Tiistai 25.6.2019

”Totaalista halveksuntaa” – Timo Soini lähetti pusuemojin abortit torjuneelle Argentiinalle

Luotu: 
10.8.2018 13:16
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soini, sin.
|

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttipuheet ovat nostattaneet taas vastalauseiden myrskyn. Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar vaatii hallitusta vaihtamaan ulkoministeriä.

Argentiinan senaatti päätti torstaina, ettei se laillista aborttia maassa. Blogissaan Soini kehuu Argentiinan olevan ”hieno maa”.

–Mitäkö olen mieltä sikäläisen senaatin viimeöisestä päätöksestä, Soini kysyy retorisesti ja vastaa itse flirttailevalla pusuemojilla.

–Eläköön elämä! Vahvempi kuin kuolema, Soini toteaa.

Ulkoministeri Soinin kannat ovat nostattaneet vastalauseita etenkin vihreiden kansanedustajien keskuudessa.

–Nyt on aika vaihtaa ministeriä! vaatii kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) Facebookissa.

Hänen kansanedustajakollegansa Outi Alanko-Kahiluoto ja Emma Kari pitävät Soinin kommentteja noloina ja häpeällisinä sekä järkyttävinä. Alanko-Kahiluoto katsoo Facebookissa keskustan ja kokoomuksen nielevän ”Soinin sammakot mukisematta, kunhan hallitus pysyy kasassa”.

Kari taas vaatii keskustan puheenjohtajaa, pääministeri Juha Sipilää sekä kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa tuomitsemaan Soinin kommentit. Samaa perää myös Naisasialiitto Unioni omassa Facebook-päivityksessään.

Järjestö korostaa, että vaikka abortit ovat Argentiinassa laittomia, niitä tehdään vuosittain puoli miljoonaa.

–Näiden laittomien toimenpiteiden takia 50 000 naista joutuu vuosittain sairaalahoitoon. Suomen ulkoministeri Timo Soini osoittaa totaalista halveksuntaa näiden naisten kärsimyksille juhlistaessaan Argentiinan senaatin eilistä päätöstä aborttoikeuden kumoamisesta, Naisasialiitto Unioni kommentoi.

Järjestö huomauttaa myös, että Suomi on ulkopolitiikassaan korostanut ”tyttöjen ja naisten oikeuksia sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä”. Hallituksen laatimassa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa todetaan muun muassa, että Suomen keskeisiä ”kestävän kehityksen tavoitteita ovat sukupuolten välinen tasa-arvo ja naisten ja tyttöjen oikeuksien vahvistaminen”.

Toukokuussa Soini joutui vastaavanlaisen kohun keskelle, kun hän virkamatkallaan Kanadassa osallistui virallisen ohjelman ulkopuolella abortinvastustajien kynttilämarssiin. Tuolloin perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vastasi kannattavansa aborttia.

–Aborttien salliminen on vastuullista tasa-arvo- ja ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomi ei ole lipeämässä tästä periaatteesta kansallisilla tai kansainvälisillä areenoilla, Saarikko totesi.

LUE MYÖS:

Ulkoministeri osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka J. Mäkinen

Juuri näin Pentti Väänänen. Soini näkee että ihmisarvo on jo kohdussa olevalla lapsella. Syntymätön lapsi on arvoltaan yhtä suuri kuin syntynytkin. Ihminen sinänsä on jo ihme, jonka Luoja on luonut. Syntymätön osaa jo tehdä monia asioita äitinsä vatsassa , hän tuntee myös kipua. ja hänellä on kaikki valmiudet ja kaikki taito ja kaikki ihmisen ominaisuudet odottamassa käyttöön ottoa. Kenelläkään ei pitäisi olla mitään oikeutta tuhota lapsen tulevaa elämää.

On naurettavaa puhua naisten oikeudesta omaan ruumiiseensa. Eihän lapsen keho ole naisen keho, joten ajatus on täysin käsittämätön. Lapsi on naisen sisällä vain 9 kk. Sen jälkeen se ei ole enää naisen ruumiin ulkopuolinen osa. Lisäksi lapsella on myös isä jota ilman lapsi ei olisi voinut saada alkua. Isällä on myös vastuunsa lapsen isänä.

Emmehän me salli rikollisillekaan kuolemantuomiota mutta abortissa otetaan hengiltä täysin viaton ihmisen alku, joka on siis potentaalinen ihminen omine taipumuksineen, ja hänellä on myös sen myötä ihmisarvo.

Tässä yhteydessa vedotaan usein raiskauksiin. Joka näin tekee, ei ymmärrä koko ongelmaa, koska niitä tapausia on olemattoman vähän . Ongelma on siiinä että abostista on tullut ehkäisykeino. Abortteja tehdään mukavuussyistä kuin esim siksi ettei lapsi sovi urakehitykseen.

Siksi Soinille hatun nosto että hän uskaltaa vastustaa tätä kylmää liberaalia ihmiskäsitystä.

Tapio Tuomisto

Mitä voi odottaa tältä katolilaiselta fariseukselta.. Ainoa hyvä asia mitä tonokki-timo on saanut aikaan hallituskaudella, on persuhörhöjen hajottaminen ja idioottimaisella toiminnallaan pitää huolen että hänen uusi puolueensa siniurvelot on enää säälittävä 0,8 prosentin huuhaaporukka.. Hyvästit tälle pölhö-kuustaalle ja ilman palkkiovirkaa aktiivityöllistettävien joukkoon.

Juha Uotinen

Timo Soini on katolisen kirkon jäsen. Katolinen kirkko on paavin komennuksessa ja vastustaa abortteja. Myös muhamettilaisuus on ottanut vaikutteita katolilaisesta. Katolinen kirkko vaimosi alkuristittyjä ja loi omat norminsa ja käsityksen ristinopista. Soini siis noudattaa paavin elämänkatsomusta.

Matti Hytölä

Aborttiasiaan minulla ei ole kantaa mutta demokratiaan on. Nykyisin jos äänestyksen tai vaalien tulos ei ole voitto vihervasemmistolle, alkaa älämölö ja päättymätön mediakampanja vaaleissa menestynyttä osapuolta kohtaan. Yhteistyöstä tehdään mahdotonta. Vihervasemmisto osoittaa totaalista demokratian halveksuntaa.

Mikko Räsänen

Niinpä. Suomi ja suomalaiset muistuttavat päivä päivältä enemmän keskiaikaista noitavainomentaliteettia. Vain yksi mielipide sallittu, muut mielipiteet ja niiden kertoja lynkataan. Kaikkein hurjinta on se, että omasta mielestään vapaat ja avoimet ovat kaikkein takapajuisimpia ja innokkaimpia sanan- ja ajatuksenvapauden kieltäjiä. Mihin ihmeen pimeyden valtakuntaan Suomea ollaan viemässä? Kai täällä saa sentään itse vielä ajatella ja puhua?

Kaarina Leinonen

Tehkää jo "hyvät hallituskumppanit" keskusta ja kokoomus ja siniset "päätös" tuollaisten puheiden lopettamisesta ulkoministerin pallilla. Tavallisena suomalaisena hävettää jo tuollaiset puheet. Tällainen varmasti huomataan Suomen ulkopuolellakin. Ensin nauroin mutta ei naurata enää!

Markku Savikivi

"–Aborttien salliminen on vastuullista tasa-arvo- ja ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomi ei ole lipeämässä tästä periaatteesta kansallisilla tai kansainvälisillä areenoilla, Saarikko totesi."

Kiinassa ja Intiassa on abortoitu tyttölapsia, siis sikiöitä.
Abortista voi tulla muotia. Kuka vastaa, Saarikkoko.

Luvaton ja perusteeton valtiorajan ylitys ei ole ihmisoikeus, mutta syntyminen voi sellainen olla.

Viljo Tuononen

Timo Soini on ehdottomasti erotettava virastaan , koska hän on vanhuuden höperö ja häpeäksi Suomelle. Hänet on toimitettava hoitokotiin vaikka väkisin jos vastustaa sitä.
Hän on myös vaaraksi Suomelle joten HERÄTKÄÄ JA POISTAKAA HÄNET TEHTÄVÄSTÄÄN ENNEN KUIN TAPAHTUU PAHEMPAA.

Viljo Tuononen

Timo Soini on ehdottomasti erotettava virastaan , koska hän on vanhuuden höperö ja häpeäksi Suomelle. Hänet on toimitettava hoitokotiin vaikka väkisin jos vastustaa sitä.
Hän on myös vaaraksi Suomelle joten HERÄTKÄÄ JA POISTAKAA HÄNET TEHTÄVÄSTÄÄN ENNEN KUIN TAPAHTUU PAHEMPAA.