Maanantai 17.6.2019

Kato käy: ”300 000 suomalaista lopetti Facebookin käytön”

Luotu: 
28.8.2018 09:39
Päivitetty: 
28.8.2018 09:42
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
|

Noin 300 000 suomalaista on lopettanut Facebookin aktiivisen käyttämisen huhtikuun jälkeen. Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä kertoo blogissaan ottaneensa talteen huhtikuussa palvelun käyttäjämäärätilastot.

Kauppalehden mukaan Pönkä halusi nähdä, miten Facebookin ongelmat yksityisyyden suojaamisessa tulisivat vaikuttamaan käyttäjämääriin.

Elokuussa käyttäjiä oli siis 300 000 vähemmän. Facebookilla on nyt noin 2,9 miljoonaa suomalaista käyttäjää kuukaudessa.

"Asia voidaan ilmaista myös niin, että niistä 3,2 miljoonasta suomalaisesta, jotka käyttivät Facebookia vielä huhtikuussa, on käytön lopettanut 9 prosenttia", Pönkä kirjoittaa.

Pönkä ei tarkoita käytön lopettamisella Facebook-tilin sulkemista vaan sitä, että käyttäjä ei enää käytä palvelua aktiivisesti (kyseisen kuukauden aikana).

Eniten lopettaneita on 30–39-vuotiaissa, mutta käyttäjämäärä on laskenut lähes kaikissa ikäluokissa. Kasvua ei ole missään ikäluokassa.

Pöngän mukaan huhtikuuhun asti Facebookin käytön kasvulle ei Suomessa näkynyt loppua. Sen jälkeen tapahtui käänne.

"Voidaan perustellusti sanoa, että Cambridge Analytica -kohusta alkanut Facebookiin kohdistunut kriittinen keskustelu on saanut suomalaiset muuttamaan suhtautumistaan palveluun. Arvatenkin myös GDPR:n myötä lisääntynyt tietoisuus omasta yksityisyydestä ja tietosuojasta verkossa on voinut vaikuttaa käyttäjien valintoihin", Pönkä kirjoittaa.

Tätä tukee DNA:n kysely, jonka mukaan seitsemän prosenttia vastaajista oli poistanut tilinsä tietosuojakohun takia ja 11 prosenttia harkitsi tilin poistamista.

Vastaavaa kehitystä on havaittavissa myös muualla Euroopassa. Instagramin ja WhatsAppin käyttö on puolestaan noussut.

Lue myös: 

Antti Rinne tuomitsi veteraanidemarin ”lokakampanjan” toimittajaa kohtaan: ”Häirinnälle loppu”

Tutkimuspomolta ”hurja” luku Ylellä: Perussuomalaiset voi yltää 15%:iin eduskuntavaaleissa

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Topi Rantakivi

@1. Minulle se on vähän pakko. Ulkomaissa olevia sukulaisia ja muita on siellä eri kanavissa.

GDPR:n astuttua voimaan, sain tehtyä muutoksia asetuksiin, mitkä kieltävät tietojen jakamisen ja jälkeenpäin ei ole minulle ehdoteltu kavereiksi tai ne tuntemattomat ottaneet yhteyttä lainkaan.

Sitä ihmettelyysi sopii kysyä, kun ymmärrät esim. yhden konsernin alla voi olla kymmeniä eri sivustoja ja siksi käytetään näitä kommenttialustoja. Sama juttu on toisessa konsernissa ja sen alla taas kymmeniä sivustoja. Ei ne voi hallita jokaista yksitellen ja niihin kaikkiin pitäisi palkata paljon moderaattoreita, ylläpitohenkilöitä, yms.

Tero Ojala

Facebookista poistuminen on jotakuinkin sama kuin puhelinverkosta poistuminen. Heitetään koko puhelin suohon sen takia, kun antoi jollekin huijarisoittajalle luottokorttinsa tiedot. Facebook on vain viestintäkanava, jokaisen pitäisi tajuta, että maailmassa on paljon ihmisiä, jotka yrittää huijata sinulta jotain. Älkää tehkö testejä, älkää osallistuko arvontoihin joiden järjestäjää ette varmuudella tiedä jne.