Lauantai 25.5.2019

Paavo Väyrynen palasi eduskuntaan kovalla uholla

Luotu: 
12.6.2018 13:53
Päivitetty: 
12.6.2018 14:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Paavo Väyrysellä oli asiaa medialle eduskunnassa.
|

Riitaisan Kansalaispuolueen edustajaksi ilmoittautunut Paavo Väyrynen palasi tiistaina Euroopan parlamentista kotimaiseen politiikkaan ja aloitti jälleen työt kansanedustajana.

Järjestämässään tiedotustilaisuudessa Väyrynen kommentoi muun muassa istumapaikkaansa eduskuntasalin takarivissä, mihin hän joutui väitetysti keskustalaisten hylkimänä.

– Aloitin [eduskuntauran] takarivistä. Kesti parikymmentä vuotta ennen kuin pääsin sieltä eturiviin. Tällä kertaa se tapahtuu nopeammin: ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen minulla on paikka eturivissä, Väyrynen ennusti.

Itseluottamuksestaan tunnettu Väyrynen arvioi henkilökohtaisen presidentinvaalimenestyksensä perusteella, että Kansalaispuolueella – jonka johtohahmojen kanssa Väyrynen on riitautunut – on mahdollisuus saada 15–20 kansanedustajaa eduskuntaan.

– Sellaisen ryhmän vanhin on eturivin paikan ansainnut, Väyrynen sanoi.

Väyrysen mukaan takarivin paikka on hänelle ”vasemmisto-keskustalaisena” sovelias paikka, sillä nykykeskustaan hän ei istu. Väyrynen irtautui lopullisesti keskustasta ilmoittaessaan paluustaan ja oman eduskuntaryhmänsä perustamisesta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Minnaliisa Kotavuopio

En usko, että Paavo Väyrynen tekee mitään "kovalla uholla". Hän on kokenut poliitikko ja tietää, että eduskuntatyö on kovaa työtä ja siellä ei voi muuta kuin luovia pääosin tietämättömien, ja kenties vain omaa etuaan ajavien, kanssa. Uusi Suomi provosoi ja se ei mielestäni sovi varteenotettavan median tyyliin.

Raimo Laine

Väyrysellä on kyllä selkeät näkemykset sekä ulko- että sisäpolitiikassa ja ne vastaavat paljolti myös suomalaisen enemmistön näkemyksiä.
Niitä on vain vaikeaa pienillä resurseilla toteuttaa etenkin kun muut puolueet ja media ovat koko ajan korventamassa.
Liittoututtomuus, oma puolustus, no Nato. Rauhan politiikka ja hyvät suhteet naapureihin.
Eroon Eurosta ja itsenäinen talous. Niin eiköhän se tästä.