Keskiviikko 19.6.2019

Donald Trump perustelee ”sanoinkuvaamattomaksi” luokiteltua ilmoitustaan: ”Säästämme omaisuuden”

Luotu: 
13.6.2018 16:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Singaporesta palannut Donald Trump arvioi, ettei Pohjois-Korea ole enää ydinuhka.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut lyhyesti ilmoitustaan, jonka mukaan Yhdysvallat on pysäyttämässä sotaharjoituksensa Etelä-Korean kanssa sekä pyrkimässä joukkojensa poisvetoon Korean niemimaalta.

–Säästämme omaisuuden, kun emme pelaa sotapelejä Pohjois-Korean kanssa niin kauan kuin neuvottelemme hyvässä hengessä – ja molemmat teemme juuri niin, Trump tviittasi.

 

 

Trump kuvasi tiistaina tiedotustilaisuudessaan USA:n ja Etelä-Korean säännöllisiä harjoituksia ”sotapeleiksi” ja ”provokaatioksi” Pohjois-Koreaa kohtaan. Hän perusteli tavoitteitaan myös harjoitusten ja joukkojen ylläpidon kustannuksilla.

Trumpin ilmoitus on herättänyt kysymyksiä siitä, onko Yhydsvaltain presidentti tehnyt näin merkittäviä myönnytyksiä Pohjois-Korealle saamatta mitään varmaa vastineeksi – ja todella ilmoittamatta asiasta Yhdysvaltain pitkäaikaisille liittolaisille Aasiassa. 

Lue lisää: Trumpin ilmoitus kuohuttaa Etelä-Koreassa ja USA:ssa – ”Sanoinkuvaamaton käänne”

Trump on tänään myös hehkuttanut Twitterissä Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa tiistaina saavutettuja tuloksia. 

–Kaikki voivat tuntea nyt olonsa paljon turvallisemmaksi kuin silloin, kun aloitin presidenttinä. Pohjois-Korea ei ole enää ydinuhka. Tapaaminen Kim Jong-unin kanssa oli mielenkiintoinen ja hyvin positiivinen kokemus. Pohjois-Korealla on suuri potentiaali tulevaisuudessa, hän sanoi.

–Ennen kuin astuin virkaani ihmiset olettivat, että ajaudumme sotaan Pohjois-Korean kanssa. Presidentti Obama sanoi, että Pohjois-Korea on suurin ja vaarallisin ongelmamme. Ei enää – nukkukaa hyvin tänä yönä, Trump jatkoi.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoi Uudelle Suomelle tiistaina, että Trump muutti Yhdysvaltain maailmanpoliittista linjaa merkittävästi Kimin kanssa allekirjoitetulla aiesopimuksella ja puheillaan.

 

 

 

 

Lue myös: 

Tutkija: Donald Trump muutti USA:n linjan kertaheitolla – ”Tämä on aivan uutta Yhdysvaltain presidentin suusta”

CNN: Trumpin ja Kimin allekirjoittamassa dokumentissa sitoumus ydinaseriisuntaan

Nobel-voittaja tyrmää Trumpin paperin ydinaseista tylysti

Yllätyskäänne: Trump ilmoitti sopimuksesta Kim Jong-unin kanssa – kaksikko hehkutti allekirjoittamaansa paperia

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Hi!Lautamiesjärkeä maailman huipulta.Divisioonien makuuttaminen toisella puolella maapalloa ,jonkin kenraalipelin uhon osoituksena on edellisen vuosituhannen johtamisoppeja.Hi-tec maailma ei tarvitse terrakotta armeijoita idässä eikä lännessä.Commander in chief on puhunut.Nato kenraalitkin voivat tyhjentää shakkilautojaan.Ja maanosan puolustus nousee hybriditasolle.

tom brunila

Sotaharjoitukset ovat vain tauolla. Trump käytti sanaa "suspend" joka tarkoittaa, että ne on keskeytetty väliaikaisesti. Ja seuraavat olisivat olleet vasta ensi keväänä.
Ja ne jatkuvat mikäli käy ilmi, että Kim Jong Un ei neuvottele vilpittömästi tai jättää noudattamatta tai toteuttamatta neuvotteluissa sovittuja asiiota!