Sunnuntai 16.6.2019

VU: Jussi Niinistö yhdistäisi Siniset ja perussuomalaiset – Halla-aho toivottaisi ministerin tervetulleeksi takaisin

Luotu: 
15.6.2018 14:25
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Jussi Niinistö haikailee Sinisten yhdistymistä perussuomalaisiin.
|

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) näkisi mielellään Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten yhdistyvän jälleen yhdeksi puolueeksi.

Perussuomalaisten repeämässä Sinisiin loikannut ministeri kertoo asiasta kokoomuslehti Verkkouutisille. Hän sanoo lehdelle myös, että perussuomalaisista on pyydetty häntä kovasti palaamaan takaisin puolueeseen.

– Melkein viikoittain tulee pyyntö. Olen ehkä niitä harvoja sinisten näkyviä poliitikkoja, joita perussuomalaisiin toivotettaisiin tervetulleeksi, Niinistö sanoo Verkkouutisten mukaan.

Niinistö ei halunnut kommentoi lehden kysyessä, aikooko hän palata perussuomalaisiin. Hän kommentoi kuitenkin puolueiden yhdistämistoivettaan.

– Näkisin mielelläni tulevaisuudessa, että perussuomalaiset ja siniset yhdistyisivät.

Ehdotus ei ole Niinistöltä aivan uusi, sillä hän on aiemminkin väläyttänyt haaveenaan Sinisten, perussuomalaisten sekä keskustan yhdistymistä pitkällä tähtäimellä. Niinistö ei nytkään ennusta puolueiden yhdistymistä lähiaikoina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolestaan kommentoi Ilta-Sanomille, että koko puoluekenttä toivoisi Jussi Niinistöä takaisin perussuomalaisiin. Tämä ei koske Sinisiä muuten.

– Hän on sinisistä ainoa, jonka suurin osa perussuomalaisista varmaan haluaisi takaisin puolueeseen, Halla-aho sanoo lehdelle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Westerholm

Niinistön ajatus ei ole huono.Siniset voivat istua hallituskauden loppuun.Uusiin vaaleihin voi mennä sitten yhteisellä listalla ja hakea suurempaa kannatusta.Myös hallituskelpoisuus avautuisi.Erillisenä pysyminen tarkoittaa armotta poistumista politiikan eturintamasta.

Pasi Anttila

On käymässä juuri kuten vuosi sitten sanoin. Siniset tulee liittymään takaisin persuihin ennen ed.kuntavaaleja. Tämähän ei ollut Sipilän ja Orpon manooveri vaan tämä "hajoominen" junailtiin nimenomaan persujen taholta, koko tämä "hajoominen" oli vain teatteria jolla pidettiin hallitus kasassa ja estettiin "vihervasemmistolaisten" nousu hallitukseen.
Nyt kun vaalit ovat lähellä alkaa nämä puheet yhdistymisestä. Onko vuodessa jokin asia persujen puoluekokouksesta muuttunut? Ainut muutos taitaa olla Hakkaraisen jättäytyminen pois 2. varapuheenjohtajan paikalta. Tämä todistaa ettei mitään varsinaista ideologista syytä tälle hajoomiselle ollut. Vain hallitusksen pelastaminen.