Maanantai 22.7.2019

Sininen tulevaisuus täytti vuoden: ”Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen”

Luotu: 
19.6.2018 13:13
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Sampo Terhosta tuli uuden puolueen puheenjohtaja.
|

Puolueeksi asti edenneen Sininen tulevaisuus -yhdistyksen perustamisesta tulee tänään kuluneeksi vuosi. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho summa blogissaan kulunutta vuotta ja toteaa, että siniset varmisti Suomen talousnousun jäämällä hallitukseen.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Terhon mukaan viime kesänä perussuomalaisista eronnut ryhmä lähti liikkeelle ilman rahoitusta tai suunnitelmaa.

–Ne harvat jotka yhä väittävät, että oli olemassa jokin ennakkosuunnitelma, valehtelevat räikeästi, Terho sanoo Puheenvuoron blogissaan.

Hallitus vältti viime kesänä hajoamisen Jussi Halla-ahon noustua perussuomalaisten johtoon, kun siniset erosivat vanhasta viiteryhmästään. Samalla perussuomalaisministerit säilyttivät postinsa ja heistä tuli sinisiä ministereitä. Hallitusta ja sinisiä on arvosteltu ratkaisusta ja monet katsoivat, että hallitus olisi pitänyt hajottaa huolimatta perussuomalaisten jakautumisesta. Terho puolustaa päätöstä.

–Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen vuosi sitten. Olimme sitoutuneet hallitusohjelman hyviin tavoitteisiin ja halusimme viedä ne maaliin. Siniset varmisti hallitukseen jäämisellään Suomen vuosi sitten vasta orastaneen talousnousun, Terho sanoo.

Siniset ei toistaiseksi ole saavuttanut juuri kannatusta mielipidemittauksissa, ja parin prosentin kannatusluvuista on irvailtu puolueelle. Terhon mielestä kaikkialla länsimaissa on kuitenkin suuri kaipuu politiikan toimintatapojen parantamiseen. Hänen mukaansa puoluepolitiikka ei ole sinisille ensisijaista, eivätkä puoluetta ohjaa edunvalvontaryhmät.

– Kilpailu vuosisataisten vanhojen puolueiden koneistojen kanssa on uudelle tulokkaalle totta kai kova urakka, etenkin kun aloittaa aivan tyhjästä ja ilman puoluetukea. Jotta menestys on mahdollista, vaaditaan malttia.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Sampo Terho
Sampo Terho
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"..Sampo Terho summa blogissaan kulunutta vuotta ja toteaa, että siniset varmisti Suomen talousnousun jäämällä hallitukseen."
Pitäisihän se olla jokin raja valehtelussakin.
Vientiteollisuus on saanut ulkomailta pienoisen kysynnän kasvun, ohimenevän sellaisen, Sipilä on mielestään ansioituneena paukuttanut henkseleitään moneen kertaan, ja nyt vielä sinisetkin.

nico nyman

"Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen" sanoo mies joka petti äänestäjät loikkaamalla pois persuista kun tajusi että oppi-isä soinin hillotolpan jämät luisuu ulottumattomiin jos joutuu persujen mukana oppositioon ku JHA valittiin demokraattisesti johtoon soinin tilalle ja sen takia meinas paskahallitus kaatua vaan kiitos sinun ja muiden joudumme me tavaliset pulliaiset kestämään teitä ja juha"pikkuhitler"sipilää sekä petteri "rajatauki"orpoa vielä jonkin aikaa...ja kun hetki lyö minä uskon että sampo on valmis hyppäämään vaikka sosialistien kelkkaan kuhan ministerinsalkku säilyy... semmonen jätkä on terhon sampo....

Ari Ohvo

Siniset aloitti tyhjästä ilman puoluetukea, edunvalvontaryhmää ja ilman minkäänlaista suunnitelmaa ja ensi vaaleissa tulevat pääsemään pois hallitusvastuusta ja mahdollisesti jopa pois myös eduskunnasta. Kyllä muita puolueita nyt käy kateeksi tämä Sinisten menestystarina.

Jari-Jukka Annala

Hirveä on sosialismin ja kommunismin pelko edelleenkin. Tämä nykyajan Lapuan liike (hallitus) on niin itseään täynnä, että ei ymmärrä demokratian yksinkertaisimpia sääntöjä ja edes perustuslailla ei ole mitään merkitystä, kun oma erinomaisuus hämärtää harkintakyvyn.