä

Nimittelyt on syytä jättää aina omaan arvoonsa, vain todella paha ihminen haukkuu toisia kommentoijia. Sellainen äkkipikainen ihminen, jolla tosi pahoja psyykeongelmia itsensä kanssa, tällaiset ihmiset syyllistyy häiriköimiseen, joita olisi syytä poistaa palstalta. No, vielä asiaan. Tämä KK,n hyökkäys siviilejä kohtaan, on uutisoitu kymmenissä maissa, hyvin barbaarimaisena tekona.

Reijo Heikkilä

Mitähän kissarotuja ne oikein on, tietääkö joku, ne on sellaisia isokokoisia punaisia karvoitukseltaan, sellaisia juovikkaita kolleja, isopäisiä, ja aika häijyjä, Meidän naapurissakin on niitä, ne ovat miehiin meneviä, vaikka ovat itsekkin poikakissoja. Väriä epäilen, jos on punaiset viikset, ja punainen leukaparta, on takuuvarmasti pakoputkimiehiä, rööriroope. No, en silti ole rasisti, kyllä me kaikki tänne mahdutaan. Tarkoitan nuita poikiin meneviä poikakolleja.

Markku Koivisto

Hjooo! Tulikin tässä taas mieleen muuan radiojerevan juttu. Pikkupoika kerto innoissaan opettajalle että heillä oli juuri syntynyt kuusi kissanpentua. Hienoa sano ope, minkälaisia ne on. Ne on kaikki kommunisteja, isä sano. Muutaman päivän päästä juttu tuli open mieleen ja kysy, miten ne pennut jaksaa. Oikein hy vin ne jaksaa, mutta yksi ei enää ole kommunisti. Jaa, ihmetteli ope, mitenkäs se ilmenee ettei se yksi olekaan kommunisti. No isä sano ettei se enää ole, kun sen silmät on jo auennu.

Reijo Heikkilä

Pasi kyllä saa mediasta vielä seurata, kun kaduilla pillitetään, että nyt ne kosti, se oli raukkamainen teko. Tottakai ne kostaa tämän, se on ajan kysymys, ei rauhaa rakenneta sillä, että tämä terroristikolmikko jatkaa laittomuuksiaan. Venäjä ei ole terroristimaa, vaikka kuinka tämä kuolemankolmio yritti, että eikö sitä sotaa saada aikaan, mutta ei. Ei venäjä siihen alkanut, se oli takaisku tälle häpeälliselle kolmikolle. Mailmalla on uutisoitu laajasti tämä terroristien isku.

Iikka Repo

Puuttiniko oikea henkilö puhumaan humanitaaristen ongelmien lisäämisestä ja kansainvälisten sopimusten rikkomisesta. Terroristi nimeltään Putin vastaa Krimin laittomasta valtaamisesta ja Ukrainan kriisistä, matkustajalentokoneen alasampumisesta ja monista monista muista epäinhimillisistä teoista. Hullut on valittu johtamaan maailman suurimpia valtioita. Venäjä, USA, Kiina, Korea,.... Tuossa pahimpia, mutta lista jatkuisi vaikka kuinka. Lähi-Idän ja itäiset valtiot ylipäätänsä, ja Afrikan valtiot samaa diktaattorijohtajien temmellyskenttää. Etelä- ja Keski-Amerikka. Mitä jää jäljelle? Maailma hullujen diktaattoreiden käsissä.