Sunnuntai 16.6.2019

Merkel sopi uusista turvapaikkakeskuksista – Saksan hallituksessa yhä kysymysmerkki

Luotu: 
3.7.2018 08:13
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Liittokansleri Angela Merkelin pitää saada vielä kolmas hallituspuolue mukaan sopuun.
|

Saksan hallituskriisi helpottaa liittokansleri Angela Merkelin päästyä sisäministeri Horst Seehoferin ja tämän CSU-puolueen kanssa sopuun siirtolaiskiistassaan. Deutsche Wellen mukaan Merkelin taivas ei kuitenkaan ole pilvetön, sillä toinen hallituskumppani SPD saattaa kaataa sopimuksen.

Merkelin CDU ja sen baijerilainen sisarpuolue CSU sopivat maanantaina, että Saksa ottaa käyttöön kansallisia, suljettuja kauttakulkukeskuksia, joihin ohjataan turvapaikanhakijat, jotka on jo rekisteröity johonkin muuhun EU-maahan. CSU vaati alun perin suoraan rajalta käännyttämistä sellaisissa tapauksissa, joissa henkilö on jo hakenut turvapaikkaa toisesta EU-maasta.

Erolla uhitellut Seehofer vahvisti maanantaina jatkavansa sisäministerinä ja olevansa tyytyväinen saavutettuun sopuun. Hänen mukaansa uudet keskukset lisäävät siirtolaisuuden hallintaa ja nopeuttavat palautuksia kielteisissä tapauksissa.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtajan Andrea Nahlesin mukaan SPD ei ole vielä hyväksynyt hallituskumppaneidensa sopimusta. Hänen mukaansa asia vaatii pohdintaa. SPD:llä on oma viisikohtainen siirtolaisohjelma, jossa vaaditaan lisäapua sekä siirtolaisten lähtömaihin että Välimeren EU-maihin ja toisaalta tiukempaa EU:n ulkorajojen valvontaa.

SPD vastusti CDU:n tavoin turvapaikanhakijoiden käännyttämistä suoraan rajalta. Lisäksi puolue on Bild-lehden mukaan aiemmin vastustanut ajatusta suljetuista transit-keskuksista, joiden tyyppisiä nyt ollaan perustamassa. Tämä tapahtui kuitenkin jo vuonna 2015.

Lue lisää:

Käänne Saksassa: Nyt haukutaan Horst Seehofer – Merkelin kapinallista vaaditaan eroamaan

Saksan sisäministeri uhkaa erota protestina Merkelille – vielä viimeinen neuvottelu

Hallituskumppaneilta kylmä suihku Angela Merkelille: ”Se tarkoittaisi lähes varmasti hallituksen kaatumista”

Kaatuuko EU:n suunnitelma maihinnousukeskuksista tähän? ”Rikkoisi lakeja”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Samy Arling

Kun nyt vaan lopulta Suomessa herättäisiin ymmärtämään ettei Merkelin sotkujen maksamista kannata jatkaa hetkeäkään suomalaisten, tulevien sukupolvien velaksi!Olemme nyt velkaanutaneet tulevia sukupolvia 5266,6 miljoonaa euroa (2002-2016) josta summasta valuu mielipuoliseen Saksan-ja Ranskan pankkien pelastamisiin,mahtipontisiin rakennuksiin tms. hankkeisiin sekä häviää EU-byrokratiaan leijonanosa ! Tuolla varaisiirrolla on päässyt syntymään ennennäkemätön lahjus- systeemi jolla samanmieliset mielistelijät palkitaanitsekkäistä syistä valjastetaan pettämään isiensä maita EU:n alaisuuteen, suoranaiseen velkaorjuuteen.

Irina Gagarin

Miksi ilman maahantuloperustetta olevia henkilöitä pitäisi päästää rajan yli ja alkaa ylläpitää heitä keskuksissa, veronmaksajien kustannuksella?
Siirtolaishullutuksesta ei päästä eroon, jos päättäjät eivät uskalla tehdä päätöksiä.

Petri Hämäläinen

Bildin mukaan Itävalta sulkee vastaavasti Italian ja Slovenian rajansa.

Korttitalo kaatuu valtapuolueiden vastuuttomuuteen pakolaiskriisin hoidossa.

40000 ihmistä kuussa tulee jatkuvasti Välimeren yli.

Näin olisi jatkunut maailmaan tappiin ellei kansa olisi noussut barrikaadeille ja vaihtaneet valheelliset johtajansa.

Jaakko Karki

Merkel sai jatkoaikaa ja "pelastettiin", mutta mitään ei EU (tapansa mukaan) onnistunut ratkaisemaan, työnsi vain vaikeat vääjäämättömät päätökset tuonnemmaksi.
Ennen pitkään jatkuvat kansainvaellukset ja niistä seuraavat olosuhteet kuitenkin tulevat pakottamaan itsenäiset valtiot tekemään omia ratkaisujaan, rajojen ja kansalaisten turvallisuus on (tai tulisi olla) useimmille valtioille kaikkein tärkein.

Erkki Malinen

Olen sen ennenkin todennut että yltiösuvakit pilaa koko pakolaisasian. Olen evakon poika, isälle jäi elinikäiset traumat siitä kohtelusta mitä evakkona sai kokea. Ihmisiä pitää auttaa sinne mihin ovat syntyneet, vain hädänalaiset pitää ottaa huostaan. Ei tällä tavalla kun Merkkeli on linjannut, se vei pakolaiset ja Euroopan suohon.