Tiistai 25.6.2019

Lehti: Sakkokuninkaalle taas jättisakot Ahvenanmaalla – ”Perustuu kuukausitulooni 416 463 €”

Luotu: 
12.6.2018 15:17
Päivitetty: 
12.6.2018 15:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva.

Ahvenanmaan rikkaimpana miehenä tunnettu kauppaneuvos Anders Wiklöf sai lauantaina Ahvenanmaalla 63 240 euron sakot ylinopeudesta, kertoo Ålandstidning.

Wiklöf ajoi viidenkympin rajoitusalueella 71 kilometrin tuntivauhtia, josta rapsahti 12 päiväsakkoa.

– Minulla on paperi edessäni. Summa perustuu kuukauden nettotulooni, joka on 416 463 euroa, Wiklöf kertoo Ålandstidningenin haastattelussa. Wiklöf on lehden omistaja.

Syksyllä 2013 Wiklöf sai tiettävästi Pohjoismaiden kovimmat ylinopeussakot, kun hän ajoi 77 kilometriä tunnissa tiellä, jonka rajoitus oli 50 kilometriä tunnissa. 95 000 euron sakot nousivat uutisiin myös ulkomailla.

Anders Wiklöfin Wiklöf Holding -yhtiö on Pohjoismaiden suurin kokonaan yhden henkilön omistama yhtiö.

Lähde: Kauppalehti

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Suomi pitäisi viedä Euroopan ihmisoikeusneuvostoon tutkittavaksi täysin kohtuuttoman sakotusjärjestelmänsä vuoksi mikä on niin kaukana demokratiasta kuin olla voi.
Samalla pitäisi aina olla laissa varaukset sille että ylinopeus, hyvin lievä kuten tuossakin tapauksessa, ei ole tapahtunut liikennettä vaarantavasta ja todistetaakka sakottajalla.
Jos tilanne nopues on ollut asiallinen niin ei sakkojakaan.

Mikko Pirhonen

Ihan hyvät sakot. Mitään ei tarvitse eikä saa nykyisessä päiväsakkojärjestelmässä ylinopeuksien osalta muuttaa.
Noilla nettotuloilla voisi nuokin sakot maksaa taloudenkannatusmielessä vaikka pariin kertaan. Ja jos sekin tuntuu liian vähäiseltä, niin vielä pariin kertaan päälle. Silti ei nälkä pääse yllättämään kuukauden aikana.

Jorma Nordlin

Jos ihmisten henkiä vaarantava varakas hurjastelija maksaisi saman suuruisia sakkoja kuin keskituloiset niin hurjastelisi vielä enemmän. Sakkojen pitääkin harmittaa, jos ne eivät tunnu missään, niistä ei ole mitään hyötyä.