Keskiviikko 17.7.2019

Poikkeuksellinen ulostulo eduskunnassa: Pekkarinen paukutti nuijaa Teuvo Hakkaraiselle – muistutti pakolaispeloista 1990-luvulla

Luotu: 
5.9.2018 13:40
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kari Pekonen
    Kuva
    Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) käytti täysistunnossa puheenvuoron, mikä on epätavallista puhemiehistölle. Arkistokuva.
|

Varapuhemies, entinen ministeri Mauri Pekkarinen (kesk) osallistui poikkeuksellisesti kotouttamislain käsittelyyn eduskunnassa. Perussuomalaiset olivat todenneet salikeskustelussa haluavansa lopettaa humanitäärisen maahanmuuton.

Tavallisesti puhemiehistö ei osallistu istuntojen salikeskusteluun, minkä ensimmäinen varapuhemies Pekkarinen totesikin puheenvuoronsa aluksi.

Salissa käytiin maahanmuutosta värikäs keskustelu, jossa etenkin perussuomalaiset käyttivät puheenvuoroja. Uudessa kotoutumislaissa maakunnasta säädetään merkittävä kotoutumista edistävä toimija. Nykylain rakennetta, soveltamisalaa tai alkuvaiheen palveluja ei ole tarkoitus muuttaa.

Puhemies joutui nuhtelemaan Teuvo Hakkaraista (ps), joka kritisoi kotouttamista.

”Jos me nyt alamme näitä maahanmuuttajia, joista on varmasti osa vuohipaimenia, kamelinkesyttäjiä ja tämmöisiä, tänne Pohjolan olosuhteisiin kotouttamaan näitten entisten työttömien joukkoon, niin kyllähän se on ihan selvää, että siitä ei tule mitään”, Hakkarainen sanoi ja viittasi siihen, että valtaosa tulijoista on miehiä.

”He ovat ihmisiä niin kuin mekin. He haluavat puolison. Annammeko me pumpattavan barbaran vai jarrua vai mitä? Ei se onnistu. Nämä asiat on vain puhuttava niin kuin ne ovat. Tämmöisillä hienoilla lakiesityksillähän ne tosiasiat vain ohitetaan”, Hakkarainen sanoi Pekkarisen koputtaessa puhemiehen nuijaa pariinkin otteeseen.

Kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd) käytti seuraavan puheenvuoron ja toivoi asiallista kielenkäyttöä.

”Arvostaisin henkilökohtaisesti erittäin paljon sitä, että ihan tällaista kieltä ei jatkossa käytettäisi. Kiitos”, Mäkinen sanoi.

Nuhteet ”kamelinkesyttäjäpuheista”

Pekkarinenkin nuhteli Hakkaraista.

”Löin muutaman kerran nuijaa pöytään, ja se oli viesti edustaja Hakkaraiselle todellakin siitä, että sellaista kielenkäyttöä, josta joku voi kokea, että se on vähättelevää tai kyseenalaistavaa jonkun toisen ihmisen suuntaan, mieluusti tässä salissa ei sallita käytettävän”, Pekkarinen sanoi.

Hakkarainen sanoi, ettei hänen tarkoituksensa ollut loukata ketään, mutta hänellä on oma tapansa puhua asioista.

”Minä kerron hyvin suoraan asiat, omalla tyylilläni. Minä en ole korkeakouluja käynyt enkä mitään puheopistoja, eikä minua ole millään tavalla koulutettu käyttäytymään eduskunnassa. Minä olen käytännön elämässä ollut, ja tätä kieltä yleensä käytetään tuolla kansan keskuudessa”, Hakkarainen sanoi ja kiitti puhemiestä nuhteista ja siitä, että häntä ohjataan, jos hän käyttää ”vääränlaisia sanoja”.

Jo aiemmin perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari (ps) oli todennut, että perussuomalaiset haluaa lopettaa humanitäärisen maahanmuuton. Hänen mukaansa ”gettoutumista” ei voi estää pelkällä asuntopolitiikalla, koska Suomessa on hyvin pienet kaupungit.

”Miksi Japanissa ei ole kotoutumisen ongelmia? Miksi Unkarissa ei ole kotouttamisen haasteita? Se johtuu siitä, että he eivät ole ottaneet massamäärin humanitääristä maahanmuuttoa omaan maahansa”, Huhtasaari sanoi.

”Tällainen monikulttuurinen kotouttaminen johtaa vain gettoihin ja rikollisuuden lisääntymiseen ja niihin palaviin autoihin, mikä Ruotsissa on arkipäivää. Helsinki näyttää tänään siltä kuin Tukholma näytti 15 vuotta sitten. Eli nyt on kiire saada perussuomalaisille vallanvaihto, jotta voimme pelastaa sen, mikä pelastettavissa on.”

Perussuomalaisedustajien mielestä tulijoilla itsellään ei ole vastuuta omasta kotoutumisestaan juuri lainkaan. Huhtasaaren mukaan pitää olla kanttia vaatia maahanmuuttajia ”elämään maassa maan tavalla ja lopettaa monikulttuurinen kotouttaminen, mikä ylläpitää heidän omaa kulttuuriaan ja tällä tavalla estää sopeutumasta suomalaiseen kulttuuriin”.

Afrikkaan väkeä viiden Euroopan verran

Pauli Kiuru (kok) nosti esiin ilmastonmuutoksen, joka liittyy maahanmuuttoon. Hän kehotti kiinnostumaan ilmastonmuutoksesta, jos maahanmuutto ja maahanmuuttopaineet kiinnostavat.

”Afrikan väkiluku on tällä hetkellä 1,3 miljardia. YK:n pessimistisimmän arvion mukaan Afrikan väkiluku vuonna 2100 on 4,8 miljardia. Pelkkä väestönlisäys vuosisadan loppuun mennessä on 3,5 miljardia. Mitä se tarkoittaa? Kun sitä verrataan Euroopan väkilukuun, se tarkoittaa viittä Euroopan väkilukua tai vastaavasti se tarkoittaa 600:aa Suomen väkilukua”, Kiuru huomautti.

Kiuru sanoi, että koko tuo väestö on mahdotonta sijoittaa Afrikkaan, mikä tarkoittaa käytännössä muuttoaaltoa Eurooppaan.

”Jokainen tietää, mihin suuntaan muuttopaine suuntautuu, ja nämä ovat niitä syitä, minkä takia ilmastonmuutoksesta täytyy keskustella. Siihen täytyy tarttua todella tiukasti. Se, että me keskustelemme, onko meidän maahanmuuttokiintiömme 750 vai onko se 1 000 vai 1 200, on täysin merkityksetöntä kokonaisuuden kannalta”, Kiuru sanoi.

Kiurun jälkeen Pekkarinenkin intoutui pohdiskelemaan pakolaiskysymystä harvinaisessa puheenvuorossaan. Hän puhui sovittelevasti ja kutsui lähes parituntista keskustelua mielenkiintoiseksi ja ”hyväksikin” ja korosti tarjoavansa keskusteluun vain ”ajatuksen juoksuttelua”.

”Onko pakolaiskysymys ja pysyykö se sellaisena asiana, joka on jossakin kaukana Afrikassa tai kaukana Aasiassa ja niin pois päin, vai voiko se joku päivä kohdata ja koskea meitä vähän konkreettisemminkin kuin se nyt tässä pari kolme vuotta sitten meitä kohtasi?”

”Ilmiselvä vallankumousuhka” naapurissa

Pekkarinen pohti asiaa oman sisäministerikautensa pohjalta ja viittasi Neuvostoliiton vallankaappausyritykseen elokuussa 1991. Hän totesi vastanneensa ulkomaalaispolitiikasta hetkellä, jolloin naapurissa oli ”ilmiselvä vallankumousuhka” Gennadi Janajevin johdolla.

”Me jouduimme silloin miettimään sitä, mikä tästä voisi olla, meidän piti varautua erilaisiin tilanteisiin. Ja tässä on rohjettava se sanoa, että kyllä silloin yksi tilanne, mihinkä piti varautua, oli myös se, että jos jotain todella isoa tapahtuu, niin voi olla, että Suomeen suuntautuu ei pieni määrä pakolaisia vaan suuri määrä pakolaisia”, Pekkarinen sanoi.

Hän huomautti, että tuolloin ajateltiin, että Eurooppa ja maailma jakavat yhteisesti vastuuta, ”jos jotain todella pahaa tapahtuisi”.

”Miten me ajattelimme silloin, että tämä kysymys hoidetaan? Niinkö, että niiden, jotka ovat Suomesta vähän kauempana, Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa ja niin pois päin muualla Euroopassa, ei tarvitse kantaa mitään vastuuta kaikesta siitä, joka voisi tapahtua, vaan että me hoidamme ne sadat tuhannet tai miljoonat ihmiset, jotka pahimmillaan tänne voivat tulla? Emme me niin ajatelleet.”

Puheenvuoronsa lopuksi Pekkarinen totesi, ettei hän roolinsa vuoksi puutu kotouttamispolitiikan sisältöön.

”Mutta siihen pitää varautua, että meillä on kotouttamispolitiikka. Me emme elä yksin täällä umpiossa muusta maailmasta. Me olemme osa laajaa maailman yhteisöä, oli kysymys ilmastoasioista tai erilaisista vallankaappaus‑ tai ‑kumousjutuista ja muista vastaavista.”

Eerola ehdotti kotouttamiskursseja

Työministeri Jari Lindström (sin) totesi, että erityisesti maahanmuuttajien työllistymistä pitää edistää ja monia toimenpiteitä on jo tehty sitten vuoden 2015 pakolaisaallon. Lindströmin mielestä maahanmuuttajien työllisyysaste on nykyään aivan liian alhainen. Hän korosti, että kotouttamista kannattaa aina yrittää.

”Vaikkeivat tulokset ole olleet mitään hyviä, niin siitä huolimatta ei kannata luovuttaa, vaan tähän pitää panostaa, mutta tämä pitää tehdä rohkeasti ja sanoa myös ne epäkohdat, mitkä tähän liittyvät”, Lindström sanoi eduskunnassa.

Perussuomalaisista edustajista maahanmuuttajatyötä tehnyt Juho Eerola esitti eri lähtökohdista tuleville maahanmuuttajille eri tasoisia kotouttamiskursseja.

”Aikaisemmin on ollut ongelmana lähinnä se, että hyvin erilaisista lähtökohdista tulevat ihmiset on pistetty samalle luokalle, samoihin ryhmiin, ja tämä ei ole johtanut ollenkaan hyvään lopputulokseen kenenkään kanssa. Minun ratkaisuni tähän, minkä ajattelin valiokuntatyössäkin tuoda esille, olisi erilaiset tasokurssit: erilaisille ryhmille erilaista kototutumista”, Eerola sanoo perussuomalaisten tiedotteessa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

Suurimmalle osalle politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua seuranneista se on ollut selvää koko ajan.
Niin on myös Kokoomus ja SDP. Samaa aivotonta sakkia kaikki paitsi Perussuomalaiset! Se on vaan yksinkertaisesti fakta! Vaikka kuinka yrittäisi vääntää jotain muuta!

Markku Savikivi

"Viimeistään nyt on selvää, että Pekkarinen kuuluu "Ulkomaalaiset Ensin"-ryhmään."
----------
Pekkarista taisi loukata varsinkin Hakkaraisen:" He ovat niin kuin mekin"
Oli kai solvaavaa rinnastaa ulkomaalaisia meihin.

En ole koskaan Pekkarisesta tykännyt, eikä tykkääminen onnistunut vieläkään.

Risto Nikander

Onkohan Pekkarisella tai lapsilla businesta "pakolais" busineksessä niin kuin tuulivoimalaoissa?!?

HApparainen käyttää värikästä kieltä, mutta muu ei mene perille eikä edes se, kopska aina vastataan, että ihmisiä ne vuohiåpaimenetkin ovat.

Aika pitkälle menevää "ihmisyyttä" ja inhimillisyyttä, kun vuohipaimenet tulevat toimeen 1 - 2 eurolla kuukaudessa ja me maksamme niistä täällä 3000 kertaisesti.

JA nuoria miehiä Lähi-Idästä täälläkin on eivätkä pois lähde. Kustannus 130 kertaa pakolaisleireillä olevien naisten ja lasten kustannus. Ja ikuinen riesa, kasvava kustannus ja vaara lapsille, varsinkin tytöille. Kävin tässä juuri parturissa ja parturi sanoi, että hänenkin asikkaittensa lapsiin kahteen oli kayty käsiksi. Se kertoo mittasuteista.

Esko Riikonen

Erilaiset pakolaiset ovat ehtymätön luonnonvara. Itseasissa tuloalueilla asukasmäärä on kovassa kasvussa. Ja halukkaita Eurooppaan on kymmeniä miljoonia. Onko ratkaisu yhä suurempien määrien maahanotto? Kohta EU on hajoamisen kohteena.

Timo Huolman

Kiuru:
"Afrikan väkiluku on tällä hetkellä 1,3 miljardia. YK:n pessimistisimmän arvion mukaan Afrikan väkiluku vuonna 2100 on 4,8 miljardia. Pelkkä väestönlisäys vuosisadan loppuun mennessä on 3,5 miljardia. Mitä se tarkoittaa? Kun sitä verrataan Euroopan väkilukuun, se tarkoittaa viittä Euroopan väkilukua tai vastaavasti se tarkoittaa 600:aa Suomen väkilukua”, Kiuru huomautti.

Kiuru sanoi, että koko tuo väestö on mahdotonta sijoittaa Afrikkaan, mikä tarkoittaa käytännössä muuttoaaltoa Eurooppaan."

eli kiuru pitäisi sellaista tilannetta mahdottomana jossa afrikan väestötiheys kasvaisi samalle tasolle kuin euroopan

Timo Huolman

arvelet siis, että euroopassa olisi 3 miljardia ja afrikassa lähes viisi miljardia, en nähnyt tuolle perustelua, joskaan en toiseinkaan, joten en väitä mitään,
tuollainen skenaario kuitenkin perustunee siihen ettei laitonta maahanmuuttoa afrikasta eurooppaan rajoiteta kovinkaan merkittävästi.

toisaalta esim. somalian lomakaupungeista leviää somessa viestiä, että tytöille ei ole enää miehiä tarjolla koska he lähtivät eurooppaan, joten saattaa se syntyvyys sielläkin laskea, tai sitten haaremit ja sen lieveilmiöt kasvavat entisestään.

Timo Huolman

jäi mainitsematta, että eurooppalaisten itsensähän toimesta euroopan väkiluku on ollut pikemminkin laskusuunnassa kuin nousussa, joten 2100 mennessä skenaarion mukainen eurooppa olisi pikemminkin afrikan osavaltio kuin itsenäinen eurooppa.

Kai Häppölä

Kotouttamisesta löytyy lähempääkin esimerkkejä eli Suomen rajojen sisältä. Ymmärtääkseni esim. Vietnamin venepakolaisista on Pohjanmaalla enimmäkseen hyviä kokemuksia. Työn ja kielen oppimisen tarjonta työssä tuotti hyvä tuloksia.

Saksassa jouduttiin 50-luvun lopulta pitkälle 70-luvun alkuun tuomaan työvoimaa. Tulijoita oli mm. Turkista, Kreikasta, Jugoslaviasta, Unkarista ja muista silloisen Neuvostoliiton ja ns. rautaesiripun takaisista Itä-Euroopan maista. Jos pakoon pääsivät! Merkittävin tulos silloin Saksassa korjasi kysynnän ja tarjonnan epäsuhtaa. Niiden tulijoiden jo 3. sukupolvi vaurastuttaa Saksaa tänään.

Tukholman Rinkebyn, Malmöön ja Göteborgin vastaavia alueita on. Oppimista niistäkin löytyy. Helsingin kaupungin asutuspolitiikka on pyrkinyt sekoittamaan niin kulttuureita kuin varallisuusluokkia kohtuullisen hyvin tuloksin. Polarisoituminen leimaa näitä keskusteluja ja sellaisen harjoittaminen vahingoittaa tuloksia ja kasvattaa ennakkoluuloja.

Työ ja oppiminen suomalaisten osaajien rinnalla on varmastikin tehokkaimpia tapoja toteuttaa kotouttamista samoin aktiviteetit, jotka tutustuttavat heidät harrastuksiin ja suomalaiseen kulttuuriin. Politiikkojen olisi hyvä tunnistaa millaisilla tekijöillä kotouttamiseen voidaan vaikuttaa ja aktivoida sellaisten toteuttamista.
Kieliraja on kynnys jonka murtaminen on tärkeää. Kun opitaan työssä, kotoutettavien kielitaito ja sanavarasto kasvaa - opitaan kuten lapsi, joka kuulee ja yhdistää asioita ja esineitä, tunteita jne. elävässä ympäristössä. Sellaisia ympäristöjä kannattaa luoda eikä eristää heitä omiin Rinkkebyihin!

On eri asia tehdä ennakoivaa työtä siellä mistä paine maahanmuuttoon on tunnistettavissa. Siihen pitää panostaa! Politiikkomme siitä puhuvat, mutta eivät ilmeisestikään osaa tehdä aloitteita, joilla erityisesti sotiin ja asevoimin toteutettaviin tekijöihin voitaisiin ennakoivasti tarttua! Kansainvälisten järjestöjen mm. YK:n muuttumistarve on tunnistettu, mutta mutta....???? Mistä löytyvät ne globaalit johtajat jotka ovat valmiita tarttumaan sellaiseen, joka ei syystä tai toisesta pysty saamaan muutosta aikaan.

Ympäristötekijöiden muuttamiseen ollaan tartuttu. Heränneisyys kasvaa niiden suhteen, mutta samaa ei ole nähtävissä geopolitiikan voimankäytön suhteen. Miksi?

Keijo Lindgren

Tänään Dagens Nyheter kirjoittaa suuren artikkelin venäläisten fasebooktrollauksesta miten ruotsalaiset eivät hyväksy maahanmuuttajia.
DN tarkoitti ilmeisesti moittia venäläisiä mutta unohti Ruotsin edun.
Se olisi ehkä Suomenkin etu jos joku ulkopuolinen trollaisi ettei Suomeen kannata tulla.

Jari Laine

Hakkarainen tuomittu ahdistelija ja rasisti vois hoitaa ensin itsensä kuntoon ennen ku alkaa avautumaan mistään muusta.
Laura Huhtasaari taas on niin typerä ihminen että siltä pitäis kieltää puhuminen ja kirjoittaminen kokonaan.rasisti on aina reppana ja sen nämä persut kirkkaasti mölinällään todistaa.

Tuomo Niemelä

Mitähän meidän Kiuru taas mietti? Että jos (kun) Arfikan populaation sikiää holtittomasti yli oman kantokyvyn, se on meidän vikamme? Toki on, koska kehitysapua ei vieläkään anneta ehkäisyvälineinä, vaan riihikuivana rahana, josta leijonanosa menee valtion johtajalle ja hänen sukulaisilleen.

Muistaakseni suomalaiset auttoivat räjäyttämään oliko se Tansanian väkiluvun 3,5 -kertaiseksi 40 vuodessa. Hyvää tarkoittavat hölmöt haluavat paistatella hyvän ihmisen maineessa ja kuvitteellisessa moraalisessa ylemmyydessään. Ja tietenkin arvostella muita, jotka epätoivoisesti koettavat ajatella tulevaisuutta ja toimia rationaalisesti. Siinä sivussa kepalaiset saavat asustella 7 huoneen talossa palvelijoineen, nauttia suomalaisesta palkasta ja tansanialaisesta hintatasosta. Jossa kun heittää miespalvelijalle yhden euron kuin luun, niin hän on ikionnellinen ja voi ostaa lahjan yhtä köyhälle vaimolleen. Ei ihme, että Marjaana Toiviainenkin haikaili takaisin ylelliseen elämään. Ei tarvitsisi anarkistipapittaren kyttäillä Prisman jauhelihatarjouksia muun rahvaan tapaan vaan voisi taas kokea olevansa jotain vähän parempaa.

Kaarina Leinonen

Tämä on se juttu mikä pitäisi tehdä kaikille maahanmuuttajillekin. Miten tämä pieni maa
voi elättää alati kasvavan maahanmuuttojoukon. Pakollinen ehkäisy maahanmuuttajille
ja töihin sieltä kotoa.
Elämän voi elää vähän vaatimattominkin, tavaroita ei tarvita

Mauri Uusitalo

Nostan hattua Huhtasaarelle ja Hakkaraiselle, jotka puhuvat maahanmuutosta suoraan, mutkattomasti kansan kielellä ja rehellisesti niin kuin asiaan laita on. 45 vuotta olen asunut ulkomailla, joten olen tottunut siihen, että maassa maan tavalla. Niin eikö näiltä maahan muuttajilta ilisi soveliasta odottaa tätä käyttäytymistä. Ylenpalttisen hyysäyksen olisi loputtava hyvät ystävät.

Kaarina Leinonen

Mauri Pekkariselle terveiset: Mikä oikeus sinulla on määritellä mikä on oikein ja väärin
et ole elämän tuomaroinnissa missään roolissa, ajatuksesi politiikasta ovat vain omia
intohimojasi.
Selvennykseksi se etten ole perussuomalainen, en keskustapuoluelainen, en kokoomuk-selainen. Entäs kun matujen "vahinko" käy sinun lähipiiriisi mites suu pannaan?

Tapio Mäkeläinen

Hakkaraisen vetoaminen kouluja käymättömyyteen törkeässsä ja metsäläisessä käytöksessään on perustavaa laatua oleva loukkaus muita kohtaan. Ylivoimainen enemmistö puhuu ja käyttäytyy asiallisesti koulutustaustaan katsomatta.
Nähtävästi meillä on puolue, jonka aatemaailma perustuu navan alapuolisen tuotoksen ihannointiin sekä sanoissa että teoissa.
Kansan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä eikä kyseinen puolue miltään osin sen keskeisintä osaa edusta. Puheopisto ... voi jeesus sentään

Markku Savikivi

Mielestäni Pekkarisen otteista on usein asiallisuus kaukana. Puhetta tulee, mutta ilman perusteita.

Yksi esimerkki: Vuosia sitten mies sanoi radiossa, että koska Suomessa on vaalisalaisuus, niin vaalirahoituskin pitäisi voida salata.
Tuommoista linjaa Pekkarinen on vetänyt muissakin asioissa, silmänkääntöhommia.
Mutta voihan Pekkarinen vedota siihen, että hänellä oli kouluaikoina höhlät opettajat.

Jari Kilpinen

Pekkarinen sanoi; ”josta joku voi kokea, että se on vähättelevää tai kyseenalaistavaa jonkun toisen ihmisen suuntaan”
Hän siis itse ei arvosta näitä ammattiosaajia: kamelinkesyttäjiä ja vuohipaimenia?
Kamelinkesyttäjä ja vuohipaimen ovat tärkeitä töitä missä on tarvetta näille ammattiosaajille.
Suomessa vaan ei ole tarvetta näille ammattiosaajille.
Suomessa tarvitaan sujuvaa suomen kielen taitoa. Pitää olla peruskoulutus käyty ja ammattiopinnot ja valmiita työelämään ja sellaisia valmiuksia, mitä suomen työpaikat vaativat.

Raya Mudie

"Pekkarinenkin nuhteli Hakkaraista" Voi veljet!
Tiedoksenne että kamelinkesyttäjä ja vuohipaimen ovat arvostettuja ammatteja.

Milloin tämä helkkarin typerä teatteri, joka ei johda mihinkään loppuu?
Joko kansa vihdoin tajuaisi, että seuraavissa vaaleissa pitää poistaa koko eduskunnan väki.
Mikä helkkari suomalaisia vaivaa? Seuratkaa hyvät ihmiset mitä maailmalla tapahtuu.

Mauno Strandén

Pekkarinen se pelle on jos joku puhuu kamelikuskista se on halveeraamista? Kamelikuski lienee yhtä arvostettulähtömaassa kuin autonkuljettaja täällä!
Hakkarainen ei ole tumput suorassa seisoja, hän on tehnyt oikeita töitä koko ikänsä, toisin kuin moni ketku joka halveeraa ja asennoituu oikeisiin työläisiin rasistisesti, maaseudulla puhutaan suoraan, eikä esitetä munkkilatinaa, josta ei puhujakaan ota tolkkua! Pekkarinenkin laski, kuinka miljoonat afrikkalaiset sopii Suomeen, se lause oli mannaa Hakkaraisen arvostelijoille!
Hakkarainen ei jäisi tumput suorana seisomaan, vaikka menisi pimeimpään Afrikkaan, hänhän vei sahauslaitteet e Amerikkaan ja ja opetti käytön, Pekkariselta se ei onnistuisi, eikä monelle Hakkaraisen arvostelijalle!

Markku Savikivi

Joo, ja koko sen matkan ajan tänne pohjolaan on esiintynyt eturistiriitoja, joiden ratkaisuissa tuskin on verenvuodatukselta vältytty.

Erään teorian mukaan hämäläisten esi-isät muuttivat n. vuonna 400 kansainvaellusten paineessa Baltian keskiosista Kokemäenjoen suistoon ja levisivät sieltä käsin syrjäyttäen lappalaiset.

Realitodellisuudessa taisteluja esiintyy, rinnakkaistodellisuudessa ei välttämättä.

Kauko Aalto

Kotouttamiseen käytetyt rahat ja resurssit ovat järjetöntä tuhlausta, jolla ei saavuteta yhtään mitään. He jotka tarvitsevat kotouttamista tulisi kotiuttaa. Muslimit eivät kotoudu – siis integroidu – vaan kotiutuvat ja kotouttavat meitä, jotka olemme heidän pyrkimyksilleen välttämätön paha. Jos haluaisi olla hupaisa, he sahaavat oksaa, jolla istuvat.

Airi Pulkkinen

Juuri uutisoitiin OECD:n raportti että päämaahanmuuttajaryhmien, Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulleiden työllisyys liikkuu 10-15 prosentin tuntumassa ja kielikoulutuksen tulokset ovat heikkoja. Luulisi että sivistyneessä maassa osataan ottaa selvää millaisesta kulttuurista ja ideologiasta tänne tullaan. Ei hyvältä näytä. Esim. kirjasta Ayaan Hirsi Ali, neitsythäkki (2005) tai uusin HARHAOPPINEN (2017). Myös juuri suomeksi ilmestynyt Hege Storhaug, islam yhdestoista vitsaus (2018) kertoo mm. Ruotsin tilanteesta.
Aamutv:ssä 20.8. haastateltiin Turun Varissuon lähipoliisina työskennellyttä Vesa Jauhiaista. Hän toteaa mm. että somaliyhteisön koko on jo niin suuri, ettei tarvitse opetella suomen kieltä ja voi elää yhteiskunnan tuella. On 40-50 -vuotiaita yli 20 vuotta Suomessa asuneita eivätkä käytännössä osaa suomea. Somaliyhteisö on tiivis, puhutaan keskenään ja katsotaan pelkästään oman maan tv-kanavia. Ja pidetään lujasti kiinni omasta kulttuurista. Nuoren suomen kielen taito voi jäädä niin heikoksi, ettei selviydy ammattikoulutuksesta ja koulutus jää kesken.

Airi Pulkkinen

Juuri uutisoitiin OECD:n raportti että päämaahanmuuttajaryhmien, Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulleiden työllisyys liikkuu 10-15 prosentin tuntumassa ja kielikoulutuksen tulokset ovat heikkoja. Luulisi että sivistyneessä maassa osataan ottaa selvää millaisesta kulttuurista ja ideologiasta tänne tullaan. Ei hyvältä näytä. Esim. kirjasta Ayaan Hirsi Ali, neitsythäkki (2005) tai uusin HARHAOPPINEN (2017). Myös juuri suomeksi ilmestynyt Hege Storhaug, islam yhdestoista vitsaus (2018) kertoo mm. Ruotsin tilanteesta.
Aamutv:ssä 20.8. haastateltiin Turun Varissuon lähipoliisina työskennellyttä Vesa Jauhiaista. Hän toteaa mm. että somaliyhteisön koko on jo niin suuri, ettei tarvitse opetella suomen kieltä ja voi elää yhteiskunnan tuella. On 40-50 -vuotiaita yli 20 vuotta Suomessa asuneita eivätkä käytännössä osaa suomea. Somaliyhteisö on tiivis, puhutaan keskenään ja katsotaan pelkästään oman maan tv-kanavia. Ja pidetään lujasti kiinni omasta kulttuurista. Nuoren suomen kielen taito voi jäädä niin heikoksi, ettei selviydy ammattikoulutuksesta ja koulutus jää kesken.

Jouni Lehmusruusu

Maahanmuutto maksaa nyt 3,4 miljardia. Vuodessa.

Jokainen 100.000 uutta tulijaa maksaa sisäministeriön laskelman mukaan 2,3 miljardia. Vuodessa.

Migri myönsi yli 81.000 oleskelulupaa. Vuodessa.

Mutta onhan meillä rahaa, ja aina voi sitten ottaa lainaa kuten Kokoomus ja Keskusta ovat osoittaneet tuplaamalla valtionvelan 7 vuodessa.