Perjantai 19.7.2019

Sää muuttuu pian: Suursäätilaan tulossa melkoinen muutos

Luotu: 
28.5.2018 11:23
Päivitetty: 
28.5.2018 11:25
  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent arkisto
    Kuva

Suomen hellekevät on siirtymässä historiankirjoihin, Ilmatieteen laitos ennakoi.

Myös tämä viikko alkaa lämpimänä ja poutaisena, mutta viikon puolivälissä sää kylmenee tilapäisesti, kuuluu maanantain ennuste. Ensi viikonlopuksi eli koulujen päättäjäisiksi jälleen lämpenee – tilapäistä sekin.

– Sen jälkeen on ennusteissa enteitä suursäätilassa tapahtuvasta perustavaa laatua olevasta muutoksesta, Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ilmat viilenevät ja Suomi palaa ”normaalimpaan” kesäsäähän. Foreca ennusti aiemmin, että suursäätilan muutos tarkoittaa tuntuvimpia lämpötilan muutoksin maan pohjoisosaan, jossa ”lämpötila romahtaa jopa yli 10 asteella ”. Etelässä lämpötilamuutos on viiden asteen luokkaa, Foreca ennusti.

Alla Ilmatieteen laitoksen twiitti maanantailta.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

nico nyman

Suomen kesät ovat olleet viimeiset 10v enemmän vähemmän kosteita ja kylmiä, toista se oli lapsuudessa silloin ei kesäkuussa montaa keskilämmöltään alle 18 asteista päivää ollu vaik välillä sato etenki juhannukset ollu aina hyvin epävakaisia sään osalta mut pahemmaksi on muuttunut ite en ihan hirveesti tykkää jos liiän lämmintä pukkaa ainakaa näi aikaseen ku yleensä heinäkuu ollu se hellekuukausi mut nykyää en kyl paljo sääennusteisii luota... paras lämpötila on siinä 18-24 välissä