Sunnuntai 16.6.2019

Siniset: Sosiaaliturva kansalaisuusperusteiseksi – Suomen kansalaisille voitava maksaa enemmän

Luotu: 
21.8.2018 13:31
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Simon Elo eduskunnassa. Arkistokuva.
|

Sininen tulevaisuus ehdottaa sosiaaliturvajärjestelmän muuttamista kansalaisuusperusteiseksi. Puolueen mielestä Suomen kansalaisille tulisi voida maksaa muita korkeampaa sosiaaliturvaa, ”koska he lähtökohtaisesti ylläpitävät Suomen veropohjaa”.

Nykyisin sosiaaliturvajärjestelmä on asumisperusteinen, mikä ei Sinisten mukaan ole riittävä rajaus nykymaailmassa.

”Jotta suomalaisen sosiaaliturvan korkea taso voidaan säilyttää myös tulevaisuudessa, sitä tulee rajata asumisperusteisuudesta tarkemmin. Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturvamalli mahdollistaisi korkeamman sosiaaliturvan maksamisen Suomen kansalaisille. Ei ole reilua, että juuri oleskeluluvan saanut saa saman sosiaaliturvan kuin vuosikausia Suomessa veroja maksanut”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo sanoo tiedotteessa.

Elo mukaan ei liene sattumaa, että Eurooppaan pyrkivistä maahanmuuttajista suuri osa haluaa maihin, joissa on korkea sosiaaliturvan taso.

”Siksi kotoutettavien maahanmuuttajien sosiaaliturva pitäisi voida räätälöidä erilaiseksi kuin kansalaisten.”

Sinisten mukaan esitys edellyttää todennäköisesti perustuslain muuttamista. Perustuslain mukaan ”jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon”. Lain mukaan julkisen vallan on myös turvattava jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Kokko

Uskokoon kuka haluaa näitä sinisten lässytyksiä, kroonista valehtelua ja pelkkää populismia omien itsekkäiden päämärien tavoittamiseksi. Oikeasti tuo porukka ei piittaa pätkääkään tavallisista suomalaisista, hillotolpan nuoleskelu ja hallituksessa lorsiminen on uuvattien pääasiallinen agenda.

Airi Pulkkinen

Sinisten ehdotus on juuri oikea mikä olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Täydentävää toimeentulotukea käytetään normaalien tukimuotojen päälle näiden osalta. Eikö sitä ymmärretä mitä Suomessa asuminen ja eläminen maksaa ja mistä rahat jos ei ole työssäkään, jopa koko ikänään.
Aamutv:ssä 20.8. haastateltiin Turun Varissuon lähipoliisina työskennellyttä Vesa Jauhiaista. Jauhiainen toteaa mm. että somaliyhteisön koko on jo niin suuri, ettei tarvitse opetella suomen kieltä ja voi hyvin elää yhteiskunnan tuella. On 40-50 -vuotiaita yli 20 vuotta Suomessa asuneita eivätkä käytännössä osaa suomea. Somaliyhteisö on tiivis, puhutaan keskenään ja katsotaan pelkästään oman maan tv-kanavia.

Jarno Luostarinen

Loistava idea, valitettavasti takinkääntäjien on turha alkaa heittelemään näitä, vain pelastaakseen kannatuksensa. Vastaavaa on tullut persujen suunntalta.
Persuilta tämän voi ottaa tosissaan. Suomeen tuleva ulkomaalainen ei yksinkertaisesti saa olla sosiaaliturvan kanssa yhdenvertainen kansalaisen kanssa. (Huom. Kansalaisen, tämä koskee kaikkia rotuun katsomatta.) Moinen olisi nyrkki jokaisen veronmaksajan kasvoihin. Minä en halua maksaa veroja, jos maahan tulee henkilöitä, jotka eivät tätä rahaa ansaitse. Minä maksan veroja, jotta Suomalaiset ja Suomi voisi hyvin.

Petri Hämäläinen

Vihreät näkevät tämän asian päinvastoin - jokaisen turvapaikanhakijan on saatava turvapaikka ja tällaisen “kunniakansalaisen” sosiaaliturva pitää olla kymmenkertainen suomalaisen (huonon ihmisen) sosiaaliturvaan nähden.

Vain tämä ilmentää kansamme eettisyyttä ja moraalia. Jos tämäkään.

Pitää myös huomata että turvapaikanhakija, toisin kuin kukaan suomalainen, on oman elämänsä uhalla tullut maahamme ja matkalla syvästi syvästi traumatisoitunut.

Tästä syystä koko valtion budjetin valjastaminen heidän kestitykseen ja lomamatkat vuosittain entiseen kotimaahan on vähintä mitä voimme jokaiselle tarjota.

Mika Jokinen

Selvästi huomaa, että vaalikausi lähenee loppuaan ja Siniset halauaisivat säilyttää ministerin paikkansa.. Kukapa sitä hillotolpastaan vapaaehtoisesti luopuisi, ennemmin käännetään vaikka takin nurin... Ei vaan taida tämäkään riittää nostamaan sinisiä suosta..

Pertti Ikonen

Jos suomi tuo maahan tai maahan muuttaa laillisinperustein ulkomaalaisia, niin on aivan selvä asia että he hetkellisesti tulevat saamaan korkeamman rahallisen avun kuin suomalaiset. Varsinkin lapsiperheille on annettava samat kotivälineet kuin keskiverto suomalaisellakin on kotonaan. Ei suomi voi ryhtyä syrjimään lapsiperheita olemalla myöntämättä avustusta lasten vaatteisiin, polkupyöriin, lasten vaunuihin, ruokaluvälineisiin, kouluvälineisiin, harrastusvälineisiin ja yms. Vanhemmillakin on oltava vaatteet päällään ja huonekalut ja ruokailuvälieet kotonaan. Tuosta käykin ilmi kuinka köyhiä meistä useimmat olemme. Meillä ei ole kuin välttämättömät tavarat käytössämme, perusruokaa elääkemme ja pitkäkestoinen asuntolaina maksettavanaan.

Janne Pohjala

Siniset 100% kepulien ja kokkareiden kumileimasin että on hyödyllisempää saada sinisien yksi tuleva kansanedustaja näiden puolelle. Virkamiesmedia YLE Propaganda on selvästi saanut hallitukselta toimeksiannon luukuttaa sinisiä.

Kyuu Eturautti

Havaitsen, että moni kommenteissa ei kommentoi ehdotusta, vaan sitä että sen sanoo kannatuksen pohjamudissa ryömivä puolue.

Ehdotan, että poliittisia avauksia kannattaisi katsoa ehdotuksen sisällöltäkin, eikä ainoastaan puhujan pärstäkertoimelta. En näe että tämä ehdotus on kovin toteutuskelpoinen, mutta näen kyllä sen sanomiselle perusteitakin. Maahanmuuttomme on hieman retuperällä, jotten sanoisi.