Maanantai 17.6.2019

Jyrki Kataiselta tiukka vastaus Donald Trumpille: ”Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa”

Luotu: 
23.6.2018 15:46
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Jyrki Katainen.
|

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sanoo Euroopan vastaavan, jos Yhdysvallat asettaa uusia tuontitulleja.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi perjantaina, että EU:sta Yhdysvaltoihin tuotaville autoille asetetaan 20 prosentin tuontitulli.

–Jos he päättävät nostaa tuontitulleja, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin reagoida, jälleen kerran, Katainen sanoo Le Monde –lehdelle.

Kataisen kommentista uutisoivat myös Reuters ja CNBC.

Katainen huomautti samalla, ettei EU halua käydä kauppasotaa Twitterissä. Trump kertoi aikeistaan asettaa tulleja Twitterissä.

Lue lisää: 

Suomalainen asiantuntija Donald Trumpin uudesta uhkauksesta:”Aikamoinen yhä kalliimmaksi tuleva sotku”

Donald Trumpilta uusi uhkaus Euroopalle: ”Rakentakaa ne täällä!”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pertti Kari

Katselin muutamia keskieurooppalaisia ja brittiläisiä lehtiä tästä aiheesta. Käteisen kommentteja tai mielipiteitä ei ollut ainakaan lukemissani lehdissä.
Eiköhän Käteisen kommentit huomioida vain uutisköyhässä Suomessa. Voihan tämä olla Käteisen vaalityötä uudelle tehtävälle, mutta kansainvälisesti hänen mielipiteillään ei taida olla kovin paljon merkitystä.

Petri Hämäläinen

Käteinen on nolla.

Hänen merkityksensä on nolla.

Tai no mutä nyt kuppasi kaikkien suomalaisten rahoja Kreikkaan sen muutama miljardia.

Ja osti GS:ltä arvottomia credit default swappeja Kreikan velkojen takuutuksiksi muutamalla kymmenellä miljoonalla.

Tapio Mäkeläinen

Katkerot vauhdissa taas. Mitä väliä sillä on kuka sen EU kannan sanoo? Jos on kauppasota niin on. Mitä siihen esittävän henkilön kotipaikka liittyy? Kaikki on jostain.
Katkeroille ei kelpaa kukaan. Siellä se Jyrki nyt on ja sillä siisti. Kekkonen ei palaa.

Sami Rinta-Mänty

Kyllä sillä sen verran on väliä että jos kaveri, jonka uskottavuus on negatiivisen puolella edustaa EU:ta niin se kertoo kaiken koko instituution uskottavuudesta. Vuoden valtiovarainministeri 2007. Tikkaa heittävä apinakin olisi pystynyt samaan siinä markkinatilanteessa. Poliittinen broileri. Joojoomies. EU-mies.

Pasi Käyhkö

Tapio, juuri näin. Katainen tekee työtään ja kertoo EU:n kannan asiaan. Hyvä niin. Lisäksi hyvä, että kannan esittäjä on suomalainen.

Katkerot on katkeroita. Heitäkin pitäisi kuunnella, mutta onneksi ei tarvitse ymmärtää.

Heikki Rosti

Hybridisodassa kuin Mm jalkapalloilussa ,managerit huutelevat kaikenlaista.Eu säännöissä ei ole Jyrkin välihuutelua ole kielletty.Ei myöskään kuten ylläolevasta ilmenee suuren yleisön vihellyskonserttia.Joten leppoisaa kesää Brysseliin.

Jarmo Lius

Kommenttini perustui tähän "Katainen huomautti samalla, ettei EU halua käydä kauppasotaa Twitterissä."

Tässä lausahduksessa EU = Katainen, eli Katainen ei halua käydä kauppasodan sananvaihtoa twitterissä tietysti siksi ettei hänen tviittauksiaan lukisi kukaan lähelläkään Valkoista taloa.