Keskiviikko 19.6.2019

Suomi sekosi – jopa verottaja nauroi ja julkaisi kuvan: ”Seuraamme muumimukigaten vaikutusta”

Luotu: 
10.8.2018 09:22
  • Kuva: Alma Talent / Tiina Somerpuro
    Kuva
    Kuvassa Muumin päivä -erikoismukipakkauksia. Seuraavassa kuvassa näkyy pitkä jono myymälän edustalla. Näet kuvan painamalla nuolta kuvan päällä.
  • Kuva: Alma Talent / Tiina Somerpuro
    Kuva
    Ihmiset jonottavat yhden päivän myynnissä olevaa muumimukia Lasipalatsin Iittalan myymälän edessä Helsingissä.

Ainoastaan torstaina myynnissä ollut erikoismuumimuki sai suomalaiset sekaisin niin myymälöissä kuin netissä. Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi myydyt erikoismukit vietiin käsistä 12 tunnissa. Verottajakin herkesi vitsailemaan ”muumigatesta” ja julkaisi kuvan, jonka voit katsoa jutun lopusta.

Arabian Muumin päivä -erikoismukia jonotettiin useiden myymälöiden edessä jopa jo edellisyönä. Lisäksi verkkokauppa kaatui yöllä hetkeksi, kun ihmiset ryntäsivät Arabian sivuille ostamaan erikoismukia. Moni avautui somessa harmituksesta jäätyään ilman mukia.

Muumimukeja alettiin nopeasti myydä netissä paljon kalliimmalla kuin alkuperäinen hinta. Kaupassa mukia myytiin hintaan 29,90, kun nettikirpparihinnat alkoivat nopeasti liikkua jopa tuhannen euron tuntumassa.

Muumimukihulluus levisi somessa ja sille alettiin nopeasti myös nauraa. Yksi huomiota herättäneistä hupipäivityksistä oli ”Muumit lumihangessa” -muki, joka oli käytännössä tavallinen vitivalkoinen kahvikuppi. Eräs Twitter-käyttäjä myi kyseistä harvinaisuutta hintaan 5100 euroa postikuluineen.

Harvinaista kyllä, myös verottaja herkesi vitsailemaan aiheella Twitterissä virallisella Verouutiset-tilillään.

– Alustatalous​kyselyymme vastanneista 58 % on myynyt tavaroita nettikirpparilla. Seuraamme muumimukigate​n vaikutusta tilanteeseen. Ja koska ilmeisen moni jäi tänään mukitta, tarjoamme 10:lle ensimmäiselle kommentoijalle lohdutukseksi vähän vastaavantyyppisen kupin, Verouutiset twiittasi ja jakoi kuvan verohallinnon omasta mukista, johon on painettu teksti ”för dig”, sinulle.

Ketjun seuraavassa twiitissä Verouutiset onnittelee voittajia ja kehottaa tiettyjä ihmisiä laittamaan yksityisviestillä osoitteita, jotta mukit saadaan postiin.

Tässä vaiheessa myös toinen viranomainen tarttuu tilaisuuteen.

–Jono. Voidaan myös vaihtaa TE-palvelut-hiirimattoon, Keski-Suomen TE-palvelut twiittaa ketjussa.

Verouutiset pyytää kuvaa ja mittoja ja kysyy, onko kyseessä koiratalous.

– 15x17cm. Kunto tyydyttävä. Ei koiria eikä hiirestä ole irronnut karvoja, TE-palvelut jatkaa vitsiä.

Myöhemmin ketjussa vielä Puutuoteteollisuus ilmoittautuu jonoon, jos mukeja vielä jaetaan.

 

 

 

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Tervola

Ihan vaan tiedoksi kaikille. Muumimukin hinta on edelleen 29,90. Toki netissä on pyyntejä 5000 asti. No nokitan multa saa muumimukin 10 miljoonalla eurolla. Onko mukin arvo nyt toimittelijan mukaan 10 miljoonaa. No ei ole. Korkein hinta mitä tuosta mukista on maksettu on 29,90