Keskiviikko 19.6.2019

Tom Packalén: ”Kuinka pahasti media voi leimata poliitikkoa ilman perusteita?”

Luotu: 
16.4.2018 16:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Tom Packalén.

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén pitää loukkaavana ja absurdina Ilta-Sanomissa esitettyä väitettä, jonka mukaan hän olisi ”Tehtaankadun mies”. 

Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapala kuvaili Packalénia näin kolumnissaan, joka käsitteli perussuomalaisten Venäjä-kommentteja. 

–Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi – eli hänen näkökulmansa eivät juuri edes yllätä, Haapala kirjoitti.

Packalén kertoo olevansa jättämässä tutkintapyyntöä Ilta-Sanomien jutusta. Hän aikoo pyytää poliisia selvittämään, onko siinä Timo Haapala syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen.

–Olen hyvin tietoinen, että poliitikon tulee kestää julkista kritiikkiä, sillä se on osa työtämme. Haluan kuitenkin nostaa esiin kysymyksen rajanvedosta. Kuinka pahasti media voi leimata poliitikkoakaan ilman perusteita, Packalén perustelee Puheenvuoron blogissaan.

Hän arvioi Haapalan kolumnin liittyneen Ylen A-Talk ohjelmaan, jossa Packalén kritisoi siihen mennessä julkisuuteen asti päätyneitä näyttöjä Venäjän syyllisyydestä Britanniassa tapahtuneeseen hermomyrkkyiskuun riittämättömiksi. 

–Samaisessa ohjelmassa kerroin, että jos näyttöä Venäjän syyllisyydestä tulee, olisin valmis kovempiinkin toimiin kuin yhden diplomaatin karkottamiseen, hän huomauttaa.

–Kun Haapala sanoo minun olevan Tehtaankadun mies, se ymmärretään yleisesti niin, että toimin Venäjältä tulleiden ohjeiden mukaan. Toisin sanoen Haapala sanoo, että olen Venäjän hallinnon toimija. Hän leimaa minut maanpetturiksi, rikolliseksi.  Väite on loukkaava ja absurdi. Olen isänmaallinen ihminen, yrittäjä, kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen, jolla on myös kansainvälisiä luottamustehtäviä. Minulla ei ole mitään agendaa muiden valtioiden kanssa tai hyväksi, Packalén jatkaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Heikkilä

Syyriassa on myös näitä jotka ei tiedä kenen puolta olla. EU, edustaa kurjuutta. EU,n toimintaperiaate on tämä. Kaikki maat eu, n alaiseksi, ja sitten alkaa eu, määräämään kaikesta.. Kansalaisista tulee kapitalistien orjia. Palkattomia orjia, joita käytetään hyväkseen, sitä sanotaan ihmiskaupaksi, jota eu, harrastaa. Palvelut romahtaa, ja palkattomuus kohta kaikkialla. Kuka muka kurjuudesta hyötyy. Ruokajonoja on suomessa jo kaikkialla, eikö se kurjuudesta kerro.? Vain tyhmät ei tajua.

Aki Terentjeff

Ihan kaikesta voi päätellä että Iltalehden Haapalan "leimakampanja" ja "mustamaalauskampanja" ei perustu mihinkään tosiasiaan, eli on täyttä valhetta ja vailla perustetta tai näyttöä. Suomen ongelma on ajatusmaailman kapea yhdenmukaisuus, on selvää että asioista pitää voida keskustella ilman leimaantumista, olipa mielipide mikä tahansa. Onko siis Haapala Trumpin mies? Mitä järkeä olisi keskustella tuolla tasolla,
mihin se vie ja mitä sillä saavutetaan. Paheksujat paheksuu ja mieltä pahoitetaan jos joku sanoo muuta kuin "kirkkoherra" käskee, sen jälkeen on lupa leimata, milloin trolliksi, milloin ja Puttinistiksi. Asioista ei uskalleta olla mitään mieltä mutta henkilöön pureudutaan ja asia unohdetaan, ilmeisesti oman kyvyttömyyden takia, leimaaminen tarkoittaa sitä että mileipiteesi halutaan "vaientaa" kunnes osaat olla oikeaa mieltä, vaikka olisit väärässä. On pelkkää omaa osaamattomuutta olla hyväksymättä toisten mielipiteitä tai ajatuksia, se kertoo enemmän sanojastaan kuin itse asiasta. Mustamaalamalla halutaan alentaa toisen mielipiteen arvoa ja uskottavuutta joka on erittäin epäkunnioittavaa käytöstä.

Marko Lehtinen

Minun mielestäni Tehtaankadun mies tarkoittaa henkilöä, joka julkisesti esittää samanlaisia mielipiteitä, joita esitetään Tehtaankadulta. A-studiossa kuulemani ja näkemäni perusteella Packalen on mitä suurimmassa määrin Tehtaankadun mies.

Harri Tapani

Tuommoisen löysin tuolta uutisessa mainitusta Packalenin blogikommenteista, siitä siivu:

"...valtiollinen YLE käynnisti leimaamiskampanjan, jossa mielipiteen perusteella voitiin henkilö leimata vieraan vallan toimijaksi, Trolliksi, Putinistiksi tai joksikin muuksi, mikäli tämä ei kiltisti toistanut haluttua narrattivia. Tämän toimeksiannon antoi Jessikka Arolle RKP:n puolustusministeri Haglund, ei PS..."

http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253887-pannaan-poliisikin-lu...

Luulen kyllä, että tuon tapainen kampanja käynnistettiin jo useita vuosia aiemmin, siitä on juttua täällä Uuden Suomen uutiskommenteissakin, kun väki huomasi melkoisia muutoksia uutisoinnissa jo kymmenen vuotta sitten.

Timjoh Ken

Tom Packalenin mielestä poliisilla ei ole tarpeeksi töitä muutenkin. Hänen esiintymisensä tv:ssa asenteella minä kyllä tiedän ja naurut perään antoi mahdollisuuden ajatella Haapalan tavoin. Toisaalta Packalenilla oli myrkytyksen syistä niin kapea-alainen näkemys, että onneksi tuo ei ole tutkinnassa töissä. Kapea-alaisuus ei edesauta rikosten ratkaisussa. Persujen itää sympatisoivat näkemykset ovat hämmentäviä.

Seppo Marjamäki

Eikös median edustajat hetki sitten anoneet toimittajille lain suojaa pahansuopaa arvostelua vastaan. Itse he kyllä saavat mollata julkisuuden henkilöitä miten haluavat. Joku raja pitäisi olla sillä, minkälaista tekstiä saa julkaista. Ainakin ns laatukustantajien julkaisuissa. Toivon, että Packalen jättää tutkintapyynnön.

Reijo Heikkilä

Syyriassa on myös näitä jotka ei tiedä kenen puolta olla. EU, edustaa kurjuutta. EU,n toimintaperiaate on tämä. Kaikki maat eu, n alaiseksi, ja sitten alkaa eu, määräämään kaikesta.. Kansalaisista tulee kapitalistien orjia. Palkattomia orjia, joita käytetään hyväkseen, sitä sanotaan ihmiskaupaksi, jota eu, harrastaa. Palvelut romahtaa, ja palkattomuus kohta kaikkialla. Kuka muka kurjuudesta hyötyy. Ruokajonoja on suomessa jo kaikkialla, eikö se kurjuudesta kerro.? Vain tyhmät ei tajua.

Harri Tapani

Oletko jo lukenut Ilta-Sanomien uutisen jossa kerrotaan mm. "uutisista/Youtubevideoista tähän tapaan:

"Yhdessä tällaisessa "uutisessa" nähtiin irakilaissyntyinen amerikkalaismies ylistämässä Bagdadin valtausta vuonna 2003.

- Kiitos sinulle Bush, kiitos USA, mies kiitti Bushin Irak-sotaa.

Todellisuudessa miehen lausunto oli kuitenkin peräisin Yhdysvaltain ulkoministeriön tehtailemasta propagandamateriaalista.

20 eri liittovaltion virastoa on valmistanut samantyyppisiä tekaistuja uutisia useille tv-asemille tarkoituksenaan muokata mielipiteitä myönteisiksi hallinnon toimille. "

https://www.uusisuomi.fi/comment/787186#comment-787186