Torstai 23.5.2019

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

Luotu: 
19.4.2018 12:58
Päivitetty: 
19.4.2018 13:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva

Lähde kertoo MTV Uutisille, että Harry Hjallis Harkimo aikoo erota kokoomuksesta. Eilisestä lähtien on arvuuteltu, mitä Harkimo ja Mikael Jungner suunnittelevat.

Myös Yle kertoo saaneensa tietoonsa, että Harkimo aikoo erota. Helsingin Sanomat kertoi eilen lähteisiinsä vedoten, että parivaljakko suunnittelee uuden poliittisen liikkeen perustamista. Jo aiemmin eilen Harkimo oli antanut epämääräisiä vastauksia Ilta-Sanomille tulevaisuuden aikeistaan.

Yle tavoitti kommentoimista välttelevän Harkimon hänen poistuttuaan vaitonaisena eduskunnan Pikkuparlamentilta parkkihallille tänään puoliltapäivin.

Harkimo ei halunnut kertoa, mitä hän aikoo tiedotustilaisuudessa kertoa.

– Eikä tämä tiedotus liity mitenkään mihinkään liikkeeseen, Harkimo sanoi Ylelle.

No, mihin se liittyy?

– Sen näet, kun on tiedotustilaisuus.

MTV:n lähteen tietojen mukaan Harkimo aikoo ilmoittaa erostaan tänään. Harkimo kertoo MTV:lle ja Ylelle pitävänsä tiedotustilaisuuden kello 15.45 tänään.

Aiemmin tänään kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoi Harkimon kiistäneen hänelle aikovansa erota tai keräävänsä soten vastaista liittoumaa eduskunnassa. Harkimo on toistuvasti arvostellut sote-uudistusta julkisuudessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vesa Partanen

Hyvin näkyy jo nyt otsikoinnissa mistä uutisoinnissa on kyse. Jos asiaa jattelee suhteellisesti, niin eihän yhden miehen lähdöllä tai lähtemättä jäämisellä ole mullistavaa vaikutusta. Se jos jonkin uuden idean esittelevät, voi olla eri asia. Mutta rahaa pitää julkisuuden henkilöillä tehdä per heti. Ja pahimmassa tapauksessa lampaat seuraavat.

Vesa Partanen

Suhteettomia ovat otsikot, kun tiedotusvälinnet tekevät tunnetuilla henkilöillä rahaa. Yhden miehen lähdöllä ei oikeasti olisi noin suurta merkitystä mutta pahimmassa tapauksessa (yleensä?) lampaat seuraavat. Jos jonkin uuden idean esittelevät, niin sillä voisi painoarvoa ollakin.