Maanantai 20.5.2019

Verkosto: Kohulennolla palautettu oli irakilainen turvapaikanhakija joka piileskelee nyt järkyttyneenä autiomaassa ja vetoaa Suomeen

Luotu: 
6.8.2018 14:11
Päivitetty: 
7.8.2018 11:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kuvituskuva. Mies pakkopalautettiin Suomesta Finnairin Berliinin-lennolla poliisin valvonnassa viime tiistaina.
|

Kohutulla Finnairin lennolla palautettu oli irakilainen turvapaikanhakija, kertoo Stop Deportations -verkosto tiedotteessaan. Vihreiden lainsäädäntösihteeri poistettiin kyseiseltä lennolta protestin takia viime viikolla.

Aino Pennanen kuvasi tilanteesta videon, joka levisi sosiaalisessa mediassa. Lentokapteeni ei suostunut Pennasen pyyntöön olla nousematta ilmaan pakkopalautettavan kanssa, ja istuutumasta kieltäytynyt Pennanen poistettiin koneesta. Lue lisää: Pakkopalautusta protestoinut vihreiden lainsäädäntösihteeri poistettiin koneesta – Näin Finnair vastaa

Tempaus käynnisti vilkkaan keskustelun kansalaistottelemattomuudesta. Viime viikon mittaan arvuuteltiin myös sitä, oliko Pennasen kohtaama pakkopalautettava turvapaikanhakija vai ei.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu puuttui sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ja Poliisihallituksen antamiin tietoihin, joissa korostettiin, että suurin osa Suomesta palautettavista on muita kuin turvapaikanhakijoita. Yhdenvertaisuusvaltuutettu huomautti, että tieto pitää paikkansa, jos puhutaan kaikista palautettavista. Sen sijaan poliisin saattamista pakkopalautetuista 85 prosenttia oli turvapaikanhakijoita tammi–huhtikuussa 2018 yhdenvertaisuusvaltuutetun selvityksen mukaan. Poliisi on ilmoittanut, että sillä ei ole asiasta tilastoja.

Kyseisessä pakkopalautuksessa viime tiistaina poliisi oli mukana.

Nyt pakkopalautuksia vastustava Stop Deportations -verkosto kertoo tiedotteessa, että irakilainen turvapaikanhakijamies pakkopalautettiin ”äärimmäisen levottomaan” Basraan, jossa asukkaat ovat protestoineen sähkön ja veden puutteen vuoksi. Verkoston tiedottaja vahvistaa Lännen Medialle olleensa henkilökohtaisesti viestiyhteydessä mieheen, Ahmediin, joka verkoston mukaan tunnisti Pennasen videolta. Poliisihallitus ei Lännen Median mukaan vahvista eikä kumoa Stop Deportationsin julkistamia tietoja, vaan sanoo, ettei kommentoi yksittäistapauksia.

Ilta-Sanomat kuitenkin onnistui saamaan poliisijohtajan kommentit. Lue tarkemmin: Poliisijohtaja kohulennosta IS:lle: Ylilyöntejä ei tiedossa – haluaa lopun myös huhulle palautetun rikostaustasta

Verkoston mukaan Ahmed piileskelee nyt autiomaassa, eikä hänellä ole perhettä, kotia tai sänkyä. Ahmedin kuvaamalla videolla näkyy verkoston mukaan oksista kyhätty rakennelma hiekassa ja taustalla kuuluu koirien haukuntaa. Nettiyhteys on tiedotteen mukaan heikko ja Ahmed järkyttynyt paluustaan Irakiin.

–Täällä on vain villikoiria ja minä. En uskalla nukkua, Ahmed sanoo tiedotteen mukaan.

–Kun tulin Basraan, aseistautuneet militian miehet sanoivat, että jos he näkevät minun osallistuvan mielenosoituksiin, joissa vaaditaan sähköä ja vettä, he tappavat minut saman tien.

– Olen rikki ja itken vain. Irakissa ei ole enää inhimillisyyttä, on vain pelkkää kuolemaa. Ihmiset ovat julmia toisilleen. Moni ihminen on jo sanonut voivansa käyttää minua hyväksi, koska minulla ei ole tukijoita. Minua pelottaa.

Ahmed sanoo verkoston tiedotteessa olleensa Suomessa yli 95 päivää suljettuna säilöön ja että hänet oli yritetty jo kerran aiemmin pakkopalauttaa. Ahmed oli yrittänyt kertoa, ettei voi palata Irakiin, mutta poliisi oli sanonut, että hänet palautetaan joka tapauksessa joko hyvällä tai pahalla.

Verkoston mukaan Ahmed syyttää poliiseja epäinhimillisestä kohtelusta ja rajusta väkivallasta.

–Pelkäsin heitä kovasti. He toimivat kuin rikollisjengi, ei poliisi, Ahmed sanoo tiedotteen mukaan.

– Poliisi sitoi jalkani ja käteni ja vei viimeiselle penkkiriville. Koneessa poliisi painoi pääni polviin niin etten voinut hengittää. Luulin kuolevani.

Otteista kertoi aiemmin myös Pennanen.

Verkoston mukaan on välttämätöntä selvittää, noudattivatko poliisi ja Maahanmuuttovirasto palautuskieltoa tapauksessa.

–En ole turvassa täällä. Olen samanlainen ihminen kuin tekin, auttakaa minua, haluan palata takaisin Suomeen, jota rakastan, Ahmed sanoo tiedotteen mukaan.

Suomessa pakkopalautuksia valvoo yhdenvertaisuusvaltuutettu, mutta valtuutetulla ei ole toimivaltaa puuttua maasta poistamisen täytäntöönpanoon, toisin kuin esimerkiksi Belgiassa, jossa toimivalta tietyissä tilanteissa on.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun, Turun  yliopiston ja Åbo Akademin maaliskuussa 2018 julkaistussa selvityksestä ilmeni, että turvapaikanhakijoiden oikeusasema Suomessa on heikentynyt. Lainsäädäntöä ja käytänteitä on kiristetty hallituksen turvapaikkapoliittisen ohjelman mukaisesti. Yhdenvertaisuusvaltuutettu on katsonut kertomuksessaan eduskunnalle, että turvapaikanhakijoiden oikeusasemaan tehdyt lainsäädäntömuutokset ja tiukentunut ulkomaalaislain soveltamiskäytäntö voivat kokonaisuudessaan johtaa suhteettomiin seurauksiin yksilöiden kannalta.

Aiemmin otsikoissa on usein ollut Afganistanin tilanne. Yhdenvertaisuusvaltuutettu vaati viime kuussa, että palautukset Afganistaniin tulee keskeyttää, koska maan turvallisuustilanne on tällä hetkellä epävakaa ja olosuhteet vaarantavat palautettavien turvallisuuden. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty puolestaan totesi viime vuoden lopulla, että palautukset EU-maista Afganistaniin ovat kolminkertaistuneet samalla, kun siviiliuhrien määrä on noussut.

Päivitys 7.8. klo 11.56: Lisätty maininta poliisijohtajan kommenteista, jotka Ilta-Sanomat sai tiistaina.

Lue myös:

”Kaiken laittoman toiminnan perustelu kansalaistottelemattomuudella ontuu”

Näkökulma: Pakkopalautusten väärät syytetyt

Touko Aalto: ”Minua ei hiljennetä valtamerilaivallisella kuraa ja väkivaltauhkauksilla”

Kokoomuksesta kova ryöpytys vihreille: ”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018”

Kova ulostulo pakkopalautuksista: ”Suomalaiset eivät enää voi luottaa oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen”

Keskustalaiselta kovaa kritiikkiä Touko Aallolle: ”Harhainen perustelu”

Lainsäädäntösihteerin toiminta lentokoneessa närkästyttää: ”Onko vihreät äärijärjestö?”

Poliisi: ”Lentomatkustajan häiriökäytös voi tulla hyvinkin kalliiksi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Kuisma

Suvakkien ja vihervasemmiston kertomaa satutarinaa. Hieno asia tässä on se että palautuskoneisto toimii ja näin ollen päästään kriminaali ym epäsovinnaisesta aineksesta eroon ja ongelmat siirtyvät lähtömaan ratkaistavaksi.

Jorma Kinnunen

Ahmedin risumajassa tuntuu kuitenkin olevan nettiyhteys, jolla pääsee raportoimaan ja älypuhelimen tms. laitteen latauskin tuntuu siellä onnistuvan. Suhtautuisin vähän epäillen tuommoisen Stop Deportations-verkoston kertomuksiin vrt. Alpakka-case, jossa huijaus paljastui.

Jukka Mattsson

US toimitus voisi hiukan tutkia miehen todellista tilannetta. Aivan täyttä tarkoitushakuista paskaa koko lööppi.

Hyvä että mies pakoilee nykyisin autiomaassa eikä Sipoonkorvessa tai Pirkkolan keskuspuistossa.
Sinne hän olisi tuskin uskaltanut poiketa edes Vihreiden tuella.

Pekka Olavi Pöllänen

No, se vaan puuttuu... ...Suomessa yleistä. Nyt epäiilty A.Pennanen, kun tukinta on kesken ja oikeudessa sitten nähdään, mitä ilmailuviranomainen kertoo mm kaikkien haittojen korvaamisesta sekä syyttäjä mahdollisista rikossyytteistä. Asianajajaliittokin palannee asiaan, jos hänet tuomitaan. Ja ei Ahmedia nippusiteiisiin turhaan ole laitettu. Hän on todennäköisesti väkivaltaisesti vastustanut Poliisia (Poliisin on käytettävä pakkokeinoja tällöin), mikä on rikos... ...koska ei tavalliset käsiraudat riittäneet. Poliisillahan on normikäsiraudat ja kova vastustaja saa nivelöidyt, jotka puuduttavat kädet tehokkaasti. Jos ei riitä, niin nippusiteet ovat vielä puuduttavammat. Miten on mahdollista käyttää internettiä aavikolla ja millä rahalla ? Startti rahalla...? Ja sukunimi tahallaan salataan. Kyllä jossain vaiheessa se selviää - syy miksi paluutettiin.

Pirkko Laitajoki

Tullaan tänne ilman papereita mistä tiedetään edes oikea nimi Maihin saapuvilla kyllä puhelimet kädessä ehjinä Miksi meidän pitäis elättää niitä kun nytkin suomi ottaa lainaa melkein yhtä paljon kun nää vierasmaalaiset maksaa. Totuutta ei niistä nykyään saa

Juha-Petri Jantunen

"Kun tulin Basraan, aseistautuneet militian miehet sanoivat, että jos he näkevät minun osallistuvan mielenosoituksiin, joissa vaaditaan sähköä ja vettä, he tappavat minut saman tien."
Kuinkahan monta miljardia ihmistä asuu maissa, joissa mielenosoittajille käy huonosti

Gun-May Arffman

Vain viranomaiset voivat tietää, piileskeleekö tämä irakilainen oman maansa viranomaisia. Vain viranomaiset voivat tietää, onko kyseinen henkilö tehnyt rikoksia omassa maassaan tai täällä Suomessa. Aino Pennasen typerä teko ei ole millään puolustettavissa. Lentokoneessa kapteeni noudattaa ilmailulainsäädäntöä ja poliisi laittaa toimeen viranomaispäätökset. Turvapaikanhakijat voivat määräämättömästi valittaa hallinto oikeuksiin, mitä suomalainen ei voi tehdä. Kuinka paljon nämä turvapaikanhakijat voivat näiden naivien "parempien ihmisten" mielestä kuluttaa veronmaksajien rahaa että olisivat tyytyväisiä?

Se jo tiedetään, että suurin osa 2015 tulleista nuorista miehistä tuli kokeilemaan onneaan rahan toivossa ja jotka eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan.

Juhani Huopainen

Tiedotteesta :

a) Ensin Ahmed kertoo, ettei nähnyt Pennasta, mutta sitten kertoo nähneensä Pennasen.

b) StopD luonnehtii "äärimmäisen levottomaan Basraan" - Basra on matkustiedotteissa luokiteltu turvalliseksi maakunnaksi, jossa tosin on uutisoitu juuri tällä hetkellä väkivaltaiseksi päätyneistä mielenosoituksista.

c) Irak ei ota vastaan kansalaisiaan, elleivät he palaa vapaaehtoisesti tai ole syyllistyneet rikoksiin. Mitä ilmeisimmin kyseessä ei ole vapaaehtoinen paluu, joten mitä ilmeisimmin kyseessä on Suomessa rikokseen syyllistynyt henkilö.

d) Ahmed kertoo kerjäävänsä ja asuvansa risumajassa aavikolla. Ainakin vapaaehtoisesti palaaville Suomi antaa käteen starttirahan.

e) Neljän poliisin mukanaolo on poikkeuksellista, mikä antaa ymmärtää, että Ahmed on aiemmin voimakkaasti vastustanut viranomaisia, on itsetuhoinen tai vaarallinen muille.

f) StopDepon aiemman viestinnän ja ilmeisesti tahallisen sepittämisen perusteella normaali lähdekritiikki tiedotteita kohtaan olisi uutistoimituksilta suotavaa.

Onko joku muu nähnyt tätä videota kuin väitetysti Outi Popp?

Jaakko Karki

Suuri osa Irakista Euroopan läpi juosseista oli entisiä armeijan shiat tai sunni sotilaita tai upseereja tai poliiseja, jotka olivat toimineet siten että he odottivat joutuvansa vastuuseen tekemisistään. Osa oli entisiä rikollisia Abu Ghraib tai muusta vankilasta vapautettuja sillä ehdolla että poistuvat maasta ja pysyvät maasta pois. He kaikki tiesivät mobiili viidakkorummuistaan että Suomella ei ollut palautussopimusta Irakin kanssa mutta samalla yksi maailman parhaimmista sosiaalieduista. Siitä syystä he juoksivat lähes kymmenen turvallisen maan halki tänne pohjolaan asti.

Mikko Toivonen

No siellä paikallisessa autiomaassa on kameli suurin uhka.
Joka tapauksessa on selvää, että kyseessä oli laiton maahantulija kuten lähes jokinen niistä 35000 maahan laittomasti Sisäministeri Orpon kaudella tulleista.
Laittomant maahantulijat on keinoista riippumatta palautettava niin että voivat sieltä käsin hakea vaikkapa työtä ja tulla maahan työnantajan tuomana ja laillisella määräaikaisviisumilla.
Eri asia ovat YK turvapaikanhakijat ja niiden sääntöjen mukaan suoraan turvattomasta maasta tänne saapuneet. Yhdenkin turvallisen maan ohittaminen muuttaa sellaisenkin laittomaksi maahan tulijaksi
EU pitää unionina muuttaa kokjo maahantulopolitiikkaansa niin että työ ja määräaikaislupia helpotetaan ja myös lisätään työnantajalle velvolliosuus huolehtia joukkoasumisesta edullisesti ja sitten maksaa sitä suhteellista palkaa minkä pitää voida olla kotimaan tasoa matalampi, mutta tulijan lähtötasoa korkeampi ja tulijan itsensä hyväksymä. Korkeammin koulutetut kykenevät kaikissa oloissa neuvottelemaan itselleen tarpeelliset ja sopivat ehdot mutta heidätlin ainakin ensimmäisiksi vuosiksi määräaikaisviisumilla Unioniin ja aina vain olemassa olevaan työsopimukseen
Ja miksikö kiejoitan näin? No siksi, että olen itse ollut maahantulija työntekijä noin 15 maassa maailmalla ja kaikki lupasysteemit aikoinaan läpikäynyt ja nähnyt ihan viime aikoihin asti miten hommaa hallitaan niissä maissa missä vierastyöläisiä on esimerkiksi noin 90% koko väestöstä kuten Qatarissa esimerkkinä vain

Seppo Virkkula

Ei kannata osallistua näihin mielenosoituksiin, niin keskivertohenkilöllä ei ole alueella kovin suuria riskejä. Tosiasiassahan Irakissa on vuosia tehty aivan säännöllisesti lomamatkoja Suomesta käsinkin ja nyt ISISin luhistuttua, turvallisuustilanne alkaa muutenkin olla jo suhteellisen hyvä suuressa osassa maata. Kuulin vasta hiljattain Irakissa asuvilta kommentteja Etelä-Irakin turvallisuustilanteesta ja heidän kantansa oli se, että jos ei osallistu mielenosoituksiin, niin mitään erityisempää vaaraa keskivertohenkilöllä ei ole.

Antero Koski

Miksi hän on mennyt Basraan? Miksi hän on piilossa? Mistä hän saa sähköä ja miten netin toimimaan?
Näissä palautuksissa on aina niin paljon kysymyksiä.
Kun jälleen rakentamista tehdään, niin on enemmän kuin luonnollista, että sähköt ja vedet katkeavat aina kun uusi kunnostettu alue liitetään takaisin verkkoon.
Nyt on yle näyttänyt kiitettävästi dokkareita siltä maailman kolkalta ja kolme asiaa on tullut selväksi.
Ensimmäisenä tuli kaikille yle dokumenttien katselijoille selväksi, että oikeat pakolaiset eivät ole Suomessa, vaan vieläkin Irakissa.
Toiseksi selvisi, että islam uskonto ja politiikka on yhteiskuntana keskiajalta.
Kolmanneksi selvisi ettei YK ole missään, missä ihmisillä on erittäin kurjat oltavat.

Ei olisi YK:lle iso ponnistus pistää konttilaiva täyteen asuntokontteja, viemäreitä ja vesijohtoja, jolloin saataisiin kahdella laivamatkalla ( suuri konttilaiva 18000 konttia ) vähintään 140000 ihmiselle katto päänpäälle.
Mutta mitä tekee YK? Riitelevät ja syyttelevät toisiaan. Aivan kuten kaksi väreihin liittyvää puoluetta Suomessa.

Vallu Novanto

Irakiin voi palauttaa vastentahtoisesti vain jos on rikollinen.
Tämä kaveri oli ongelmissa, tuli Suomeen hakemaan turvaa ja joutui ongelmiin toimintansa vuoksi.
Palautettiin tuomittuna henkilöön kohdistuneesta rikoksesta ja nyt on ongelmissa, jos osallistuu mielenosoitukseen.
Kannattaisiko olla osallistumatta, vai haluaako uudelleen ongelmiin ja hakemaan näiden ongelmien vuoksi turvaa.

Jarmo Lius

Irak on ilmeisen kehittynyt yhteiskunta kun aavikolla toimii nettiyhteys. Suomessa ei tarvitse purjehtia kauas merelle kun yhteydet poikkeaa. Pitäisikö suomalaisten nettifirmojen pyytää tietotaitoa Irakista?

Vaikea tuollaista performanssia on uskoa. Villikoirat ulvovat...

Kaarlo Kunnari

Kännykässä on akku, mutta sitä pitää ladata välillä. Pakkopalautettu on siis muualla kuin risumajassa aavikolla, koska siellä ei ole sähköä. Kommunikointi Suomeen ei huonoista olosuhteista onnistu. Pitää esim. olla tukiasema lähellä ja liittymä johonkin verkkoon. Olen useasti ihmetellytkin, miten rahaton ja asunnoton turvapaikanhakija kommunikoi Irakiin, Somaliin ja Afganistaniin sekä muihin vastaaviin paikkoihin Suomesta. Mistä hän on hankkinut simkortin ja liittymän ja millä hän maksaa verkkomaksut ja yleensä on kyennyt hankkimaan yhteytensä. Minulla eläkkeellä olevalla suomalaisella on suuria ongelmia saada rahat riittämään nettiin ja puheluihin. Maksatetaanko nämä meillä, vai miten se oikein on mahdollista sieltä Basrasta aavikolta?

Kauko Kaaresoja

On tässä t-paikkarumbassa monia avoimia kysymyksiä ja yksi näistä on kulut: mistä matkarahat, kuka maksaa eväät ja varsinkin kännykkämenot. Itselläni ei ole IPhonea, on aika kallis. Ei sen puoleen, ettenkö pystyisi hankkimaan, mutta en ole katsonut tarpeelliseksi, mutta jokaisella t-paidanhakijalla sellainen on.

J.a. Tauriainen

Mikko Toivonen on kirjoittanut minun kokemuksiani. Minulle ei tosin ole kuin viisi maata jossa olen asunut. Kaikki ns. pakolaiset ,jotka änkesivät suomeen 2015 olivat elintasopakolaisia. Sellainen valtakuntien rajojen luvaton ylittäminen rikollista toimintaa. Kaikille tulijat olisi pitänyt rajalta käännyttää takaisin.

Tietooni on tullut, että suurinosa tulijoista olivat hävittäneet henkilökohtaiset paperit tunnistamisen vaikeuttamista varten.

Kyllä siinä on lähdetty lavealle tielle, kun ei ole rajavalvontaa länsimaissa. Muslimimaissa on lähtökuopissa 200 miljoonaa nälkäistä suuta, siirtymässä länsimaiden ruokakuppien ääreen.

Jos Venäjäkin haluaisi käyttää tuota anteliaisuutta hyväkseen, he voisivat aukaista vankiloiden ovet ja lähettää puolitoitamiljoonaa iippoa rajanyli suomeen. Rajalla ei ammuttaisi yhtään laukausta. Se olisi nykyisen venäjän käytössä oleva tapa vihreiden miesten toimista.

Jään mielenkiinnolla seuraamaan sitä päivä, kun suomen päättäjiltä loppuu omien talojen asuttaminen, tervetulleille muka pakolaisille.

Marjatta Marttila

JOS on uskomista faktaan, jonka perusteella hänet poistettiin maasta, niin on täysin perusteetonta itkeä paluuta Suomeen.
Oikea media ihmettelee valemedian työskentelyä. Mitä tämän "Ahmedin" kertomus sitten on? Berliini ei ole erämaata? Oikeassa erämaassa ei älypuhelimet tms toimi, mikäli ei majaile 5* keitaalla.

Kirsi Visunen

Kannattaa laittaa hakusanaksi Youtubeen Basra Iraq ja katsoa video Basrasta jonka nimessä kysytään onko Basra seuraava Dubai.

Upea kaupunki. Mitä mahtaa palautettu tehnyt, kun ei halua kaupungissa asua vaan valitsee autiomaan?

Suomalaiset eivät kykene tarjoamaan yhtä maailman parasta sosiaaliturvaa heille, joilla ei ole perusteita turvapaikkaan.

On surullista, että maamme nuoriso on vedätettävissä vihreiden taholta kuten 70-luvulla stalinistit tekivät. Olemme vastuussa pienen kansamme hyvinvoinnista, emme kaikista.

Airi Pulkkinen

Äskettäinhän uutisoitiin ettei Irak vastaanota Suomesta tulleita pakkopalautettavia siis Suomessa monessa oikeusasteessa kielteisen päätöksen saaneita kansalaisiaan takaisin, elleivät ole vapaaehtoisesti palaavia tai rikollisia. Siis pitääkö piileskellä rikosten vuoksi jos tässä jutussa ylipäänsä on perää vääräuskoisille.

Taisto Pihlajamaa

Pitäisikö taas muistuttaa.
Näinkin aktiivinen ihminen voisi aivan hyvin keskittyä tekemään omasta maastaan mielestään parempaa. Ei kai sitä muutkaan voi tehdä.

Toistan vertailun vuoksi kuvitelman; Talvisodan alussa suomalaiset nuorukaiset juoksemassa Ruotsiin, ku ryssät ampuu..

Ja jos on oman maan asioista kyse, tehtävän pitäisi olla helpompi. Kulttuurista riippumatta.

Airi Pulkkinen

Vastaus kysymykseeni irakilaisten palautuksista 13.8.2018: Poliisihallituksen vastuksena kysymykseenne totean, että poliisi palauttaa Irakiin henkilöitä, joiden käännyttäminen on tullut täytäntöönpanokelpoiseksi.
Mikäli henkilöllä ei ole Irakin kansallista passia ei häntä voida tällä hetkellä käytännössä Irakiin palauttaa, ellei hän halua vapaaehtoisesti sinne palata
tai ellei hänellä ole RIKOLLISTA taustaa. Poliisitarkastaja Marko Heikkilä.
Rikollista taustaa olevien rikollisten asiat kuuluu hoitaa hänen kotimaansa, ei Suomen.

Airi Pulkkinen

Vallu Novanto kirjottaa: Irakiin voi palauttaa vastentahtoisesti vain jos on rikollinen. Tämä kaveri oli ongelmissa, tuli Suomeen hakemaan turvaa ja joutui ongelmiin toimintansa vuoksi.
Pitää paikkansa. Kysymykseeni vastattiin: Poliisihallituksen vastuksena kysymykseenne totean, että poliisi palauttaa Irakiin henkilöitä, joiden käännyttäminen on tullut täytäntöönpanokelpoiseksi.
Mikäli henkilöllä ei ole Irakin kansallista passia ei häntä voida tällä hetkellä käytännössä Irakiin palauttaa, ellei hän halua vapaaehtoisesti sinne palata
tai ellei hänellä ole RIKOLLISTA taustaa. Poliisitarkastaja Marko Heikkilä