Tiistai 23.7.2019

MV-lehden Ilja Janitskinille iso kasa syytteitä – epäillään mm. solvauksista rodun perusteella

Luotu: 
31.5.2018 18:45
  • Kuva: Alma Media arkisto / Tommi Parkkonen
    Kuva
    MV-lehden perustaja Ilja Janitskin saa useita syytteitä. Arkistokuva.

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin saa useita syytteitä MV-lehden vyyhdessä.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on asettanut Janitskinin syytteeseen kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kahdesta salassapitorikoksesta. Janitskinin epäillään syyllistyneen näihin rikoksiin MV-lehdessä julkaistujen artikkelien sekä MV-lehden keskustelufoorumilla julkaistujen kirjoitusten yhteydessä.

Janitskinin epäillään kirjoituksissa uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoisia maahanmuuttajia, juutalaisia ja tummaihoisia ihmisryhmiä rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän tai uskonnon perusteella.  Salassapitorikosten osalta hänen epäillään julkaisseen MV-lehdessä viranomaisen salaiseksi määräämiä asiakirjoja.

Janitskin on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Asian syyteharkinnan tässä mainittujen rikosten osalta on suorittanut valtakunnansyyttäjä, koska kysymyksessä ovat sanavapauden käyttämiseen joukkoviestinnässä liittyvät rikosepäilyt.

Syyte käsitellään samanaikaisesti kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläisen nostamien MV-lehteen liittyvien syytteiden kanssa Helsingin käräjäoikeudessa. Hämäläinen on asettanut Janitskinin syytteeseen noin 20:sta eri rikoksesta. Hämäläinen ajaa myös valtakunnansyyttäjän nostamat syytteet.

Haastehakemukset ja muut oikeudenkäyntiasiakirjat tulevat julkisiksi sitten, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Janitskin on tutkintavankeudessa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Hannu, täyttä asiaa. Nyt tullaankin kysymykseen: näyttääkö Suomi oikeusvaltiolta? No ei todellakaan, vaan pahasti näyttää poliittiselta diktatuurilta, josta demokratia oikeusvaltioineen on kaukana. Ilja Janitskin tapaus on täydellinen farssi. Tämä on aiheuttanut jo suunnatonta vahinkoa yhteiskunnan uskottavuudelle.

nico nyman

Hmm janitskin tuskin on itse yhtäkään artikkelia kirjoittanut tuonne jossa näitä solvauksia esitetään, artikkeleita on kirjoitelleet T-alkuiset salassapidetyt "toimittajat" joihin kuulema kuuluu mm:juha molari sen lisäksi sivun FB-alusteisella kommenttiosiolla on porukka harrastanut välillä hyvinkin tylyä joskin joskus jopa ihan aiheesta johtuvaa tiettyä idelogiaa tunnustavien panettelua ja asioiden yleistämistä kokonaisia kansanryhmiä kohtaan, koska jotkin totuudet ei pala tulessakaan uten se et 90% tänne tulleista "pakolaisista" ovat vain helpon elämän ja sossurahan perässä tänne tulleet, se on vain kova fakta että kun vuonna -15 alkoi näitä "syyrian sotapakolaisia" tänne valua niin suurin osa heistä ei ollut sieltäpäinkään afganistanista afrikasta ja irakista oli kaikki tulijat...

Kikka M. Coombes

Infopankki.fi ohjeistaa maahanmuuttajia: jokainen saa vapaasti sanoa ja kirjoittaa mielipiteensä. Kuinka tämä sama oikeus on kielletty Ilja Janitskilta? (Hän kirjoitti täyttä roskaa, mutta tämä ajojahti on naurettava.) Kafka pyorii haudassaan.

Olen Englantilais-Uusi-Seelantilais (äiti ja isä) Australialaisen kanssa naimisissa ja oma taustani on Suomalais Ruotsalainen (isä) ja Karjalainen äiti.