Tiistai 18.6.2019

Mikael Jungner kohuprotestista: Ainoa tapa vaikuttaa, sillä perussuomalaiset sai ”ulosheittolain”, josta hallitus ei tingi

Luotu: 
7.8.2018 08:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Liike Nyt -hankkeen perustajiin kuuluva Mikael Jungner on viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja. Arkistokuva.
|

Pakkopalautuksia vastaan tempaisseella Aino Pennasella ei ollut mitään mahdollisuuksia vaikuttaa perinteisin demokratian keinoin, katsoo Liike Nyt -hankkeessa vaikuttava entinen demarikansanedustaja Mikael Jungner.

Hän analysoi pakkopalautuskohun käynnistänyttä protestia Facebookissa. Vihreiden lainsäädäntösihteeri Pennanen poistettiin viime viikolla Finnairin koneesta, kun hän ei suostunut istuutumaan paikoilleen, vaan pyysi kapteenia jäämään maahan lennolla olleen palautettavan henkilön takia. Lue lisää: Pakkopalautusta protestoinut vihreiden lainsäädäntösihteeri poistettiin koneesta – Näin Finnair vastaa

Tapauksen johdosta on keskusteltu vilkkaasti myös kansalaistottelemattomuudesta. Jungner ihmettelee arvostelijoita.

–Aino Pennaselle sanotaan, että ”käytä perinteisiä demokratian vaikuttamisen keinoja”. Kysyn vaan, että miten? Hallitus on sopinut, että Perussuomalaiset saa ulosheittolain, Keskusta maakunnat ja Kokoomus valinnanvapauden. Tuosta sopimuksesta ei tingitä, ei keskustella, eikä neuvotella. Ei miltään osin, hän kirjoittaa Facebookissa.

–Miten ihmeessä Aino Pennanen voisi tuohon kivimuuriin vaikuttaa yhtään mitenkään?

Jungner huomauttaa, että Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) presidentti Pekka Vihervuori yritti huhtikuussa. Vihervuori arvosteli Helsingin Sanomien haastattelussa ulkomaalaislain muutoksia. Vihervuori katsoi, etteivät muutokset ainakaan parantaneet turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Hän totesi samassa haastattelussa myös, että ”on ongelmallista, jos poliittiset päättäjät piiloutuvat tuomioistuimien selän taakse”.

Jungner huomauttaa, että Vihervuorta ei kuunneltu.

–Ei auttanut. Osa poliitikoista syytti Vihervuorta politikoinnista, vaikka perustuslain mukaan KHO:lle kuuluu oikeus ehdottaa parannuksia lainsäädäntöön. Suurin osa poliitikoista oli vaan ihan hiljaa. Miten Pennanen voisi onnistua siinä missä edes Vihervuori ei onnistunut, siis politiikan perinteisin ”menetelmin”? Ei mitenkään.

Jungnerin mukaan tilanne ”tietysti korjataan” vaalien jälkeen.

–Sinisistä ei hallitukseen enää ole, eikä perussuomalaisia sinne oteta. Laki siis korjataan ensi vuonna. Ihmisoikeudet voidaan palauttaa jälleen kunniaan. Eikä kukaan vastusta.

–Kun Kokoomuksen ja Keskustan johto puhuivat, miten hyvältä tuntui päästä eroon persuista ja miten vastenmielistä heidän kanssaan oli (sen yhden iltapäivän ajan kun persuministerit olivat lentämässä ulos), heillä oli varmasti mielessään erityisesti tämä ulosheittolaki, Jungner toteaa purevasti.

Kyseisellä kohulennolla palautetusta henkilöstä on liikkunut julkisuudessa ja somessa erilaisia tietoja, ja on arvuuteltu, oliko hän turvapaikanhakija. Stop Deportations -verkosto julkaisi eilen tiedotteen, jonka mukaan kyseessä oli irakilainen turvapaikanhakijamies, joka olisi palautettu Irakin Basraan. Tietoja ei kuitenkaan ole vahvistettu. Lue tarkemmin: Verkosto: Kohulennolla palautettu oli irakilainen turvapaikanhakija joka piileskelee nyt autiomaassa

Lue myös:

”Kaiken laittoman toiminnan perustelu kansalaistottelemattomuudella ontuu”

Näkökulma: Pakkopalautusten väärät syytetyt

Touko Aalto: ”Minua ei hiljennetä valtamerilaivallisella kuraa ja väkivaltauhkauksilla”

Kokoomuksesta kova ryöpytys vihreille: ”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018”

Kova ulostulo pakkopalautuksista: ”Suomalaiset eivät enää voi luottaa oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen”

Keskustalaiselta kovaa kritiikkiä Touko Aallolle: ”Harhainen perustelu”

Lainsäädäntösihteerin toiminta lentokoneessa närkästyttää: ”Onko vihreät äärijärjestö?”

Poliisi: ”Lentomatkustajan häiriökäytös voi tulla hyvinkin kalliiksi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Irina Gagarin

Valkopesu näköjään jatkuu. Ei yksittäisellä henkilöllä (edes Vihreiden Aino Pennasella) ole oikeutta asettua demokraattisten prosessien yläpuolelle. Tapaus lentoliikenteen häirinnästä oli törkeää haitantekoa ja toivottavasti johtaa asianmukaisiin korvauksiin ja sanktioihin, että tällainen anarkistinen toiminta saadaan loppumaan.
Jugner viittaa siihen, että "ulosheittolaki" korjataan vaalien jälkeen. Vaaleissa siis on mahdollista vaikuttaa siihen, että laittomasti Suomessa oleskelevien henkilöiden palautuksia tehostetaan. Jugnerin spekulaatio, että laittomien maastapoiston tehokkuutta vähennetään vaalien jälkeen, on spekulaatiota.

Mika Peltokorpi

"Hallitus on sopinut, että Perussuomalaiset saa ulosheittolain, Keskusta maakunnat ja Kokoomus valinnanvapauden."

Täsmentäisikö Jugner vielä, että minkä ulosheittolain. Näin kova väite vaatii kyllä perustelut. Esimerkiksi ulkomaalaislakia on päivitetty viimeksi vuonna 2004 ja tämän hallituksen aikana maahanmuuttoon liittyviä lakeja ei ole lainkaan päivitetty.

nico nyman

Mikä ulosheittolaki? ja jungerille tiedoksi persut ei ole enään hallituksessa olleet pitkää aikaan, kun urpo orpo päätti ettei heitä sinne oteta sen jälkeen kun halla-aho nousi PJ:ksi takinkääntäjä soinin tilalle...

Jouni Suninen

Käytännössähän Sipilän hallituksessa ei ole koskaan ollut perussuomalaisia. On ollut vain soinilaisia. Soinilaiset eivät hallituksessa ole tehneet perussuomalaista politiikkaa vaan sinistä politiikkaa. Sininen politiikka on sitä, että käydään valtioneuvoston kansliassa allekirjoittamassa keskustan ja kokoomuksen sopimat asiakirjat.

Soinilaiset ministerit poistivat naamarinsa Jyväskylän puoluevaalin jälkeen vuonna 2017, jolloin ministerien sininen naama tuli virallisestikin näkyviin.

Ralf Karlsson

Muistaakseni Soini perusti koko puolueen ja johti sitä about 20 vuotta joten kyllä se puolue oli nimenomaan perussuomalaiset Soinin alla. Eikä kukaan kitissyt Soinille vuonna 2015,2016 ja alkuvuonna 2017. Vasta kun Soini lähti puheenjohtajan paikalta ja koko puolueesta pienet persuhiirulaiset alkoivat hyppimään pöydällä.

Airi Pulkkinen

Mikael Jungner, eikö Liike nyt - ymmärrä että koko kallis turvapaikkaprosessi on turhaa ajan ja rahan haaskausta jos kaikki oikeusasteet läpikäytyään ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan saa päättää lähteekö vai jääkö maahan. Tämähän on valtava houkutin. Mikel ei näköjään tiedä että jo nyt Irak ei vastaanota pakkopalautettavia kansalaisiaan. Siis jo nyt irakilaiset voivat itse päättää lähdöstään. Irak palauttaa takaisin Suomeen kun sanoo ettei halua palata, uutinen YLE 18.6.: https://yle.fi/uutiset/3-10260728. Suomessa on tuhansia laittomasti maassa, eikö tämä ole turvallisuusriski Liike nyt? Millaisen vastuun ottaisitte syntyvistä ongelmista?

Teppo Raininko

Niin, demokratiassa on todellakin sellainen heikkous, että se on enemmistön diktatuuria. Mutta kyllä Pennasella on mahdollisuus vaikuttaa. Vaaleihin ei ole vuottakaan ja siellä voi äänestämällä vaikkapa itseään saada aikaan uuden enemmistön, joka voi sitten rakentaa omat kivimuurinsa.

Elina Mehtätalo

Kovia kannanottoja ilman vahvistettua tietoa yhtään mistään. Mitäpä, jos kyseessä oli kuitenkin rikollinen. Luotan kuitenkin enempi poliisitutkijoihin kuin Jungeriin. Hoitaisitte ens
in vanhuksille riittävästi hoivaa. Oma kokemus on että turvapaikan saaneistakaan harvoilla on integroitumishalukkuutta. Sosiaaliturvamme riittää.

Kari Kulju

Minä en hyväksy mm. käyttövoimaveroja, alkoholin myynti- tai yleisiä nopeusrajoituksia. Ne ovat vakaumustani vastaan.
Minulla ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia ”käyttää perinteisiä demokratian vaikuttamisen keinoja”, muuttaa asioita, koska nämä "kansalaisen matalaksilaittamislait" on sementoitu lainsäädäntöön. Seuraavalla lennolla nousen seisomaan.

Juhani Norbäck

"Ihmisoikeuksista" puhuminen näyttää nykyään olevan Suomessa samassa asemassa kuin puukkojunkkariporukan jäsenyys Etelä-Pohjanmaalla 1800-luvulla. Osallistumalla sellaiseen täydellinen nollakin saa hetken kuvitella olevansa jotakin. Sitähän tuo tyyppi on.

Seppo Virkkula

Nämä käytännössä kaikkien kielteisen turvapaikkapäätösten maasta poistamista vastustavat myös levittävät paikkaansapitämättömiä väitteitä esimerkiksi Irakin vaarallisuudesta. Tosiasiassa Irak on olennaisesti rauhoittunut tilastojenkin mukaan ISISin kukistumisen jälkeen. Etelä-Irakin levottomuudet mihin on viitattu, on helppo kiertää olemalla osallistumasta näihin mielenosoituksiin.

Tosiasiassa Irakissa ja Somaliassa käydään jatkuvasti Suomesta käsin lomamatkoilla. Esimerkiksi itse ostin viime kuussa tuttavalleni lentolipun Irakiin ja pyysin häntä sitä ennen varmistamaan Irakissa asuvilta sukulaisilta, että on turvallista mennä. Sukulaiset olivat vakuuttaneet, että heidän tietämillään alueilla Etelä-Irakissa on aivan rauhallista, kunhan ei osallistu mielenosoituksiin.

Seppo Virkkula

Jungnerin ajatus ei ole tästä maailmasta, ainakaan jos on tarkoitus säilyttää sosiaaliturvajärjestlemä maassa. Rahat eivät yksinkertaisesti tule riittämään sosiaaliturvajärjestelmän, ilmaisen terveydenhuollon ja koulutuksen ylläpitämiseen, jos jokainen tänne omin luvin tuleva saisi jäädä loppuiäkseen elämään. Esimerkiksi Irakissa ja Afganistanissa kummassakin elää kymmeniä miljoonia ihmisiä ja väkiluku kasvaa kummassakin noin miljoonalla vuodessa.

Henkilöiden, joilla ei ole perustettatta turvapaikkaan, poistaminen maasta ei ole myöskään mikään Suomen tai Perussuomalaisten keksintö. Kyllä muut maatkin, kuten myös esimerkiksi Ruotsi, tekevät sitä aivan samalla tavalla ja myös sie Irakiin. Itse asiassa Ruotsin linja on monella tapaa Suomen linjaa tiukempi.

Eero Pekonen

Luin läpi tuon Harri Kivistön vinkkaaman ulkomaalaislain muutoksen. Mikähän siinä oli niin kauheaa "ulosheittämistä"? Viime viikola Ylen uutisissa todettiin, että Suomessa voi kielteisen turvapaikkahakemuksen jälkeen tehdä uuden hakemuksen, jotkut ovat hakeneet turvapaikkaa jopa viisi kertaa. Ruotsissa sensijaan on pääsääntö, että kielteisen päätöksen jälkeen ei uutta hakemusta oteta käsittelyyn neljään vuoteen! Niin että kyllä tämä meidän Mikael on oikeassa siinä, että vaalien jälkeenkin Suomen turvapaikkalainsäädännössä on korjattavaa. Korjauksien suunnasta vaan taidan olla eri mieltä.

Jouni Lehmusruusu

Onko Jungner tietoinen mitä tarkoittaa kun satoja tuhansia tulee Suomeen?

Kyse ei ole siitä että työpaikat eivät riitä nytkään. Kyse ei ole rahasta.

Kyse on sellaisen kulttuurin tuomisesta joka ei halua sopeutua vaan sopeuttaa.

Koraaniin pitää tutustua lukemalla Medina osa, siis loppuosa ensin.

Henri Hirn

voidaanko me, jotka eivät halua näitä tallaajia tänne,vaikuttaa demokratian keinoin? ei vaan jopa meidän sananvapauttakin pyritään rajoittamaan kaikilla keinoilla. nääki jungerin pellet sais keskittyä oikeisiin asioihin, mutta agenda pellet sen, kun läsyttää paskaa.

Matti Henttunen

"Jungnerin mukaan tilanne ”tietysti korjataan” vaalien jälkeen..".
...
Siinä oli entiseltä demarivaikuttajalta maailmaa ja Invaasiosta syleilevä avaus.
Periaatteella "Suomi kaikille" Jungner haluaa Suomalaisen hyvinvointivaltion vähäiset voimavarat jaettavaksi kaikille ajattelematta että ne ovat erittäin rajalliset .
Jos vaalien jälkeen tällainen liike saapi jalansijaa poliittisella kentällä, niin näitä paperittomia, laittomasti maassamme olevia ei saada palautettua ikinä ja koko oikeusjärjestelmämme murenee kansalaisten silmissä entisestään.

Jungnerin avaus olikin lähinnä vaaliavaus kun jotakin asiassa pitäisi sanoa ja jolla kalastellaan mahdollisia ääniä liikkeelle joka on 0-tilanteessa ja hakee kuumeisesti linjauksia ensivuoden vaaliryppääseen.

Linja tuli kuitenkin selväksi, Suomi kaikille ja Suomen hyvinvointihedelmät jakoon...
Erittäin vaarallista puhetta..

Hannu Seikkula

peruskysymykseen ajatus. eikö Aino Pennanen ole kansan valtuudella valittu kansanedustaja,ei häntä ole valittu rikkomaan lakia. tämä on ennakkotapaus, mikäli häntä ei rankaista lakien mukaan niin kaikki saavat tehdä mielenilmaisuja aivan kuin haluavat ilman rangaistuksia.

veli leppäjuuri

Saas tai ei nähdä milloin tämä misterJunger aloittaa omat protestinsa, kun SDP-puolueessa ei hänellä ollut aikaa eikä tahtoa. Ehkä myöhemmin tämän Suomen Trumpin Harkimon kanssa ääntä ja tekoja tullaan näkemään ja kuulemaan. Nyt olisi kyllä tilaus vaatia 9000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautukia.

Ari-Pekka Leppänen

Mikähän tässä on vaikea ymmärtää. Persut sai lakimuutoksensa kun heitä äänesti tietty määrä ihmisiä. Aino Pennanen & co. ei saanut "sisäänheittolakia" koska heitä äänesti huomattavan paljon vähemmän ihmisiä kuin persuja.

Demokratia on aika vekkuli asia.

Veikko Punkka

Liike nyt johtoon kuuluva Mikael Junger avaa tässä ilmeisesti tulevan vaalikampanjansa.
Hjallis Harkimo voisi sen talia jieman selventää tämän liikkeen tulevia poliittisia linjauksia .
Omia ragkaisuja pohtiva kansalaknen on nyt tuln liikkeen osalta aivan pihalla.

Veikko Punkka

Liike nyt johtoon kuuluva Mikael Junger avaa tässä ilmeisesti tulevan vaalikampanjansa.
Hjallis Harkimo voisi sen talia jieman selventää tämän liikkeen tulevia poliittisia linjauksia .
Omia ragkaisuja pohtiva kansalaknen on nyt tuln liikkeen osalta aivan pihalla.