Torstai 27.6.2019

”Menetetty vuosikymmen loppui!” – Nyt riemuitaan Suomen taloudesta

Luotu: 
31.5.2018 11:02
  • Kuva: Kuvakaappaus Hannu Nummiaron Twitteristä
    Kuva
    Lähi-Tapiolan ekonomistin Hannu Nummiaron aiemmin julkaisema kuva niin sanotun menetetyn vuosikymmenen päättymisestä.
|

Ekonomistit ovat torstaina iloinneet joukolla Twitterissä. Riemuun on syynä Suomen talous.

– Se on siinä, menetetty vuosikymmen loppui huhtikuun jälkimmäisellä puoliskolla! Uuteen nousuun! hihkui Lähi-Tapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro Suomen hyvistä bkt-uutisista.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

 

Suomi on siis saavuttanut vuosina 2007–2008 alkanutta taantumaa edeltäneen bruttokansantuotteen tason.

Bruttokansantuotteen volyymi kasvoi tammi–maaliskuussa 1,2 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Vuoden 2017 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna työpäiväkorjattu bruttokansantuote kasvoi 3,1 prosenttia.

– Nousukauden taituttua voidaan olla tyytyväisiä, jos kasvu asettuu 1,5 %:n kasvutrendille, Nummiaro twiittasi.

Jotkut uskovat, että vahva kasvutahti myös jatkuu.

– Juhannuksena voi juhlia Suomen kesän lisäksi sitä, että huhti-kesäkuussa Suomen talous ohittaa edellisen huipputason BKT:n määrässä. Kauan siinä meni! twiittasi S-pankin ja FIMin pääekonomisti Timo Hirvonen.

Myös Hypon Juhana Brotherus uskoo, että kasvu voi jatkua.

– Suomen BKT yli 3% kasvussa alkuvuonna, kun investoinnit ja kulutus vauhdittivat menoa. Kaikkein vahvinta vetoa kone- ja laiteinvestoinneista ja asuinrakentamisesta. Erinomainen alku vuodelle 2018, eikä 3% kasvu koko vuodelle kaukana.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalevi Ripatti

Jos olet huomannut vähääkään seurata uutisia niin työllisyys on kehittynyt melkoista vauhtia, kiitos tämän. Vaan eihän suomalainen koskaan ole mihinkään tyytyväinen ja rahat pitää tuoda hopeatarjottimella kotiin sohvalle.

Kalevi Salonen

Turha iloita. Jokaisen pitäisi ymmärtää, ettei talouskasvu voi olla ikuista. Jo nyt globaalilla tasolla eletään velaksi, eli kulutetaan luonnonvaroja kestävää tasoa enemmän.

Valitettavasti lisää hyvää velaksi lupaavat voittavat politiikassa aina, joten järjelliselle linjalle päästään vain katastrofin kautta - ellei sitten ole jo liian myöhäistä.