Tiistai 18.6.2019

Timo Soini: ”Tarpeen tullen on uskallettava olla yhden miehen enemmistö”

Luotu: 
11.8.2018 09:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) korostaa, että Suomi on länsimainen demokratia, jossa sanan-, mielipiteen-, ja uskonnonvapaus koskee kaikkia. 

–Poikkeuksetta, hän kirjoittaa perjantai-iltana julkaisemassaan blogissa.

–Suomi on hieno maa. Täällä saa sanoa mielipiteensä. Uskoa ja olla uskomatta. Kannattaa ja vastustaa eri asioita. Sellainen Suomen on oltava myös jatkossa. Kaikille. Joskus kuljen laumassa, joskus yksin. Tarpeen tullen on uskallettava olla yhden miehen enemmistö, Soini jatkaa.

Hän aiheutti perjantaina kohun kehumalla Argentiinan senaatin päätöstä torpata oikeus aborttiin pusuemojilla.

Muut ministerit kiirehtivät perjantaina sanoutumaan irti Soinin kannanotosta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi asiaa perjantaina sähköpostitse STT:lle sanomalla, että naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä ja olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Sipilän mukaan tämä on ollut Suomen hallitusten pitkäaikainen ja yksiselitteinen linja, eikä se ole muuttunut.

Toukokuussa Soini joutui vastaavanlaisen kohun keskelle, kun hän virkamatkallaan Kanadassa osallistui virallisen ohjelman ulkopuolellaabortinvastustajien kynttilämarssiin.

Lue lisää: 

Peruspalveluministeri vastaa Soinille nyt omilla emojeilla: Ei ja vihainen

”Totaalista halveksuntaa” – Timo Soini lähetti pusuemojin abortit torjuneelle Argentiinalle

Ulkoministeri osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Westerholm

Ei ole kovin paha synti jos tuo rehellisesti mielipiteensä julki.Onko se rehellistä jos kertoo vain mitä muut ajattelevat?Hallituksella on demokraattisesti päätetty kanta jossa virallisesti pitäydytään.Onhan oppositiokin kaikista asioista eri mieltä vaikka asiat on demokraattisesti sovittu.

Pekka J. Mäkinen

Soini on oikeassa. Tapettavaksi aiottu ihmisenalku on elävä, tunteva ja arvokas olento, jolla tulee olla myös ihmisarvo. Hänellä on kaikki mahdollisuudet päästä elämässään korkealle. Niin aineellisessa kuin henkisessä mielessä.

Monikohan tiesi että Jalkapallotähti Ronaldon äiti olisi halunnut tehdä abortin, mutta lääkäri ei suostunut. Nyt hän on maailmankuule tähti. Monikohan oman elämänsä "Ronaldo" tulee tapetuksi pelkkien mukavuussyiden takia meidäkin maassamme. Sosiaaliset syyt ovat suurin syy aborteille. Raiskaukset ovat niin pieni osa ettei niistä kannattaisi edes puhua tässä yhteydessä.

Pitäisi myös kiinnittää huomiota ehkäisyyn, mutta ei ainoastaan välineisiin , vaan myös yleisemminkin tähän arvoilmastoomme. Liberaali hällä-välilä seksuaalimoraalimme on paljolti aborttien määrän takana. Samoin alkoholin aihettamien haittojen ehkäisyyn tulisi kiinnittää huomiota. Monikohan ei-toivottu hedelmöitys on saanut alkunsa tilaneessa jossa omatunto on liuennut alkoholiin, ja vietit vievät ihmistä kuin pässiä narussa.

Eläinten tutkija ja nobel-etologi Konrad Lorens on todennut: "Kaiken sivistyneen yhteiselmän ehtona on se että ihminen oppii hallisemaan viettejään".

Missä olette kuulleet viimeksi opetettavan että haluja pitäsikin pyrkiä hallitsemaan. Ei sitä opeteta eikä ymmärretä, vaan kaikkialla korostus on päinvastainen. Jatkuvasti voi lukea opetusta erilaisista tavoista saada kaikki nautinto irti seksista mahdollisimman usein ja mahdollimman monen kanssa.

Eräs tutkija nimittikin sivistystämme himontyydytys-sivistykseksi.

Liberaalit ovat liian kauan saaneet hallita maatamme, koska konservatiivit ovat olleet liian laiskoja ottamaan kantaa yhteiskunnan asioihin. Tähän pitää saada muutos ja tätä muutosta ovat peräänkuuluttaneet viimeaikoina mm. Sari Essayah ja Päivi Räsänen. Molemmat korkealle arvostamiani naisia, joista kaikki eivät pidä, koska he haluavat pistää yhteiskuntamme moraalisen kaaoksen järjestykseen ja suitsia hillittömyyksiä.

Ei saisi holhota, sanotaan usein. Miksi ei saisi? Kyllä saa ja pitääkin, jos muu ei auta. Olemme monissa asioissa todellakin holhoamisen tarpeessa.

Yhteiskuntamme tarvitsee nyt moraalista ryhtiliikettä. Maamme korkean moraalin takana on ollut aina kristillinen usko, joka näkee jokaisen ihmisen arvon, myös syntymättömässä lapsessa.

Silloin kun kristillinen arvopohja murenee yhteiskunnassa, silloin Ihmisen itsekkäät halut ja tarpeet nousevat määräävään asemaan, ja vastuuttomuuden seuraukset laitetaan sitten yhteiskunnan kannettavaksi.

Arvokonservatiivien on nyt herättävä. On lähdettävä barrikaadeille esim. kantaaottavilla kirjoituksilla tai viimeistään äänestämisen yhteydessä.

Risto Nikander

Täytyy myöntää, että olet paljolti oikeassa. Ehkäisy on samalla maapallon elinehto. Mutta ei saa olla niin, että lapsia tekevät vanhemmat, jotka eivät huolehdi lapsistaan. Moraalista on kysymys. Esim. Somali äiti on tuottanut 8 lasta pakolaisleirillä Keniassa jos oikein muistan tv raportin. Täysin järjetöntä.

Matti Karnaattu

"Yhteiskuntamme tarvitsee nyt moraalista ryhtiliikettä. Maamme korkean moraalin takana on ollut aina kristillinen usko, joka näkee jokaisen ihmisen arvon, myös syntymättömässä lapsessa."

Kristinusko alkoi rantautua 1000v sitten kun meillä oli ihan oma uskonto ollut vasarakirveskansan saapumisesta saakka. Vanhaa uskontoa harjoitettiin vielä 1800-luvulla.

Kristinuskon saapuminen itseasiassa johti suomessa voimakkaaseen väestönkasvuun. Syynä tähän pidetään sitä, että kristinuskon myötä luovuttiin käytännöstä jättää kelvottomat vastasyntyneet tai sellaiset joita ollut varaa ylläpitää, uhrikivelle luonnon armoille.

Toisin sanoen abortti tehtiin ennen syntymän jälkeen ja tästä luopuminen johti voimakkaaseen väestönkasvuun.

Leo Löppönen

Pekka J. Mäkinen! Toden puhujia aina yritetään lytätä mutta täytyypä sanoa että olet niin oikeassa että "pusukommentti" kuuluu kyllä sinulle yhtä hyvin kuin Soinillekin. Jokainen elämä on arvokas vaikka ihminen itsekkyydessään yrittääkin sen unohtaa.

Leo Löppönen

Pekka J. Mäkinen! Toden puhujia aina yritetään lytätä mutta täytyypä sanoa että olet niin oikeassa että "pusukommentti" kuuluu kyllä sinulle yhtä hyvin kuin Soinillekin. Jokainen elämä on arvokas vaikka ihminen itsekkyydessään yrittääkin sen unohtaa.

Risto Nikander

Soini itse on hallituksessa, joka rajoittaa mielipiteen vapautta. Nuorten muslimi miesten maahan vyöryä ja heidän vaatimuksiaan ei saa arvostella.
Se, jos mikä, on moraalitonta, (vrt. naiset ja lapset pakolaisleireillä}, epaisanmaallista ja itsetuhoista länsimaiden kannalta ja suhteellisuuden tajutonta. Vrt. ustannus nuori mies Suomessa on 130 kertaa kalliimpi kuin todellinen pakolainen. Ja 1000 kertaa vaarallisempi, kuin lapsi tai nainen.

Anja Musakka

Ulkoministerin ja diplomaatin statuksen omaavan ihmisen täytyy tietää, että hän edustaa hänet ko. asemaan valinnutta kansaa/hallitusta ja sen linjaa. Oisko nyt Soinilla tilanne, että ei ole mitään "haista-paskan väliä", mitä suoltaa suustaan, kun tietää olevansa hallituksen takuumies ? Kuinka kauan kokoomus/keskusta nielee/sallii tällaista Suomen vuosikymmenten aikana tehdyn työn naissukupolven etujen parantamiseksi tuhoamista? Onko ulkopoliittisen uskottavuuden pilaaminen sen väärtti, että saatais sote/maku "maaliin" sisä/omassa politiikassa? Osaahan Soini takuumiehenä keksiä piruuttaan paljon muutakin vielä syksymmällä, kun mikään asiallinen lippalakki ei enää mahdu päähän. Jotenkin haiskahtaa, että Soini pikkuhiljaa härskiintyy, haukkuen kaikki viherpunafillarifoliohattusuvakkikommunistit vuorotellen nostaen ärsytyskynnystä (niin perustamaansa jytkypuoluetta unohtamatta). Odottaakohan hän samanmoista jytkyä nyt: ärsyttää niin kauan, että Sipilä/orpolla ei ole muuta mahdollisuutta kuin käydä Saulin puheilla= hajoittaa hallitus, kun vaalit ja kansan paine? En osaa kuvitella, mikä muu logiikka olisi kuin tuhota muidenkin hallituspuolueiden sisäinen ja keskinäinen yhteistyö. Kertokoot viisaat.
Tuula Haataiselle, II- puhemies, kunnioitukseni sinulle tärkeään asiaan puuttumisesta.

Tapio Mäkeläinen

Sekä Soini että Aalto joutavat historiaan puolueineen. Sinisillä se on jo tosi lähellä ja uskon Vihreille käyvän kuten Saksassa ja Ruotsissa.

Aalto on nyt oikein peräaalto kun tollasella argumentilla yrittää ulkoministeriä pihalle. Miten kauan noi fuulapuheet molemmilla kantaa? Kallion kvasifilosofit jauhaa putkikamelin selästä Ilmasto ilmasto ja muovipussit ; toisilla maahanmuutto, joka on romahtanut. Ja jota ilman SF nuppiluku laskisi.
Mielenkiinnolla odotan mistä noi takiaispuolueeet ottaa osaavat ehdokkaat kolmiin vaaleihin ensi vuonna?
Abortti on naisen asia eikä siinä tarvita meidän isoisien moraalisaarnoja. Varsinkaan ylistäen takavuosien valtioterrorismia omaan kansaansa kohdistanutta , konkurssikypsää Argentiinaa.